Şimdi Ara

Otomotivde vergi sistemi değişiyor ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
5.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni araç satışını teşvik için getirilen bir uygulama
  • Haber geçen senenin haberi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    dpf'i olanlar ve euro5 standartı ile çalışanlar için pek geçerli değil hocam.

    ama eski nesil dizeller için kesinlikle katılıyorum.

    euro 5e gore calisan dizeller ve benzinliler arasindaki farki gosteren bir tablo varsa paylasin. ben de merak ettim aradaki fark ne kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daturkishulan

    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    dpf'i olanlar ve euro5 standartı ile çalışanlar için pek geçerli değil hocam.

    ama eski nesil dizeller için kesinlikle katılıyorum.

    euro 5e gore calisan dizeller ve benzinliler arasindaki farki gosteren bir tablo varsa paylasin. ben de merak ettim aradaki fark ne kadar.

    standart dizel 7 kat daha fazla nox oluşturuyormuş hocam, dpf li araçlar ise %75-80 aralığında filtre ediyormuş. yani dpf'li araçların nox oranı benzinli araçlardan %15 falan daha fazla sadece.

    http://iats09.karabuk.edu.tr/press/bildiriler_pdf/IATS09_07-99_1295.pdf




  • ben artık iyice anladım; devletin eski araçlara yuksek vergi koymaya asla maçası yemiyor ve hiçbir zamanda yemeyecek, milleti hem yeni araç almaya hemde benzinli araç almaya teşvik etmek için yaklaşık beş senedir her sene bu yaygara çıkartılıyor, yaptıkları siyasette uyguladıkları korku politikasını artık vergi sisteminde de uygulamaya başlamışlar, milletimizin çoğunun koyun olduğu düşünülürse gayette super zeki şekilde çalışıyor adamlar, milletimizin anladığı en iyi yöntemle anlatıyorlar en verimli şekilde soyup soğana çeviriyorlar... helal olsun.... kafasına kuş s.çınca bilet alan bir milletin ağzına s...na koşmasının neresi garip ki?
  • şu anki sistemde yeni modelden eskiye doğru vergi şöyle gidiyor
    600
    500
    400
    300
    200
    yeni gelecek sistemle şöyle olacak

    600
    700
    800
    900
    1000

    başkada bişi olmaz
  • "Çuvallama" teknik konularda gerçekleştirdiğimiz milli sporumuzdur. Bu otomobil vergileri konusunda da zaman içinde mükemmelleştirdiğimiz çuvallamanın bir anatomsini yakından görüyoruz. Çuvallama kendimize yakışan şekilde yavaş ama emin adımlarla gerçekleşecek.

    Daha önceden 2014'e ertelenen geçiş için plan şöyle işliyor:

    2010: "Açıklama" yapılarak piyasada belirsizlik sağlanır. Böylece ithalatın yükeselmesi engellenir.
    2011: "Açıklama" yapılarak piyasada belirsizlik sağlanır. Böylece ithalatın yükeselmesi engellenir.
    2012: "Açıklama" yapılarak piyasada belirsizlik sağlanır. Böylece ithalatın yükeselmesi engellenir. 2014'e ertelenir.
    2013: "Açıklama" yapılarak piyasada belirsizlik sağlanır. Böylece ithalatın yükeselmesi engellenir. Ertelemelerden istifade edilir.
    2014: Serbest piyasanın pozisyon almasını sağlamak için değişimlerin kademeli ve yavaşça tesis edilmesi yerine dört sene yatıldığı için vücut artık zindedir. Şansın tesadüf ettiği bazı zavallı memurlar sabahlayarak bir günde "sil baştan" yepyeni bir vergi sistemini planlarlar. Emisyon, hava kirliliği, dizel, benzin... bunlar hemen internetten öğrenilir. Açıklanacak rakamların tesadüfüne göre bazı firmalar tası tarağı toplar, kalanların ise kar marjları yükselir. Belirsizliğin geciktirmiş olduğu talep de kalan kar marjı yükselmiş firmalara yönelir. Rekabet, tabii ki, bir defa daha zarar görür, ithalat ve maliyetler artar. Devlet vergi alacakken firmalar hasılat alır. Bu firmaların nasıl böyle büyüyebildikleri ve diğerlerinin neden yatırımdan vazgeçtikleri veya teker teker gittikleri merak ediir. Devlet yatırımları Türkiye'ye çekmek için çok satan firmalara "gözdağı" verir.

    Bazı genç arkadaşlarımızın yorumlarında şüphe sezdim. Bu çuvallamanın da eğitim ve imar alanlarındaki çuvallamalarımızdan geri kalmayacağına güvenim tamdır.




  • ..... bu devirde araba almak hakikaten sorundan başka birşey değil
  • Degistir degistir bi duzen tutturamadilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurozer

    ben artık iyice anladım; devletin eski araçlara yuksek vergi koymaya asla maçası yemiyor ve hiçbir zamanda yemeyecek, milleti hem yeni araç almaya hemde benzinli araç almaya teşvik etmek için yaklaşık beş senedir her sene bu yaygara çıkartılıyor.

    walla çok mantıklı.
  • bence amaç eski araçların vergilerini bir miktar yükseltmek.dizellere ek vergi çıkacağını sanmıyorum.öyle birşey düşünseler mazotun fiyatını artırarak benzinle eşitlerler
    eğer dedikleri şekilde eski araçların vergilerini artırır,dizelede ek vergi koyarlarsa bir sonraki seçimde % 60 alırlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Yeni araçların vergisi zaten yüksekti.

    Artık eski-yaşlı araçların da vergisi yüksek olacak.

    olay bu zaten üstat iyi analiz etmeli...
  • çevreyi az kirleten arabalardan az vergi alınacakmış denyoya bak normal değeri 20 25 bin olan araba algısı vergisi 50 bin sonra insanlar çevreci arabaya binsin
  • Ne yapacaklarini şaşirdilar.Eski model araba sahibi daha fazla vergi verecekse adam arabasini satsin daha iyi kullanmasin demek bu.Adam zengin olsaydi yuksek model araba alirdi az vergi oderdi yada onun icin az bir miktar olurdu. butcesi buna yetiyoki anca elindekiyle yetiniyor.Fakirden al zenginden alma gibi birsey bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIKingTigerII -- 19 Şubat 2013; 14:51:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.PAŞALI

    Dizel aracı olanlar niye yanıyor okudum okudum anlamadım beni aydınlatır mısınız ?

    dizel araçlardan daha fazla mtv alınacak .. onun için yanmış
  • Yani almanyadaki gibi bir sistem olacak buda yeni araçları alınabilir kılacak eskileride hurdaya kaldıracağız anladığım kadarıyla öyle bişey
  • 0 araç satımının arttırılmak istenmesi ile ilgili bence 20 yaş altı araçların 2. eli tammen bitirilerek piyasada ki araçların yüzde 20 si 20yaş ve altı araçlar. Bu araçların 400 - 500 bin arası olduğu tahmin ediliyor bu raçlar hurdaya ayrılacak ve yerine hiç olmazssa 250 300 bin arası araç girecek ortalama 40 binden alınsa 0 araçlar devlete 16 bin tl vergi getirisi olacak bir araçtan hurda için 6 bin tl indirim verse tamamına yakınını eritir ve her erittiği araçtan 10000 tl kar elde eder böylelikle 500 bin araç satsa 10.000x500.000= 5.000.000.000 tl (5 milyar tl ) gibi bir vergi getirisi olur minimum . Eee birde her aracın sigorta + vergi gibi mecburi işlerdende bir 1milyar tl kar elde ederse 1 yılda 6 milyar tl ek gelir olur seçim öncesi güzel bir para
  • Bu millete hersey mustehak hic ses soluk cikmiyor

    Devlet iyice vergilerle kafayi bozdu

    100 tllik bir urunun 50 tl si sadece ve sadece vergi olmus bu memlekette yari yariya

    Bu nun adi vergi olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış politika ! Biz araba üreten değil araba ithal eden bir ülkeyiz. Dolayısı ile her yeni araç, cari açığa sebep olacaktır. Almanya otomobil sektörünün ana vatanıdır. Orada satılacak yeni araba , her türlü paranın içeride kalmasıdır. Ayrıca orada toplanan eski araçlar, çok eski ise ağır sanayi için ham madde oluyor, daha iyi durumda olan araçlar ise yenilenip afrika gibi geliri düşük ülkelere 2. el olarak satılıyor. Bizim ülkemiz ise bu iki durumu karşılayan bir ülke olmadığından bu yeni vergi sistemi bize uymaz bilakis cari açığı yol açar. Halkın gelir durumu ve akaryakıt fiyatlarına ise hiç değinmiyorum zaten ortada. Bizde tutmaz bu vergi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 19 Şubat 2013; 18:34:08 >
  • çok saçma ama
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.