Şimdi Ara

(Özet Eklendi) BIOS UEFI SIKINTISI TAM PROLAR BAKSIN KAFA YORAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özet: PC Legacy modunda düzgün çalışmıyor.UEFI'de sistem ilk geldiğinde Windows Boot Manager olarak gözükür yalnız disk formatlandığı için artık öyle gözükmüyor neticede ne harddisk nede USB yi görüyor(görmüyor).(Legacy de görüyor)

    Arkadaşlar merhaba dükkana 2 gün önce acer asprie V3-522G Amd A10 işlemcili HD7600m grafik işlemcili laptop geldi. Fan bakımı yapıldı + format sürecine geldim
    Uefi modunu Legacy yapıp makineye sistem atmaya başladım windows 7 attım windows 7 adımları tamamlarken birdaha makinenin açılmadığını gördüm yeniden başlatıyor ekran kararıyor ve ledleri yanıyor o şekildede kalıyor post ekranı falan gelmiyor.Bios pilini ve kendi pilini çıkarıp bekleyip takınca açılıyor.

    Yani durum şu makine UEFI modunda sıkıntısız kapanıp açılıyor yada yeniden başlıyor yalnız Legacy modunda kapanıyor geriye açılmıyor sonra dedimki uefi destekli flash bellek yapıp windows 8.1 atayım.

    UEFI boot açtım ve Secure boot kısmını Enable yapıp flashı taktım bir baktım ki flash ve harddiski görmüyor.
    Sonra allah allah diyerek Legacy moda alıp zarla zorla açmayı başardım ve bu sefer görüyor yani donanımlarda bi sıkıntı yok.
    İlk uefi desteğini CMD DİSKPART tan yapmıştım şimdide rufuz 2.2 kullandım ama yine aynı ne HDD nede Flash Bellek görüyor.

    Sonrasında HDD komple silip 4 GB partition oluşturup CMD üzerinden uefi desteği vererek içine 8 attım yine aynı şekilde harddiski görmedi. Hatasıda mesajı her seferinde bu NO BOOTABLE DEVICE Hit Any Key.

    Bu arada uefide olsa legacy de olsa pc her başlangıcında HDD ve Flash belleği kontrol ediyor yani Flash bellek ışığı ve anakart uzerindeki HDD ışığı yanıp sönüyor.

    Gel gelelim tek çıkar yola.
    Şimdi ya bana V3-522G nin bios DAT dosyası lazım (Çipini çıkarıp bios yazıcı makine ile yazmak için) (Güncel olursa iyi olur)
    Yada
    Biosta Security sekmesinde şöyle bir seçenek var
    Select an UEFI FILE AS trusted for exucuting - oraya enterladığımda
    USB HDD 1 gösteriyor içine girdiğim zaman windows 8.1in
    bootmgr.efi dosyasına enterladığımda
    Do you wish to add this file to allowable database ?
    Boot description [_ ]
    Parantezin içine bir kod veya değer girmemi istiyor heralde yani yazılıyor ve ardından yese basılıyor kaydediyor ama yine görmüyor heralde doğru şeyi yazmadığım içindir yani ya BIOSunun dat dosyası yada Boot description yerine neyi yazacağımı bulmam gerekiyor arkadaşlar biraz yoru sizi biliyorum ama bayağı uzun işte kafayı yedim ve müşteride ufaktan sorunlu :/

    Bu arada BIOSun şimdiki versiyonu v2.10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd4650 -- 4 Haziran 2015; 19:20:22 >







  • UP!
  • Öncelikle zaten bilgisayar hangi sorunla size teslim edilmişti?

    Windows 7 kurulumu adımları sürerken yeniden başlatılması gerekiyor ekranından sonra mı kapanıp açılmıyor?


    Birde bios pilini ve kendi pilini çıkarıp taktıntan sonra açılıp nerden devam ediyor? Kuruluma geri dönüyor mu yoksa? Cümlelerinizden anladığım kadarıyla kurulum bitmiyor?


    Eğer kuruluma devam edip yine başlatma sonrası açılmıyorsa;

    Hard diskin belli bir bölümünün bozuk olma ihtimalini olabilir.


    Hard diski detaylıca kontrol edebilen bir program ile performans ve sağlık durumlarını bir gözden geçirin.


    Legacy modundaki tüm ayarları tek tek denediniz mi peki?

    Bazı leptopların bioslarındaki uefi ve legacy yerleri değişik ayarlar içerebiliyor. 2-3 tane windows 8 yüklü bilgisayarı windows 7'ye çevirirken. Bilgisayarlardan bir iki tanesini rahatça legacy moduna alıp formata geçebilmiştim. Ama bir diğerinde uefi modunu devre dışı bırakıp legacy'yi aktifleştirdiğimde hdd'yi görmeme sorunu olmuştu. Legacy bölümünde bir takım ayarları değiştirdikten sonra hdd tam olarak görülmüştü.


    Ek olarak bios versiyonu vermişsiniz yapabiliyorsanız varsa bir üst versiyona, eğer son versiyonsa bir alt versiyona geçip yükleme işlemini yeniden deneyebilirsiniz.


    Anlattıklarım biraz basit gibi görünse de bazen basit şeyler gözümüzden kaçabiliyor. :)

    Kolay gelsin.




  • Evet aynen öyle windowsun yeniden başlatma sıralarında kapanıyor ve ekran siyah ışık yanıyor ama görüntü gelmiyor legacy olduğu için ve harddiskte bir sıkıntı yok başka makineye takarak sıkıntısızca sistem attım ve sağlık durumu %100.
    Windows 7 kurmayı ve masaüstüne gelmeyi başarmıştıma sıkıntı yoktu hemen bios uptade denedim her defasında yeniden başlatmada başlamadığı için sıkıntı oldu bios uptade çalıştırınca bilgisayarı yeniden başlatıp uptadei yükleyecek dedi ve pc yeniden başlamayınca bios pili dahil bütün elektriği kesmek zorunda kalıyorsunuz ki default ayarlarına dönüp makine UEFI olsun işte o zaman açılıyor biosun dat dosyasını bulabilirsem elimde professional bios yazıcı cihaz var istasyonla bis chipini söküp hemen yazacağım :/
    Ve windows 7 legacy modunda yüklendiği için restartta sıkıntı yaşadığım için bios pilini çıkardığımda UEFI moda dönüyor o yüzden kurulum devam etmiyor.
    Dediğim gibi devam ettirip masaüstüne ulaşmıştım ama bios uptada konusunda sıkıntı yaptığı için birdaha uğraşmadım olmayacak diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd4650 -- 5 Haziran 2015; 9:11:05 >




  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Kısacası orjinal 8 li makinelerde windows boot manager olarak görünüyor ya harddisk benimde hardidski o hale getirmem gerek :/ o şekildede çözülme şansı var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hd4650

    Kısacası orjinal 8 li makinelerde windows boot manager olarak görünüyor ya harddisk benimde hardidski o hale getirmem gerek :/ o şekildede çözülme şansı var

    İşiniz zor kolay gelsin ne diyim. O konuda fazla tecrübem olduğunu söyleyemem.

    Windows 8 ile beraber uefi olayını kim icat ettiyse ben onun. -_-


    Çok basit olan format işlemi adete kabusa dönüşüyor bazı leptoplarda -_-
  • UEFI modnu sadece 64 bit ver.ları destekler.
  • a1kalite34 kullanıcısına yanıt
    64 bit ver ? driver mı ?
  • Bu linki incele detalı anlatmışlar LİNK
  • Bunuda harfiyet yapmış bulunmaktayım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.