Şimdi Ara

Otomatik vites aracım R de hareket etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2005 model 1.6 tork konvertörlü şanzımanlı aracım, R ye takıp gaza basmama rağmen hareket etmiyor, boştaymış gibi davranıyor. D, N, P vitesleri çalışıyor. Bir de D de giderken bazen vites geçişi sert oluyor. Daha önce böyle bir sorun hiç olmuyordu. Geçen hafta arabanın sübapları değişti. Onunla bir ilgisi olabilir mi? Bir de bu sorun olmadan hemen önce arabayı çalıştırmadan kontağı açıp vitesi boşa alıp arabayı yarım metre geri ittim sonra tekrar P ye aldım. Bu olaydan sonra arabayla yakın bir yere gittim giderken bir kere vites geçişinde sert geçti. Sonra gittiğim yerde R ye aldığımda araç geri gitmedi.
    Sorun ne olabilir düşüncelerinizi bekliyorum.



  • neyzen008 N kullanıcısına yanıt
    En kısa zamanda servise gidin. Yağ bakımlarını aksatmayın en az 30 bin de bir yağı değişmek gerekiyor(şanzıman yağını) yağdan kaynaklı sert geçişler olabilir veya geçişleri hissettirebilir. Sizinki r de çalışmıyorsa muhtemel şanzıman içindeki dişlilerde problem olabilir.
  • kingb04 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu yaşayan biri vardı forumda. Çözümü yazmamıştı ama R deyken gaza biraz fazla bastığında araba R ye geçiyor demişti. Ben de o şekilde denedim R de hareket etti. Birkaç kez daha denedim şu an normal gibi görünüyor. Yarın şanzıman ustasına göstereceğim tabi ki yine de. Teşekkür ederim cevabınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.