Şimdi Ara

pasta cila( tavsiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
8.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi günler.siyah renkli Peugeot 407 aracıma kendim pasta cila atmak istiyorum.hangi marka pasta ve cila tavsiye edersiniz.



  • marka olarak bilmiyorum ama bazı öneriler verebilirim ; polisaj makinası gerekir , pasta atarken dikkatli olun bilinçsizce yapılan pastalar boyanın verniğini gereğinden fazla inceltir , aslında en iyisi aracı emin ellere teslim etmektir fakat fiyatlar yüksek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetnavruz

    marka olarak bilmiyorum ama bazı öneriler verebilirim ; polisaj makinası gerekir , pasta atarken dikkatli olun bilinçsizce yapılan pastalar boyanın verniğini gereğinden fazla inceltir , aslında en iyisi aracı emin ellere teslim etmektir fakat fiyatlar yüksek

    polisaj makinası aldım.ancak kullanacağım pasta ve cilada kararsız .kaldım .ustalardan yardım bekliyorum
  • acey A kullanıcısına yanıt
    işlemi yapmadan önce ve yaptıktan sonra fotoğraflarını çekin merak ediyorum takipteyim
  • ben yıkamacı olarak ustamız en güzel ve en iyi pasta cilanın sonax olduğunu hep söyler sonax tercih etmeni öneririm dostum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzcip

    ben yıkamacı olarak ustamız en güzel ve en iyi pasta cilanın sonax olduğunu hep söyler sonax tercih etmeni öneririm dostum.

    ben maalesef kendim yapmak istiyorum
  • aracın boyasının durumu önemli! yıkamadan oluşan fırça izleri dairesel çizikler yada dış etkenlerden olan çizikler çoksa, aşındırıcılığı fazla olan ürünler kullanmalısınız buda biraz profesyonellik ister, kendiniz yapacaksanız. sadece ışındırıcılğı olmayan ag srp ve egp uygulayabilirsiniz.

    bu konuda fazla bglbim yok ancak. kendiniz yapacaksanız, orta aşındırıcılık değeri olan bir ürünle başlayabilirsiniz

    MEGUİARS M83 HAFİF ÇİZİK GİDERİCİ kullanabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acey

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzcip

    ben yıkamacı olarak ustamız en güzel ve en iyi pasta cilanın sonax olduğunu hep söyler sonax tercih etmeni öneririm dostum.

    ben maalesef kendim yapmak istiyorum

    bende ustaya yaptır demedimki dostum al sonax pasta cila kendin yap demek istedim.
  • fk1000p elle'de uygulayabilirsin eğer ilk defa yapıyor isen makine ile önermem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzcip

    quote:

    Orijinalden alıntı: acey

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzcip

    ben yıkamacı olarak ustamız en güzel ve en iyi pasta cilanın sonax olduğunu hep söyler sonax tercih etmeni öneririm dostum.

    ben maalesef kendim yapmak istiyorum

    bende ustaya yaptır demedimki dostum al sonax pasta cila kendin yap demek istedim.

    kusura bakma yanlış anlamışım.sonax ın ürünleri olduğunu bilmiyordum




  • ankarada yaptırmak isteyen benle irtibata geçsin arkadaşlar
  • Aracın çizikleri hangi düzeyde? Geneli ince kılcal çizikler olan bir yüzey için kalın bir pasta kullanmak anlamsız olur.
    Aksine ağır çizikli bir yüzeyde ince pasta ile uğraşmanın da anlamı yoktur. Aşındırıcı pasta yerine dolgu malzemeli ürünlerde tercih edilebilir.
    Bir kaç yıldır pasta cila yapılmamış orta çizikli bir yüzey için Meguiars M105 ve arkasından M205 ikilisini önerebilirim. Ataş Virtus ürünlerinide kullandım memnun kaldım. Onlarda da tercih edilebilir.
    Dolgu ile çizik giderme için ise Autoglym SRP öneririm.
  • aracım siyah renkli kılcal çizikler var ve daha önce hiç pasta cila yapılmamış.aracım 2006 model Peugeot 407.rengi zamanla matlaşmış ve parlak bir görüntü elde etmek istiyorum
  • O zaman cutting ped ve Meguiars 105 ile gireceksiniz. Tüm aracı geçtikten sonra M205 ve polishing ped ile tekrar geçeceksiniz. En basit açıklaması bu.
    Bazı sorunlu bölgelerde daha fazla zaman harcayacaksınız bazı bölgeleri daha çabuk geçeceksiniz.
  • Eğer çizikler kılcak çiziklerse Direk Meg 205 ve finishing pad ile test 15cm2 lik bir alanda yeterli gelmez ise Meg 205 + Polishing Pad gene olmaz ise Cutting pad + Meg 205


    Meg 105 Meg 205 ten çok daha aşındırıcı bir üründür direk cuttıng padle ile birlikte yanlış bir uygulama yaparsanız aracın tüm virniği alırsınız hatta boyaya da zara verebilirsiniz acemi biri için tehlikeli bir ürün ,

    tavsiyem Autoglym SRP yada Bilt Hamber Autobalm tarzı dolgu ürünleri ile başlamanız bu ürünler aşındırma yapmazlar çizikler kapatır ve görünmesini engeller, üzerinede Collinite yada Finish Karre 1000P tarzı bir wax uygulayabilirsiniz

    nahsettiğim ürünler el ilede uygulanabilir zaaten waxlar için en iyi uygulama el ile yapılandır SRP yada Autobalm makine yada elle uygulanabilir, özetlemek gerekirse

    1. Araç güzelce yıkanacak
    2. Kil (Clay) ile aracın boyası iyice temizlenedek.(Bilt hamber kil tavsiye ederim, bu aşama cidden yorucudur)
    3. Araç tekrar yıkanacak.
    4. Autoglym SRP yada AutoBalm araca iyice yedirilerek silinecek (Bu aşamanın el ile uygulanması zordur 1-2 arkadaşınız yardım ederse yada makina ile uygulanırsa daha kolay olur).
    5. Collinite yada FK1000 araca çok ince bir şekilde sürülerek kurumaya başlayınca iyice silinecek.(Bu aşama boyanızı dış etkenlerden koruyacak olan aşama).

    Yaptığınız koruma aracı kopukle yada fırçayla yıkatmazsanız 4-5 ay kadar dayanabilir son aşamayı 2-3 ay sonra tekrarlarsınız, diğer aşamalar yılda 1 yeterli olur diye düşünüyorum.

    Aracınız siyahmış yeni farkettim Collinite koyu renk araçlara daha uygun bir ürün, SRP yada Autobalm yerinede direk Poorboys Black Hole kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanu -- 2 Şubat 2014; 20:57:59 >




  • bu kil kaç uygulama dayanıyor, üstü kirlendiğinde temizlenebiliyormu ?
  • EcheLoN_ kullanıcısına yanıt
    kaliteli bir kili bireysel kullanıcının eskitmesi çok zor. uzun süre kullanabilirsiniz.
    www.pastacila.com
  • Megiuars 101 her zaman iş görür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EcheLoN_

    bu kil kaç uygulama dayanıyor, üstü kirlendiğinde temizlenebiliyormu ?

    Temizlenmiyor. Yere düşerse çöpe gidiyor direk. 180 gramını 25 liradan aldım geçen gün. İşeyarıyor. Önce kille güzelce temizleyin. Sonra maskeleme bandıyla kapı aralarını camı farları fitilleri kapatın. Araya pasta kaçmasın temizlemesi zor olur. Hem de temiz iş çıkarmış olursunuz.
  • sonunda pasta cila işini halleddim.3m pasta ve 3m cila ile pasta cilayı yaptı.arabam ışıl ışıl oldu.uygulamayı koçtaş dan 99 liraya aldığım polisaj makinasıyla yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acey -- 13 Mayıs 2014; 8:30:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.