Şimdi Ara

Orta Avrupa Ülkelerinde Dolar mı Euro mu Daha Karlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba 10 gün içinde prag-viyana-bratislava-budapeşte gezisine çıkacağım. Oralara dolar mı euro mu götürmek daha karlı olur parayı bozdururken kur açısından? Ayrıca oralarda parayı nerede bozdurmamı önerirsiniz havaalanı mı şehir içi mi? ve arasında kur açısından çok fark olur mu?

    Giden arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.



  • Yok mu bilen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru cevabı olmayan bir soru sorduğun için cevap alamamış olabilirsin. :)

    Aslında sorunun şu kısmında bir sıkıntı var. Ekonomide talep artarsa fiyatlar yükselir, düşerse fiyatlar düşer. Eğer senin dediğin gibi fiyatlar arasında kayda değer bir avantaj olsa idi, piyasa bu boşluğu anında görür ve arz-talep dengelenene kadar fiyat değişirdi. Şöyle ifade edeyim, senin yanında götüreceğin paranın en iyi tahminle 1500-2000.-EURO olduğunu varsayalım. Eğer sen Euro veya Usd'yi tercih ederek, yerel para birimlerine farklı olarak çevirerek kar edebiliyor olsaydın, yatırım hesabında milyonları olan bir yatırımcı, bilgisayarının başında senin gibi uçağa binip gidip orada çevirmeye çalışmadan, bir tuşa basarak bu alım satımdan karlı çıkabilirdi. Diyelimki 1000.-EURO götürdün ve USD'den farkı 10 EURO olsun, bilgisayarından bunu yapan yatırımcı, 1.000.000.-EURO'sunu kullanarak anında 10.000.-EURO kazanabilir. Ama gerçekte bu sistem böyle çalışmıyor. Bu tarz bir boşluk olduğunda anında piyasa tarafından dengeleniyor.

    Sonuç, karlı olup olmayacağın tamamen senin nerede ve kaça bozduracağına bağlı olarak değişir. Teknik olarak arbitraj denen dolar-euro değişim kuru aşağı yukarı bellidir, ancak senin döviz bozduracağın yerde bu makas yüksekse, zararlı, düşükse görece karlı olacağını söyleyebiliriz. Dolar ve EURO dünyanın hemen hemen her yerinde en iyi değerleri gören para birimleridir.

    Nerede bozdurmak konusuna gelirsek; burası önemli bir konu, genel kural hava limanında sadece bizi şehre götürecek kadar döviz bozdurulur. Şehir içinde de işlek, birbirine yakın döviz büroları önceliklidir. Banka gişeleri genellikle düşük kurdan alış yaparlar, bankadan başka seçenek yoksa ATM'lerinden bozdurmaya çalışılmalıdır. En iyi kurlar genellikle yan yana pek çok döviz bürosunun olduğu yerlerden yapılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alatrka -- 18 Temmuz 2016; 20:24:21 >




  • Günden güne hatta her saat değişebilecek bir durum. Hiçkimse cevabını net olarak bilemez. Ben şu an Macaristan'dayım. Hemen hemen hergün döviz bozduruyorum. Kurlar için birşey demek zor. Eğer yapacağın gezi süresince onbinlerce dolar-euro bozdurmayacaksan euro-dolar farkını kafana takma.
    Dikkat etmeniz gereken tek şey; havaalanında fazla döviz bozdurmayın, şehir merkezine gitmenize yetecek kadar yaklaşık 5-10 euro döviz bozdurun. Ayrıca haftasonları döviz bozdurmayın.
  • merkezde nerede bozdurmak lazım ?
  • yahu orada harcayacağınız en fazla 1000 euro. Bozum sırasında 50 euro komisyona gitse n'olur, gitmese n'olur

    euro alın yanınıza. avrupa'da en geçerli para birimi euro. Çekler hala koruna kullanıyor. Ekonomileri henüz euro'ya geçecek kadar güçlü değil. Ben 2009'da gittiğimde durum yine böyleydi ve tur rehberimiz üzerimizde harcayacağımız kadar euro'yu koruna'ya çevirmemizi söylemişti. Hatta prag kalesine girerken küçük bir döviz bürosunda exchange yapmıştık. Şehirdeki en düşük komisyon alan dövizci orasıymış. Unutmadan, prag'daki döviz bürolarının önünde no comission yazar. İnanmayın. Aşağıda küçük harflerle 10.000 euro ve üzeri bozdurmalarda diye not vardır. AB üyesi olmalarına rağmen pek çok yer euro kabul etmiyordu prag'da. Durum şimdi nasıl bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 22 Temmuz 2016; 17:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.