Şimdi Ara

Oyun Açınca Bilgisayarım Reset Atıyor (Yapılacaklar Listesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pubg, eFootball 2024 gibi oyunları açınca bilgisayarım kapanıp tekrar açılıyor. Yani reset atıyor. Windowstaki Olay Görüntüleyicisine baktığım zaman Kernel-Power 41 (63) hatasını verdiğini görüyorum.


    Oyun Açınca Bilgisayarım Reset Atıyor (Yapılacaklar Listesi)

    Bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibi;


    Mainboard : ASRock Z77 Extreme4 Intel DDR3 1866 Mhz LGA1155 ATX

    Cpu : Intel Core i7-3770 3.40 Ghz Ivy Bridge

    Ram : G.SKILL RipjawsX DDR3-1600 Mhz 16 GB (2X8GB) DUAL

    Gpu : Asus ROG STRIX Amd Radeon RX 580 8GB OC Edition 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0

    Psu : Corsair VS650 650W 80+ 120mm Fan ATX Power Supply



    Hatta Youtube'da video izlerken bile bilgisayar reset atıyor. Bilgisayarımda bulunan .mkv uzantılı film ve dizileri izlerken yine reset attığına şahit oldum.


    OCCT programını bilgisayarıma indirip(https://www.ocbase.com/download) Psu'yu test etmeye çalıştım. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere Start butonuna basar basmaz bilgisayar hemen reset attı.



    Oyun Açınca Bilgisayarım Reset Atıyor (Yapılacaklar Listesi)

    Arkadaşlar sizce sorun hangi donanım bileşeninde? Bu sorunu çözmek için aşağıdaki gibi bir yapılacaklar listesi yaptım. Yarın kalkar kalkmaz bu sorun üzerinde çalışmaya başlayacağım.


    1. Duvardaki prizde sorun olabilir. Bu sorunu çözmek için evin farklı odalarında bilgisayar çalıştırılacak. Bilgisayarın reset atıp atmadığı kontrol edilecek.


    2. Bilgisayarı bağladığım akım korumalı prizde sorun olabilir. Bu sorunu çözmek için bilgisayarı farklı bir priz ile çalıştırmam gerekiyor. Bilgisayarın reset atıp atmadığı kontrol edilecek.


    3. Ekran kartında sorun olabilir. Bilgisayara farklı bir ekran kartı takılacak. Bilgisayarın reset atıp atmadığı kontrol edilecek.


    4. Ram'lerde sorun olabilir. Ramlerin yerleri değiştirilecek. Ayrıca bilgisayara tek ram takarak bilgisayar çalıştırılacak. Bilgisayarın reset atıp atmadığı kontrol edilecek.


    5. Güç kaynağında işlemci, 24 pin ve ekran kartı bağlantıları sökülüp tekrar montajlanacak.


    6. Güç kaynağında sorun olabilir. Bunu test etmek için yapabileceğim birşey yok. Yeni bir güç kaynağı satın alarak sorunu çözmeye çalışacağım.



    Oyun Açınca Bilgisayarım Reset Atıyor (Yapılacaklar Listesi)







  • Kernel power 41 hatası vermiş,
    Occt, oyun reset attırıyor.
    Yapılacak tek şey var, güç kaynağı değişecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Bende güç kaynağından şüpheleniyorum. Az önce OCCT programından bu sefer ekran kartı testi yaptım. OCCT programında "3D Standard" seçeneği altında Start butonuna basar basmaz bilgisayar yine reset attı. Anlam veremediğim bir şekilde ya güç kaynağı sorunlu yada ekran kartı.

  • Kernel power 41 hatası, büyük oranda psu kaynaklı oluyor.
    Ayrıca, turuncu/sarı etiketli olan versiyonu VS'lerin en kötüsüydü.
    Oyun Açınca Bilgisayarım Reset Atıyor (Yapılacaklar Listesi)

    Şunlardan birine bakabilirsiniz.
    1950 TL
    https://www.incehesap.com/xpg-pylon-650b-bkceu-650w-gaming-power-supply-fiyati-48166/
    1900 TL
    https://www.gencergaming.com/deep-cool-pk650d-650-w-power-supply

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    En kötüsüydü derken hangi özelliklerini beğenmediniz? Ya da internette bu güç kaynağı hakkında olumsuz bir yorum mu okudunuz acaba üstad? İyi kötü bu zamana kadar beni idare etti. Belli ki güç kaynağının içinde bulunan kondansatör, direnç yada diğer devre elemanlarından birisi arızalandı.


    Ayrıca verdiğiniz güç kaynaklarına baktım. Fakat onlarında şuan benim kullandığım Corsair VS650 güç kaynağımdan üstün özellikleri yok gibi.


    Ben şu güç kaynağını beğendim : https://www.hepsiburada.com/thermaltake-toughpower-gf-750w-80-gold-full-moduler-14cm-fanli-psu-pm-HBC00000J0PM4


    Full modüler olması güzel. Bir de yeni nesil bir güç kaynağı denemek istiyorum ben. Ayrıca 10 yıllık bir garanti süresi var. Sizce nasıl?





  • Bu arada bugün bilgisayarı temizleyeyim derken tüm odayı da temizledim. Zamanımın büyük çoğunluğu temizlik ile geçti. Akşama doğru da bilgisayarı diğer odalardaki duvardaki prizlerde denedim. Yine reset attı. Kullandığım akım korumalı prizi değiştirdim. Yine aynı şekilde reset attı. Yani anlayacağınız üzere sorun prizlerde değilmiş. Yarın da bilgisayarı farklı bir ekran kartıyla test edeceğim. Ramlerin yerlerini değiştirip öyle deneyeceğim. Tek ram olarak deneyeceğim. Ayrıca güç kaynağında işlemci, 24 pin ve ekran kartı bağlantılarını söküp tekrar takacağım. Yani anlayacağınız üzere daha çok yapılacak iş var.

  • Turuncu/sarı etiketli VS'lerin forumda konusu çıkıyordu vakti zamanında. Sonradan gri etiketli olanlar çıktı o seri daha iyiydi. Sizin psu ömrünün sonunda görünüyor.

    Bütçenizi bilmediğim için elinizdekine yakın, en ucuza en iyisi hangisi onu önerdim. Bütçe varsa ATX 3.0 psu da bakılabilir. Şart mı değil tabi ki.

    10 yıllık garanti konusu, yanlış bilmiyorsam Türkiye'de yasal alt limit 2 yıl olduğu için distribütör /ithalatçı firmalar da 2 yıl veriyorlar, geri kalan 8 yıl için üretici firmanın (mesela thermaltake) global(Yurt dışı) merkezi ile iletişime geçmek gerekiyor diye biliyorum.

    Buna da bakabilirsiniz. Mesela bir 4070Ti veya 4080 kartı, ekran kartıyla gelen dönüştürücüye ihtiyaç olmadan kullanabilirsiniz.
    3700 TL
    https://www.incehesap.com/msi-mag-a750gl-pcie5-750w-80-gold-full-moduler-power-supply-fiyati-64236/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hasanarabaci H kullanıcısına yanıt
    Sorununuzun kaynağı 99% psu. Daha önce benzer bir sorun turuncu etiketli Vs550 ile başıma gelmişti. Psu değiştirince problem çözülmüştü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün yaptığım testler şu şekilde;


    Display Driver Uninstaller programı ile Rx580 ekran kartının driverı silindi. Occt programı ile Power testi yapıldı. Bilgisayar reset atmadı.


    Rx580 ekran kartımı bilgisayarımdan çıkardım. Monitörden gelen HDMI kablosunun diğer ucu Anakartta bulunan HDMI girişine takılarak bilgisayar öyle çalıştırıldı. İntel işlemcimin HD 4000 grafik arabirimini kullanıyorum bu şekilde. Occt programı ile power testi yapıldı. Bilgisayar reset atmadı.


    Daha önceden kullandığım ekran kartı olan Zotac Geforce Gtx 570 Synergy Edition'ı bilgisayarıma taktım. Fakat driverını yükleyemedim. Aygıt yöneticisinde üstünde sarı ünlem işareti çıkıyor. Aygıt durumunda bu yazıyor. "Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)". Yani anlayacağınız üzere sorun ekran kartında mı değil mi çözebilmiş değilim. Sanırım Driver dosyası Windows 10 ile uyumlu değil.


    Nasıl yapacağız dostlar? Sizce sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı?





  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    İleriye dönük uyumluluk açısından iyi düşünmüşsün. Lakin dandik işlemcim ve DDR-3 Ram ile 4080 ekran kartını kullanırmıyım? Bence kullanmam. Bunun için yeni bir sistem toplarım daha iyi. MSI MAG A750GL PCIE5 750W güç kaynağının PCIE 5.0 destekliyor. Benim anakart ve ekran kartım PCIE 3.0. Eğer bu güç kaynağını satın alırsam sistemimde kullanabilir miyim? Bu güç kaynağı geriye dönük uyumluluk sağlıyor mu? PCIE 3.0'ı destekliyor mu?

  • Atx 3.0 psuların geriye uyumluluğu var. Üstünde 4+4 pin eps/12v atx bağlantısı, 6+2 pin pcie ve sata/molex bağlantı uçları da var.
    3900 verecekseniz eğer atx 3.0 tercih ediniz. Sistem değişince psunuz hazır olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    https://www.incehesap.com/msi-mag-a750gl-pcie5-750w-80-gold-full-moduler-power-supply-fiyati-64236 verdiğin sayfadaki yorumları okuyorum da fanın çok sesli çalıştığını falan yazmışlar. Fanın yük altında olmadığı zamanlarda masaüstünde çok sesli çalıştığını yazmışlar. Gürültü benim için önemli. Çünkü ben kasayı masamın üstünde kullanıyorum ve kasanın kapağı da açık üstelik. Eğer bu güç kaynağını satın alırsam bu sorunla karşılaşır mıyım? Korkmuyor değilim hani.





  • O zaman thermaltake bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    https://www.hepsiburada.com/thermaltake-toughpower-gf-750w-80-gold-full-moduler-14cm-fanli-psu-pm-HBC00000J0PM4 Bunu beğenmiştim fakat resmi sayfasına baktığım da

    https://www.thermaltake.com/toughpower-gf-750w.html OCP / OVP / OPP / OTP / SCP / UVP gibi koruma güvenlik önlemlerinin olmadığını gördüm. https://file.thermaltake.com/file/qig/TOUGHPOWER%20GF_750_850W_Manual_200731.pdf kullanıcı klavuzunu incelediğimde ise aşağıdaki gibi aşırı voltaj koruması ve aşırı akım koruması olduğunu gördüm. Diğer koruma güvenlik önlemleri yok sanırım.


    Oyun Açınca Bilgisayarım Reset Atıyor (Yapılacaklar Listesi)

    Bana şöyle fanı sessiz çalışan ve OCP / OVP / OPP / OTP / SCP / UVP koruma güvenlik önlemlerinin olduğu bir güç kaynağı lazım. Var mı tavsiye ettiğiniz başka güç kaynağı?





  • Arızalı olan güç kaynağımın faturasını buldum. Corsair VS650 Watt güç kaynağını 2015 yılında tam 258 TL'ye almışım.


    Oyun Açınca Bilgisayarım Reset Atıyor (Yapılacaklar Listesi)
  • Dün arızalı tipi söküp çıkardım bilgisayarımdan.


    Oyun Açınca Bilgisayarım Reset Atıyor (Yapılacaklar Listesi)

    Onun yerine bunu satın aldım : https://rog.asus.com/tr/power-supply-units/rog-strix/rog-strix-650g-model/


    https://cultists.network/140/psu-tier-list/ Bu sitede güç kaynaklarını sınıflara ayırmışlar. Benim aldığım güç kaynağı (ASUS ROG-STRIX-650G) A sınıfında yer alıyor. Bu güç kaynağına ödediğim tutar ise 4332 TL.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.