Şimdi Ara

PC Ekran Kartını Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2 - 3 yılda bir bilgisayarı temizleyip termal macunu yeniliyorum, son temizlikten sonra ayrıca format atıp win 7'yi tekrar yükledim ancak formattan sonra harici ekran kartı görünmemeye başladı. Anakart chipset sürücülerini ve ekran kartı sürücüsünü de yükledim ancak aygıt yöneticilerinde ekran kartı standart VGA grafik bağdaştırıcısı olarak görünüyor. Ve görüntü de kötü.

    Sorun formattan mı yoksa ekran kartından mı kaynaklanıyor acaba? Yani temizlik yaparken ekran kartını da çıkarıp dikkatli bir şekilde temizledim, ekran kartının bozulup bozulmadığından nasıl emin olabilirim?

    Bir de harici ekran kartı çıkışı ile dahili ekran kartının çıkışı farklı mı? Monitor kablosu şu anda yine eski yerine takılı ama görüntü bozuk ve aygıt yöneticisinde asus 6600 yerine standart vga olarak görünüyor.


    Ekran Kartı: ASUS HD6670 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11

    Anakart: Gigabyte B75M-D3H Intel B75 Soket 1155 DDR3 1600MHz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 6 Ekim 2023; 13:27:31 >







  • Ekran kartının yazılımı yüklemediğin için olabilir burdan uygun sürüm için yazılımı indirip yüklemeniz gerekir.


    https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-6000-series/amd-radeon-hd-6670

  • nefes123 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, akşam bir deneyeyim belki de yüklediğim driver 32 bit olduğu için olmamış olabilir, şimdi win 7 64 bit kullanıyorum.

  • nefes123 kullanıcısına yanıt

    Yükledim ama olmadı, asus ekran kartı görünmüyor.

    Bios ayarlarından olabilir mi acaba?

  • [simage][/simage]HD 5670 ile hem 15.7.1 hem de 16.2.1 sürümü kullanabilmiştim.
    Görev çubuğunda saatin orada sürücü simgesi gelmesi lazım
    Şunlardan biri olmalı.
    PC Ekran Kartını Görmüyor
    PC Ekran Kartını Görmüyor




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    15.7.1 ve 16.2.1 beta olan iki sürümü de yükledim, evet eskiden benim de görev çubuğunda simge geliyordu ama şimdi kurulum bittikten sonra hiçbir değişiklik olmuyor.


    PC Ekran Kartını Görmüyor
  • Bu arada monitor kablosunu dahili ekran kart çıkışına bağladım ama görüntü gitti, siyah ekrana döndü. Yani benim anlamadığım şu, diyelim ekran kartı bozuk ve şu anda işlemcinin ekran kartı veya dahili ekran kartı etkin ama neden halen asus ekran kartı çıkışından görüntü geliyor?


    Bir de bu dahili ekran kartının görüntüsü neden berbat? çözünürlük çok kötü, hani tamam oyun falan oynamayı beklemiyorum da, bu işlemcinin ekran kartı performansı bu kadar mı kötü yani? 22 inch 1920x1080 monitöre düzgün görüntü veremeyecek kadar da mı kötü?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 7 Ekim 2023; 16:21:46 >
  • Ekran kartını çıkarıp temizlik yaptıysanız araya toz falan kaçmış olabilir. Ekran kartını tekrardan çıkarıp pci yuvaya üfleyip kalan tozu falan bertaraf edin.

    Diğer bir seçenek,
    Aygıt Yöneticisi üzerinden sürücü güncelleme seçeneği ile elle sürücüyü yüklemeyi deneyin. Dosya yolu olarak indirdiğiniz sürücünün zip/exe'den çıkmış halini seçiniz.

    En son çare,
    https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html

    Ekran kartı bozulduysa İntel dahili grafik sürücüsünü kurarsınız. Otomatik tanımlama aracıyla da indirebilirsiniz. Çözünürlük ve görüntünün düzelmesi lazım.




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Ekran kartını tekrar çıkarıp kontrol ettim, yuvasına tam oturttum, bilgisayarı çalılştırdığımda ekran kartı fanı çalışıyor ama ekran kartı halen görünmüyor. Harici (asus) ekran kartı takılıyken monitör kablosunu dahili ekran kartı çıkışına (anakrt) bağladığımda görüntü gelmemişti, bu kez asus ekran kartını söküp öyle deneyeyim dedim. asus ekran kartını söktüm, anakart çıkışına bağladım ve bu kez görüntü geldi, üstelik çözünürlük sorunu da sona erdi çözünürlük 1920x1080 oldu.


    Yani özetle asus ekran kartını taktığımda ekran kartını tanımıyor ve görüntü anladığım kadarıyla işlemci ekran kartından, asus ekran kartı üzerinden geliyor ve üstelik dahili ekran kartı da tam çalışmıyor, işte dediğim gibi çözünürlük çok kötüyü mesela. Tuhaf bir durum veya çalışma mantığı mı böyle anlamadım.


    Ekran kartını bilgisayar tamircisine götürüp test ettirecem, eğer çalışıyorsa ya anakartta bir sorun var demektir, ya da yazılımsal bir sorun...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 9 Ekim 2023; 8:38:56 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.