Şimdi Ara

Oyun oynarken 10 dakika sonra oyun veya sistem kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, kısa süre önce Gigabyte Rtx 3060 ti ekran kartına geçtim.Psum Aerocool VX 500 Watt psu idi, Aerocool VX Plus 750 Watt psuya geçtim.




    Lol benzeri hafif oyunlarda herhangi bir sorun yok.Lakin RDR2, Cyberpunk 2077 vb. ağır oyunlarda bilgisayar 5 dakika yada 10 dakika sorunsuz çalışıyor.Ekran kartı 65 derece civarında oluyor lakin bir anda yada oyun hata veriyor kapanıyor yada yüksek ses çıkıyor ve bilgisayar donuyor.




    Format attım, biosu en son güncel hale getirdim, defalarca sürücü kurup kaldırdım, directx vs. uygulamalarını güncelledim.Bütün kabloları iyice kontrol ettim, tak çıkar yaptım ama hiçbiri çözüm olmadı.Artık aşırı sıkılmaya başladım, psuyu iade edip, kartı satıp Xbox Series S'e geçmeyi yada daha düşük bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorum.




    Sistemim:


    Ryzen 5 2600 İşlemci


    Aerocool Aero One Zero Kasa


    Hyperx 2x8 ddr4 3200 mhz Ram


    Asrock B450M Hdv Anakart


    Aerocool Vx Plus 750 Watt PSU


    4 adet 120 mm Fan


    2K 31.5 inch Lenovo G32qc-10 Monitör




    Ek olarak daha önce 2060S ve birkaç defa 3060 kullanmış birisi olarak ekran kartı 65 derece lakin kartın arka plakası anormal sıcak, daha öncede üst düzey ekran kartı kullandım ama bu kadar sıcak arka plaka ilk defa gördüm.




    Düşüneceleriniz nelerdir? 😔








  • Öncelikle arada başka kablo varsa çıkarın ve bütün çıkışlara dallanmadan budaklanmadan psudan gelen kabloları takın eğer öyle yapmadıysanız. Ekran kartı tek giriş mi? Psu'da kaç tane çıkış var?


    Dereceler delta değil dimi bu arada?

  • psu dan 2 ayrı kabro cıkartın vbe ekran kartınıza öyle bağlayın.

  • aerocool vx güç kaynaklarından uzak durun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 30 Ekim 2022; 15:23:29 >
  • Oyuna girin, gpuz den sensör kısımdan kart sıcaklığı nedir ona bakın, sonra hwinfo64 indirin yine sensörler kısmından psu nun +12v değeri yazar onu da yazın. Sistemin kapanması psu kaynaklı.
  • psu kaynaklı bence

  • sıfır 3060 ti ile kapanma sorunu yaşamak pek olası değil ki bu model zaten deli ısınırım yaklaşmayın keserim çocuğu diyen bir model değil.lol oynuyorum sorun yok diyorsun bu seçeneği eliyorum hatta yazılımı da eliyorum.


    işlemci de keza soğutucusu var bu da çocukları tehdit eden bir model değil anca soğutucunun ayaklarında kopma sonucu temas etmiyorsa belki yine yüklenmeye göre 10 dakikada kapanabilir bunu kontrol edebilirsin fiziki olarak ve ekran kartını işin içine sokmadan bir işlemci testi yapabilirsin aida64 fpu da seç cayır cayır yakar bakarsın kapanıyor mu diye?


    makine bir de psu yüzünden kapanır normalde aerocool iyi markadır eskiden daha da iyiydi ya da şimdi çok pahalı modelleri vardı en son yani onlar da iyi olabilir ama vx dersen ben o aletten şüphelenirim.emanet psu bul dene ya da bu şüpheyle yaşama ve 750w gold düzgün bir marka model al onların da fiyatları uçmuş gerçi ama yani bir şekilde bilgisayarcıya mı götürürsün onlarda da olmaz gerçi iyi bir şey ya da bir arkadaşına mı götürürsün ciddi test edilmeli yeniyse garantiye gönder en temiz öyle anlaşılır problem olup olmadığı.


    bir de arka plaka çok sıcak demişsin bu markaya göre değişebilir ya da kart anakartınla uyumsuz olabilir markaya göre bile değişebilir aynı modelde ya da aynı marka ama modele göre bile değişebilir.ne alaka diyecek olursan biz safir anakarta safir ekran kartı aldık 2005'te ama onlar da senin gibi kullanamamıştı 5 10 dakika sonra kapanıyordu.safire mail attım ben tabi şimdiki gibi değil o zamanlar tüketici desteği diye bir şey yok ama adamlar dönmüş ve anakartın biosunda bir hata olduğunu bu biosu yüklememiz gerektiğini söylediler.o zamanlar disketle yapılıyor tabu yani çoğu insana göre ve kuzenim istememişti nvidia kart takmıştık seninki de öyle bir şey olabilir farklı bir biosla deneyebilirsin.anakart pcie slotuna çok fazla voltaj verip kartı deli ısıtıyormuş uyumlu olmuyormuş kart ne oluyoruz baba diyormuş bir şekilde kapanıyormuş yani sadece sıcaklık değil kapatan unsur.voltajların da ip gibi gelmesi bu yüzden önemli artık ya psu veremiyor ya anakart.





  • selam,


    sorun PSU kaynaklı olsa bilgisayar hata almadan direk kapatır, işlemci olsa mavi ekranı görürsün yine kapanır ama sen hatada veriyor dedin bunu anlamak için 2 yöntemin var



    1.msi afterburner ile oyuna girdiginde işlemci ile ekran kartının yüzde kaç kullanıldığına bak işlemcin %99 lara dayanıyorsa işlemcinde sorun var diyebiliriz ya da bilgisayarın kaldırmıyor. Ayrıca afterburner ile ısıyıda gözlemliyebilirsin.

    2.Başka bir PSU ile dene ama arkadaslara katılıyorum iyi bir markanın güç kaynağı ile denemekte fayda var. ben corsairi bu konuda tavsiye ederim.


    Bios güncel dedin, belki ekran kartını bir önceki ya da 2 önceki sürüm ile update et bakalım en azından konunun yazılımsal olup olmadığını anlarsın.


    Kötü denk gelmiş hocam pes etme çıkar sebebi. :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.