Şimdi Ara

Oynanış Gündemi - Taktik Savaşları için planladığımız bazı şeyler ve Sona hakkında fikirlerimiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,

    Bilgilendirme

    Bu yazılarımızda genellikle henüz oyuna geleceği kesinleşmemiş, gelecek için yaptığımız çalışmalardan veya planlardan bahsediyoruz. Yaptığımız çalışmanın son hali, çalışmalarımız sırasında neler keşfettiğimize göre değişebilir ve bahsedilen proje gecikebilir veya tamamen durdurulabilir. Eğer bu türden yazılar yayınlandığında hemen haberdar olmak isterseniz bizihttps://twitter.com/lolturkiye adresinden takip edebilirsiniz.

    Taktik Savaşları

    Bu yazıyı yazdığımız sırada TS yaklaşık olarak 24 saattir Açık Beta'daydı. Yorumlarınızı görmek ve Açık Beta sunucusunun normalden çok daha fazla yükle nasıl başa çıkacağını izlemek, heyecan verici olmasının yanı sıra biraz da stresliydi. Modu oynama şansı bulan veya yayınlardan izleyen herkesin şimdiye kadar paylaştığı görüşler için teşekkür ederiz. Aşağıdaki bölümde yapmayı planladıklarımızdan ve aldığımız kararlardan bahsedeceğiz. Ayrıca yarın TS'nin tasarım prensipleri hakkındaki düşüncelerimizi ve bazı uzun vadeli planlarımızı içeren bir geliştirici günlüğü yazısı paylaşacağız.

    Önümüzdeki yamalarda TS'ye ekleyeceğimiz bazı şeyler şöyle (bazıları modun çıkışından sonraki ilk yamayla, diğerleriyse biraz daha sonra gelecek):

    -Hasar sayaçları.

    -Sağ tıkla bir birimi incelediğinizde gösterilen, daha ayrıntılı birim nitelikleri.

    -Daha fazla hatayı giderme. En azından büyük hataları mod Açık Beta'dan çıkmadan önce gidermek istiyoruz.

    -Dereceli sıra.

    -Birimleri tahtada konumlandırmanın daha net bir hale getirilmesi. Hareketlerin daha kolayca anlaşılabilmesi için muhtemelen yer kaplamaları üzerinde daha fazla çalışmamız gerekecek. Açılıp kapanabilir, hafif bir hücre örgüsü arayüzünü de kalıcı olarak ekleyebiliriz.

    -PvE turları için bazı iyileştirmeler (zorluk ayarlamaları da dahil).

    -Eşyaları birimlere vermeden önce, hangi eşyalar birleştirildiğinde ne ortaya çıktığını daha iyi anlatmak.

    -Ek dengeleme çalışmaları ve hataların giderilmesi (bunlar bir süre boyunca her yamada gerçekleştirilecek).

    Geribildirimlerinize bağlı olarak şu anda üstünde tartıştığımız bazı şeylerse şöyle:

    -Birçok oyuncu tahtanın fazla küçük olduğunu düşünüyor. Biz şu anki boyutundan memnunuz ve konuma dayalı oynanışın mevcut alanda gelişip gelişmeyeceğini görmek için buna biraz zaman tanımak istiyoruz. Eğer oyuncuların fikirleri değişmezse ve özellikle de tahtanın boyutu oyunun derinliğini azaltırsa, gerekli değişiklikleri yapmaya açığız.

    -Benzer bir şekilde, azami birim sayısı sınırının (9) yerinde olduğunu düşünüyoruz. Özellikle de Doğanın Kudreti'yle bu sınırı aşabildiğinizi ve ek sinerji oluşturan diğer eşyaları göz önünde bulundurursak, kararımızdan memnunuz. Yine de aradan biraz zaman geçtikten sonra bazı değişiklikler yapabiliriz.

    -İki ve üç yıldızlı birimlerin daha kolay ayırt edilebilmesi ve daha tatmin edici olması için elimizdeki seçenekleri inceliyoruz. Mevcut gümüş ve altın görsel efektleri muhtemelen yeniden elden geçireceğiz; çünkü şu anda bazı şampiyonlara yakışırken, bazılarında pek güzel durmuyorlar. Ayrıca farklı yaklaşımlar hakkında da konuşuyoruz.

    -Ekranın sağ tarafında yer alan skor tablosu aracılığıyla başka ne tür bilgiler sunabileceğimiz üstünde düşünüyoruz. Şu anda oyuncu isimlerini ve canını gösteriyor. Mesela diğer TS çalışmalarını arka plana atarak, mağlubiyet ve galibiyet serileri gibi bilgileri de eklemeli miyiz?

    -Turu kaybeden oyuncuların aldığı hasarı doğru ayarlayıp ayarlamadığımızı araştırıyoruz. Açık Beta'nın ilk günü boyunca hasar hesaplamalarını etkileyen bir hatayla karşılaştık. Bu hata, hasarın genelde istenenden daha yüksek olmasıyla sonuçlanıyordu. İstenen değerlerin uygun olup olmadığı konusundaki gözlemlerimiz de sürüyor. Oyunların çok uzun veya çok kısa sürmemesi için bunlar üstünde de bazı değişiklikler yapmamız gerekebilir.

    -Eşya düşme sıklığının fazla yüksek veya fazla düşük olup olmadığını kontrol edeceğiz. Ayrıca PvE turlarında farklı oyuncuların kazandığı eşyalardaki çeşitliliği ne kadar kontrol etmemiz gerektiğini inceleyeceğiz.


    Minik Efsaneler

    TS'deki rollerine ek olarak, minik efsaneleri diğer oyun modlarına da getirmeyi planlıyoruz. Tabii bunu yaparken çatışma anlaşılırlığına zarar vermediğimizden de emin olmamız gerek. Savaşın ortasında bir sürü fazladan birimin sağa sola koşuşturması, olan biteni takip etmeyi epey zorlaştırabilir. Dolayısıyla minik efsaneler ARAM karşılaşmalarında boy göstermelerine rağmen, aksiyonun dışında takılmayı tercih edecekler. Onları kolayca görebileceksiniz ama minik dostlarımız mücadelenin tam ortasında yer almayacak. Ayrıca rakip şampiyonlar çok yaklaştığında hemen merkeze doğru kaçacaklar. Şu ana kadarki oynanış testleri bu yaklaşımın güzel sonuç vereceğini gösteriyor. Hâlâ göz önündeler ama şampiyonların ayaklarının altında dolaşmıyorlar. Planımız bu yaklaşımın normal oyunlarda nasıl işleyeceğini görmek, iyileştirmeler yapmak ve hem ARAM'dan hem de kullandığımız diğer tekniklerden aldığımız dersleri göz önünde bulundurarak onları Sihirdar Vadisi'ne de getirmenin mümkün olup olmadığını araştırmak.

    Sona

    Sona, son günlerde oynanış oranı ve performans yönünden epey ilgi çekici bir şampiyon olarak göze çarpıyor. Keza Sona ve dayanıklı bir destek şampiyonundan (genellikle Taric) oluşan alt koridor ikililerinin gerçekten güçlü olduğunu görüyoruz. Konu hakkındaki fikirlerimiz şöyle:

    -Öncelikle diğer seçenekleri oyun dışına itmedikleri sürece, şampiyonların farklı konumlarda kullanılmasının iyi olduğunu düşünüyoruz.

    -Konuya güç seviyesi açısından yaklaşırsak, Sona'nın istatistikleri birçok beceri düzeyi için aşırı güçlü olarak nitelendirdiğimiz seviyenin sınırında. Fakat sayıları biraz daha incelediğimizde Sona ve destek ikilisinin bu ortalamaların gösterdiğinden daha güçlü olduğu görülüyor. Ayrıca tekli sıra toplamlarına karışan büyük miktarda destek Sona verisi de bulunuyor. Tabii istatistiksel olarak Sona - Taric ikilisi, destek Sona'ya kıyasla önemli ölçüde daha güçlü. Profesyonel karşılaşmalara gelecek olursak, bazı takımların Sona + X seçme ve yasaklama oranlarının son derece yüksek olduğunu görüyoruz. Ayrıca şampiyonun uzun bir süre boyunca mevcut durumunu koruması halinde aynı durumun çoğu diğer takımda da ortaya çıkacağını düşünüyoruz.

    -Sonuç olarak Sona'nın aşırı güçlü olduğu kesin gibi ve bu gücün bir kısmını ondan alacağız. Taban niteliklerinden ziyade Q ve E'sinin YG artışını hedef alacağız. Amacımız Sona'nın işlevselliğe yönelik veya düşük gelire sahip olduğunda oluşturduğu dizilimleri zayıflatmak değil. Yüksek gelire sahip olduğu durumlardaki ve daha saldırıya yönelik (YG) dizilimlerini etkileyecek değişikliklere gideceğiz.

    -Hedefimiz Sona'yı nişancı konumundan tamamen atmak da değil. Sadece genel gücünü biraz dengelemek istiyoruz. Tabii bu oynanış sadece sayıları aşırıya kaçtığında mümkün oluyorsa, Sona bir daha "nişancı" olarak oynanmayabilir de.







  • bir sona kalmıştı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.