Şimdi Ara

ORG'da nota yerleri.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, kızımı (5 yaşını henüz doldurdu) piyano kursuna yazdırdık ve evde tekrar yapabilmesi için bi org almamız lazım. Nota ları renklerle öğretiyorlarmış, renklerle müzik eğitimi diye bir kitap aldık. Kurstaki piyanonunda tuşlarında mavi-kırmızı v.s. renkler yapıştırılı idi. Ona göre öğretiyorlarmış bu yaş grubuna.

    Evde kullanabileceği, ilk etapta öğrenmek amaçlı sonrasında bir süre daha idare edebilecek bir org tavsiyenize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: yv

    Arkadaşlar merhaba, kızımı (5 yaşını henüz doldurdu) piyano kursuna yazdırdık ve evde tekrar yapabilmesi için bi org almamız lazım. Nota ları renklerle öğretiyorlarmış, renklerle müzik eğitimi diye bir kitap aldık. Kurstaki piyanonunda tuşlarında mavi-kırmızı v.s. renkler yapıştırılı idi. Ona göre öğretiyorlarmış bu yaş grubuna.

    Evde kullanabileceği, ilk etapta öğrenmek amaçlı sonrasında bir süre daha idare edebilecek bir org tavsiyenize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

    Bi ara 2. el bi org satıyodu tanıdığım onla bi konuş istersen yine renkli çıkartmalar felan vardı
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-ctk-1150-cok-az-kullanilmis-107384767/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fly_death -- 24 Haziran 2013; 16:16:24 >




  • TECHNO ARK-2173 aldım, beklediğimden cüsseli bir orgmuş ama aldık artık. Bu orgta hangi nota hangi tuşa karşılık geliyor arkadaşlar, ona göre üzerine renkler yapıştıracağım.

     ORG'da nota yerleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yv

    TECHNO ARK-2173 aldım, beklediğimden cüsseli bir orgmuş ama aldık artık. Bu orgta hangi nota hangi tuşa karşılık geliyor arkadaşlar, ona göre üzerine renkler yapıştıracağım.

     ORG'da nota yerleri.


    Hocam soldan ilk beyaz tuş do.sonra re-mi-fa.... Diye devam ediyo iste beyaz tuslar sonra başa sarıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @recko

    Bende biraz araştırdım, bu şekilde olduğunu tahmin ettim ama tonla tuş olunca tam emin olamadım. Birde üstteki siyah tuşlara yarım nota demişler ama her beyaza karşılık bir siyah yok, siyahlar daha az o da kafamı karıştırdı.
  • Her bir tuş (bazılarında beyaz-siyah-beyaz, bazılarında beyaz-beyaz) yarım ses denk geliyor. Bazı notalar arası tam ses bazıları arası yarım sestir. Bunun için her beyaza karşı bir siyah tuş yok.


    Notalar da şöyle

    Do-do diyez(re bemol)-re-re diyez(mi bemol)-mi-fa-fa diyez(sol bemol)-sol- sol diyez(la bemol)- la - la diyez ( si bemol) - si - do .....

    Kalın yazdıklarım siyah tuşlardır.
    Kolay gelsin şimdiden.
  • Hocam şöyle şimdi arkadaşta açıklamış zaten ama tekrar söyleyeyim sesler yarım ses yarım ses ilerler zaten.mesela ilk tuş do sesidir.ilk tuşun yanındaki siyah tuş do diyez sesidir ve aralarındaki ses farkı yarım ses kadardır.do diyezin yanındaki beyaz tuşta re sesidir ve yine araları yarım sestir.fakat mi-fa ve si-do notaları arası yarım sestir.ve bu nedenle si diyez diye bi ses yoktur do ya geçer direk yada mi diyez yoktur fa sesine geçer direk.bu sebepten ötürü bazı tuşların yanında siyah tuş yoktur.ve şöyle söyleyeyim 2 siyah tuşun olduğu yerde baştaki tuş do (en baştaki gibi) 3 siyah tuşun başladığı yerdeki tuş ise fa notasıdır ve bu tuşlardan önce siyah tuş yoktur sol taraflarında beyaz tuş vardır direk.bu şekilde tekrarlar sürekli.umarım yardımci olabilmişimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kese kağıdı@recko

    Çok güzel anlatmışsınız, ikinize de teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recko

    Hocam şöyle şimdi arkadaşta açıklamış zaten ama tekrar söyleyeyim sesler yarım ses yarım ses ilerler zaten.mesela ilk tuş do sesidir.ilk tuşun yanındaki siyah tuş do diyez sesidir ve aralarındaki ses farkı yarım ses kadardır.do diyezin yanındaki beyaz tuşta re sesidir ve yine araları yarım sestir.fakat mi-fa ve si-do notaları arası yarım sestir.ve bu nedenle si diyez diye bi ses yoktur do ya geçer direk yada mi diyez yoktur fa sesine geçer direk.bu sebepten ötürü bazı tuşların yanında siyah tuş yoktur.ve şöyle söyleyeyim 2 siyah tuşun olduğu yerde baştaki tuş do (en baştaki gibi) 3 siyah tuşun başladığı yerdeki tuş ise fa notasıdır ve bu tuşlardan önce siyah tuş yoktur sol taraflarında beyaz tuş vardır direk.bu şekilde tekrarlar sürekli.umarım yardımci olabilmişimdir

    karışıkmış




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.