Şimdi Ara

Özel hastanelerde çok para ödemeyin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
149
Favori
36.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
467 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir doktor olarak size tavsiyem, bir özel hastaneye gitmeden veya gittikten sonra ödemeniz gereken muayene ücreti ve katılım payını şuradan sorgulamanız.

    Eğer hiç bir tetkik yapılmamışsa, nereye giderseniz gidin en fazla SGK'nın ödediğinin 2 katı muayene ücreti vermeniz gereklidir. Ama ülkemizde özel hastaneler esnaflık usülü işletildiği için ve denetlenmediği için hastalardan fazla para alınmakta. Burada suçu asla doktorlara yüklemiyorum, zira hastane sahiplerinin ve müdürlerinin %95'i doktor değil. Büyük hastanelerin çoğunluğu ise (Medical Park vs) bazı siyasilere ait. Siyasete girmek istemiyorum.


    LİNK:https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetSunuculari/pages/ilaveUcretHesaplama.faces


    Ödemiş olduğunuz fazla ücreti geri de alabilirsiniz. Zira ödemezlerse, şikayet ettiğiniz taktirde SGK, hastaneye yüklü miktarda ceza kesmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 28 Şubat 2019; 12:23:23 >







  • 2018 yılının son çeyreğinde eşimin boynu, beli ağrıdığı için medical park fizyoterapi bölümüne randevu aldık gittik, tabi öncesinde dediğiniz siteden maksimum ilave ödenecek ücrete vs baktım ama benden ödememi istedikleri ücret bunun 2 katı kadardı, 55-60 küsür muayene ilave ücreti ödemem gerekirken 115 tl istediler kredi kartıyla ödeme yaptım, makbuzunu vs aldım sonra doktora girdik çıktık tabi kan tahlili, mr, vs falan istedi doktor; normalde kan tahlili de muayene ücretine dahil olması gerekirken 170 mi 190 tl mi ne istediler onun için de bakın dedim bu ücret fazla en fazla bu kadar alabilirsiniz? "yok herkese böyle" dediler iyi dedim yine kredi kartıyla ödememi yaptım sliplerini vs hepsini koydum kenara, mr için de yine 200 mü ne istediler aynı şekil kredi kartıyla ödedim makbuzlarını vs aldım. işim bitince cimer,sgk,tüketici hakem heyeti ne varsa hepsine şikayet ettim belgeleri ekledim slipleri tahlilleri giriş saati çıkış saati hepsini yazdım. ne oldu dersiniz? hastane yana yakıla beni arıyor gelin 1. katta hasta ilişkileri bölümüne sizden fazla para almışız diye? noldu? bir daha gelir miyim ben sana? ama benim gitmemem hastane için hiç birşey ifade etmez çünkü hastane kaynıyor, darphane gibi para basıyor. herkes hakkını bilip itiraz ederse ne ala, ama kaç kişi itiraz ediyor acaba? gittiğimde ödediğim paraların yarısı kadarını iade ettiler diye hatırlıyorum. bu yüzden bu konuyu açtığınız için, ve vatandaşı bilinçlendirdiğiniz için, farkındalık yaratmaya çalıştığınız için teşekkürler.
    Devlet hastanesindeki doktorlar köpeğimi götürdüğüm veteriner kadar bile bakmıyorlar valla. Ne kadar çabuk sıradaki hastayı alabilirim kafası var. Özeldeyse bir ilgi alaka oluyor. Geçen gün kulağım tıkandı, devlete gittim temizletmeye. 1 dakikada vakumlu bir şey yaptı. Diğer kulağa geçince dedi ki "tamam bunda o kadar tıkanıklık yok geçmiş olsun." Halbuki o da az da olsa tıkalıydı ve halen daha da o tıkanıklık beni rahatsız ediyor şu an. 4 yıl önce özele gittiğimde doktor 10 dakika boyunca özenle temizlik yapmıştı ve çıktığımda etrafı neredeyse 2 kat fazla duyabiliyordum. Bence ödenen farka fazlasıyla değiyor.
    Geçen senelerde bacağımı kırmıştım. Devlet hastanesine kaldırıldım ambulans ile. 2 saat kırık bacağımla öncelikli röntgen sırasında bekledim. Sonrasında kırık var denilip alçıya almayı denediler. Yaptıkları alçıyı özeldeki doktora gösterdik götüyle güldüler. Özele gidip tekrardan röntgeni çektirdik. Her şeyi teker teker açıkladı. İlaç verdi. Fiyatı makul tuttu biraz konuşunca. İşin özeti; basit şeyler olmadıkça devlete gitmiyorum..
    Yararlı bilgi için teşekkürler. Daha geçen hafta yakın arkadaşımın eşi özel bir hastanede doğum yaptı. Bazı sıkıntılar dolayısıyla 1 hafta gibi hastanede kaldılar. Geceliğine 500 TL gibi bir fiyat istemişler. (Doğum için hastaneye girdiklerinde peşin ödediği doğum ücreti hariç) Hastanede öyle kaliteli bir hastane değil. Sonrasında pazarlık yaparak 2000 TL civarı bir ücret ödemiş. Özel hastaneler bildiğin tokatçı olmuş. Denetim filan yok. Tutturabildiğine fiyat çekiyor.
  • Yararlı konu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, sizin gibi insanların çoğalması dileğiyle.
  • Teşekkür ederiz hocam. Ancak dediğiniz gibi ticarethane usulü işleyen sistemde ve o aciliyette kimse bunları düşünmüyor, bir an önce işim hallolsuna bakıyor.
  • şimdi ankara medicanayı çocuk kardiyolojisini aradım. Prof. Doktor için 300 + 15 ₺ dedi.
    SGK sitesinde en fazla 70₺ görünüyor ve 15₺ katılım payı var dedim.

    Farkı açıklar mısınız diye sordum. iletişim bilgilerimi aldı bakalım ne olacak.
  • BennyGood B kullanıcısına yanıt
    Ben beceremedim kardeşim bilgileri giriyorum bir türlü ulaşamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel hastaneler her şeye ameliyat diyor gibi hissediyorum da, emin değilim
  • Devlet hastanesindeki doktorlar köpeğimi götürdüğüm veteriner kadar bile bakmıyorlar valla. Ne kadar çabuk sıradaki hastayı alabilirim kafası var. Özeldeyse bir ilgi alaka oluyor. Geçen gün kulağım tıkandı, devlete gittim temizletmeye. 1 dakikada vakumlu bir şey yaptı. Diğer kulağa geçince dedi ki "tamam bunda o kadar tıkanıklık yok geçmiş olsun." Halbuki o da az da olsa tıkalıydı ve halen daha da o tıkanıklık beni rahatsız ediyor şu an. 4 yıl önce özele gittiğimde doktor 10 dakika boyunca özenle temizlik yapmıştı ve çıktığımda etrafı neredeyse 2 kat fazla duyabiliyordum. Bence ödenen farka fazlasıyla değiyor.
  • Geçen senelerde bacağımı kırmıştım. Devlet hastanesine kaldırıldım ambulans ile. 2 saat kırık bacağımla öncelikli röntgen sırasında bekledim. Sonrasında kırık var denilip alçıya almayı denediler. Yaptıkları alçıyı özeldeki doktora gösterdik götüyle güldüler. Özele gidip tekrardan röntgeni çektirdik. Her şeyi teker teker açıkladı. İlaç verdi. Fiyatı makul tuttu biraz konuşunca. İşin özeti; basit şeyler olmadıkça devlete gitmiyorum..
  • Ankarada hastanelerin neredeyse tamamını tek bir yerde topladılar. Muhtemelen karman çorman bir yer olacak. Tüm ankara tek hastaneye akın edecek. Bu durumda artık özele gitmek daha mantıklı olacak. Yararlı konu. Up.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BennyGood

    şimdi ankara medicanayı çocuk kardiyolojisini aradım. Prof. Doktor için 300 + 15 ₺ dedi.
    SGK sitesinde en fazla 70₺ görünüyor ve 15₺ katılım payı var dedim.

    Farkı açıklar mısınız diye sordum. iletişim bilgilerimi aldı bakalım ne olacak.
    Vermek zorundalar, şikayet edeceğinizi söyleyin. Kimse haksız kazanç elde edemez vatandaş üzerinden.

    Alınan o 300+15 doktora gitmiyor ayrıca, hastane alıyor nerdeyse hepsini. Doktorun maaşı standart olur genelde özel hastane de olsa, ekstralar haricinde.
  • ahhhh ağğhhh zavallı halkım bu duruma üzülmeyecek farkında bile değiller hiçbirşeyin. Anladıkları gün çok geç olacak. Sırf bu yüzden kaçtım radyolojiye yöneldim
  • 2 gün yatarlı sezaryene 3.000 TL diyorlar. SGK'dan bakınca sezaryen ücreti bu değil. Şimdi adamdan tutup fatura istesem, oda fiyatını şişirip kılıfına uydurur gibi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balliba -- 26 Şubat 2019; 13:40:35 >
  • Yararlı bilgi için teşekkürler. Daha geçen hafta yakın arkadaşımın eşi özel bir hastanede doğum yaptı. Bazı sıkıntılar dolayısıyla 1 hafta gibi hastanede kaldılar. Geceliğine 500 TL gibi bir fiyat istemişler. (Doğum için hastaneye girdiklerinde peşin ödediği doğum ücreti hariç) Hastanede öyle kaliteli bir hastane değil. Sonrasında pazarlık yaparak 2000 TL civarı bir ücret ödemiş. Özel hastaneler bildiğin tokatçı olmuş. Denetim filan yok. Tutturabildiğine fiyat çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rednebula -- 26 Şubat 2019; 13:37:21 >
  • Bu ay içinde detaylı ultrason için özel tıp merkezine gittik. 175TL para alındı. Verilen linkten bakınca ilave ücret olarak en fazla %200 ile 125,91TL almaları gerekiyormuş. Yani 49,09TL fazladan para alınmış görünüyor.

    Durumu mail olarak hastaneye gönderdim. Alınan fazla paranın iadesi için iban bilgisini verdim. İadesini yapmazlarsa durumu SGK il müdürlüğüne bildireceğimi söyledim. Bakalım ne olacak.

    Edit. Hastane tarafından arandım. Detaylı olarak anlattı arayan kişi. Biz dışarıdan sadece ultrason için gittiğimiz için işlem sgksız olarak yapılmış. Hastane bünyesindeki doktor tarafından ultrason istenseymiş işlem sgk tarafından yapılırmış. Hastanede kadın doğumcu yokmuş zaten.
    Neyse artık Düzce de alternatif olarak araştırma hastanesi vardı. Orada da hocalara mesai saati dışında özel gitmek gerekiyordu. 450TL istiyorlar onun için. Biz yine 175e halletmiş olduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 26 Şubat 2019; 15:22:51 >




  • Hocam geçen özel hastane de bir film çekildik. Film için 500TL aldılar. Şimdi verdiğiniz linkten sorğuladığımda Alınabilecek En fazla İlave Ücret Tutarı(TL) 52,34 yazmakta. Şimdi ben itiraz etsem fazla parayı geri alabilir miyim ?
  • Her konuda olduğu üzere bu konuda da adam silkeliyorlar çünkü en ufak denetim yok. Bildiğin muz cumhuriyeti olmuşuz isteyen istediği gibi at koşturuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sağlık belgesi lazım burs için. devlete gittim bi sürü şey dediler yok öyle, yok böyle; bu ciğerlerin hali ne? ölmüşsün sen, asla yollayamayız yurt dışına falan... o yüzden dedim bu olmayacak. özele gideyim vereyim parasını adam gibi alayım. gittim işte, bana verilecek belge de standart değil, burs veren kurumdan çıktı alıyosun onu doldurtuyosun doktora. o yüzden doktora belgenin açıklamasını yapmam gerekti biraz. doktor da, bi müdüre göster bakalım yapabiliyor muyuz diye sor gel dedi. işte müdürün odasına gittik falan, müdürün odasına girince tanıklık ettiğim bi hadisedir:

    içeride +50 yaşında bir teyze var, resmen pazarlık yapıyor adamla. muayene ücreti 50 liraydı, 35 olur mu yavrum falan diyor. ilaçları da 20 den 15 e çekiverin bakın hep geliyoruz falan... nereye geldik lan dedim kendi kendime. hastaneye mi geldik bakkala mı. tövbe estağfurullah ya.

    onun dışında sağlık belgesi için ilk sene 100 lira test ücreti ödedim 2017 yılında. belgeyi doldurdu adami hiçbi şeyin yok seni keklemişler dedi. eyw dedim çıktım yurtdışıma. sonraki sene 2018 de tekrar bir belge almam gerekti bu sefer daha büyük bir burs. aynı yere tekrar gittim, ( ancak belge değişik) adama gösterdim merhaba hocam hatırladınız mı, (tabiki hatırlamadı :D ) olayları anlatınca haa, geçen sene öyle bi şey olmuştu dedi hatırladı. tekrar bi belge var doldurabilir miyiz dedim, baktı adam, sen zaten muayene olmuştun tekrar muayene olmana gerek yok dedi, aldı belgeyi kaşe imza bastı verdi bana. muayene ücreti ödemeye gerek kalmadı. aynı sene benimle birlikte gelen arkadaşlar 150 lira bayıldılar yeni muayene ücretine. ( ne yazık ki sınavı da geçemediler verdikleri 150 lirayla kaldı :( )




  • Merhaba bir şey sorucam bu verdiğiniz linkte olmayan hastanelerde yani sgk geçmeyen hastaneler için sorgulamayı nasıl yapıcaz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.