Şimdi Ara

Overclock olamamak Garanti Kapsamına Girer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Daha Önce 4 kez Garantiye (BOĞAZİÇİ) Gönderdiğim Boardum 3 Kez Arıza tespiti yapılıp, tamir edildi. Son tamirden sonra cpu hızını 1 mhz bile arttıramadığımı farkettim. En son biosu yükledim. Boğaziçini aradım Overclock olmamamsı garantiyi ilgilendirmez dediler.

    110 ytl'ye aldığım foxconn board işlemcimi 2400 mhz çalıştırırken,i Asus Marka A8NSLİ Model boardum 1 mhz'ye dahi tahmmülü kalmamış. Daha Önceleri Aynı Boardla Overclock Yapabiliyordum. konu Hakkında Düşüncesi olanların Yorumlarını bekliyorum.
    İşlemcim Amd64 3200+ Winchester Ram 1Gb Ddr 400 Kingston
    Anakarthttp://www.asus.com.tw/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=148&model=382&modelmenu=1







  • bir cihaz 4 kez aynı sorunu werirse mecburen değiştirilmek zorundadır. tüketici hakları böyle....
  • 4 Kez Garantiye Gönderdim. 1 Tanesinde sağlam diye gönderdiler. Diğer 3'ünde tamir Gördü. Ama sebepler sadece 2 sinde aynıydı. ilk sefer düzelttik dediler. baktım sorun aynen devam ediyor, bende bidaha yolladım. "sağlam" dediler geri Gönderdiler. Sonra "lanet olsun" dedim. bir süre sonra başka arıza verdi. yine gönderdim tamir ettiler. bide ne göreyim tüm sorunlar çözülmüş bu sefer de Overclock olmuyor.

    Valla gülsem mi ağlasam mı anlayamadım.
  • ya ilgilendirmez diye birşey olur mu? kartın özellikleirnde AI NOS diye bir özellik war ve oc. a yarıyor. bence hakkınızı arayın... sonuçta kartın gerekli bir özelliğinden mahrum kalıyorsunuz...
  • garanti kapsamına girmez tabki o/c kullanıcı riskine dayanır.sana şu kadar o/c yapacaksın diye bi firma garanti de vermez hatta yazar zaten yapmayın garanti dışı kalır diye..fakat 3 kere arıza yaptıysa hakkını ara sıfırıyla değiştirmeleri lazım.
  • AI Nos Denilen Özellik işlemci Full load durumuna geçerse Devreye giriyor Ve Full load durumundan çıkana kadar işlemciyi overclok ediyor. onun çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim bilmiyorum.

    Aslında Bir zip Dosyası yapsam belki devreye girebilir... Denemek lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZEUS__

    garanti kapsamına girmez tabki o/c kullanıcı riskine dayanır.sana şu kadar o/c yapacaksın diye bi firma garanti de vermez hatta yazar zaten yapmayın garanti dışı kalır diye..fakat 3 kere arıza yaptıysa hakkını ara sıfırıyla değiştirmeleri lazım.


    Haklı olabilirsiniz. AMA,
    AI Nos %20 Performans Artışı Vaad ediyor. Yani Default 2.0 ghz olan işlemci 2.4'e otomatikman çıkması lazım.
    Sapphire gibi firmalar Overclock Vaad ediyor. Asusun Her Ekran Kartında Overclock'a Yardımcı Programlar var.
    Bu anakartta da Ai Booster diye bir program var bide onu deniyeyim bakıyim. Ben biostan denedim olmamıştı.

    Düzeltme: %10 Muş Yani 2.2 ghz olabilmesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 27 Mart 2007; 23:19:26 >
  • elbette firmalar overclock diye bir garanti wermez, tabi ürün satışında oc. özelliğini ön plana çıkarmıyorsa... anakart alınırken oc. kapasitesi de göz önüne alınır çünkü. ayrıca işlemci voltajı filan gibi ayarlar da biosta yer almıyorsa mecburen değiştirmeliler...

    yukarıda da söyledim, anakartın belirli özelliklerine yine anakartın kendi sorunu ve teknik servisin müdahalesinden dolayı ulaşamıyorsanız artık bu sizin değil servisin sorunudur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 27 Mart 2007; 23:10:41 >
  • Aiİİİİİİİİİİİ Booster Programıyla Windowsta Overclok Deniyeyim dedim. Sonuç Hüsran. Bende bu resetten istifade edip Biosa birdaha göz attım
    ve,
    Anakartta

    1.) Ai Overclok Diye Bir Özellik var. %10 Overclock Yapıyor. Malesef Çalışmıyor. Aktif edince Hdd'den işletim sistemini okumuyor.

    2.) Ai Nos Diye Bir Özellik Daha Var. Buda İşlemci ye Yük binince Otomatik olarak Overclock Yapmayı Vaad ediyor. Bunu da Aktif Ettiğim zaman, Hdd'den işletim sistemini okuyor fakat, Windows yükleme esnasında Takılıyor.

    şimdi bunlar anakartın Özellikleri ven ben bunları kullanamıyorum. Peki Hal böyleyken Hala Garanti kapsamına girmez diyebilirler mi? .

    Eğer servis Çizgi Elektronik olsaydı Tam 40 defa değiştirmişlerdi.
    Nerden biliyorum... Çünkühttp://www.darkhardware.com/phpbb/viewtopic.php?t=124967&postdays=0&postorder=asc&start=15

    Bu olaydan sonra Çizgi Elektronik Çözümü Bulamıyınca Beni aradılar ve anakartınızı getirin değiştirelim dediler :) Bende dedimki anakartı Boğaziçi İthal etmiş. Onlarda Haklı olarak o Zaman Boğaziçine Başvurun dediler. Ve Otarihten beri Başım belada.




  • eğer gerçekten vaat etme gibi bi durumu varsa yani bu anakart kitapçığı vs. bi yerlerinde yazıyosa o zaman iş biraz da sana düşüyor..biraz amiyane tabirle çıngar çıkarman gerekebilir hakkını ara derim..bağır çağır anca böyle hakkından gelirsin.

    ekleme:evet maalesef çizgi nin servisi süper ama boğaziçi sorun hep



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 27 Mart 2007; 23:41:10 >
  • Tamı Tamına 7 AY Olmuş Problemler Başlayalı. Dünyadaki en kazma Anakart bile işlemci hızını 1mhz bile olsa arttırabilir.

    İlk Önce telefon açıcam Eğer laga-luga yaparlarsa Bizzat gidicem. Yok gönderin derlerse yolarım artık. Bu anakart tam 7 aydır oyun yüzü görmedi.
  • Arkadaşlar Anakartı Aşağıdaki dilekçeyle beraber Boğaziçi Bilgisayara yolladım Hadi hayırlısı. Atalarımız "İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin 2 yüzü..." demiş.
    quote:

    celalll yazmış:
    Boğaziçi Elektronik Teknik Servisi’ne

    Lütfen Sabırla Okuyunuz. Şimdiden sabrınıza teşekkür ederim.
    Servisinize gönderdiğim anakart ile ilgili şikayetlerim şunlardır.

    1.) Bios Ayarlarında “ AI Overclock ” ayarını aktif edip, herhangi bir oranda ayarladığımda, bilgisayarım başlangıçta H.D.D tanımlamasını bitirince, işletim sistemini yüklemiyor.
    2.) Bios ayarlarında “ AI NOS ” ayarını aktif edip, herhangi bir oran da ayarladığımda, bilgisayar yüklemeye başlıyor, fakat işletim sistemi açılmadan takılıyor.
    3.) Biosta default hızı 2.0 GHZ olan işlemcimi 2.01 ghz olarak ayarladığımda işletim sisteminde 2.00 ghz olarak gözüküyor. Aynı işlemciyi biosta 2.8 ghz olarak ayarladım ve işletim sistemini açtım. Fakat işletim sisteminde yine 2.00 ghz olarak gözükmeye devam ediyor. Yeni almış olduğum soket 939 başka bir anakartta aynı bileşenlerle aynı işlemciyi 2.4 ghz olarak günlük sorunsuz kullanmaktayım.
    4.) Cpu hızını default ( 2.0 GHZ ) olarak belirleyip işletim sistemini açtığımda , anakartın kendi CD’sinden çıkan “ AI BOOSTER “ yazılımıyla, işlemci hızını değiştirdiğimde veya “ AI NOS “ özelliğini açtığımda 5 sn. içinde bilgisayar kiitleniyor.

    08/10/2005 tarihinde Eksen Bilgisayardan aldığım anakartımı 11 ay sorunsuz birşekilde kullanıyorken, ekran kartı uyuşmazlığı nedeniyle 20/09/2006 servisinize gönderdiğim anakartımdan son 7 aydır faydalanamamaktayım. Daha önce 3 defa servisinize gönderdiğim anakartım 2 defa tamir gördü.
    İlk seferde Tamir edildiği söylendi, sorun devam ediyordu. Bende biraz test ettikten sonra tekrar servise gönderdim.
    2. sefer problemsiz olduğu söylendi. Fakat sorun yine devam ediyordu. Biraz test ettim ve daha fazla uğraşmamaya ve arızalı olarak kullanmaya karar verdim tekrar yollamadım.
    Bir süre sonra anlamadığım bir sebepten ötürü bilgisayarım hiç açılmamaya başladı bende “ anakart o kadar tamir gördü sorun olsa olsa işlemcidedir.” Diyerek işlemciyi de garantiye verdim.1 ay sonra işlemcim de sağlam diye geri gelince, Daha önce bahsettiğim diğer Soket 939 anakartı aldım. Denemelerimi yaptım ve her türlü uygulamada, yeni anakartımla beraber diğer bileşenlerimin hiçbiri sorun çıkarmadı. Halen daha sorunsuz olarak kullanmaktayım.
    3. seferde açılmama probleminden dolayı tekrar gönderdim. Bu sefer önceki gönderişlerimdeki sorunların hepsi çözümlenmiş olarak geri geldi. Fakat bu seferde yukarıda 4 madde olarak saydığım problemlerle karşılaştım.
    Sonuç itibariyle bu anakarta vermiş olduğum 142$+kdv lik tutarın hiçbir faydasını göremedim.
    Benim sizden ricam, faydasızlığı ve sıkıntıları sürekli hale gelen bu anakartı lütfen sıfır bir anakartla değiştirin. İlla soket 939 bir anakart olacak diye bir şey yok. Zira soket 939 anakartım şuan için var.
    İnternet sitenizde gördüğüm “ Ba-520-06” kodlu Asus M2N DH WİFİ SOKET 940(AM2) Board fiyatınında örtüşmesi nedeneyile ilk tercihimdir. . Elinizde şuan yoksa bekleyebilirim zira alışık olmadığım bir durum değil.

    Celal .................




    Nasıl olmuş




  • hadi hayırlısı
  • kolay gelsin, inşallah olur ama sonuçta adamlar "stabil" çalışacağını garanti ediyorlar (ki senin durumunda bunda problem yok) o.c. olacağını değil...
  • Eski pentium 100 işlemcim bile 120 mhz'ye overclock oluyordu. bu anakartla 10 mhz (en düşük artış) arttırım yapamıyorum.
    kaldıki cd'sinde verilen program çalışmıyor. Yani anakart cpu'ya değilde, Cpu anakarta Hükmediyor. Bir yerinde bir problemi olduğu çok bariz belli. ama artık benide canımdan bezdirdi. zaten tamir etmiyoruz ve değiştirmiyoruz, garantiye girmez diye saçmalarlarsa direk asus'a mail atıcam. Oradan da böyle bir cevap gelirse .... Oha derim yani...

    Yani diyorum ya Çizgi Elektronik bile Anakartı incelemeden getirin (buraya dikkat) UPGRADE edelim dedi. Tabi anakartı onların ithal etmediklerini bilmiyorlardı. Arkadaş bunca yıl asus ürünleri kullanıyorum birtanesinde böyle problem olmamıştı. birdaha kesinlikle Asus alıcaksam gidip ÇİZGİ'den alıcam.
    Arkadaşlar yanlış anlamayın burda bir firmanın reklamını yapmıyorum. Diğer fırmanın Bunun gibi bir durumdaki yaklaşımını Belirtiyorum.

    Bu arada Kandiliniz Mubarek olsun




  • selam arkadaşlar gelişmelerden haberdar etmek ve sizinde önerilerini almak amacıyla, buraya tekrar yazıyorum.

    son durum şöyle: arızalı olan board'umu yenisiyle değiştirmek istemişler fakat, yenisi bulunmamışlar. onun yerine bana

    Abit'in An8-Sli Modelini öneriyorlar.
    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=1129&IID=19650#
    Fakat bildiğim kadarıyla abiti Boğaziçi getirmiyor. Bende eksendeki arkadaşlara bu durumu sordum ve şu cevabı aldım:

    Eleman -Bu bordu size biz (Eksen Bilgisayar) Önermiyoruz. İthalatçı firma öneriyor.

    Ben -Bu bordu boğaziçinin getirdiğine eminmisiniz? Hiç öyle olduğunu sanmıyorum. kendi getirmediği boardu nasıl bana önerebilir ki? Ayriyetten board nekadar iyi olsada ben artık soket 939 board istemiyorum. Zaten yeni birtane aldım.

    Eleman -O zaman siz bize bir ürün söyleyin ve bizde firmaya istekte bulunalım, bakalım ne cevap alırız ?
    Ve bana eksenin listesinden 100$ lık bir board (Soket940) önerdiler. Benim aldığım board 142$+kdv idi.
    Bende Bir düşüniyim dedim çıktım. 4-5 gün oldu.
    birkaç seçenek arasında kaldım .sizce arkadaşlara aşağıdakilerden hangisini önersem?

    1-AMD BOX A64 X2 DUALCORE 4200+ SOKET 940 132$+KDV
    2-ASUS M2N DH WiFi NVIDIA nForce430 MCP,Soket940(AM2)http://www.bogazici.com.tr/detail.asp?Ref=BA-520-06
    3-Para İadesi.

    yardımlarınızı bekliyorum.
    Bana önerilen board.http://www.eksencomputer.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,42061/category_id,35/option,com_virtuemart/Itemid,55/lang,tr/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.