Şimdi Ara

Pandemi döneminde maske takmayanlara verilen cezalar siliniyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Millet cezasını ödemez ki bir daha böyle yaparlarsa, nasıl olsa seçim dönemi silinir diye.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 20 Ekim 2022; 0:37:40 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Ödeyenlerinkini de iade edeceklermiki?

  • yasalara uymamanın cezası yok ülkede

  • nucro kullanıcısına yanıt
    Bisikletimin lastiği patlamıştı. Bisikletçiye gittim. Adam dükkanı içerden kilitlemiş, kapıya vurdum, başka kimsenin olmadığından emin olup kapıyı açtı, hemen lastiği tamir edip tekrar kapıyı kilitledi. Çok borcum var, kiram var çalışmam lazım dedi.
    Aynı saatlerde pazarlar, bakkallar, büfeler kapalı olduğu için marketler ful dolu çalışıyordu.
    Açık hava pazarları kapatıp kapalı marketlerde izdiham yaratan bir akıl. Kapalı alanı olmayan büfe neden kapatılır?
    Ya da oto sanayide nasıl bir risk olur? Bir sürü esnaf battı bu akıl yüzünden. Bankaya gidiyorsun izdiham var ama önemli değil.
    Parkta yürüyüş yapanlara ceza yazıldı. Otelleri açtılar, ama yazlığından denize girene ceza kestiler.
    Gerçekten akıllara ziyan günlerdi.
    Bizim toplum da maskeyi nedense çok sevdi. Dünyada en çok maske takan ülkelerden biriydik ama vaka sayılarında nedense hep yukarılardaydık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • vergini ödersin, ödemeyenlere af gelir

    tapunu alırsın, kaçak yapı çıkanlara barış yasası çıkar

    sicilin tertemizdir, suç işyenlenere af çıkar yatarından önce salınırlar

    dersini çalışıp okulunu bitirirsin, atılanlara af çıkar yeniden okula alırlar

    arabana sigorta yaptırırsın, yaptırmayanlar nedense polis engeline takılmaz

    pandemi olur maske takarsın, takmayanların cezası iptal olur

    vs....


    kanunsuzların, kanuna uyanlardan daha üstte tutulduğu tek ülkeyiz herhalde.

  • Welcome to banana republic Pandemi döneminde maske takmayanlara verilen cezalar siliniyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek dertleri iktidarda kalmak ve yaptıkları pislikler ortaya çıkmasın diye çabalamak. Gelecek seçimlerde kaybederlerse, bakın görün aynı feto k.pekleri gibi kaçacaklar ülkeden birçoğu.

  • Olan dürüst vatandaşa oluyor hep. Ödeyen ödediği ile kalıyor. Kamuya olan borcunu kimse ödemez artık.


    Bunu oy için yapıyorsalar vergisini ve borcunu ödeyen adam oy vermez.


    Silinen borçlar yine dürüst vatandaşın cebinden vergi olarak çıkacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 9 Ekim 2022; 12:3:20 >
  • Sahilde yürümek yasaklanıp, kapalı AVM'lere girmenin serbest olduğu dönemi eleştirmeyen,
    aynı evde aynı yatakta yattığı karısı ile açık havada motosikletle seyahat eden adama yapılan müdahaleyi eleştirmeyen kıvırcık yünlü tayfa,
    şimdi sırf maske takmayanlara öfke kusmak için affı eleştiriyor.

    Bilimden ve mantıktan uzak pandemi saçmalıkları halka dayatılırken burası muz cumhuriyeti değildi de, bir yanlıştan dönülünce mi muz cumhuriyeti oldu?

    Edit:
    Yakında hükümet iklim bahanesiyle yapay eti ve böcek gıdaları dayattığı zaman, ona karşı gelenleri de eleştirir bu kıvırcık yünlü tayfa.

    TRT'de yapay et güzellemesi yapan progamlar başladı bile.

    Edit2:
    Hükümet derken partiden bağımsız konuşuyorum. Yani akape, cehap, ip, sap, top, çöp, parti fark etmez.
    Hepsi aynı küreselci talimatları uygulayacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 9 Ekim 2022; 19:32:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Çakma pandemi durumu bunun dışında. Sokağa cıkma yasağı başlı başına kişilik paylarına bir saldırı idi. Sokağa cıkma yasağı birilerinin "ben istedim yaparım" demesi olayıydı. Şimdilerde çakma maymun çiçeği midir nedir başka bi çakma virüsle bu sokak yasağı yine anımsatılıyor. Buradaki amaç sağlık mağlık değil, "ben devletim ben ne dersem onu yapacaksınız" söylemini bilinçlerde taze tutmak için. Ha şu anki iktidar değil de ondan önceki iktidar (sanırım Bülent Ecevit'in partisiydi) olsaydı da uygulayacaktı. Orada değindiğin GSS ödeyenlere "vermeseydin" dedip ödemeyenlerin borcunu silme olayının birebir benzerini Ecevit de yaptı.Ondan önce de Erbakan döneminde benzeri yapılmış. Yakın geçmişi incelediğimde, Türkiye'de bu tür hükümet yağmacılığı ile kişi paylarına saldırıya karşı en son 1970'lerde gerçek tepki varmış. Tepki gösterenler tutuklanır, hatta idam edilirmiş, şarkıcılar sanatçılar y.dışına sürülürmüş, gerçek bir halk tepkisi varmış şimdi o yok. Hükümet yarın maymun çiçeği virüsü gerekçesi ile 3 gün sokak yasak dese, anında okey diyecek 80 milyon kişi çıkar, haa böyle halka ben olsam ben de öyle yaparım, daha ötesini yaparım, az bile yapıyorlar. Kaç doz aşı oldunuz bu arada :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Pandemi nedir? Global anlamda çok geniş bir alanda yayılan bulaşıcı hastalıktır. Koranada bir pandemiye sebep verip, o yasaklar dünyada bir çok ülkede uygulanmıştır. Uygulamayanlarda ( İngilltere, Kuzey Kore vs) sonradan yüksek sayıda hastalarla cebelleşmiştir.

    Maske yasağı neden geldi? Sen hastaysan, diğer adama bulaştırmada yayılmasın bu illet diye. Sen, maske takarak bir başkasını korumaya çalışıyordun aslında. Maske bireyi korumaz ama ondaki mikrobun dağılarak 5-10 kişiye birden bulaşmasını önler. Belki sen takmayarak bulaştırdığın adam veya akrabası senin yüzünden öldü...

    Birileri özgürlük diye, o diye bu diye takmadılar. Toplumda onları maddi para cezası olarak cezalandırdı. Bunların bir kısmı dürüst vatandaş olarak borçlarını ödediler, bir kısmı onu da ödemediler bak Çine sıfır bulaşı politkası güddüler. Kaç milyon vatandaşları var, adamları evlerine, kliniklere hapsettiler. ayaklansa onlar yapardı. Bizdeki gibi öyle hadi görmedim ama ortada dolaşmada değildi hani. Şimdi sen devlet olarak bu adamların cezalarını affediyorsun. Bu dürüst, nizama uyan insanlar için nasıl bir duygudur acaba, ne düşünürler bu duruma? aşı olmak şahsa bırakılan bir haktı, zaten isteyen oldu istemeyen olmadı. olan olmayana karışmadıysa; olmayan olanada karışamaz.


    GSS olayı özellikle dikkatimi çekmişti. bu dürüst, kanunlara bağlı insanların cezalandırılması mıdır? orada bana da borç yazılmıştı. devlet, atama yapmıyorken, kişi özelde iş bulamıyorken sağlık sigortası adı altında her ay alınan bu haraç hak mıdır? başlarda cüzi bir miktardı derken 200tlleri bulmuştu. ben 100 tlden sonrasıları ödemediydim, ret ettiydim. ama sağdan soldan borç alıp ödeyenlerde vardı. derken borçlu aylar tekrardan 50tlden hesaplandı. 200tlden hesaplanan nerede 50tlden hesaplanan nerede. aynı şeyleri maske cezalarını kaldırarak tekrardan yapıyor. amaç insanlara iyilikse bu cezaları baştan vermeyeceksin, bir kişi o ay ne kadar hastaneyi kullandıysa ona göre gss birimi ödettireceksin. hiç hastaneye gitmeyende 200 veriyor, her gün gidende. sonra ne oluyor dersin, 15 temmuz gibi gecelerde, bu savaş benim savaşım deyil deyip tvden izliyorsun...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 20 Ekim 2022; 0:36:44 >




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Grip ile kovidin (IFR) enfeksiyon öldürücülük oranları arasındaki farkı bilmeyen

    PCR testinin nasıl çalıştığını bilmeyen

    Daha önce insanları kandırdığı ve rüşvet verdiği için milyarlarca dolar ceza ödemiş firmaların sonuçlarına ve açıklamalarına inanan

    Milyonlarca insana zorla taktırılan maskenin filtreleme boyutu ile virüsün boyutu konusunda en küçük fikri olmayan

    Gates'in insanlar daha uzun süre yaşasın diye DSÖ'yü fonladığına ve aşı yatırımları yaptığına inanan

    İlaç firmalarını denetlemesi gereken kurumlarda çalışanların ilaç firmalarına transfer olmalarındaki etik sorunları kavrayamayan

    Sadece medyada konuşturulan sözde uzmanları dinleyen, kendi araştırmasını yapıp karşıt görüşleri araştırmayan


    yığınlar (koyunlar) olduğu sürece , domuz gribi biter, kovid başlar, kovid biter yenisi başlar.



    Pandemi döneminde maske takmayanlara verilen cezalar siliniyor




  • nucro kullanıcısına yanıt

    Tüm bunlar oyunsa, o kadar hastaneye yatan; hastalarla temas etmesi sonucu ölen doktorlar( adamlar işi gereği kaç çeşit hastayla, hastalıkla uğraşmıştır kim bilir. Ne olduda bir anda bir grip mikrobu unları öldürdü dersin?) TÜM DÜNYADA dönen bu olaylar oyundu, mu demek istiyorsun? Peki bizler koyunsak koskoca devletler gerek pandemi sürecinde gerekse pandemi dışında bunca sıkıntıyı kim için çekti, ilaç firmaları için mi?Başta ABD olmak üzere tüm dünya enflasyon sıkıntısı içersinde, ne tesadüfdürki bu sıkıntının temeli pandemideki basılan paralardan, bozulan ekonomiden geliyor. Diyorsun ki inanlar koyun gibi kandı, buna koca koca ülkelerde dahil. Kendi kendilerini batırdılar, bir akıllı google amcayla çalışanlardı.

  • Kılıçdaroğlu'da sileceğim demişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    " aşı olmak şahsa bırakılan bir haktı, zaten isteyen oldu istemeyen olmadı. " demişsiniz... Fabrikada işçi arkadaşa "aşı olmazsan işten cıkarılırsın" denildi. Arkadaş evine cocuğuna bakmak zorunda olduğu için, kesinlikle istememesine karşın 2 doz aşı oldu.

    Bir arkadaş y.dışı iş gezisi yapmak zorundaydı "aşı olmadan y.dışına çıkamazsın" denildiği için hiç istememesine karşın 2 doz oldu.

    İşi gereği kentler arası yolculuk yapmak zorunda bir yakınım , istememesine karşın 2 doz oldu. 2. dozdan sonra benim o güzel yakınım, 3.dozu da olmuş. yolculuk için 3.yü olmak zorunda değildin dedim, "sertifikanın süresi geçti o yüzden oldum" dedi.

    Daha sayayım mı?

    "Belki sen maske takmayarak bulaştırdığın adam veya akrabası senin yüzünden öldü... " demişsin... Bir kere, ben hiç hasta olmadım, hasta olmayan ben başkalarına ne yaparak hastalık bulaştırabilirim ? Ancak diyelim ki hastayım, virüsün hastalık yaptığı sadece bir teori. Germ Theory Of Disease diye geçer. Hoş, virüsün kendisi de bir teori. Teoriler, varsayımlar, belkiler ile beni başkalarının ölümünden sorumlu tutamazsın.

    2021'de 55-70 yaş arası birçok yakınım öldü. Hepsi, 1 ila 3-4 doz aşı oldular. Hiçbirisi maskesiz olan ben ile birllikte değildi. Aşı olduklarına göre hepsi maskeliler ile takılmış olmalıydılar, yine de öldüler. Ancak senin usyürütmene göre onlar maskesizler yüzünden ölmüş olmalılar :)

    Hocam ben sağlığın doruklarındayım. O yüzden hiçbir nes beni olumsuz etkilemez. Ancak içinde yaşadığım toplum sağlıksız. fizyolojik olarak sağlıksız. enflasyon tiyatrosu ile bu fizyolojik sağlıksızlığa psikolojik sağlıksızlık da eklendi. Nedenlerini çok iyi düşünün.

    GSS ile SGK beni ilgilendirmiyor. Uzun yıllardır SGK'm ödeniyor ancak hastaneye gitmediğimden benim için bir anlamı yok. Hiç gitmediğiim için hastaneyi artık cami gibi görüyorum. camiye de hastaneye de gitmiyorum. hiçbir eksikliğini de yaşamıyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Aşı olmayanı kimse kolundan tutup aşı yaptırmaya götürmedi, evet zorunlulukla olanlar var. Bu da bir toplumla yaşamanın bedeli maalesef. Ben, kapalı alanda sigara içerken sigaranın zararına razı olsam bile içemiyorum, yasak. Neden dolayı? Dumanının başka insanlara zarar vermesinden dolayı. Aynı ortamda başka insanlarında olmasından dolayı. Sigara içmeyen kesiminde olmasından dolayı kamu bana bunu yasaklıyor. Mecburen içmiyoruz, içeni içeri mi atıyor? Tabiki hayır,lakin ceza kesiliyor. Niçin, içmeyenlerin hakkını korumak için. Bundada aynı mantıktan ceza kesildi. Şahsen maske cezalarının iptal edilmesini doğru bulmuyorum ya hiç kimseye zorunlu tutmayacaklardı ya tuttukları için uymayanlara ceza vereceklerdi. Lakin cezayı verende, kaldıranda aynı kurum. Yapacak bir şey yok, saygı duyarız tüm milleti temsil ettiklerinden dolayı.


    Hasta kişi, semptomlar göstermededen de taşıyıcı olabiliyorlardı. Kimisi bunu kuluçka zamanında bulaştırıyor diyordu, kimi uzmanlar bulaştırmıyor deniyordu. Bahsettiğim şey sen bulaştırdın anlamında demedim hocam, örnek olarak dedim. Maskedeki amaç hapşurma esnasında ağız sıvısı aracılığıyla damlacıklar şekilde havaya mikrobun verilmesini engellemek, azaltmaktı.


    ...2021'de 55-70 yaş arası birçok yakınım öldü. Hepsi, 1 ila 3-4 doz aşı oldular. Hiçbirisi maskesiz olan ben ile birllikte değildi. Aşı olduklarına göre hepsi maskeliler ile takılmış olmalıydılar, yine de öldüler. Ancak senin usyürütmene göre onlar maskesizler yüzünden ölmüş olmalılar :)... onlar bu mikrobu farklı bir boyuttan çekmediler, yine hasta olanların çevreye yaydığı mikroptan nasiplenmişlerdir. Aşı, bağışıklık kazanmanı sağlar, vücudun mikrobu tanımasını sağlar, bilirsin. Gerisi senin bağışıklığınla virüsle, mikropla aradaki olayıdır.En yakından gördüğüm olay, baba annem yaşı bir kadın. komşularıda var yine aynı yaşlarda. baba annem tüm aşılarını oldu, komşusu ise aşı olmayı red ettiydi. sonra ikiside virüse yakalanmış, baba annem evde ateş, ağrı çekip atlatırken, komşuları yoğun bakımda mücade etmiş ve vefat etti. şimdi burada aşının faydası olmuşta olabilir, bünye farklarının etkiside olabilir. detayını bilemeyeceğim doktor değilim. lakin ölen komşunun covidden öldü beyan edildi. benzer olayları harmanlarsak ve aşıların yüzyıllardır kullanıldığını hesaba katarsak faydasız olacağını düşünmüyorum. siz düşünüyorsanız o sizin kararınızdır. sizin düşündüğünüz gibi bir durum varsa er geç zaten ortaya çıkar, lakin tüm dünyada cereyan eden bir olayın ve tüm dünyanın yapısını bozan bir olayın uydurmaca olacağını düşünmüyorum.





  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    "Şahsen maske cezalarının iptal edilmesini doğru bulmuyorum ya hiç kimseye zorunlu tutmayacaklardı " dediniz. Maske Cezası 'nın kendisi baştan yanlışlıktı. Ben bir kez sokakta tek başıma maskesiz yürürken polis "maskesizsin" diyerek durdurup kimliğimi istedi. O bile yanlıştı. Ceza kesilmeyecek dedi. Yok, ceza kesse de ödemeyecektim nitekim :) Tartışmaya girsem, anlamı yok, o da üstten gelen buyrukların kölesi. Olaya tüze / eşitlik, açısından bakıp avukatıma "anayasal payım çiğneniyor yasal olarak ne yapılabilir" diyerek arasam, avukatım da onlarla eş takımda, avukatım ofisinde maske takıyor, benim payımı ne denli savunabilir öyle avukat haha :)


    İlk mesajında "aşı olmak şahsa bırakılan bir haktı, zaten isteyen oldu istemeyen olmadı" dedin benim mesajdan sonra "evet zorunlulukla olanlar var." dedin. Cavit 19 tiyatrosunda aşı perdes gösterime girdiğnde demiştim: aşı olmak "şahsa bırakılan hak" gibi gösterilecek ancak zorunlu tutacaklar, demiştim. Cunku "Bakın herkes kendi bilinçleriyle aşı oluyor" demeleri gerekiyordu. Direkt kolundan tutup zorla aşı yapılsa "zorba yönetim" damgası yiyeceklerdi, milyonlarca kişiye 5-10 kez aşı vurmak için işi profesyenelce kotarmaları gerekiyordu. Nitekim öyle yapıldı. İşin politik bacağı da var. "Tayyip istesin, 10 doz aşı olurum" diyen birkaç kişi, gerçek yaşamda gördüm. Ancak hiç Tayyipçi olmayıp "5. doz aşımı şimdi oldum" diyen de gördüm. Cavit 19 tiyatrosunu izleyen Tayyipçilerle CHPciler tek potada eridi.

    .2021'de 55-70 yaş arası birçok yakınım öldü, tümü aşı olmuştu. Ancak şimdi kritik ayrıntıya geliyorum. Bu aşı olma işi arka plana atıldı. Örneğin kapı gibi adam olan 68 yaş yakınımız öldüğünde cenazede bu aşı konusuna yakınları hiç değinmedi. Eh biz de soramadık. Cenazeyte katılan komşulardan biri anneme söylemiş aşı olduğunu. Aşı oluyor, hemen ardından kalp krizi yaşıyor, takkk. Gitti kapı gibi adam.Ancak sana göre bu ölümde aşının hiçbir rolü olamaz. Bak ne demissin orada " komşusu ise aşı olmayı red ettiydi. sonra ikiside virüse yakalanmış, baba annem evde ateş, ağrı çekip atlatırken, komşuları yoğun bakımda mücade etmiş ve vefat etti" Okey okey dediğin gibi :) Aşı olmayı onaylamadı, öldü :) Aşı olup öldü ise, sokakta maskesiz dolaşan kişilerden oldu. Hahah :)

    Sonuçta benim keyfim yerinde. Türkiyede gerçekten sağlıklı olmak tuhaf karşılanıyor. İlla ki hastaneye gidecek, ilaç alacak, aşı vurduracak insanlar. Bu bir "norm" olmuş. Bunları yapmayan kişi ne denli sağlıklı olursa olsun, garip karşılanıyor, hatta önceki mesajında örneğini gördüğümüz gibi, hastalıklardan ölümlerden sorumlu bile tutuluyoruz! Ancak önemsemiyorum :)

    Bu arada, bitirmeden: Forumdan 6 ay, bu mesajlarım nedeniyle gerekçesiz biçimde uzaklaştırıldım. Demek istediğim o ki sahaya 12 kişi çıkıyorsun. Orta hakem senin yanında :) Buna da karşı çık yalanla hadi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Sizin sorununuz ne biliyor musun, kendinizi toplumdan üstün tutmanız. Her şeyin iyisini ben biliyorum edasına bürünmeniz. Mesleğiniz nedir, doktor musunuz, bulaşıcı hastalıklar uzmanı mısınız? Tüm dünyanın aldığı kararları red ediyor, kabul ettiği bir hastalığı kabul etmiyor, aldığı tedbirleri yalanlıyor, uygulayan insanları hor görüyorsunuz.

    Karşınızdaki kişiye fikrinizin doğruluğunu ispat edeceğinize kelime oyunuzla tartışmayı uzatma yoluna gidiyorsunuz.

    Evet, aşı olmak zorunlu değildi, dedim. Aşı vurdurmak istemeyen adam yurt dışına çıkmaz, işinde zorluyorsa başka işe girer bilemem. Baksanıza size kimse aşı vurmayı başaramamış, turp gibiymişsiniz. demek ki aşı zorunlu değilmiş. Demek ki istemeyen istemedikten sonra aşı olmuyormuş. :)


    İşine gelmiyor bu kısmı alıntılamamışsınız ama aşı, vücudun bir mikroba karşı bağışıklık kazanması için yapılan uygulamadır. Risklerini, artılarını eksilerini anlatmaya ne senin vasfın yeter ne benim. Ancak hekimlere söz hakkı doğar. Onlarda zamanında aşının artısından eksisinden bahsettiler zaten. Hastalığı yayan kişiler taşıyıcılar, hasta olan kişilerdir. Maske, dezenfektan, sosyal mesafe vs tüm bunlar sadece yayılmayı azaltmak için aldırılan tedbirlerdi. Bir yerimden uydurduğum şeyler değil, yetkili makamların ileri sürdüğü şartlardı. Dürüstçe kendinizi tartın, eğer bu mikrop gerçekten varsa, yetkilerin dediği şeyleri yapanlar mı yoksa yapmayanlar mı bu mikrobun yayılmasına aracılık eder, diyerek kendi vicdanızını sorgulayın. Sonra kendinize şu soruyu sorun, ya bu insanlar günlerce bu maskeyi takarak aslında benim gibi maskesiz olan kişilere, zayıf bağışıklığı olan kişilere belki varsa kendilerindeki virüsü bulaştırmayı azaltmak için fedakarlık etmişler... Şimdi karşılarına geçiyorum ve sizi kandırmışlar, boş yere kendinizi boğmuşsunuz diye dalga geçmeye çalışıyorum diyin. Bu nasıl bir karakter, ben ne yapıyorum diyin. O size aradığınız cevabı verir, kendinizi tanıtır.



    Evet, ben maskemi taktım. Sosyal mesafe kuralına uydum, tedbirli davrandım. Bende biyorum virüsü maskenin engelleyemeceğini ama amaan banane, ben sağlıklı birisiyim bünyem zaten onu yener. başkasına bulaştırırsamda banane demedim. çünkü bünyesi benden zayıf olan kişiler, hastalar, yaşlılar var. eğer gerçekten böyle bir virüs varsa, onlara bulaştırmam doğru olmaz, dedim. Ben bir doktor değilim, Mikrobiyoloji uzmanı değilim, kesin ve net bir şekilde konuşamam, söylediklerim uzmanlardan duyduklarım dinlediklerimde doğrultusundadır. Bu tartışmayı gereksiz yere uzatmayacağım, bir anlamı olmayacak kelime oyunundan öteye geçmeyecektir zaten.





  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Öncelikle toplum soyut bir kavramdır. Ben somut olmaktan yanayım.

    Her nesin iyisini ben biliyorum havasına girmem. Okuyup araştırarak, üzerimde deneyimlerek sonuç alırım.

    Çevremdeki kişilerin çoğu bir nes araştırmıyor. Akşam TV izlemek araştırmak değildir. TV'deki doktoru, sağlık bakanını dinlemek araştırmak değildir, başkasının araştırmasına güvenmek demektir. Ben başkasının araştırmasına güvenmem, kendi araştırmamı yaparım. Sonuç almak üzere araştırırm. Kimileyin olumsuz sonuçlar da alabilirim. Ancak ilerleyen yıllarla birlikte edindiğim olumlu sonuçlar ezici ağırlık kazandı. Bu aşamada kimseyi bir nese inandırmak, kimseye bir nes kanıtlamak gibi bir çabam da olmadı.

    Doktor değilim, bulaşıcı hastalık uzmanı da. Para kazanma amacıyla sağlık işi yapanlardan değilim :)

    Başkasına maske takması için dayatma yapılamaz. Maske bir giysidir. Bir kişiye belirli bir giysiyi dayatmaya çalışılması, en baştan yanlıştı.

    Önce de söyledim, avukatımın bile yardımcı olmayacagını bilerek maske saçmalığına karşı duruş gösterdim. O duruşu koruyorum.

    Y.dışına çıkışım yaklaşıyor. Yıllar sonra yine AB'ye gitmek üzere vize başvurusu yapacağım. Yüzyüze görüşme olursa, karşımdaki AB ülkesi çalışanı maskeli diyelim, benden de maske takmamı istedi diyelim... Bak o an bile, bu duruşu koruyacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.