Şimdi Ara

Otomobil ve Yapı Ticareti / Nereye gidiyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Köşe yazısı gibi cümleler kurmak yerine ülkenin saçma sapan içinde bulunduğu durumu yazıp sonunda toplamak istiyorum

    Emlak ve otomobil ticareti,
    En popüler ve kolay para kazanma yolu.
    Ev ve araba almak neredeyse imkansızlaştı, Piyasa çok yukarıda.
    Komisyoncular bir Türlü doymuyor. Bir emlakçı bir evden arsadan, bir oto galericisi arabadan en az 3.000 TL ,, 5.000 TL Yeme peşinde, bu da haliyle piyasayı yukarıya çıkarıyor.

    Devlet-Müteahhit ilişkisindeki çıkar, 10-15 bin TL gibi meblağlar göze bile görünmeden, milyar dolarlık ihalelerden insan başı neredeyse 100.000 TL kazançlar...
    Sonrasında Müteahhit-Emlakçı ilişkisi.. Abi kardeş çerçevesinde gelişir..

    Emlakçı halkla ilişkili.. Emlakçılar genelde halk içinden çıktığı için çevre faktörü çok iyi kullanılıyor.

    98-2000 model arabalar olmuş 20-25 Bin tl..
    Halk kalıplar peşinde, Marka ve eşya fanatizmi komisyoncular tarafından harika bir şekilde kullanılıyor..
    Eşyaya kalıplar üzerinden verilen değer çok fazla..

    Halkın kazancı çok kötü.
    Bir asgari ücretli 1404 TL ile çalışıyor, Birikim yapma şansı sıfır. (aile desteği olmadan) Bir şeyler yapabilmek çok zor.

    Ülkenin her yeri inşaat, bütün iş adamları tuğlanın komisyonu peşinde, Oto galericiler Halkın yarattığı kalıplar ile haksız kazanç elde ediyor. ''Abi bu japon , Fiat abi İtalyan Aygırı, Abi Façalı tofaş, Reno dağa bayıra sür, Almandan şaşmayacaksın panzer gibi'' 20'ye alıp 100'E satma kısa yoldan para kazanma gözüyle görülüyor. Ticaret ahlakı kalmadı, Orta sınıf halk eziliyor YAPMAYIN.

    Algılar kime hizmet ediyor arkadaşlar?

    Farkında değiliz, Komisyoncular, tuğlacılar, galericiler kanımızı emiyor. Esnaf işçi vasıflı vasıfsız tüm çalışanlar.
    Günden güne mutsuz insanlar, kavgalar ikili ilişkilerde bozukluk..

    Dertleşmek istedim belki de, Hakkınızı helal edin. Umarım bu pis ticaret bir gün biter..







  • sadece bu sektörlerde değil ki,

    tarladaki sebze meyveler.. 50krş'a köylüden al, 10 liraya markette pazarda sat.. aynı kan emicilik burda da mevcut..

    evlerin maliyetleri konusunda haklısın, şu an 2+1 en lüks evin maliyeti şu an 150.000 TL bile değildir.. almak iste bakalım kaça alabiliyorsun..

    bu tekerin sürücüsü kim bir de ona bakmak lazım, rant kime gidiyor, kim nemalanıyor.. bu kişi düzelmedikçe teker aynı pis şekilde yönüne doğru sürülmeye devam edecektir..
  • maalesef zengin zenginleştikçe, fakirler fakirleşiyor.

    nereye kadar böyle gidecek Allah bilir. bari torunlarımıza iyi bir yaşam bırakabilsek.

    sanırım 3.Dünya savaşı bitene kadar bu düzen böyle devam eder.
  • liebermann L kullanıcısına yanıt
    Çok doğru,
    Sıfır ürünlerdeki Haksız ama 'Yasal' vergiler, vergi oranları..

    Kim zenginleşiyor kim nemalanıyor..

    Bir BMW' otomobilini yerli bir ticari kafadaki insan üretse ne kadara satardı aacaba? Ortalama bir BMW'nin satış fiyatı 145 bin tl Bunun %60'ı sadece ÖTV, Üreticiye kalan para belli, bir de taşıma sırasında doğan masraflar showroom masrafları vs var. Diyorum ya, bu otomobili yerli bir üretici yapıp satsa bu kalitede 145'lik bmw olurdu 450 bin tl sanırım.

    Yani nereden tutarsan Elinde kalıyor yaşanamaz hale geliyoruz.
  • Nerde vergi var ben orada yokum.



    Kazanandan değil harcayandan vergi topladıkları sürece benden 1 kuruş çalışmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ar-ge yapan, üreten bir ülke olmadığımız için piyasa böyle al-satçılıkla dönüyor. Bu durum sağlam bir ekonomimiz olmadığını, herşeyin tüketime dayalı olduğunu gösteriyor. Herkes al-satçılık ile kolay para kazanma yolunu seçerse bu ülkede kim birşeyler üretecek, ülke nasıl kalkınacak? Bu kısırdöngünün bir yerde kırılması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chameleon41

    Ar-ge yapan, üreten bir ülke olmadığımız için piyasa böyle al-satçılıkla dönüyor. Bu durum sağlam bir ekonomimiz olmadığını, herşeyin tüketime dayalı olduğunu gösteriyor. Herkes al-satçılık ile kolay para kazanma yolunu seçerse bu ülkede kim birşeyler üretecek, ülke nasıl kalkınacak? Bu kısırdöngünün bir yerde kırılması lazım.

    Zaten buraya doğru gitmiyor mu? Kırılma olmak zorunda.
  • Çiftçiyi, hayvancıyı bitirdiler. Traktöre konan mazot fahiş. Bir çuval kaba yem 58 tl. 1 lt çiğ inek sütü 90 krş. 'a satıyor küçük çiftçi. İşte bir ülke böyle uçuruma götürülüyor malesef. Üreticisine değil komisyoncusu çalışan bir yönetimin sonucu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saydiginiz miktarlari oralarsak %10 ancak ediyor. memur arkadaslar pek anlamayabilir ama ticarettr eger kapitalist bir sirket degilseniz %10 cok dusuk bir kar oranidir. Ve piyasaya tutunamayip zarar edip kapatan dukkanlar bu dolaylarda gezer. Orani yukari cekince de musteriyi elinde tutamaz. Velhasil bir ticari alanda denge yakalanmasi cok zordur ve turkiyede bu dengenin yakalandigi tek alan beton. Arac alim satimda bile fiyatlarin yuksekligi karin cok oldugu anlamina gelmiyor. Yani ulke neredeyse betondan donuyor. Betona kilit vursan temizinden 6-7 sene ekonomi toparlanmaz. Dedelerimizin anlattigi atin pisliginden arpa secildigi kadar olmasada guzel bir krize duseriz. Ama milletimiz kolaymis gibi araba uretelim diyor. Bir emisyon skandaliyla dev bir sanayi ulkesini sarsabilen bir sektor. Ayni olay turkiyede olsa su an durumumuz neydi. Otede risksiz bir sekilde sermaye donuyor neyine agliyorsunuz bilmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emlak balonu patlayacak deniyor yıllardır, fiyatlar halâ yükseliyor, mahalle arasında düzgün daireler 350.000 oldu istanbulda, kapıdan dışarı çıkınca gasp edilme ihtimaliniz olan semtler burası, milletin umut ettiği şey emlak balonu patlayacak fiyatlar düşecek, böyle birşeyin olacağına hiç zannetmiyorum, en fazla fiyatların artması durur

    ikinci el piyasasında milletimiz değer kaybını kabullenemiyor, kaza yüzünden aracın fiyatının düşmesi psikolojik olarak rahatsız ediyor insanları, hile hurda işleri burada başlıyor, aynı araç 80bin tl ediyorsa, diğer aracın bir kaputu değişti diye 10bin tl ucuza gitmesini istemiyor kimse, yine burda ki en büyük sebeplerden biri alım gücünün çok düşük olması, at-avrat-silah mantığıyla hareket araba bizim için çok önemli, adam gırtlağından keser arabasına para yatırır, yemek yediği lokantada 20 tl yazan iskendere 23tl hesap gelince sorar bu nedir diye ama aynı kişi araca 800tl verip katlanır ayna ekler

    sıfır araç fiyatlarının artışı durmadan bu piyasa düzelmez, vergisini falan geçtim bi yerinde dursun şu fiyatlar, ona bile razıyım artık ama bu düzen daha da böyle gidecek gibi görünüyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.