Şimdi Ara

Otobüs yolculuklarının sonuna geldik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eskiden Varan ve Ulusoy adında birbiriyle rekabet eden iki firma vardı. Otobüsler bal dök yala temizliğinde olur, içeri girdiğiniz anda önceden çalışır durumda olduğu için mis gibi kokardı ve temis hava alırdınız. Hedefe gidene kadar 10-15 yerde durmaz sadece mola yerlerinde dururdu ve kendi mola tesisleri bile olurdu. Heryer tertemiz herşey lezzetli olurdu Bolu’da cızbız bar, afyon’da kaymaklı kadayıf tost ayran sucuk herşey. Otobüs içi ikramlarda sabah kahvaltııda zeytin ezmesinden tereyağına peynirine kadar herşeyi olur, yemeklerde tavuklu pilav bile verirlerdi. Terminalleri bile kendilerinin olurdu servisleriyle birlikte.uöak yolculuğundan kat kat kaliteli rahat geçerdi herşey. Otobüs içinde tuvalet bile olurdu. 2 katlıları da vardı.

    Oysa şimdi
    Otogara bir gidiyorsunuz kalabalık sigara dumanı altında bekle. Otobüse binersiniz içi leş gibi sıcak havasız. Muavine söylersiniz umursamaz, şöföre söylersiniz “az sonra” der ama keyfine. Aracı çalıştırıp havalandırma düğmesine bassa bitti ama biz onun şahsi aracına binmişiz ya otostopla, keyfi ne zaman eserse. Temizlik deseniz eh işte. Yolculuk sırasıbda havalandırma yine susar siz yine söylersiniz defalarca. Şöför ya müzik koyar. Ya muavinle muhabbet eder. Mola yeri rezalet ötesi tuvalet hem 3-5 tl gibi komik saçma pahalı hem de içi leş gibi. Yemek deseniz bir şey kalmamış g.map yorumlarında da belli. Hedefe gidene kadar 5 saatlik yolculuk 10 saat olur.

    Şimdi yeni çıkan Varan ve Ulusoy fel değiştirmiş ve değişmiş ve bir özellikleri artık kalmamış durumda.
    Yine en iyisi Pamukkale.
    Sonra diğerleri ama en sonuncusu KamilKoç yabancılara satıldığından beri çok kötü web sitelerinde şikayet imkanı bile yok yani müşteri memnuniyeti umurları bile değil böyleyken iyi olması zaten mümkün değil ve bu kadar kötü yönetim anlayışı hiçbir firmada yok diğer yerli otobüslerimiz kat kat daha iyi.

    Sanıyorum Metro batırdı o çıktı her nasıl niyeyse ardından Ulusoy ve Varan kapandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmrtmr -- 4 Kasım 2022; 8:45:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Hiç alakası yok, herşey eskisi gibi..

  • Öyle mi. Bir tane firma ismi söyle bari kendi otogarı dinlenme tesisi olan. Kahvaltıda zeytin ezmeli kahvaltı tabağı ikramı veren. Alüminyum kaplarda yemek servisi veren. (Şimdikiler versin demem amanın bu kaliteyle yok istemez)
    Gideceği yere durmadan direk giden. Otobüs içinde wc’si olan. Diğer eleştri ve yorumları geçtim şu sabit olanakları soruyorum 1 isim cer herşey eskisi gibi ya hani.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben bu kadar takmıyorum.Zaten ayda yılda bir otobüs seyahati yaparım.
    Benim gideceğim yere sorunsuz,oyalamadan götürsün kafi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 27 Ekim 2022; 6:31:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de gidene kadar kan ter içinde kalmamak virüs kapmamak aç kalındığında doğru düzgün yemek yemek tavuk kümesi gibi değil de insan gibi gitmek daha iyi değil mi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bunun sebebi ekonomik kriz. herşeyin kalitesi düştü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim o dediğin minibüste olur.Otobüste herkesin bileti belli araçlar eskiye göre lüks ve geniş.
    Konuyu açan sensin daha neden bahsettiğini bilmiyorsun :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan burası 20-25 yaş ağırlıklı. 25 yaş altındakiler neden bahsettiğimi anlamaz çünkü bu 20-30 sene önceki bir durum. Otomobil teknolojisinin gelişmesiyle otobüs seferlerindeki kalite farklı şeyler ve tabiki en kötü otobüs firması şimdi daha iyi durumda yani genel bir gelişme var illa ki, ama konuda bahsettiğim bu firmalardaki kalite ve olanaklar başka hiç bir firmada olmadı şimdi de yok umarım anlamışsınızdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar dert ediyosan Çok calis araba al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt

    eskiden de otobüsler 2+2 idi ama. şimdi çoğu 2+1

  • Eskiden yeni bir otobüs modeli çıkınca fırmalar hemen alır filolarına katardı.şimdi otobüslerin çogu eski model

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 sene demişsin de ben sana 33 sene önceki bir otobüs anımı anlatayım sivastan konya'ya dönüyoruz 302s mi ne araba ve yola çıkınca herkes bir sigara yaktı duman altı geldik yani hiç güzel değildi o yıllar.daha öncesinde yani 36 sene öncesinde konya mersinde içimiz dışımıza çıkardı daha da külüstür araçlar ve öyle zeytin ezmesi falan da vermediler bana hayatım boyunca hiçbir otobüste.sen 2007 yıllarını hatırlıyorsun biz de mersin ankara falan yaptık yuh dedik baklava da verecek misiniz hemen alalım iyi yapan yer varsa dediler bayan hostes falan bir garipti mersinde o yıllarda rekabet.işte varanda çöp bulmuşlar sefer sonrasında sahibi demiş zam yapın binen binmeyen belli olsun ve zeytin ezmesi de vermişlerdir sana dekgelmiştir o seferde öyledir o senede öyledir anlatabiliyor muyum o bitti diye yav eskiden eskiden su içerdik testiden yapamazsın bütün TR'yi genelleyip.ben yıllardır binmiyorum bilmiyorum şimdi bu krizde su bile dağıtabiliyorlar mı ama her zaman leşti uçağın yanından bile geçemedi yoksa eskiden süperdi de şimdi leş değil.sallıyorsun bir yalan tutmayınca yaşınız küçük diyorsun senin yaşın daha da düşük ondan sonra 30 sene önce siz bilmezsiniz diye sıyrılmaya çalışıyorsun ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar.benim gibi birini beklemiyordun di mi? siee zeytin ezmesiymiş blok.





  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt
    @Mow_ otomobil teknolojisi ayrı seferlerde olanak ve kalite ve temizlik ayrı.

    @Wilson Fisk ben de hatırlıyorum otobüslerin içi sigara dumanı olurdu.

    Ben eskiden otobüsler daha iyiydi demedim. 2 marka çok iyiydi artık öylesi yok dedim. Genel olarak tabiki eskiye göre daha iyi, ama bu iki marka gibi rahat konforlu kaliteli yolculuk hiç olmadı.
    Sadece zeytin ezmesi değil eritme peynir reçel ve tereyağı yanlış duymadınız margarin değil Pınar Tereyağı, 4’lü küçük paketlerde verirlerdi yanında poşet içi sandviç ekmeği ve çay kahve. Ben denk geldim değil Varan ve Ulusoy otobüslerinde hep olurdu. İlk mesajımda bahsettiğim kalite artık hiç bir otobüste yok.

    Yine en iyi Pamukkale.
    Kamilkoç felaket yabancılara satıldığından beri. Önce iyiydi. Şimdi müşteri hizmet teli veya sitelerinee şikayet olanağı bile yok firmanın umru değil müşteri memnuniyeti. Diğer yerli marka otobüslerimiz kat kat daha iyi KamilKoç’tan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Eskiden otobüs bir tercih değil zorunluluktu yollar kötüydü yolculuklar uzundu o yüzden bu şekilde hizmetler mevcuttu. Şu an geldiğimiz durumda otobüs artık bir tercih ondan daha iyi bir alternatif var uçak gibi. Parası olan uçağa biniyor direkt, olmayan otobüse biniyor bu yüzden lüks bir otobüs seyahati hiçbir kitleye hitap etmiyor. Firmalar bu yüzden kaliteye değil fiyata odaklanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapitalist sistem kendını geliştiriyor.

    sitelerde haberler vardı türk hava yolları menüden 1 tane zeytin eksiltince yılda bilmem kaç milyon kar ediyormuş diye.

    olay tamamen bunla alakalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hak veriyorum. Şu anda Ali olman ulusoy ve Kamil koç dahil geneli anlattığın gibi. Ama mecbur kullanıyorum. Uçak çok daha pahalı.

  • Kalite her alanda çökmekteylen garip bir şekilde ise fiyatlar artmakta. O_o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağlayanmezun A kullanıcısına yanıt
    Hep değil bazen otobüs uçaktan daha iyi çünkü 2 saatlik uçuş aslında otobüs gibi 5-6 saat oluyor zaten.
    Havalanına git, orda kontrol sırasında bekle checkin sırasında bekle tekrar kontrolde bekle uçağa bin inişte ordan oraya yürü bagaj bekle havalanından merkeze git.
    Otobüste merkezden binip merkezde iniyorsun hem zaman kaybı yaklaşık aynı hem ordan oraya yürüyüp bekleme yok havalanına bavullarla gitme derdi yok bir de üstüne hem koktuklar daha geniş rahat hem etrafı izleme imkanı hem de daha ucuz.

    Yani mesafe çok uzun değilse 6-7 saate kadar uçak yerine otobüs çok daha iyi. Servis ve seyahat kalitesi iyiyse tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmrtmr -- 3 Kasım 2022; 23:21:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt
    Hangi otobüs iyi onu da ekleyim.

    Bence en iyisi Pamukkale.
    Sonra diğerleri ama en sonuncusu KamilKoç yabancılara satıldığından beri çok kötü, web sitelerinde şikayet imkanı bile yok yani müşteri memnuniyeti umurları bile değil böyleyken iyi olması zaten mümkün değil ve bu kadar kötü yönetim anlayışı hiçbir firmada yok diğer yerli otobüslerimiz kat kat daha iyi. En son yolculuğumda şöför havalandırmayı çalıştırmadı ve gecenin 3’ünde kendi şahsi otobüsü gibi müzik çalıyor kapatmasını söyleyince de kapatmıyor yanlış duymadınız. Otostop yapmışız gibi beyfendiyi ben rahatsız etmiş oldum kapat diyerek. Bu kadarını başka hiç bir firmada bulamazsınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.