Şimdi Ara

PC Birden Kapandı Şimdi Hiç Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu pazar günü bana bir siz yardım edebilirsiniz sevgili DH teknik yardım üyeleri İnternette dolaşırken pc birden kapandı.Açmayı denedim power ışığı açılıyor fakat pc açılmıyor.Power ışığı açık şekilde duruyor.Herhangi bir parçanın yanmadığını sanıyorum(inşallah)Sorun nerede olabilir ? Teşekkürler

    (Üst konuya bakıp; fanları temizleyip denedim açılmadı,ramlerde sorun yok,power düğmesine kısa devre yaptırmayı denedim açılmadı yani power tuşunda da sorun yok.)



  • Fişi çek power düğmesi kapanana kadar bekle belki böyle düzelebilir . Veya arkadanda kapatabilirsin .
  • Teşekkürler cevabın için ama düzelmedi hâlâ açılmıyor.
  • Bu durumlarda yanan bir parça varsa o da genellikle power supply dir ki bende güç kaynağınızdan şüpheleniyorum.. İmkanınız varsa güç kaynağınızı değiştirip çalıştırmayı deneyin.
  • metalnotdead hocam güç kaynağı yanarsa bilgisayar hiç açılmaz.




    Perseus hocam bilgisayarın genel durumu nasıl güney- kuzey köprüleri, ram veya işlemcide aşırı ısınma varmı elinizle kontrol edin veya onboard ekran kartı varnmı varsa ekran kartını çıkartıp öyle deneyin
  • Hocam zaten pc açılmıyormuş ki,sadece anakart üzerindeki ışık yanıyormuş.Onun da yanması normal,güç kaynağında problem oluştuğunda anakarta belirli miktarda elektrik yollamaya devam eder güç kaynağı ama bilgisayar açılmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metalnotdead

    Hocam zaten pc açılmıyormuş ki,sadece anakart üzerindeki ışık yanıyormuş.Onun da yanması normal,güç kaynağında problem oluştuğunda anakarta belirli miktarda elektrik yollamaya devam eder güç kaynağı ama bilgisayar açılmaz.


    hocam benim anladığım kasa üzerindeki bilgisayarın açık olduğuna dair ışık yanıyor. "power ışığı açılıyor" demiş



    Neyse ufak bir yanlış anlaşılma olmuş.




    Perseus hocam sadece ankartın üzerindeki ışık yanıyorsa şöyle bir işlem yapın

    />


    yeşil uç ile sıyah ucu kısa devre yapın bu durumda psu çalışması gerek

    Not: bu işlemi yapmadan önce hdd, rom sürücüler ekrankartı cpu destek güç girişi gibi bağlantıları çıkarın psu kendi başına çalıştırın




  • Olabilir hocam,gerçi her ikisinden biri de olsa bir şekilde yöntem deniyecek arkadaş.Söylediğiniz işlemi yaptığında psu çalışırsa demektir ki psu da problem yok..O zaman başka yönteme başvurmak gerekicek..

    Umarım hasarsız atlatır bu sorunu Perseus.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metalnotdead

    Olabilir hocam,gerçi her ikisinden biri de olsa bir şekilde yöntem deniyecek arkadaş.Söylediğiniz işlemi yaptığında psu çalışırsa demektir ki psu da problem yok..O zaman başka yönteme başvurmak gerekicek..

    Umarım hasarsız atlatır bu sorunu Perseus.


    benzer bir problem benim bir yakınımda oldu, hemde durduk yere olmuş. Açmak için düğmeye bastığımda bilgisayar açılıyordu fakat görüntü yoktu.

    biraz inceledim ve psu dan ısınma kokusu geliyordu 12 volt cpu destek güç girişini çıkardığımda psunun fanında bir hızlanma ve fan ışığında artış oluyordu aynı şekilde cpu anakartan çıkardığımda da

    Çekilen akımı ölçtüm ki 16 A akım çekiyor. İşlemci voltaj regülatörleride aşırı ısnıyordu.

    Kısaca hiç birşey yapmasak da durdulk yere elektronik aletler arızalanabiliyor :/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.