Şimdi Ara

palio virajda yalpalama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Başıma geçenlerde gelen bir olay hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.

    palio 1.3 multijet bir aracım var. Geçenlerde sola doğru virajlı - rampalı bir bağlantı yoluna biraz hızlıca girdim. 70 civarı idi heralde.
    Biraz dalgınlığımdan direksiyonu fazla döndürdüm. Yani sol kaldırıma yaklaştığımı farkedip biraz hızlıca manevrayla sağa döndürdüm direksiyonu.
    Çok fazla da kırmadım bana göre ama tekerler birden kontrolden çıktı ve 2-3 kere sağa ve sola kontrolsüz hareket ettim. Baya bir korkulu andan sonra araç toparladı kendini. Bu kontrolsüz hareket neden kaynaklanablir acaba?

    Rot balans ayrındaki sorunlardan olabilir mi?



  • Kızmayın ama bence aracın doğasında var..
  • Rampaya başlarken yapılan keskin dönüşlerde denge genelde kaybolur.


    Araç rampaya ilk tırmanırken yere verdiği ağırlık artar,yere yaklaşır ancak kısa süre sonra yaylanma etkisiyle yerden yükselir,bu esnada direksiyonu sertçe kırdığınız,hızınız yüksek olduğundan aracın ağırlık merkezi yukarı kaymış ve dengesi kaybolmuştur.
  • Aracın yapısı böyle.Palio kullanırken hep temkinli kullanırım.Arabam 1.6 palio seri olduğundan sınırları zorlandığında kolayca kontrolünü kaybediyor.Bir kere virajda fena savruldum o günden beri hep korkarak kullanıyorum oysa şahinin biri viraj benden hızlı girip savrulmadan çıkmıştı.
  • Albea ve Palio'nun doğasında var bu. Albea gene fena değil 150 ile falan girince tehlike yaratıyor.

    Albeamdan sonra, Scenic'e bindim (güncel kasa) araba yere örümcek gibi yapışıyordu. Tanıdıkta agresif sürücü aniden kırıyor direksiyonları aha şimdi takla atçaz diyorum ama araba örümcek gibi sarılıyor resmen yola. Maalesef Albea ve Palio'da yol tutuşu bayaa zayıf.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.