Şimdi Ara

Oyun beklentilerimi karşılamadı malesef

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
0
Favori
6.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amacım kimseyi oyundan soğutmak falan değil herkez denesin zevk meselesi sonuçta sadece fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

    Uzun soluklu wow oyunculuğumdan ve wowun eski tadını kaybetmesinden dolayı bıraktım ve duyurulduğu günden beri gw2 yi bekliodum. En sonunda çıktı büyük bi iştahla aldım ve başladım açıldığı günden beri oynuyorum.

    lvl kasma özelliği diğerlerinden farklı olsun diye map açma ve event yapma üzerine yapılandırılmış bu oyun başlarda çok zevkli geldi. Ancak bi süre sonra aynı eventleri kovalamak ve binek olmadan haritada oradan oraya yürüyüp durmak bi süre sonra işkence halini almaya başladı.

    WvW ye girip uzun bi süre burda kasmaya çalıştım. Başlarda gene çok zevkli geldi ancak aynı şekilde grup halindede olsa karambole savaşmak aynı eventları tekrar tekrar yapmak burdada sıktı. Lvl 50 olup kasmayı bıraktım.

    spvp ye girdim. Herkezin eşit oluşu pvp sistemi çok hoş geldi. 2 gün boyunca zevkle oynadım rank 10 a ulaştım. Ancak 4 haritayı avucumun içi gibi ezberleyip düz mantık sistemle 3 5 oyuncuyla köşe kapmaca oynamakta sıkıcı bi hal aldı. Çünkü spvp sisteminde playerlarla savaşmaktan çok haritadaki belli bölgeleri elinizde tutmanız gerek. Zaten 10 15 playerın olduğu bi mapte şansınıza takımınız puanlama sisteminden anlayıp oyunu ona göre oynarsa kazanıorsunuz. Yok değilse zaten ne kdr iyi oynarsanız oynayın elinizden birşey gelmiyor. İşin kötü tarafı bu kadar kasmanıza rağmen belli bi ranka ulaştığınızda elde ettiğiniz glorylerle eşya alabiliorsunuz. Ancak bu eşyalar sadece görüntüden ibaret herhangi bir avantaj oluşturmuyor. Buda sizi bi konuda hırs yapma zevkindne mahkum bırakıyor ve sıkılıyorsunuz. Rankınız kaç olursa olsun herhangi bir stat veya item avantajı elde edemiceksiniz.

    Pve ye dönüp dungeonları denedim. Ancak ne bi taktik ne farklı birşey. Dungeonların zorluğu sadece mobların ve bossların hp lerinin fazla olmasından ibaret en fazla mobun attığı bi spelden v ye basarak evade ile kaçabilirsiniz. Buda 10 yaşındaki bi çocugun bile yapabilceği birşey ne kadar taktik denebilir tartışmaya açık :) ( lvl 50 kdr olanlar) Sadece zaman kaybı geldi anlıcağınız.

    Bu konuya pek çok kişi bozulcak ama ne kadar farklı build yapabilirseniz yapın bu buildlerin gene belli bi sınırı var. Aşırı bi avantaj sağlamıyor size. Oyun gene 5 skilin spamlanması üzerine dönüyor. Kim ne derse desin malesef bu böyle. Bütün classları deneyip spvp yaptım. İçlerinden en zor olanı (kolaya göre zor) necromancer. Birkaç farklı forma girip değişik skiller elde ettiğiniz için diğer classlara göre daha kontrollü oynamanız gerekiyor. Bunun haricindeki classlar malesef çok basit bir oynanışa sahip. Özellikte thief klavyede 3 tusuna basmayı becerebilen her yaştan insan oynayabilir çok iyi oynamaz belki ama oynar :)

    Tournament sistemiyle kendi takımınıza hakim olabilirseniz daha zevkli bir hal alabilir oyun elbette. Ancak bu da nereye kadar. Tutun ki her takımı yencek başarıya ulaştınız. Oyun size + birşey katmıor. Ne puanlama sistemi ne gear ne skil ne stat. 4 haritayı herhangi bir amacınız olmadan sevdiğiniz arkadaşlarınızla bile ne kadar süre oynayabilirsiniz.

    Elbet oyun yeni gelişicektir paketler gelicektir. Ancak oyunun üzerine kurulduğu sistem malesef çok kısır kalmış. Ne pve ne pvp bakımından benim gibi uzun yıllar mmorpg deneyimi olan birini uzun süre tatmin etmez.

    Sözün özü oyun beklentilerimi karşılamadı. Şu an oyuna girmek gelmiyor içimden. Bu belki benim mmorpg anlayşımdan ve beklentilerimden kaynaklıdır. Asla ve asla oynayan ve beğenen arkadaşları yadırgamıyorum.

    Sadece fikirlerimi paylaştım.







  • Katiliyorum yazdiklarina , cok güzel anlatmissin durumu. Bakalim rüyadan ne zaman uyancaklar. Forumdaki satis ilanlarinda insanlarin oyun hakkindaki düsüncelerini anlamak zor degil . Daha 2 hafta gecmisken bu seviyede satislar olduguna göre , durumun vahimiyeti ortada bence. Guild Wars sevenler yine devam edecektir ama genel mmorpg oyuncunun bu oyun üzerinde fazla zaman kaybetmiyecegini görmek icin kahin olmaya gerek yok.

    5 tusa zamaninda basabilmenin verdigi zevk =) Swtor , aoc , wow gibi 30 + tus kisa yollar atlayip oynamak zorunda kaldiginiz oyunlara kiyaslayinca " tetris " oynamak gibi oluyor gw2 oynamak = ) ve stratejinin ne kadar önemli oldugunu büyük bir hazla söylemeleri , 4-5 tusa kim daha iyi ve zamaninda basiyor, bilmiyorum belkide insanlar daha easy gameplay seviyorlar.
  • Bi wow değil. Content çok eksik yoksa çok iyi oyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkest earth

    Bi wow değil. Content çok eksik yoksa çok iyi oyun.

    Çok fazla eksik. Farklı olmak adına çok fazla casual e kaçmışlar. Ne elle tutulur bir lore var ne bişi. 2 3 lvl de bir komik bir hikaye barındıran görevler. Efenim bakınız nornun başlangıcı. Göya zamanında bi elemanla savaşmışız ve hile yaparak bizi yenmiş. Tekrar kendimizi kanıtlayıp hilesiz hurdasız düzgün şartlarda bu adamı yencez. 25 lvl bu muhabbet üzerine döndü. Ağzım açık dinledim hikayeyi çok etkilendim
  • fiyat performans açısından güzel mi?
  • oyunda baya eksik var malesef ki zaten stress testine girdiğimde 1 saat oynayıp sıkılıp çıktım ve kendime niye aldım ben bunu diye sorular sormaya başladım. oyunda aktif 5 tuş var combatta kullanbileceğiniz ve 1 tuşuna sürekli basmaktan gerçekten sıkıldım keybind yapılmıyor swtordaki gibi istediğimiz şeyi istediğimize atalım diye şu spvpde sıkıcı herkes eşit. oyunda level 60 oldum hala level 1-15 haritasında karambole gidip öldüğümde 1 silvera yakın reslenme ücreti ödemek zorundayım. harita geniş bineksiz hoş olmuyor çekilmiyor o yollar. mob çeşitliliği yok örneğin bir haritada gördüğümüz mobu level 50 haritasında daha güçlenmiş bir şekilde görüyoruz oysaki swtor böyle değildi. hani oyundaki iki veya üçlü diyaloglar bile tiyatro biçiminde geçiyor iki kişi sağlı sollu durup konuşuyorlar. lore desen değinmeyeceğim ona.
  • EQ/WoW vari bir sistem bekleyenler sıkılıyor ne yazık ki, yoksa oyun çoğunluka GW1in izinden gidiyor. Yapımcılar aksini iddia etmediler zaten hiç oyunun bu şekilde olacağı belliydi en baştan itibaren. Eşya ve stat avlamakla alakası olmayan bir oyun, görsellik, araştırma ve anlatım üzerine kurulu. İşten çok eğlence amaçlı bu oyun, oyun olduğunun farkında.

    Ben çok uzun zamandır MMORPGlerden alamadığım hazzı alıyorum oyundan, ne Cata ne Rift ne de ToR bu tip bir oyun zevki yaşatamadı bana. Özellikle ToR oynarken uyukladığım bilirim. Eve gidip nasıl bilgisayar başında daha çok vakit geçiririm diye hesaplar yapmaya başladım. Haritanın her noktasının geze geze, eventten evente geçerek her adım atttığım haritayı tamamen bitirmeye çalışıyorum.
    Jumping puzzlelar, gizli championlar, saklı bahçeler ve sandıklar peşinde koşmaktan haritanın normal içeriğine sıra gelmiyor bazen. Üstüne bir de zindanların story ve exloreable modları eklenince PvE de yeterince içerik oluyor eğlenmek için.

    Kafama eserse 3Wye girip(sıra gelirse...) 5-6 kişilik bir takım ile gerilla usulu vur kaç yaparak ufak kampları, kuleleri alıyorum. Ya da SPvPde 5vs5 turnuvalarda taktik geliştirip karşı tarafı alt etmeye çalışıyoruz. Ufak taktik hataları, oyuncu yanlışları ile 10 puan farkla yenilmek çok zevkl(!) Haritalar ufak ve 5v5 te bile güzel aksiyon dönüyor sürekli.

    Siz genel olarak MMORPGlerden sıkılmışsınız bence artık (yabancıların burnout dediği olay) Ben de bu olayı yaşıyordum ama GW2 yi headstarttan beri ağzımın suyu akarak oynuyorum. %100 harita tamamlaması ve 80 PvP rankingine kadar da böyle gideceğinden eminim.

    Oyunun bir kaç gözle görülür eksiği var(hangi oyunun yok ki...) ama sadece haritaları, şehirleri dolaşmak bile yeterli oluyor insanı eğlendirmeye.

    Bunlarda benim şahsi görüşlerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :.Batsu.:

    oyunda baya eksik var malesef ki zaten stress testine girdiğimde 1 saat oynayıp sıkılıp çıktım ve kendime niye aldım ben bunu diye sorular sormaya başladım. oyunda aktif 5 tuş var combatta kullanbileceğiniz ve 1 tuşuna sürekli basmaktan gerçekten sıkıldım keybind yapılmıyor swtordaki gibi istediğimiz şeyi istediğimize atalım diye şu spvpde sıkıcı herkes eşit. oyunda level 60 oldum hala level 1-15 haritasında karambole gidip öldüğümde 1 silvera yakın reslenme ücreti ödemek zorundayım. harita geniş bineksiz hoş olmuyor çekilmiyor o yollar. mob çeşitliliği yok örneğin bir haritada gördüğümüz mobu level 50 haritasında daha güçlenmiş bir şekilde görüyoruz oysaki swtor böyle değildi. hani oyundaki iki veya üçlü diyaloglar bile tiyatro biçiminde geçiyor iki kişi sağlı sollu durup konuşuyorlar. lore desen değinmeyeceğim ona.

    Keybind var?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkest earth

    quote:

    Orijinalden alıntı: :.Batsu.:

    oyunda baya eksik var malesef ki zaten stress testine girdiğimde 1 saat oynayıp sıkılıp çıktım ve kendime niye aldım ben bunu diye sorular sormaya başladım. oyunda aktif 5 tuş var combatta kullanbileceğiniz ve 1 tuşuna sürekli basmaktan gerçekten sıkıldım keybind yapılmıyor swtordaki gibi istediğimiz şeyi istediğimize atalım diye şu spvpde sıkıcı herkes eşit. oyunda level 60 oldum hala level 1-15 haritasında karambole gidip öldüğümde 1 silvera yakın reslenme ücreti ödemek zorundayım. harita geniş bineksiz hoş olmuyor çekilmiyor o yollar. mob çeşitliliği yok örneğin bir haritada gördüğümüz mobu level 50 haritasında daha güçlenmiş bir şekilde görüyoruz oysaki swtor böyle değildi. hani oyundaki iki veya üçlü diyaloglar bile tiyatro biçiminde geçiyor iki kişi sağlı sollu durup konuşuyorlar. lore desen değinmeyeceğim ona.

    Keybind var?

    Evet oyunda keybnd var sanrm gormednz




  • >>Özellikte thief klavyede 3 tusuna basmayı becerebilen her yaştan insan oynayabilir çok iyi oynamaz belki ama oynar :)

    spvp'de warrioru da 5 signet ile oynamışsındır
  • Yav siz oyunu neyle karşılaştırıyorsunuz. Gw1 i hakkıyla oynamamış adamın bu oyunu eleştirmeye hakkı yok. Daha iyisini şu şu yapabilirler diyip çözüm üretmeyip yerine" Wow da eventler daha süper, yok Lotroda rp çok daha süper" diyecekler oyuna çamur atmasın mümkünse. Oyunun bu şekil olacağı aylar önceden belliydi, azıcık zaman ayırıp yapımcı notlarını okusaydınız güzel olurdu
  • quote:

    Evet oyunda keybnd var sanrm gormednz

    evet var eğer optiondakiler diyorsanız o hiç birşey gibi diğerlerinin yanında mesela elementalistin yetenekler arası geçişi bana saçma olmuş.
    quote:

    >>Özellikte thief klavyede 3 tusuna basmayı becerebilen her yaştan insan oynayabilir çok iyi oynamaz belki ama oynar :)

    spvp'de warrioru da 5 signet ile oynamışsındır

    warrior denemedim evet dediğin çok doğru theifin topu topu 2-3 tuş kombinasyonu var ve sürekli sağ veya sola doğru giderek damage alımını azaltıp etrafta dönerek rakibi alt etme.
    quote:


    Yav siz oyunu neyle karşılaştırıyorsunuz. Gw1 i hakkıyla oynamamış adamın bu oyunu eleştirmeye hakkı yok. Daha iyisini şu şu yapabilirler diyip çözüm üretmeyip yerine" Wow da eventler daha süper, yok Lotroda rp çok daha süper" diyecekler oyuna çamur atmasın mümkünse. Oyunun bu şekil olacağı aylar önceden belliydi, azıcık zaman ayırıp yapımcı notlarını okusaydınız güzel olurdu

    oyunu oynamış olan herkesin eleştriyi yapmaya hakkı vardır. çözüm üretilecek birşey yok sonuç olarak bizim burada konuştuklarımız konuştuklarımızın ötesine asla gitmeyecek eğer böyle birşey olsaydi swtor warzonu kaldırır illumu adamla doldurur veya wvw olurdu gw2deki gibi 300-400 jedi ve sithin birbirine girmesi gibi
    edit: ayrıca söylemek istediğim birşey var f2p olan allodsun şöyle güzelce birşeyi var örneğin dağ yamaçlarından aşaği kayarken hpniz gitmiyor yani f2p olmuş bir oyunu bunu güzelce oturtabiliyorsa ufacık bir dağ yamacının etrafından kaymak sana 300 hpni kaybettiriyorsa bunun düzeltilmesi gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :.Batsu.: -- 12 Eylül 2012; 14:54:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :.Batsu.:

    quote:

    Evet oyunda keybnd var sanrm gormednz

    evet var eğer optiondakiler diyorsanız o hiç birşey gibi diğerlerinin yanında mesela elementalistin yetenekler arası geçişi bana saçma olmuş.
    quote:

    >>Özellikte thief klavyede 3 tusuna basmayı becerebilen her yaştan insan oynayabilir çok iyi oynamaz belki ama oynar :)

    spvp'de warrioru da 5 signet ile oynamışsındır

    warrior denemedim evet dediğin çok doğru theifin topu topu 2-3 tuş kombinasyonu var ve sürekli sağ veya sola doğru giderek damage alımını azaltıp etrafta dönerek rakibi alt etme.
    quote:


    Yav siz oyunu neyle karşılaştırıyorsunuz. Gw1 i hakkıyla oynamamış adamın bu oyunu eleştirmeye hakkı yok. Daha iyisini şu şu yapabilirler diyip çözüm üretmeyip yerine" Wow da eventler daha süper, yok Lotroda rp çok daha süper" diyecekler oyuna çamur atmasın mümkünse. Oyunun bu şekil olacağı aylar önceden belliydi, azıcık zaman ayırıp yapımcı notlarını okusaydınız güzel olurdu

    oyunu oynamış olan herkesin eleştriyi yapmaya hakkı vardır. çözüm üretilecek birşey yok sonuç olarak bizim burada konuştuklarımız konuştuklarımızın ötesine asla gitmeyecek eğer böyle birşey olsaydi swtor warzonu kaldırır illumu adamla doldurur veya wvw olurdu gw2deki gibi 300-400 jedi ve sithin birbirine girmesi gibi
    edit: ayrıca söylemek istediğim birşey var f2p olan allodsun şöyle güzelce birşeyi var örneğin dağ yamaçlarından aşaği kayarken hpniz gitmiyor yani f2p olmuş bir oyunu bunu güzelce oturtabiliyorsa ufacık bir dağ yamacının etrafından kaymak sana 300 hpni kaybettiriyorsa bunun düzeltilmesi gerek.

    Yanlış düşünüyorsunuz hocam, insanlar organize olarak arena net'e mesaj atsa yada bug report olarak sorunlarını yollasa bu hatalar bir şekilde kaldırılmaya çalışılır. Ayrıca sırf para vermiş olmak boş boş konuşmayı gerektirmez. Kıyaslama yapmadan önce yada "şurası söyle , pvpde bu var " demeden önce, hatta para verip oyunu almadan önce araştırma yapmak ve betalara katılmak, katılanlardan bilgi almak gerek. Ben zamanında(ilk closed beta zamanlarında) oyundaki eksikleri paylaşmıştım, oyunun savunucusu bir takım arkadaşlar" Ufacık şeyler onlar, sen oyundan anlamıyorsun "demişlerdi, şuan onlarca insan dediğim şeylerden şikayet ediyor. Bu arada dağdan kayma olayında haklısınız, Allods dışında bir kaç tane daha Free mmo da gördüğüm bir şey o, Gw 2 de olmaması bir eksiklik. Misalen bunu oyunun forumlarında dillendirip sonra Arena net'e mesaj çekmek sorunun çözümü için yol almak olacaktır




  • ben dikkat edersen para muhabbetini açmadım alıntımı tekrarda okuyabilirsin. zaten bug reportlarla ilgilenmiyorlar underworldun plains of ashrodda skill bugu vardı bunun için server transfer yapip questi yapmamız gerekiyordu yani 2 haftadır o şekildeymiş. ilk headstartta gördük zaten ilk günü 6 saat kesinti yaşadık dediklerine göre oyunu internet sitesi üstünden alındığı için kaynaklanıyormuş dendi.
    quote:

    Kıyaslama yapmadan önce yada "şurası söyle , pvpde bu var " demeden önce, hatta para verip oyunu almadan önce araştırma yapmak ve betalara katılmak, katılanlardan bilgi almak gerek.

    bende burada ki cümlene istinaden şunu söylemek istiyorum oyunda ki beta testlerine katılma şansı bulamadım malesefki ama "şurası şöyle" dediğimiz olayı sarf etmemizin nedeni pek çok online oyun oynamış olmamızdan kaynaklanıyor. oyun oynamadan fikrini söyleyenlere bende karşıyım :)




  • Wow dan gelenler oyunda sıkılacak demişlerdi ama . Neyse bu iyiye işaret.
  • WoW oynayıp her gelen yeni patch ve ek paketle progress peşinde koşmaya çalışan kişiler bu oyuna başlamayı akıllarının ucundan bile geçirmesin.Çünkü hiçbir zaman istedikleri gibi bir oyun olmayacak bu.Siz başta bu hatayı yapmışsınız.Farklı olmak adına casuala kaçan filan yok.Daha rank sistemi , WvWvW ödülleri ve guilde katkıları , çeşitli pvp türleri ve turnuvalar gelmedi oyuna.Bu oyun PVE oyunu olmayacak zaten.Gidip content eksikliğiyle eleştirmeyi bırakın.Hiç mi Guild Wars 1 hakkında bilginiz yok sizin ya...Araştırıp alın bir oyunu almadan önce.%30 pve olacaksa %70 pvp olacak bu oyun.Yukarda söylediğim şeylerde yakında eklenecek oyuna.

    Viik'de heralde Swtor patladı ya hıncını bu oyundan çıkarıyor.%100 eminimki alıp oynamamıştır bile.O kadar troll biri kendisi.Egosunu tatmin ediyor burda aldırmayın...

    Oyun nasılmı..; http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2

    Oyuna her yıl yeni ek paket gelir.Bu paketle 43214321432 yeni skill , yeni dungeonlar , yeni itemler , yeni pvp türlieri getirilir.O kadar.Level cap bile artırıcaklarını zannetmiyorum.Kısacası theme park babası bir mmorpg aramayın.

    Bu thief oynamak şöyle kolay böyle kolay diyenlerde thiefin combolarının daha %10unu bilmiyorlardır.Oyun açılmış 1 hafta olmuş yeni oyuncuların spvpde karambole yaptıkları pvpyi pvp sanıyorlar.İnsanlar classlarını öğrenip combolar nasıl yapılır ne nedir ne çeşit bir build yaratabilirim diye kafa yormaya başlayınca siz o pvpye bu thief bilginizle girip kill alın bakayım göreyim sizi...

    İlk oyunda bu oyundan daha az skille oynuyordunuz.Üstelik sadece skill kombinasyonları işiniz.Böyle ciddi combolar filanda yok.Ve nasıl stratejik bir pvp olduğunu göstereyim size buyrun..;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nepheth -- 12 Eylül 2012; 16:01:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazuach

    WoW oynayıp her gelen yeni patch ve ek paketle progress peşinde koşmaya çalışan kişiler bu oyuna başlamayı akıllarının ucundan bile geçirmesin.Çünkü hiçbir zaman istedikleri gibi bir oyun olmayacak bu.Siz başta bu hatayı yapmışsınız.Farklı olmak adına casuala kaçan filan yok.Daha rank sistemi , WvWvW ödülleri ve guilde katkıları , çeşitli pvp türleri ve turnuvalar gelmedi oyuna.Bu oyun PVE oyunu olmayacak zaten.Gidip content eksikliğiyle eleştirmeyi bırakın.Hiç mi Guild Wars 1 hakkında bilginiz yok sizin ya...Araştırıp alın bir oyunu almadan önce.%30 pve olacaksa %70 pvp olacak bu oyun.Yukarda söylediğim şeylerde yakında eklenecek oyuna.

    Viik'de heralde Swtor patladı ya hıncını bu oyundan çıkarıyor.%100 eminimki alıp oynamamıştır bile.O kadar troll biri kendisi.Egosunu tatmin ediyor burda aldırmayın...

    Oyun nasılmı..; http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2

    Sonuna kadar katılıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: janjanahmet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazuach

    WoW oynayıp her gelen yeni patch ve ek paketle progress peşinde koşmaya çalışan kişiler bu oyuna başlamayı akıllarının ucundan bile geçirmesin.Çünkü hiçbir zaman istedikleri gibi bir oyun olmayacak bu.Siz başta bu hatayı yapmışsınız.Farklı olmak adına casuala kaçan filan yok.Daha rank sistemi , WvWvW ödülleri ve guilde katkıları , çeşitli pvp türleri ve turnuvalar gelmedi oyuna.Bu oyun PVE oyunu olmayacak zaten.Gidip content eksikliğiyle eleştirmeyi bırakın.Hiç mi Guild Wars 1 hakkında bilginiz yok sizin ya...Araştırıp alın bir oyunu almadan önce.%30 pve olacaksa %70 pvp olacak bu oyun.Yukarda söylediğim şeylerde yakında eklenecek oyuna.

    Viik'de heralde Swtor patladı ya hıncını bu oyundan çıkarıyor.%100 eminimki alıp oynamamıştır bile.O kadar troll biri kendisi.Egosunu tatmin ediyor burda aldırmayın...

    Oyun nasılmı..; http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2

    Sonuna kadar katılıyorum.

    Tamamda nie bunlar sonradan yapılıyor. Belli bi sistem oturtulur bu geliştirilir benim bildiğim. Arena net nie oyuncu kaybetmeyi göze alıyor.

    Aksine ben bu oyuna pve beklentisiyle değil pvp sinin zengn olacağından ötürü başladım oynadığım her oyunu pvp ağrlıklı oynarım zaten. Hala yok kombinasyonları bilmiorsun combo yapmayı bilmiosn gibi şeyler sölüosnz. Afedersinizde gene wowdan örnek vericem wowda rogue a hakim bir insan bu oyunda 3 tane thiefi yan yana kullanır. Thief örneğini basite indirgeyerek verdim. Yani iyi oynamasada her kesim oynar demek istedim. Kungen kripparian gibi profesyonel oyuncularıda izliorz. Hala neyin combinasyonu neyin taktiği anlamış değilim. Olan biten şey belli. 2 farklı class 2 farklı skilli kullanıp combo yapabilior evet mantık güzel ancak bunun abartılcak bir detayı yok. Ortada extrem bir playerlık isteyen durum yok. Daha disiplinli hareket eden takım kazanır mantığı var.

    Oyunun kötü olduğunu söylemedim hala fanboyluk yapanlar var. Kişisel olarak beklediğimi vermediğini belirttim. Bunu kalkp sen oyundan anlamıorsna çekenlere gülüyorum. Aynı muhabbet swtora da oldu aoc a da ve daha pek çoğuna. Bu oyunun belirli kitlesi olur ilk oyunda olduğu gibi ancak hiç bi zaman vazgeçilmez adındna cokca söz ettiren bir oyun olarak kalmaz bu kısır içerikle.

    Oyunu oynamaya devam ediceğim en azından 80 olup belli gear elde edip arada bir spvp yapıp sizi sözünüze güvenip paketleri bekleyeceğim. Sonucta b2p bir oyun. Umarım siz haklı çıkarsınız. Kimsenin oyun kötü olsunda oynamayalım gibi bir beklentisi yok. Umarım çok iyi olurda bizi bağlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: janjanahmet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazuach

    WoW oynayıp her gelen yeni patch ve ek paketle progress peşinde koşmaya çalışan kişiler bu oyuna başlamayı akıllarının ucundan bile geçirmesin.Çünkü hiçbir zaman istedikleri gibi bir oyun olmayacak bu.Siz başta bu hatayı yapmışsınız.Farklı olmak adına casuala kaçan filan yok.Daha rank sistemi , WvWvW ödülleri ve guilde katkıları , çeşitli pvp türleri ve turnuvalar gelmedi oyuna.Bu oyun PVE oyunu olmayacak zaten.Gidip content eksikliğiyle eleştirmeyi bırakın.Hiç mi Guild Wars 1 hakkında bilginiz yok sizin ya...Araştırıp alın bir oyunu almadan önce.%30 pve olacaksa %70 pvp olacak bu oyun.Yukarda söylediğim şeylerde yakında eklenecek oyuna.

    Viik'de heralde Swtor patladı ya hıncını bu oyundan çıkarıyor.%100 eminimki alıp oynamamıştır bile.O kadar troll biri kendisi.Egosunu tatmin ediyor burda aldırmayın...

    Oyun nasılmı..; http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2

    Sonuna kadar katılıyorum.

    +1
    Fark ettiyseniz hiçbirşeyede cevap veremiyor yazip kacıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iCb4uC

    quote:

    Orijinalden alıntı: janjanahmet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazuach

    WoW oynayıp her gelen yeni patch ve ek paketle progress peşinde koşmaya çalışan kişiler bu oyuna başlamayı akıllarının ucundan bile geçirmesin.Çünkü hiçbir zaman istedikleri gibi bir oyun olmayacak bu.Siz başta bu hatayı yapmışsınız.Farklı olmak adına casuala kaçan filan yok.Daha rank sistemi , WvWvW ödülleri ve guilde katkıları , çeşitli pvp türleri ve turnuvalar gelmedi oyuna.Bu oyun PVE oyunu olmayacak zaten.Gidip content eksikliğiyle eleştirmeyi bırakın.Hiç mi Guild Wars 1 hakkında bilginiz yok sizin ya...Araştırıp alın bir oyunu almadan önce.%30 pve olacaksa %70 pvp olacak bu oyun.Yukarda söylediğim şeylerde yakında eklenecek oyuna.

    Viik'de heralde Swtor patladı ya hıncını bu oyundan çıkarıyor.%100 eminimki alıp oynamamıştır bile.O kadar troll biri kendisi.Egosunu tatmin ediyor burda aldırmayın...

    Oyun nasılmı..; http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2

    Sonuna kadar katılıyorum.

    Tamamda nie bunlar sonradan yapılıyor. Belli bi sistem oturtulur bu geliştirilir benim bildiğim. Arena net nie oyuncu kaybetmeyi göze alıyor.

    Aksine ben bu oyuna pve beklentisiyle değil pvp sinin zengn olacağından ötürü başladım oynadığım her oyunu pvp ağrlıklı oynarım zaten. Hala yok kombinasyonları bilmiorsun combo yapmayı bilmiosn gibi şeyler sölüosnz. Afedersinizde gene wowdan örnek vericem wowda rogue a hakim bir insan bu oyunda 3 tane thiefi yan yana kullanır. Thief örneğini basite indirgeyerek verdim. Yani iyi oynamasada her kesim oynar demek istedim. Kungen kripparian gibi profesyonel oyuncularıda izliorz. Hala neyin combinasyonu neyin taktiği anlamış değilim. Olan biten şey belli. 2 farklı class 2 farklı skilli kullanıp combo yapabilior evet mantık güzel ancak bunun abartılcak bir detayı yok. Ortada extrem bir playerlık isteyen durum yok. Daha disiplinli hareket eden takım kazanır mantığı var.

    Oyunun kötü olduğunu söylemedim hala fanboyluk yapanlar var. Kişisel olarak beklediğimi vermediğini belirttim. Bunu kalkp sen oyundan anlamıorsna çekenlere gülüyorum. Aynı muhabbet swtora da oldu aoc a da ve daha pek çoğuna. Bu oyunun belirli kitlesi olur ilk oyunda olduğu gibi ancak hiç bi zaman vazgeçilmez adındna cokca söz ettiren bir oyun olarak kalmaz bu kısır içerikle.

    Oyunu oynamaya devam ediceğim en azından 80 olup belli gear elde edip arada bir spvp yapıp sizi sözünüze güvenip paketleri bekleyeceğim. Sonucta b2p bir oyun. Umarım siz haklı çıkarsınız. Kimsenin oyun kötü olsunda oynamayalım gibi bir beklentisi yok. Umarım çok iyi olurda bizi bağlar.

    Thief ile yaptığın 2 comboyu yaz buraya bana bir daha bu konuya hiçbirşey yazmıyıcam.Ben burda dual class kombinasyonlarından bahsetmiyorum.Thief'de yaptığın combolardan bahsediyorum.Şuan spvpye girenlerin %90ı bunları bilmeden bodoslama bir oyun sergiliyorlar.Kendi dediklerinle çelişiyorsun.Şuan oyunun pvpsi gayet yeterli durumda.Sadece ki benim umrumda değil rank sistemi ve ödülleri biraz artırmaları gerekli egolarını tatmin edemeyen oyuncular için.Bunun ddışında sen ne sanıyorun ilk oyunda bu bütün pvp içeriği oyun çıktığı ay eklendi filan mı?O pvp içeriğinin eklenmesi ve oturması toplam 5 yıl ve 3 eklenti paketi sürdü.Oyunun asıl pvp olayı factions paketiyle oyun çıktıktan 1 yıl sonra eklendi.Sen şuan oynadığın WoW'un pvpsinin Vanilla zamanında böyle olduğunu filanmı zannediyordun ? Battleground yoktu , arena yoktu, doğru düzgün ödül yoktu.1 title için kıçımızı yırtarcasına gang yapardık.WoW'un pvpsinin şuanki duruma gelmeside nerdeyse 2 yıl sürdü.Ha bana göre iyi bir dğeişim geçirmedi eski hali daha iyiydi.Hani bu kadar rahat sanki oyun yapımcısıymışsınız gibi konuşmak nedir ya anlamıyorum.

    Swtor content yokluğundan bitmedi.Swtor single yapısı yüzünden bitti.Kullandıkları tırt motor yüzünden bokum bokum fps hesapladıkları için bitti.Open world pvpyi oturtamayıp farma bağladıkları için bitti.Pvp , pve ayrımı yapmayı başaramadıkları için bitti.Kısacası "mmorpg"nin en önemli vasfı olan massively ögesini hiçe sayıp multiplayer özelliği olan bir rpg oyunu olduğu için bitti.

    Şuana kadar hiçbir oyunda fanboyluk yapmadım.Tam tersi o oyunu beğenmezsem eğer yerin dibine sokarım ki Swtor zamanından beni bilirler.Oyun duyurulduğu andan çıkana kadar oyunu sürekli savunup bekledim.Oyun çıktı 2 hafta sonra accountumu satıp yüzüne bakmadım bi daha.Çünkü oyunun sorunu endgame değil kendisiydi.Hiçbir mmorpg release olduğunda tonla endgame içerikle vs çıkamaz.Mümkün değil bu.
    WoW'da kısıtlı endgamele çıktı zamanında ama kimse eleştiremedi.Niye?Başka oyun yoktu doğru üzgün ondan.

    Age Of Conan demişsin.Oda endgame yoksunluğundan filan bitmiş değil.Tamamen bugfest bir oyun olmasının yanında kutu gibi instanced maplerle çıkmış bir oyundan bahsediyorsunuz.Class dengesinin 0 olduğu , pvpside değil combat sistemi haricinde doğru düzgün brşeyi olmayan bir oyundan.Burda oyunun release olduğu zamanki durumundan bahsediyorum.Sonrasını bilemem.

    Warhammer mı?Yıllarca oynadım hiçte pişman değilim.Çünkü pvpsi muazzamdı ama aynı şekilde bugfest çıkmış bir oyun ve zerre kadar pvenin olamdığı bir oyun.Ki hala fail olmuş bir oyun değil.Hala p2p ve çatır çatır oynayanı var...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.