Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
265
Favori
84.892
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: technoroom

    mutlaka takip edin. pes etmeyin
    Kurum mevzuatında yersiz alınan ücretin iadesi yokmuş, 5 kat cezanın 1ini vatandaşa vermek için tahsil edemiyor yani koskoca SGK gerçekten yazık.

    Şimdi siz bu kararla nasıl bir yol izleyeceksiniz iade için?

    Tüketici hakem heyetine başvuracak mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sonunda sonuç geldi. Tam 1,5 yıl sürdü. Hakkınızı arayın. Bu hastane hala beni yasaklı listesinde tutuyor ve kabul etmiyor. Haksız alınan parayı nasıl alıyoruz onu da bilmiyorum.Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatin -- 17 Ocak 2020; 12:4:23 >
  • Medical Park ile ilgili olarak SGK'nın verdiği karara itiraz ettiler ve şu an hakkımda Hukuk Davası açtılar arkadaşlar. Parayı iade etmemekte diretiyorlar. Özellikle Üniversite hastanesi olan özel hastanelere dikkat edin. Onlar farklı bir mevzuatta oldukları için kılıfına uydurmuşlar işin. Dava tahminimce 1.5-2 yılda sonuçlanır. Bu konu ve biz hala buralarda olursak, sonucunu da bildiririm.

    Ama burdan özel hastanelerin ne kadar aç gözlü olduğunu da anlamış olduk. İtiraz ettiğim ücret 1578 TL. Medical Park için belki de bir hiç niteliğinde. Ama işi yokuşa sürdüler ve tüm kararları toplayıp bir avukat aracılığıyla hakkımda dava açmışlar. Bakalım sonucu ne olacak.
  • Sefa kullanıcısına yanıt
    ne davası acmıslar acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anil0640 A kullanıcısına yanıt
    Fazla ücret aldiklari sgk tarafından belgelenmisti. Ama iade yapmayacagiz dediler. Bende tuketici hakem heyetine basvurdum. Lehime karar cikti. Bu karari da tanimayip isi tüketici mahkemesine taşıdılar. Tahminim 1 1.5 yil surer gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi hastaneler bi taahhüt imzalatıyorlar.
    Belirtilen ücretlere razı olduğumu ve ssk ya başvurmayacağıma dair bir taahhütname ye imza attırıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sefa kullanıcısına yanıt
    o kadar uzun sürmez, farklı bir konuydu ama konut finansmanı hakkında itirazım olmuştu tüketici hakem heyetine ve thh beni haklı buldu. lakin kopyala yapıştır bir açıklama ile benle konusu bile farklı bir nedenle beni haklı bulmuştu. kararı elime aldığımda koşa koaş thh ye gittim ve siz beni yanlış kararla haklı bulmuşsunuz banka kesin bana tüketici mahkesinde dava açar dedim. THH biz kararımızı yargı kararı olmadıkça değiştiremiyoruz yapacak birşey yok, yoğunluktan olmuştur dedi. Beklediğim gibi oldu ve banka beni anlaşmış olduğu istanbul menşeli bir hukuk burası ile dava etti. mantıken %100 kaybetmem gerekiyordu. Yaklaşık olarak 3 ayda sonuçlanan davada tüketici mahkemesi beni avukatım olmadığım halde haklı buldu. huku kile ilgili bir kaç siteyi 1 hafta kadar inceledim ardından bir kaç üst mahkeme içtihadı buldum ve sade dille yazılmış kısa tutulmuş savunma dokümanlarıma yaptım. Tüketici mahkemeleri genele tüketiciyi korur derlerdi inanmazdım. kazanacağımı düşünmediğim bir davayı kazandım. Bu arada dava açıldığını öğrendiğimde çok korkmuştum ve avukatlık firmasını arayıp ben talebimden vazgeçiyorum lütfen sizde davayı geri çekin 1000 tl kazanmak adına çıktığım bu yolda mahkeme masrafları -avukatlık ücretileri toplamında 3000 tl kaybetmek istemiyorum dediğimde yetkili kişi telefonda bana gülmüştü. çok şükür kazandım ve ben hala tüketiciyi koruyan mahkemeler olduğuna inanıyorum. davanız beklediğinizden kısa sürer - istanbul hariç- ve inanın inşallah lehinize güzel sonuç çıkacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sefa

    Medical Park ile ilgili olarak SGK'nın verdiği karara itiraz ettiler ve şu an hakkımda Hukuk Davası açtılar arkadaşlar. Parayı iade etmemekte diretiyorlar. Özellikle Üniversite hastanesi olan özel hastanelere dikkat edin. Onlar farklı bir mevzuatta oldukları için kılıfına uydurmuşlar işin. Dava tahminimce 1.5-2 yılda sonuçlanır. Bu konu ve biz hala buralarda olursak, sonucunu da bildiririm.

    Ama burdan özel hastanelerin ne kadar aç gözlü olduğunu da anlamış olduk. İtiraz ettiğim ücret 1578 TL. Medical Park için belki de bir hiç niteliğinde. Ama işi yokuşa sürdüler ve tüm kararları toplayıp bir avukat aracılığıyla hakkımda dava açmışlar. Bakalım sonucu ne olacak.
    Gaziosmanpaşa Medikalpark mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • of5 O kullanıcısına yanıt
    Göztepe Medical Park. Ama Gaziosmanpaşa için de aynısı geçerli çünkü onlar da üniversite hastanesi olarak görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sefa

    Göztepe Medical Park. Ama Gaziosmanpaşa için de aynısı geçerli çünkü onlar da üniversite hastanesi olarak görünüyor.
    Evet, bunların tümü sıkıntılı sanırım, sonucu alınca güncellerseniz sevinirim.
  • Günaydın,

    Bende aynı dertten müzdaribim. 21.02.2020 tarihinde Pendik te Özel Remedy hastanesine gittik akşam. Çocuk doktoru muayenesi+serum takma+laboratuvar testleri filan derken 642,00 TL ödedim. Muhatap bulamadığımdan vede veznedeki kişi de pek bilgisi olmadığından ödedim. Ertesi günü de faturalarımı aldım. şimdi sistemden kontrol ediyorum ama bazı lab. testlerinin sistemde bulamıyorum.

    Bilgisi olan var mı?

    Hemogram,CRP,ASO,Strep-A,Müşahade ücret alınamaz yazıyor. Muayene için 105,00 TL ödedim. oda 54,00 TL olarak gözüküyor.

    Ancak İnfluenza a+b, Gaita Mikroskobisi,Rota+Adenovirüs antijeni,Gaitada Amip Antijeni, SArf malzemelerin durumlarını bilmiyorum.Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhand28

    Şimdi hastaneler bi taahhüt imzalatıyorlar.
    Belirtilen ücretlere razı olduğumu ve ssk ya başvurmayacağıma dair bir taahhütname ye imza attırıyorlar.
    Bunun hukuki bir geçerliliği var mı?

    Hem işlemler için sgk'dan para alıyorlar hem de SGK'dan yararlanmayip %200 e kadar fark talep edilirse SGK'ya başvurmayacagina dair taahhütname istiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, 2 yaşındaki oğlumu sünnet ettirmek istiyorum. Devlet hastaneleri 7 yaş altını yapmıyor. Özel hastane ise 1000 lira gibi bir para talep ediyor. Özel hastanede yaptırıp bu yöntemle fazlasını geri alabilir miyim? İşlem listesinde sünnet gördüm ama ücret oranı ile ilgili bilgi bulamadım.
  • Sefa kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam , üniversite hastaneleri de bildiğim kadarıyla (şayet taraflarsa)Sgk ile yaptıkları “Üniversite Protokolü” gereği SUT kapsamıyla sorumlular. Aşağıdaki linkte ben Göztepe Medikal Park’ı göremedim ancak siz de bi arayın isterseniz. Muhtemelen sizin hastane bu protokole taraf değil. Acaba dava dilekçelerinde ne yönde bir itirazda bulundular ? Bir müvekkilim adına İstanbul Medipol Üni. hastanesine başvuracağım, zira sistemde sgk ile protokolü görülüyor. Gerçi müvekkilin şu aşamada henüz tedavisi bitmedi, şimdilik yapılan ödemelerin faturalarını almasını istedim. Ne yazık ki onda bile sorun çıkarmak istiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetSunuculari/pages/shsSorgu.faces

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istceko

    Vatandaşın ücretler ile ilgili bilgisi olmadığı için geçiren geçirene ilaç alıyoruz üzerinde fiyatı yazmıyor eczane ne derse onu veriyoruz. Ödeyeceğim ücreti teyit edebileceğim bir yer yok Faydalı konu
    Burdan ilaç fiyatlarını güncel olarak kontrol edebilirsin.Dolar eskisi gibi yerinde durmadığından ilaçların üzerine basılan fiyatla satış fiyatı arasında ciddi fark oluşabilir.Buda eczane veya ilgili sağlık kuruluşunun güven kaybetmesine neden olur.O yüzden burdan güncel ilaç fiyatlarını kontrol edebilirsiniz.Fakat eczaneler bir önceki muayene katılım payını size ağzıyla söyleyip genelde makbuz vermezler özellikle isteyin haksız kazanç yapabilirler ben bu belgeyide mutlaka istiyorum ödeme yapınca.İlaç fiyat linki:https://www.ilacrehberi.com/ilac-fiyatlari/




  • Arkadaşlar ben ameliyat sebebiyle fazla alınan ücret için SGK ya başvurmuştum. SGK 3 bin civarı fazla alındığını tespit etmiş. Thh’ye gitmek niyetindeyim yalnız bizi haksız duruma düşürecek detaylar var mıdır? Örneğin ameliyatı yapan doktorun akademik ünvanı önemli mi? Yatış sırasında itiraz etmeyeceğime dair de bir taahhüt imzalayıp imzalamadığımı hatırlamıyorum. Nasıl bir yol izleyeyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili dostlar eşim hamile.Bu nedenle düzenli aralıklarla kadın doğuma gitmek zorundayız.Devlet hastanesi randevulu çalışıyor ve malesef randevu almak imkansız gibi.Mecbur özel hastaneye gidiyoruz.
    Muayene ücreti 100 tl istediler iki defa.İtiraz ederek fazla ücret tanzim edemeyeceklerini fatura talep ettiğimi belirterek her muayenede 64 tl ödedim.
    Hastanede ikinci muayeneye gittiğimizde ücretin 100 tl olduğunu çok direttiler.Fatura mail adresine gönderiyoruz diye ısrar ettiler.Fakat tarafıma aldığım hizmet karşılığı fatura kesilmesini faturamın verilene kadar ücret ödemesi yapmayacağımı belirterek faturayı 64 tl olarak keserek ödemelerini yaptım.(müdürleri ayağıma kadar geldi.Fazla ücret aldığınızı eğer 100 tl olarak ücret vereceksem benim için sıkıntı değil.Ödeyebilirim fakat fatura talep ediyorum.Daha sonra sgk il müdürlüğüne gideceğim fazla ücret alındıysa onlar halleder diyerek yola getirdim.)

    Öğrenmek istediğim muayene olduktan belirli bir süre içerisinde yine muayene olmaya gidersek ücret talep etme hakları var mı?(10 günden önce gidilen 2. muayenede ücret talep edebilirler mi? )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfDarkness -- 12 Mayıs 2020; 15:46:19 >




  • ShadowOfDarkness kullanıcısına yanıt
    Özel hastanelerde 10 gün içinde kontrol olarak aynı hekime ücretsiz randevu alabilirsiniz. Ama 10 gün içinde hekimin sizi görmek istemiş olması veya tekrar gitmenizi gerektirecek bir durumun olması önemli. 10 gün içinde bebeği bir tekrar görelim derseniz talebiniz karşılık bulmayabilir. Ayrıca bu durum farklı bir polikilinikte geçerli olmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PreDLoNa -- 14 Mayıs 2020; 2:42:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunların hepsini biliyoruz da devlet bilmiyor mu. Ben her muayeneye gittiğimde kavga mı edeceğim bunlarla. Ödüyoruz ne yapalım. Biliyorum uğraşsam geri alacağım ama bıktım artık, sıkıldım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.