Şimdi Ara

Oyun Oynarken ekran kararıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 hafta önce herhangi bir sorun yoktu, bugün oyun açtım ilk 15 20sn herhangi bir sıkıntı yoktu sonra ekran kasmaya başladı renkler birbirine girdi ve ekran karardı. Oyundan çıktığımda problem olmuyor. Hp pavilion g6 kullanıyorum 2 ekran kartı var oyunlara girdiğimde amd ye geçiyor. Ekran kartı driverları güncel gösteriyor. Sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bilgisayarınızı güç ayarlarından yüksek performansa alın ve oynadığınız oyuna girmeden önce oyunun simgesine sağ tıklayıp yüksek performanslı ekran kartını yani Amd'yi seçin. Oyunlara girip denemeler yapın yine aynı sorunu verip vermediğini kontrol edin. Her oyunda mı böyle yapıyor yoksa sadece tek bir oyunda mı böyle yapıyor kontrol edin.

    Duruma göre neler yapılabileceğine bakarız.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Her oyunda amd ekran kartı seçili hepsinde aynı hata oluşuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aomine Daiki kullanıcısına yanıt
    Ekranın renklerinin birbirine girmesi ekran kartında veya kartlarınızda bir sıkıntının olduğuna işaret ama ilk önce emin olmak istedim. O yüzden yüksek performans ve amd seçili mi diye sordum.

    Ekran kartlarını test eden benmark yazılımları ile test yapmayı deneyin ve bu testler sırasında bir sıkıntı olup olmadığını gözlemleyin. Ama sıradan testler yapan yazılımlar kullanmayın. Biraz ekran kartrınıza yük bindiren cinsten olsun.

    Ekran kartlarında bir sıkıntı varsa yük altında aynı hataları verecektir diye düşünüyorum. Olmazsa işlemci ve diğer parçaları tek tek test etmemiz lazım.

    Şimdilik kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu"



    Hatasını almaya başladım, ekran kartıyla ilgili sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aomine Daiki kullanıcısına yanıt
    Evet ekran kartınızla ilgili bir hata. Bu hata eskiden amd erkan kartına sahip olan kişilerde sıkça meydana geliyordur. Bu günlerde bu hatayı alan kalmamıştır diye düşünüyordum.

    Genelde ekran kartı sürücüleriyle ilgili bir durum oluyordu bu hatanın sebebi. Güncel ekran kartı sürücüleri bu hataya neden olduğu için o dönemlerde herkes eski ekran kartı sürücülerinden bir kaçını indirip. Hangisi ile stabil çalışıyorsa onu kuruyordu. Bazıları ise güçten kaynaklanan bir sıkıntı yüzünden alıyordu bu hatayı. Ekran kartına yeterince güç gitmeyince ekran kartı çalışmayı kesiyordu yani kendini durduruyordu. Daha sonra da bu hata ekrana geliyordu.

    Siz o zaman daha eski ekran kartı sürücülerini indirip bilgisayarınıza kurun. Bir önceki mesajımda dediğim gibi bir tane de ekran kartı test yazılımı indirip ekran kartınızı yük altında bırakarak, karşılaştığınız sıkıntıların devam edip etmediğini kontrol edin.

    Halen daha devam ediyorsa bir kaç tane daha eski sürücü bulup onlar ile de deneme yapın. Sonuç değişmiyorsa ve sıkıntılarınız devam ediyorsa o zaman ekran kartlarınızda donanımsal olarak bir sıkıntının olması yüksek ihtimal. Bu noktadan sonra da forumdan pek yardım edilebilecek bir durum kalmıyor. Bilgisayarınızı bilgisayarcıya götürmeniz gerekiyor. Duruma göre parça değişimi vs.. ne yapılabileceğine bakarsınız.

    Kolay gelsin.




  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz ayarlarda olmasına rağmen amd yi çalıştırmıyor bitince sağ altta "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası geliyor tekrar.

    Oyun Oynarken ekran kararıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aomine Daiki kullanıcısına yanıt
    O zaman amd ekran kartınız bozulmuş olabilir. Ara ara düzgün çalışsa da yük altına girince hata veriyor sanırım ve kapanıyor.

    Bu noktadan sonra yapılacak pek bir şey yok. Bazı arkadaşlar bilgisayarı kapattıktan sonra pilini ve bütün gücü kestikten sonra ekran kartını saç makinesiyle ısıtıp soğumasını bekleme uygulamasını yapıyor. Bir çoğu ekran kartının çalıştığını söylüyor. Youtube'de çokça uygulama videosu mevcut bu konuda ama bu da uzun süreli bir çözüm değil. Bir müddet sonra ekran kartı yeniden hata veriyor çoğu kişide.

    O yüzden geriye leptopunuza uyumlu yeni bir ekran kartı almak veya çıkma bir ekran kartı bulmak kalıyor. Ya da oyun oynamadan bu şekilde leptopunuzu kullanmanız gerekiyor.

    Seçim size kalıyor yani.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilginiz için ama 1 haftadır kullanmadığım bilgisayar durup dururken neden bozumuş olabilir ki
  • Aomine Daiki kullanıcısına yanıt
    Valla sorunların ne zaman geleceği belli olmuyor arkadaşım. Benim de durup dururken bütün kasam'daki bütün usb 2.0 noktalarında veri transferi sırasında kopma ve yeniden bağlanma sorunu çıkmıştı. Üstelik bilgisayarım ups'ye bağlı idi ve hiç bir sıkıntı yoktu. Taki usb'lere bağladığım harici ve usb flash disklerdeki kopmaları görene kadar.

    Garantiye yolladığımda anakart üzerindeki usb 2.0 ile ilgili çipsetin bozuk olduğunu söylediler ve değişim yapıldıktan sonra düzeldi. 1 senelik bilgisayar idi yani. Usb 3.0 girişlerinde hiçbir sıkıntım yoktu. Bilgisayarımın onun dışında hiçbir sorunu yoktu.

    Olunca birde oluyor işte.

    Neyse kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 9 Mayıs 2018; 14:50:45 >
  • Kardes ekran kartin yanmis gibi bir sey olmus. Aynisi banada olduydu packard bell laptop idi. Oyun oynarken bir anda oyle oldu renkler birbirine girdi. Sonra kapattip actim bu seferde oyun acildikdan bir muddet sonra siyah ekran vermeye basladi. Pc ciye goturduk kart gitti gidiyor dedi :)
    Sonra yapti oyun oynamayin gider dedi. Kardes sagolsun bunu unutup 3d satranc acmis hepden gitti kart

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    O dediginiz usb olayi bende de oluyor.
    Eskiden olmazdi son aylarda farkettim. Asus m5a78lm lx3 anakart. Bir anda kopup geri baglaniyor. Bir kere de koptu geri hic gelmedi.
    Butun portlarda oluyor tabi klavye mouse ayni anda oluyor. Bir de ben usb ile telefonu baglayip internet veriyorum.
    Yani o chipset kac tl ye degisir benim ?
    Garanti falan kalmadi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Tesadüftür ki benim anakart da asus M5A99x EVO idi.

    Anakartımı 2012 yılında almış 2013 yılında servise vermiştim. Anlayacağın üzerinden baya bir zaman geçti ve bana sadece o çipsetin değiştirildiği söylendi. Her hangi bir fiyat veya çipsetin adı tam olarak verilmedi. O yüzden fiyat olarak bir şey diyemem.

    Benim zamanımda Asus'un teknik servisi çizgi elektronik idi. Telefon ile çizgi elektroniğin halen daha asus için teknik destek verip vermediğini ve fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz.

    Kolay gelsin.
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Yandığını düşünmüyorum çalışmayan bilgisayarda nasıl yansın ki.

    Ama muhtemelen bozuldu şimdi sökeceğim tamamen pcyi atın ölümü arpadan olsun
  • Aomine Daiki kullanıcısına yanıt
    Hocam calismayan bir pc bekledigi ortamda bile sartlara gore bozulabilir ki sizin durumunuz bu degil. Oyun acmissiniz renkler girmis iste yanmis kart. Yanma illa alev alma degil yani islevselligini yitirmis biyerleri patlamis yuke bindikce siyah ekran verecek. 1. Ekran kartiniz zaten size masaustunde goruntu veriyor ama 2. Ekran kartiniz pert..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.