Şimdi Ara

Otomotiv devi Hyundai, Tesla’nın şarj standardına geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomotiv devi Hyundai, Tesla’nın şarj standardına geçiyor
    Popüler Ioniq serisiyle Hyundai, Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardını (NACS) kullanmak üzere imza atan büyük otomobil üreticileri listesine şimdiye kadar kaydolmamıştı. Şimdi ise Koreli otomobil üreticisi, 2024 yılının 4. çeyreğinden itibaren ABD'de, 2025'in ilk yarısında da Kanada'da olmak üzere Kuzey Amerika'da NACS'yi benimsemek için Tesla ile bir anlaşmaya varıldığı duyurdu.



    Hyundai de Tesla dedi



    Hyundai'nin NACS bağlantı noktasına sahip elektrikli araçları, Kuzey Amerika genelinde 12.000'den fazla Supercharger'a erişim sağlayarak müşterilere sunulan DC hızlı şarj istasyonlarının sayısını iki katına çıkarmış olacak. Ioniq 5, Ioniq 6 ve yakında çıkacak olan Ioniq 7 de dahil olmak üzere NAC'lerle donatılmış gelecek Hyundai elektrikli araçları, 2024'ün sonlarında şarj cihazlarına erişim kazanacak. Şirket, yeni ve eski CCS şarj cihazı donanımlı araçların bir adaptör aracılığıyla 2025'in ilk çeyreğinde bunları kullanabileceğini söyledi.



    Tesla'nın ağına erişimin yanı sıra Hyundai, en az 30.000 şarj istasyonuna sahip bir Kuzey Amerika ağı kurmak için BMW, GM, Honda, Hyundai ve Mercedes ile işbirliği yapıyor. ABD'deki ilk istasyonların 2024 yazında açılması, Kanada'daki şarj istasyonlarının ise daha sonraki bir tarihte açılması planlanıyor.



    Ayrıca Bkz.2024 Skoda Kodiaq tanıtıldı: Yeni teknolojiler ve şarj edilebilir hibrit sistem



    Hızlı şarj istasyonlarının eksikliği elektrikli araçların benimsenmesi önünde büyük bir engel teşkil ettiğinden, çoğu otomobil üreticisi Tesla'ya en azından geçici bir çözüm olarak başvurmak zorunda kaldı. Şimdiye kadar Tesla'nın Supercharger ağını kullanmak için kaydolan büyük otomobil üreticileri arasında Hyundai, Fisker, Ford, GM, Honda, Jaguar, Mercedes-Benz, Nissan, Polestar, Rivian ve Volvo bulunuyor. Halen görüşme halinde olanlar arasında Stellantis ve Volkswagen'in de bulunduğu bildiriliyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/hyundai-evs-will-support-teslas-nacs-charging-starting-in-q4-2024-120517284.html







  • Olması gerek buydu baştan beri Avrupa da keşke bu standart benimsense CCS in kaba ve hantallığından kurtulsak ama o tarafta geçti iş

  • Gelecek Tesla'da bunu otomobil markaları da çok iyi bildiğinden dolayı Tesla'nın şarjlarını kullanmaya geçiyorlar normal bir durum. Şaşıracak bir şey yok

  • Markaların ortak hareket etmeleri güzel ama bir firmanın teknolojisine bağımlı olmak ileride sıkıntı olabilir. Bu yüzden bir konsorsiyum çatısı altında birleşip bu işin standartları için çalışsalar daha iyi olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji_tutkunu -- 6 Ekim 2023; 15:40:09 >
  • Tabiki geçecek Amerika’da satması için bunu yapması gerekliydi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu gidişle Avrupa verdiği kararla yaptığı hatayı daha çabuk anlayacak ve pişmanlık hissi daha erken başlayacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.