Şimdi Ara

Oyun Oynamak İçin HDD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde 5-6 senelik seagate barracuda 500GB disk var. Son zamanlar da oyunlar da takılma ve geç yüklenme sorunları yaşıyorum. Özellikle ETS 2 de daha çok yapıyor. Test falan yaptım hız konusunda çok kötü gelmedi bana ama eskidiğinden midir nedir bilmiyorum ETS 2 için araştırma yaparken aynı sorunları yaşayan kişilerin yeni harddisk alarak sorunu çözdüklerini öğrendim. Yeni disk alırsam büyük ihtimal sorunum düzelecek. Seagate alma diyen çok kişi var. Genelde herkes Toshiba P300 ve WD Blue al diyor. Bana 2TB disk lazım. Diski sadece oyun amaçlı kullanacağım bu arada arşiv falan değil. Yani disk sadece oyun oynamak için çalışacak kasada. Steam kütüphanemi doğrudan bu diske aktaracağım. Bu yüzden hızlı bir disk arıyorum. Önerileriniz var mı acaba? Bir kaç gündür araştırıyorum ama artık kafam karıştı. Bir de bu CMR ve SMR muhabbeti var onu da anlamadım. CMR daha iyi onu alın falan diyorlar hangi disk cmr hangi disk smr bilmiyorum. Ben işin içinden çıkamadım. Ayrıca aşağıya şuan ki kullandığım diskin hızını ve WD Blue 2TB diskin hızlarını atacağım. WD Blue için verdiğim ekran görüntüleri güncel bu arada hepsiburada sitesinden alınmadır. Alan kişiler memnun olduklarını yorum kısmına yazıp resim eklemişler. Bunun için de ayrıca sorayım. Bu diski önerir misiniz? Çünkü daha önce WD Blue'nin 1TB harici diskini almıştım 2.5" laptop diski 2 sene de çöp oldu şuan da çekmece de yatıyor pek emin olamadım o yüzden.


    Şuan ki kullandığım seagate 500gb diskin testi;



    Oyun Oynamak İçin HDD Önerisi


    Bunlar da wd blue 2tb diskin kullanıcılar tarafından yapılmış olan testleri;



    Oyun Oynamak İçin HDD Önerisi


    Oyun Oynamak İçin HDD Önerisi


    Oyun Oynamak İçin HDD Önerisi



    Görüldüğü üzere kullandığım disk ile bu disk arasında devasa bir hız farkı var ben bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum oyunlar da ki takılma sorununun. Önerilere açığım.


    WD Blue 2TB Satış Linki

    Wd Blue 3.5 Sata Iıı 6gb/s 256MB 2 Tb Hard Disk WD20EZBX Fiyatı (hepsiburada.com)








  • Kıy biraz parana m.2 ssd al işlemciye rame her şeye destek de olur hdd arasında çok büyük fark var hız konusunda üstelik hdd gibi ömrü kolay kolay tükenmiyor çok daha iyi bir teknoloji

  • ev kullanıcısı hdd'ye para vermemeli bence artık.


    anakartta sata girişi varsa al bi ssd, dünya varmış dersin.

  • @shruikan


    Hocam sistem de zaten SSD var onda sistem kurulu sadece. Oyun oynamak için kullanacağım zaten SSD çok pahalı olur elimde ki oyunların boyutları çok yüksek benim aklımda 2TB disk alıp 1TB + 1TB bölümlendirip birine oyun kurmak birine de arşiv yapmak var aslında. SSD alamam zaten bütçemi çok aşacak. O yüzden hızlı bir HDD arıyorum ama sanırım buldum. Biraz araştırdım test videolarını izledim WD Blue 2TB işimi görecek gibi. Hızları da fena durmuyor.


    @NormColon


    Anakartım da m2 slotu yok hocam. Ve dediğim gibi fazla bütçem yok SSD alamam şuan da. Yüksek boyutlu olanları da zaten ateş pahası. Bana minimum 2TB lazım zaten. 2TB SSD'de hayatta alamam.

  • @ByKayseriLi38

    Reis o zaman yılbaşını bekle indirimler olur büyük ihtimal ile o zaman alırsın bir tane sıfır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.