Şimdi Ara

Panasonic 50c3e Plazmaya nihayet sahibim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önceden bu forumda görmüş olduğum Teknosa Extra mağazası özel indirimi mesajı sayesinde bugün Ankara Cepa AVM Teknosa Extradan Panasonic 50c3e plazmayı 1799/12 taksitle aldım. Plazmam hemen bugün geldi ve kuruldu. Burada şu ana kadarki ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum. İlerleyen süreçlerde daha ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağım.
    1. Öncelikle televizyon panasonic kalitesini yansıtıyor. Görüntü hakikaten çok iyi. Plazmaların genel bir sorunu olan ekranda leke kalma yada yanık oluşma izi kesinlikle bu televizyonda yok. Daha önce LG PK750 fullhd plazmam vardı ve onu arızası sebebiyle iade etmiştim. O televizyon daha ilk açıldığı andan itibaren ekranda iz ve leke bırakmıştı (Logo, sabit resim veya siyah ekran geçişleri esnasında). Bu durumun okumuş olduğum yazı ve incelemeler neticesinde normal olabileceğini düşünmüştüm ama yanılmışım. Çünkü bu sorun özellikle LG'lerde olan bir sorunmuş. Bendeki televizyonda ise en ufak bu konuda bir sıkıntı yok, o yüzden mutluyum.
    2. Televizyon hd ready ve 1024*768 piksele sahip olmasına rağmen izleme esnasında kesinlikle bu zayıflığı size yansıtmıyor. İzleme mesafem yaklaşık 2,5-3 m. olmasına karşın fullhd bir plazma gibi görüntü pürüzsüz.
    3. Sinema ve gerçek sinema görüntü modları son derece başarılı.
    4. Sd yayın kalitesinin önceki LG fullhd plazmadan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
    İlk izlenimin sonucu olarak özetle, son derece başarılı, fullhd bir televizyonu aratmayacak kadar iyi görüntü sunan, düşük bütçeye sahip plazma isteyenler için son derece ideal bir televizyon. Hayatımızın tamamını televizyon karşısında geçirmediğimiz gerçeği ile birlikte televizyon noktacığının sayısının kafaya takılmayacak bir konu olduğu, televizyon seyretmede önemli olanın güzel ve temiz bir görüntüye bakmak olduğu düşüncesiyle hd ready plazmalar arasında en önde gelen bir plazmadır bu.
    İlerleyen günlerde diğer izlenimlerimi ve ekran görüntülerini paylaşmayı düşünüyorum. Sorusu olanlara imkanlar çerçevesinde cevap vermeye çalışacağım. Yazım inşallah birilerine faydalı olur da lüzumsuz yere değerli zamanımızı televizyon incelemesi okuyarak geçirmeyiz. Saygılarımla...







  • öncelikle yeni tv niz hayırlı olsun, ekran görüntülerini de koyarsanız cok iyi olur ,birde 50'' 1024*768 çözünürlük ilginç ?
  • Bence bütçenize göre çok doğru bir karar olmuş. HD yayına geçemedik malesef, tv ler full hd ama 2-3 kanal hd yayın yapıyor oda ücretli servislerin elinde. Daha uzun sürede geçemeyeceğiz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pascall35

    öncelikle yeni tv niz hayırlı olsun, ekran görüntülerini de koyarsanız cok iyi olur ,birde 50'' 1024*768 çözünürlük ilginç ?

    İlginç gelmesin,arkadaşın aldığı ürün %80 piyasada satılan LED tabanlı Lcdlerden SD yayın performansı daha yüksek bir ürün !

    Türkiye'de zaten 720p üzeri yapan bir yayıncı kuruluş uok,olmasıda çok zor,Digiturk-Dsmat-Teledünya v.s hepsi HD yayınları 720p sinyal veririr !

    Kontrast değeri zaten oldukça yüksek bir panel,kısaca güzel bir seçim yapmış boş yere macera aramamış !

    Bu panelde 600 hrtz yenileme hızı desede panasonic yine akıllı resim seçeneği ile bu hrtz değerini ekliyor bu sebeblede normal Lcd Ve Ledlerden daha iyi bir SD görüntü verir !

    Sabit hrtz değeri yoktur,gerçi yeni nesil bütün üreticiler artık sabit hrtz tanımlamasından vaz geçtiler !

    Hayırlı uğurlu olsun,Güle Güle kullanın !

    Bu arada paneli kapayıp önce reciveri açın,daha sonra tvyi ve normal güncelleştirme yapın İnternet üzerinden değil,tvdeki manuel ayarlardan,15-20 dakika sürer kısa zaman içinde görüntüde iyileşmeyi çıplak gözle fark edersiniz,diğer güzel tarafı ise paneli kullandıkça resim kalitesi ve kontrast değerleri çok daha mükemmel seviyeye gelecektir !

    Bu arada Kablo tv yayını var ise,seçeneklerden,Finlandiya seçin ve DVB-C özelliğini taratın,otomatik Kablo HD ayarları eklenmiştir gerçi Türkiye için olmasada bazı arkadaşlarda her hangi HD reciver olmadan TRT HD kanalını otomatik algılıyor !

    Neden Finlandiya derseniz,Panasonic belli Ülkeler için belli donanımsal yazılımlarla,tvdeki farklı seçenekleri aktif ediyor,Panasonic Finlandiya için bu özelliği eklemiştir !

    Tekrar hayırlı olsun,Güle Güle kullanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 15 Mayıs 2011; 5:13:53 >




  • Bu televizyonu 2. el olarak. almayı düşünüyorum
    Adam 2-3 ay önce ganyan bayisi açtığında almış şu anda battığı için satıyor. 1000 TL fiyat istiyor.
    Benim anlamadığım internette bununla ilgili pek yazı göremedim. Sanırım tutulmayan ya da bilinmeyen bir model.
    Full HD TV leri izlemek zaten dijitürkte extra ücretli olduğu için şu an için hiç gerek görmüyorum. Full HD tvlerin ücretsiz yayın yapmasına bence bi 5-10 sene daha vardır. O zamana da kim öle kim kala.
    Bu televizyonla zaten normal ücretsiz uydu alıcılarındaki ücretsiz tvleri seyredeceğim için benim işimi hayliyle görür diye ümit ediyorum. Doğru mudur?

    Fiyat sizce uygun mu bu televizyon için. İnternette 1400 e sıfırını satan mağazalar var.

    Alırsam buradan yorumlarımı paylaşırım.
  • fotoları ve yorumlarını bekliyoruz..
  • iki gün önce alıcaktım 50c3e Teknosadan baktım stoklarda yok moralim bozuldu oysaki benim için hd ready olarak bir tek panasonic tercihim olduğundan başka bi tv istemem dığer sitelerde uçuk fiyattan satıyorlar. birdaha gelir mi Teknosaya acaba bilen var mı?
  • ben aldım teknosadan 503e yi. ancak bi sorun var. usb girişi yok cihazın. sd karttan film izlemek istedim ama hangi formatı denediysem olmadı nette biraz araştırdım ama yine de çözüm bulamadım. yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim
  • en güzel çözüm ucuz yollu media player alman.istediğin her formatta video izleye bilirsin.
  • teşekkür ederim. o da bi çözüm ama ekstra cihaz kullanmadan pratik bi şekilde kartı takıp izleme keyfi yaşamak istiyorum. yoksa bilgisayarı bağlarım hdmı dan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ngltkn

    ben aldım teknosadan 503e yi. ancak bi sorun var. usb girişi yok cihazın. sd karttan film izlemek istedim ama hangi formatı denediysem olmadı nette biraz araştırdım ama yine de çözüm bulamadım. yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim

    Sitemde bu soruyu sizmi sormuştunuz:)

    Değilsenizde, Panasonic bu serilerinde usb desteği sunmaması sadece Televizyon amaçlı panel doluğundandır, yani renk ve kalibrasyon ayarları oldukça iyidir.

    AVCHD kart üzerinden zorda olsa izleme şansınız var, bunu yapmak içinde indirdiğiniz filmerin formatını değiştirmelisiniz, diğer türlü film izleme şansınız olmaz.

    Format Factory, programını indirip, elinizdeki filmi AVCHD yaparsanız büyük ihtimal filmi izlersiniz.

    Yada diğer program, PocketDivXEncoder_0.3.96 ilede yapabilirsiniz, iki programda basittir, sorunsuz dönüşüm ve ekran formatlarınıda düzenleyebilirsiniz, 16:9 yada 4:3 gibi yada HD olarak, dönüştürme şansı veriyorlar.

    Aslında sd kart üzerinden film izlemek sadece zaman kaybıdır, amacı kamera çekimleri için alternatiftir, bir çok farklı markanın kamera formları ile açılır.

    Bunun yerine media player en doğru çözümdür, zaten üreticiler USB üzerinden film izleme desteği olsada, media player tavsiye ederler.




  • evet bendim :)
    teşekkür ederim ne yapsam olmamıştı şu anda dönüştürme yapıyorum çok yavaş ama :)
    tavsiye edebileceğiniz media player var mı hocam vatan da baktım everest var en ucuz :) hangi marka almak lazım. birde hepsi tüm formatları destekliyor mu acaba.
  • sitedeki cevaba sonradan baktım tavsiye etmişsiniz zaten saolun :)
  • bende de bu televizyon var. DVD ve normal kanallar güzel ama divxlerde görüntü çok flu ve problemli. Bu tv ile divx seyredilemiyor mu? Divx seyretmek için bir ayarı falan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ngltkn

    evet bendim :)
    teşekkür ederim ne yapsam olmamıştı şu anda dönüştürme yapıyorum çok yavaş ama :)
    tavsiye edebileceğiniz media player var mı hocam vatan da baktım everest var en ucuz :) hangi marka almak lazım. birde hepsi tüm formatları destekliyor mu acaba.

    Ben dexonic marka bir medya player almıştım 3,5 hdd takılabiliyor..altyazıyı isteğin renge ve boyuta hatta aşağı yukarı kaydırma yapabiliyorsun..156 tl hepsiburada sitesinden almıştım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.