Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.948
Cevap
185
Favori
245.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şunun mantıklı bir açıklamasını yapabilecek var mı ? Spor ayakkabı üzerinden bir örnek vereceğim.

    Adidas'ın 160$ (yani 5120TL) lık ürünü ülkemizde 5200TL bandından satılırken, Aynı segmentteki Columbia'nın 120$ (3850TL) lık ürünü neden 11200TL bandından satılmaya çalışılıyor ? İkisi de yeni sezon ürün.

  • major24 M kullanıcısına yanıt

    Mantıklı olmasa da cevabını söyleyebilirim:


    Gözalan Grup


    Columbia distribütörü olan bu firma çok iyi pazar konumlanması sayesinde Columbia'yı TR'de hiç hak etmediği bir noktaya getirip, fahiş fiyatlandırma uygulamaktadır. Aynı ürünleri yurt dışında 3'te 1 fiyatına hatta 4'te 1 fiyatına bile bulabilirsiniz (özellikle ABD'de)

  • Selamlar buradaki öneriler sayesinde kışı gore-tex bir montla çok rahat geçirdim. Bahar mevsiminde ise decathlon yağmurlukları ile takılıyorum fakat naylonumsu yapı ve güneşli günlerde terletmesi nedeniyle artık gore-tex kumaş bir baharlık bakmaya karar verdim. Marka model takıntım yok sadece güzel terletmeyen ve bahar ayında ideal sıcaklıkta tutan bir model arıyorum. Tavsiyelerinizi dört gözle bekliyor olacağım.


    Edit:


    Bu tarz bir şey düşünüyorum ama baharda çok sıcaklatır mı emin olamadım. Bana iyi gözüktü.

    www.kutupayisi.com
    Marmot Minimalist Gore Tex Erkek Ceket L - Turuncu,Turuncu
    https://www.kutupayisi.com/urun/marmot-minimalist-gore-tex-erkek-ceket-l-turuncu

    Stokta olsaydı bunu da düşünürdüm.



    salomon
    MTN Gore-Tex - Erkek Outdoor Montu | Salomon
    https://www.salomon.com.tr/mtn-gtx-softshell-erkek-outdoor-montu-lc1840700



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geralt1902 -- 4 Mayıs 2024; 20:1:29 >




  • Arkadaşlar selamlar,


    Biliyorsunuz ki ülkemizde ne yazık ki Arc'teryx gibi güzel markaların ürünlerinin satışı olmuyor. Bu noktada Amazon Türkiye'ye bununla ilgili bir talep ilettim. Hemen ardından müşteri temsilcisi tarafından arandım ve konuyla ilgili bilgilendirme tarafıma yapıldı.


    Telefonda müşteri temsilcisi; Amazon'un müşteri hesaplarındaki istek listelerini önemsedidiklerini arz-talep olayında bir marka ile ilgili yeteri kadar istek olduğunda o markanın ülkeye gelmesinin daha kolay olduğunu tarafıma iletti. Bizlerin de Amazonun yurt dışı sitelerinde kendi hesaplarımız (hesap bilgilerinde adres Türkiye olacak) ile ilgili markanın ürünlerini istek listesine eklediğimiz zaman konuyla ilgili sonuç alma ihtimalimizin oldukça yüksek olduğu bilgisini de özellikle vurguladı müşteri temsilcisi arkadaşımız.


    Bu nedenle isterseniz burada bir ekip çalışması yaparak Arc'teryx'in Türkiye'de satışının olması konusunda ortak hareket edebiliriz. Mesela birkaç model belirleriz, topluca o modelleri istek listelerimize ekleriz. En azından bir denemiş oluruz diye düşünüyorum.


    @Ohzman hocam sizler bu konuda ne düşünürsünüz? Desteğinizle böyle bir şey deneyebiliriz isterseniz.







  • Geralt1902 kullanıcısına yanıt
    U markanın bende ülkemize gelmesini çok istiyorum. Ama fiyatları çok pahalı gerçi bu ülkeden cokumbia alabilen eğer oranın fiyatlandırmasına yakın olursa arctryx te satın alabilir. Abd ye kardeşim gitmişti ona aldırmıştım. Bi şapka 40$ bir tşirt 70$’a almıştım:// bu şstek olayını arayıp mı yapıcaz istek kistesi vs nasıl oluşturucaz. Yapalım madem
    Ha bu marka ülkede adidas gibi ya da yakın şekilde bir fiyatlandırma yapan distiribütor aracılığı ile gelse insanlar columbianın suratına bile bakmaz. Ama Türkiyede insanların genelinin columbia, thenorthface ten başka bildiği marka yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 19 Mayıs 2024; 10:38:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam dediğiniz markalara 3 vermektense Arc'teryx'e 4-5 vermek daha mantıkı olacaktır. Onu da şu şekilde yapabiliriz. Amazon Germany - amazon.de veya Amazon US - amazon.com sitelerine giriyoruz. Örnek olarak diyelim ki Arc'teryx Beta AR modelini almak istedik. Bunu aratıyoruz, adresimiz tabii ki Türkiye olduğu için ürünü görüyoruz ama bu ürün ülkenize gönderilememektedir uyarısı alıyoruz. Daha sonra ürünün sayfasındayken Listeye ekle diye bir buton var. O butonu kullanarak ürünü listelerimize ekliyoruz.


    Bu şekilde sallıyorum Arc'teryx Beta AR modeli için aramızda anlaştık onlarca kişi olarak listeye ekledik. İşte bahar için mesela Arc'teryx Gamma LT Hoody üzerinde anlaştık ve istek listelerine ekledik falan. Bu şekilde Amazon ürünü Türkiye'den almak isteyen kişilerin olduğunu fark edip belirli bir stok buraya ayırıyor. Mesela amazon.com.tr sitesinde şu an için az da olsa markanın satışı var aşağıdaki sayfa üzerinden görebilirsiniz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geralt1902 -- 19 Mayıs 2024; 12:15:54 >




  • Geralt1902 kullanıcısına yanıt
    Amazon ilk geldiğinden biz kaç kere mail attık kaç kere söyledik yıllar geçti sonuç alamadık , istediğimiz ürünler Tr de olmayan markalar Amazon basic vs kendi ürünlerini bile getirmediler yani çalışanın ilgileniyormuş gibi yaptığına bakmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geralt1902 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Amaazon.co.uk ve amazon.de sitelerindeki arc'teryx ürün sayısı bile çok ciddi kısıtlı. (UK ve DE adres için baktığınızda bile, yani Alman ya da İngiliz olsanız bile) Bunun taleple pek alakası yok ne yazık ki. Bu yüzden klişe "o iş olmaz" yapmak zorundayım.


    Ben daha önce amazon.com sitesinde bile ne kadar kısıtlı olduğunu görmüştüm, 2010 dönemlerinde sierratradingpost, rei ve abd'nin yerel outdoor sitelerinde bile görmüyordum. Arc'teryx bu konuda özel bir marka, Avrupa'da da pek yok.


    Bu yüzden müşteri temsilcisi yorumu çok genel geçer bir güzelleme cevabı sadece.


    Ben olsam pek uğraşmazdım bu yüzden :)


    Haglöfs ve Norrona bakabilirsiniz Arc'teryx yerine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 21 Mayıs 2024; 9:33:12 >
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.