Şimdi Ara

Paradigm 5.1 Monitor v.7 & DALI Ikon 6 MK2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar evleniyorum ve evim deki herşeyi yeniledim en son tv ve sessistemi kaldı uzun süredir forumu takip teyim acıkcası bu işlerden de pek anlamıyorum fakat müzik dinlemek hobibim iyi ve kaliteli sesi ayır edicek kadar büyük kulaklarım var ama o kadar büyük param yok tv ve ses sistemi için onbin tl bi bütcem var genelde, progressive house. vocal trance.tarzı şeyler dinliyorum tabi birde film izlemeyi seviyorum.
    İKİ marka arasın da kaldım DALI ve Paradigm (avr olarak denon 1911 düşünüyorum kullanması kolay gibi geldi )

    DALI Ikon 6+Dali Concept Center+Dali Concep+Denon AVR-1911=sub yok-4500-5000 tl civarı bu tv konusunda biraz rahat olmamı sağlıyacak

    digeri hiç hesapta yok tu fakat okuduğum yorum lar kafamda soru işareti oluşturdu

    Paradigm 5.1 Monitor v7 +Denon AVR-19110=6500 tl civarı bu beni biraz kastırcak tabi tv konusun da :)

    bu ikili hakkında karar vermemde yardım edebilirmisiniz, acemiyim ve işin teknik detaylarından anlamıyorum pc için speaker ihtiyacım vardı yine bu forum sayesinde Acoustic Energy Aego M sahibi oldum ve çok memnunum,inş bu konuda da yardım larınızı esirgemezsiniz.







  • Monitor serisi için Denon 1911 yetersiz kalacak gibi. Belki Dali için de. Bir de monitor'de 6500'ün içine sub dahil mi bilmiyorum ama ilk etapta almayıp sonradan ekleyebilirsiniz. Ya da Monitor11 ve cc390 yerine bir boy küçükleriyle beraber sub'lı bir sistem kurabilirsiniz. Monitor 7 veya 9 ile beraber cc290 gibi, böylece 1911 için daha kolay sürülen hoparlörler almış olursunuz. Kullanılacak alanın m2'sini göz önünde bulundurup karar verebilirsiniz. İki markayı da dinlemeyi unutmayın
  • Paradigm 5.1 Monitor v7 set halinde satılıyo içinde sub da dahil kulanıcağım alan 25-30 m2 civarında evin salonu dinlemem için gölcüğe gitmem gerekiyo sanırım şu an o da zor gibi,avr yi daha üst bi model almam fiyatı dahada artıracağı için 1911 bana uygun gelmişti, zaten set bu haliyle bile beni zorlucak tavsiyeniz için teşekkürler karma bi set oluşturmakta daha doğru olabilir belki .

    link http://www.srcelektronik.com/Monitor-Serisi,LA_185-2.html




  • Merhaba,

    Subwooferı sonraya bırakarak sistemi daha aşağı fiyatlarda oluşturabilirsiniz. Zira sonradan da eklemek mümkün.
    2. el bir avr fiyat konusunda size yardımcı olur. İlla sıfır almanız gerekmez.
  • Boyut goz onune alindiginda M11'in boyutu biraz fazla olur. 1911'le beraber monitor 7 veya 9, cc290 ve tercihe gore mini monitor veya adp390 gayet yeterli olacaktir. Butceyi zorlamassa dsp serisi bir sub da eklenebilir. Paradigm icin butce, mekan ve avr'ye gore cikan alternatifler arasinda en uygunu bu gibi gozukuyor. Sahsen Dali'ye tercih ederim, monitor serisi f/p olayinin vucut bulmus hali cunku. Ama avr'yi almisken 2311'i almaya calisin en azindan. Pisman olmazsiniz.
  • Denon ve Dali Uyumu Güzel Olur. Şu An Bende Bu Yönde Bir Sistem Planlıyorum. Arkalara Concept 1 Gayet Yeterli Olur.
  • Bende yeni Paradigm Monitor 9 aldım tavsiye ederim, bütçende bence iyi, güzel bir sistem çıkartabilirsin. Bütçe olarak hoparlörlere biraz daha pay ayırman daha iyi olur diye düşünüyorum. Kendinize zaman oluşturup dinlemeye çalışın çünkü en iyisini kulaklarınız seçecektir.
  • Paradigm iyi bir seçim olur, siz bir dinleyin derim. Bilindik kanıtsanmış markalrın dışına çıkmanızda fayda var.

    Eğer istanbulda yaşıyorsanız dinlemenizde yardımcı olabilirim.
  • teşekkürler by@li evet istanbulda oturuyorum fakat işlerim çok yoğun bu ara kafamı kaldıramıyorum ayrıca cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler,

    acıkcası Paradigm topiğini okuyup araştırıncaya kadar kararım dali ve 1911 yönündeydi bütcemede uydurmuştum bişekilde sub suz işimi görceğini düşünüyordum fakat burdan aldığım yorum lar Paradigm in daha iyi olduğu yönün de Dr.Feelgood arkadaşımın tavsiye ettiği kombinosyon

    Paradigm Monitor 9=2310 tl

    Paradigm Monitor CC-290=1155 tl

    Paradigm Mini Monitor=1050 tl

    ---------------------------------------------- 4500 tl sub avr yok sub la avr yi koyun ca 51 ekran ctr ye devam

    Dali Ikon 6 MK2 =2500 tl

    Dali Concept 2 =750 tl

    Dali Concept Center=380 tl

    denon 1911=1300 tl

    ------------------------------------------ 5000 tl sub yok bu da kafamdakiydi sub apartman dairesine fazla gelebilir diye hesaba katmamıştım,

    fakat şu an gönlüm Paradigm e kayıyor 5500-6500 sınırını aşmadan nasıl olur onu hesaplayamıyorum illgi gösterip buraya cevap yazan arkadaşlara tekrar teşekkürler.




  • Bence ilk etapta sub olmamasını kafaya takmayın, müsait olduğunuzda eklersiniz. Sub'ın bütçesini tv ve avr'ye paylaştırın. Ama dediğim gibi her ihtimale karşı avr'yi 2311 yapmakta fayda var. Yukarıda yazdığınız sistem sizi kesinlikle memnun edecektir. Son olarak tekrar söylemekte fayda var, siz yine de dinleyip kendi kulaklarınıza göre karar verin. Dinlemeden hareket etmek büyük pişmanlıklar doğurabiliyor.
  • anlıyorum doğrusuda bu sanırım 2311 biraz tuzlu bi çihaz bana göre istanbulda uygun fiyata bulabilcegim nereleri vardır acaba birde Onkyo TX-SR608 bu nasıl olur
  • Temiz 2. el de düşünebilirsiniz. Amfi konusunda, illa ki sıfır alacağım diye takıntı yoktur umarım, çünkü 2. el sıfıra oranla daha makul fiyatlara bulunabiliyor.

    Yukardaki fiyatlar toplu olarak alındığında belki biraz daha karlı olabilir.

    Dr. Feelgood a katılıyorum, sub konusunda bence acele etmeyin, zamanla eklersiniz.

    apartmanda yaşıyorsanız zaten fazla açma şansınız olmayabilir.
  • evet sanırım 2 ci el bakmaktan başka carem kalmıyor elektronik malzemelerde pek güvenmediğim bi şey ama sıfırları beni sarsa cak fiyatlarda avrupa fiyatları na baktığım da üzülüyorum kendim ve memleketim insanına.
  • Korkmanıza gerek yok, araştırın forumda satanlardan alın bence.
    Karar yine de sizin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.