Şimdi Ara

Org ve piyano hakkında yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.ben herhangi bir müzik aletin de kendimi geliştirmek istiyorum.kafamda birkaç elemeden sonra öğrenmesinin ve çalmasını zor olduğunu bildiğim piyanoya karar verdim.fakat çok pahalli bütçemi bi hayli aşiyor.bu nedenle org ile başlamak aklıma geldi.planim org ile aşinalık kazanıp yavas yavas piyano almak fakat doğrumu düşünüyorum bilmiyorum.piyano ve org tip olarak benzeselerde de ses olarak çok farklilar.org ile yapılan parçalar hep düğün müzikleri gibi.benim tarzım ise barış manço cem karaca gibi rock müzik ve ayri olaraktan klasik müzik.bu şekil ilerleyebilir miyim?mümkünse hangi f/p org ile başlamalıyım?



  • Doğru düşünmüşsün. Kuyruklu veya duvar tipi orijinal piyanolar çok pahalı, taşınması akordu vs profesyonel destek isteyen enstrumanlardir. Bu sebeple evlerde genellikle elektronik piyanolar tercih edilir. En basitinden en profesyoneline kadar çeşitli elektronik piyano cesitleri vardır. Org olarak tabir ettiğin aletleri de elektronik piyano gibi kullanabilirsin. İlaveten içerisinde farklı enstrüman sesleri, ritm ve akumpanya eşliği gibi özellikler bulunur. Bu yüzden başlangıç için de ilerisi için de uygundur.
    Sound kısmına gelince ; bütün cihazlarda batı soundları vardır. Alacagin herhangi bir orgda piyano sesi ve batı ritmleri bulunur. Türkiye icin ozel uretilen veya içerisine disaridan paket yuklenebilen cihazlarda ilaveten bahsettiğin yerel soundlar da vardır. Eğer Türk soundları istemiyorsan bu tarz cihazları almak zorunda değilsin. Orglarda da fiyata göre farkli ses kalitesi ve ek ozellikler vardır. Bütçene gore karar verirsin. Ama alacağın orgda tuş hassasiyeti mutlaka olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.