Şimdi Ara

Overclocktan anlayanlar bir bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Asus p7h55-m lx anakartım, ddr 3 1333 mhz cl9 4x2 8 gb dual ramlerim ve i7 870 işlemcim var. Şimdi bu anakartta sadece işlemcinin frekansını arttirabilecegimiz bir yer yok. Çarpan kilitleriyle oynadigimda turbo boost iptal oluyor. Geriye sadece bclk frequency ayarı kalıyor frekans arttırmak icin. Fakat bu ayar bildigim kararıyla her seyin ayarını degistiriyor. Mesela arttirdikca ramlerin hızı da artıyor fakat bu anakart en fazla 1333 mhz destekliyormus. Sitesinde boyle yazıyor. Ben bclk yi arttirsam bir zararı olur mu ramlere veya anakarta falan? Yada dram frekansini mı kismam gerekiyor bios'tan? Kendim frekans olarak ayarlayabilecegim bir yer yok ama 3 4 tane hazır mod var sadece. Internette bclk oc hakkında pek bir sey bulamadım, bulduklarım cevap olmadı. Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • BCLK yı arttıracaksınız o zaman Ramlerde hızlanacak Ramleri overclocka engel olmaması için biosdan çalışma frekansını düşüreceksiniz. Anakrt zaten beli bi BCLK ya kadar müsaade eder. Daha üstü ,overclock çöker. Demeye deneye son değerleri bulabilirsiniz.

    h55 anakrtlarda overclock olabiliyormu,şu an tam hatırlıyamadım Ama bi deneyin Zararı olmaz.

  • H55 lerde oc oluyor ama bendeki anakart iyi bir h55 degil. Her özelliği yok biosta. Benim merak ettigim ramler dediginiz gibi engel olur mu? Anakart 1333 dediyse daha üstüne cikamaz mı? Elle ayarlama da yok. Hazir profilden secsem dusuk hiz veriyor bu sefer de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakrtı boşverin Anakarttan önce ramler overclocka engel olur .Yani 1333 mhz ramler hızları arttıkça çalımamakta inat eder. Bu nedenle biosdan ayar varsa,ki vardır büyük ihtimal ile,overclockta biostan ,ramlerin hızını düşürerek overclocka başlayın .Ki, BCL arttıkça ram hızınız 1333 mhz yi geçemesin.

  • Hocam bclk'yi 151'de bıraktım. Daha fazlasında mavi ekran falan tonla hata alıyorum. Ramler de 1510 mhz'de çalışıyordu galiba. Ram frekansını da düşürsem bclk'yi arttırmak işe yaramıyordu. Böyle kullanıyorum artık. Fakat şimdi de işlemci tam yükteyken bir süre sonra frekansını düşürmeye başlıyor. Birkaç saniye düşükte sonra tekrar yüksekte çalışıyor. Bu döngü böyle devam ediyor. Ben mosfetlerden şüpheleniyorum. Sanırım fazla ısınıyor ve güç kesmek durumunda kalıyor. Üzerlerine heatsink yapıştırsam işe yarar mı sizce?

  • fsb ve bclk oc zor ve masraflı bir iştir.çarpan varken tercih edilmez.intel turbo boost nedir bir bakın bence.çarpanla all core sabit daha düşük hız bile evladır.bu kadar da uğraşmazsınız ve 5 kuruş da harcamazsınız ama sizin cenazeniz.sistemi gözden çıkardınız sanırım?

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Anakartta çarpanı arttıramıyorum. Turbo boost ile makismum çarpan 27, anakartta sabit olarak en fazla 24 ayarlanabiliyor. Ben de turbo boost açık bclk 151'de kullanıyorum. Başka seçeneğim yok o yüzden mecbur böyle yapıyorum. Niye öyle dediniz ne gibi sıkıntılar olabilir mesela hocam?

  • Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt

    o dönemin intel anakartlarına hakim değilim çarpanı arttırınca atıyorum 4 ghz oluyor ama turbo olsa 4.4 ghz daha iyi gibi anladım.turbo'da tek çekirdek 4.4 oluyor malum yani biraz kandırmaca.sürekli hepsi 4 daha iyi ama o şekilde olmuyor diyorsunuz anladım.


    2007'de amd athlon x2 serisi çıktığında -ki ilk gerçek çift çekirdekli seridir- bir iddiam vardı ve sırf bunun için x2 sistem topladım ve en düşük modelini aldım çünkü iddiam bütün modellerin aynı işlemci olduğu yani 1.9 ghz 3600 ile 3.2 ghz 6000 modelinin hiçbir farkı olmadığı sadece çarpanlarının farklı olduğu ve oc ile çünkü çarpandan oc diye bir şey yok zaten ve ben celeronda uzmandım bu konuda.yani iddia 1.9@3.2 yapılabileceği üzerine idi ama bunu bir yerde göstermek istedim.inglizce forumlarda olaya uyanan yoktu dedim madem Türk forumunda patlasın mevzu.kimse inanmadı önce ama ben oc yaptıkça trend oldu hani öncesinde de olmuştur fsb oc bu forumda ama bu çapta olmamıştır furya da diyebiliriz.zaten adamların dümeni fsb oc ile aşınca amd phenomI'lerde çarpan kilidi açık black modelleri çıkardı ama alamadık çok geç geldi phenomII ile aynı anda geldi aynı paraya yani deneyemedim içimdedir hala ama zaten sorunluydu.günde 100 tane falan pm'ye bakıyordum yani bus oc çok hayırlı bir iş değil diye hatırlıyorum.parçalar zorlanır bozulabilir şaşırmamak lazım.kesinlikle stabil olmaz çok sinsidir çarpan oc gibi değildir onda hemen anlarsınız bunda günler sonra ortaya çıkabilir çok alakasız işler yaparken.film izlerken çok çıkıyordu mesela yani görmediğim sorun kalmadı diyebilirim.masraflıdır çipset soğutucu mu o mu bu mu derken eskiden bile para tutuyordu şimdi fan alırken bile düşünüyor insan.benimki hobiydi forumdakiler 4850 gibi ekran kartlarında daha iyi oluyor diye yapıyordu tabi bilgi bugünkü gibi değil.neden oc istiyorsunuz nasılsa işi bitmiş patlayana kadarsa sıkıntı yok ama sorunu başka bir masraf da çözebilir diye soruyorum.


    tabi ki stabil değildi bu fsb'de ama aida ram testi falan almıştım ve 3 ghz'de sorun yoktu diye hatırlıyorum.it's something.


    Overclocktan anlayanlar bir bakabilir mi?




  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Valla hocam 10 saatten fazladır pc üzerinde iş yapıyorum sıkıntı çıkmadı daha çok şükür inşallah da çıkmaz. All core en fazla 3.6 Ghz' civarına kadar çıkabilim, fazlasında hata veriyor zaten pc. Zor açılıyor, açılsa bile kapanıyor. Orijinalinde 2.93 olması lazım. Pek de fazla bir oc sayılmaz aslında. Tek çekirdekte ise 4 Ghz'yi geçiyorum. Adam gibi anakart olsa zorlarım iyice de bu anakartta bu kadar. Elimde bazı parçalar vardı üzerine sistem topladım hocam o yüzden yani. Rx 570'i rahat beslesin diye oc yapmak istedim. Biraz da merak ettiğim için bu oc işlerini fakat anakart çok iyi çıkmadı bu konuda maalesef. Daha güncel başka bir sistemim de var zaten. Neyse hocam teşekkürler, bakalım kullandıkça göreceğim hata verecek mi vermeyecek mi diye.

    Bu arada siz %70'ten fazla oc yapmışsınız bus speed'e resmen. Deli yüksek bir değer helal olsun valla yapana da yaptırana da.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 6 Kasım 2022; 0:25:32 >




  • Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt

    3,6 ghz ye iyi çıkmışsın.Anakrtın sınırları o kadardır. Voltajda verdiğine göre mosfetler ısınır. Üzerlerine heatsink falan değilde (o iş hem zahmetli hemde uygun ölçüde heatsink bulmak zor,termal ped falnda gerekir);


    Küçük bi 6 CM lik fanı mosfetlere üfleyecek şekilde monte edebilirseniz,daha bi randıman alırsınız.

  • Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt

    ben olaya hala hobi gözüyle bakıyorum çünkü ekran kartına yetsin diye işlemcilere oc yapmanın mantığı yoktur işlemci neyse o'dur.bir oc'ciden iddialı bir laf ve 12400 fsb oc non oc aha ortalama fps diye gelebilir kullanıcı ama bizi gıdıklayan zaten ort. fps değil %1 fps'dir ve söz konusu 2022 bir model değil.oc, maliyet yapılabilirlik olarak değerlendirilir bence.ben intelin 12. nesle hala fsb oc imkanı verdiğini zannetmiyorum.modlu bios bulacan da 50 tane ayar yapıp saatlerce uğraşacan da herkes kasparov gibi zaten işte bir asilzadem dünyanın parasını harcayıp yapıp gösterse nette YT'de vs ben onu baz almam o bir istisna ve show amaçlıdır pratik değildir ama sorsan derbeder linuks hepsi sahte tanrıdır.psu falan alacak olursan ilk önce onların tier listesine saldırırsın.işte herkes bir şekilde geçiniyor.


    spoiler vs taktın diye cordoba m3 olmaz.oyunların işlemci ihtiyaçları artık saçma bir duruma geldi ve ben artık 5600x modelini bile %100 yeterli görmüyorum kuvvetli ekran kartlarına bile değil artık olay.işlemciyi zorlamadan çalıştırmak ise her zaman daha konforludur.belki biraz yavaş gidersiniz ama beyhude çaba ve tatsızlık olmaz keyifli bir sürüş olur.konya fethiye arasını siz nasıl molayla 6 saatte aldınız biz molasız 8 saatten aşağı alamıyoruz benzine katkı maddesi koysak işe yarar mı nette çok övüyorlar gibi bir şey.bu araba gibi bir şey alın mesela?o sistemle ne yaparsanız yapın yeni oyunlardan tat alamazsınız.zaten adamlar buradan para kazanıyorlar.bu uzun dönemli bir abonelik sistemi ya da amd grass intel crack choose one bile diyenler var.aynı fortnite'nin 3 aya bir yeni sezonda 50 liraya savaş bileti satması gibi ama bedava da oynanabiliyor.maalesef bu oynanmıyor stadia denediler olmadı geforce now ben denedim ilk çıktığında ama beğenmemiştim kendi makinendeki gibi değil.


    sonuç olarak en başta dediğim gibi bu sizin cenazeniz ve bu tabiri ilk kez Türkçe kullandım çünkü bize uygun değil bizde tören olmaz ve insanlar ne demek istiyorsun beni mi öldürecen falan diyebilir.coniler bu lafı şu anda kendi cenaze törenindesin ve bu güzel ortam az sonra bitecek ve seni gömecekler bak gel tut elimi lafıma gel anlamında kullanır ama ben İslam'a uyarladım ve diyorum ki bu durum sizin cenazeniz akrabanız arkadaşınız kimse artık ve ister gömün ister gömmeyin.(mecbur gömeceksiniz) çünkü iş o noktaya gelmiş.şu cenazeyi kaldıralım diye bir tabir vardır bizde bu da benzerdir.





  • Hocam kızılötesi termometre ile ölçtüm mosfetler 90 derece görüyor. Bundan dolayı hız kesiyor diye tahmin ediyorum. Aslında 1 cm lik heatsinler satılıyor, fan takmaktan daha düzgün olur diye düşünüyorum. Faydasi olur mu dersiniz?


    @Jake Lockley

    Hocam cenaze menaze yapacak bir sey yok Overclocktan anlayanlar bir bakabilir mi?  Uğraşıyorum ben de cenazeden en fazla nasıl verim alırım diye. Yine de i7 870 bence fena işlemci değilmiş. Overclockla 2600k seviyesine cikardim aşağı yukarı. Rx 570 8gb'i güç bela da olsa besliyor. Gpu kullanımı %100 de hep. Bazı oyunlarda 8 gb ram olması sıkıntı olabilir belki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 7 Kasım 2022; 15:36:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt

    işte eskiden tamamen iyi niyetle ve şartlar gereği ki ben de yaptım bolca.kullanıcı geliyordu ne yapabiliriz diye?şöyle yap böyle yap hadi gayret derken adama masrafa başlıyorduk soğutucu al fan al vs diye.sonra ram kesin sıkıntı çıkarıyordu benim ram bölümünde 10k kadar mesajım olduğu için bilirim ddr2'de ram yükseltmesini ben yaptırdım foruma tek başıma.gıcık da iştir her ram her ramle çalışmaz ddr2'de.ddr3 biraz daha iyi ve ddr4'te öyle bir sorun neredeyse hiç yok çok yanlış bir şey yapmadıkça.işlemciyi düzelttik iyi de ram sıkıntı oldu.oc'dir soğutucudur ile çözünebilecek bir şey değil ki anakart desteği var, öyle bir ram var mı mesela ddr2'de 4gb tek ram yok.sadece amd'de çalışan çıkardılar sonradan.ben denemek için 2x4 phenom sistemde gta5 oynamıştım 4gb vs 8gb hani öyle böyle fark yok.ram sıkıntı bak yalan yok.sonra adamlar artık dedi ki bu ne ya baştan kurduk resmen.şimdi zaman değişti.nasıl ki eskiden ucuz diye herkes ayçiçek yağı kullanıyordu sonra olaylar olaylar şimdi zeytinyağı kullanıyoruz.bu bütün ürünlerde böyle neredeyse eskiden kullandığımız ürünlerden daha iyilerini kullanıyoruz çünkü fiyat farkı kalmadı artık her şey pahalı.ben o oc'yi de hepsini de yaptırırdım en başta ama bence daha güzeli sat parça parça çünkü eski sistemi olup da o işlemciyi arayan o anakartı arayan insanlar vardır ramleri bile arayan vardır ve bir bakarsan hiç de az para etmiyordur.şu anda 2017'de i3 diye sattıkları işlemciler o i7'den çok daha iyi ve bu i3 gibi giriş seviyesi f/p hesaplı parçaların ikinci el fiyatlarını araştırdığında sistemi değiştirmenin hiç de can sıkıcı bir şey olmadığını görebilirsin.senin farkın eskiden gelenlere resimle gösteriyorduk 3 kişi ama sen bu işlerden anlıyorsun arife tarif gerekmez satar alır kurarsın.zaten buraya da öğrenmeye değil fikir almaya gelmişsin.bu fikri değerlendir bence çünkü ekran kartları pahalı belki şu anda gerek yok oynadığın şeyler basit grafik ama şöyle düşün 2005 alfan var parçası artık bulunmuyor piyasası sıkıntı.biraz uğraş ve masrafla 2015 corsa al hiçbir şey değilse güncel ve deli piyasası var ilerde lazım olur vs vs yani olay kafana yatması.bu mesajı özelden değil açıktan yazıyorum başkaları da okuyabiliyor malum hani eskiden kullanıcı üstüne alınıyordu ama şimdi öyle olamaz eskiden piyasa diye bir şey yoktu şimdi seçenek çok.eskiden ya amd 8350 alıyordun ya 4770k alıyordun o yüzden ne desen fanatizm olarak algılanıyordu şimdi öyle bir şey yok git ikinci el i3 8350k çarpan kilidi açık düşür kim ne diyecek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 7 Kasım 2022; 18:18:13 >




  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Doğru diyorsun hocam illa ki satıp güncellemem gerekecek ilerde. O zaman dediğiniz gibi parça parça satıp yenileyeceğim. Zaten kasada bazı parçalarım yeni. Uygun bir fırsatta sata sata keyifli bir sistem yaparım inşallah. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

  • Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, gönlünüzce olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.