Şimdi Ara

Pc hızlandırma çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bilgisayarımda Foxconn 2ABF anakart, İ5 3. Nesil işlemci, 12 GB DDR3 Ram, 2 gb Gt420 Ekran kartı, 512 GB HHD bulunuyor. Ram'i 12 GB'a yeni yükselttim. Yazılımcıyım emülatör kullanmam gerekiyor fakat ne zaman emülatör açsam bilgisayar donuyor ve aşırı yavaş çalışıyor. Hızlandırmak için ne yapmalıyım ek 4'lük rami 8 mi yapayım ya da ssd mi almalıyım. SSD alırsam sistemime göre öneriniz olur mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ramleri 8+4 olarak değil de, 8+8 çift kanal olarak çalıştırmanız hız açısından daha faydalı olacaktır. Bunu da bilgisayarınızda 8 gb'lık ram'in birebir aynısını bularak yapmanız gerekecek. Farklı marka aynı bellek boyutuna sahip ram'ler pek uyumlu çalışmıyor çift kanal bellek olarak. İkinci olarak bir tane ssd alıp sisteminizi ssd üzerine kurun ve emülatörü'de ssd üzerine kurun. Hdd'de okuma yazma hızları düşük olduğu için hızınızı aşağı çekecektir. Yalnız alacağınız ssd hızından tam olarak faydalanamayabilirsiniz ama hdd'den daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Ek olarak o sistemde hangi işletim sistemi kullanılıyorsunuz bilmiyorum ama windows 7 en iyi seçenek olacaktır. Windows 7 üstü işletim sistemleri sisteminizin hızını düşürecektir.


    Ssd aşağıdaki veya benzer özelliklere sahip bir ssd işinizi görür. Ama biraz daha ucuz olsun diye bilinmedik ssd markalarını tercih etmeyin. Türlü türlü sıkıntılar çıkabiliyor. Bilindik markalarda da çıkabilir şans tabi.


    https://www.n11.com/urun/sandisk-ssd-plus-sdssda-240g-g26-25-240-gb-sata-3-ssd-66126?magaza=techburada&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel



    Velhasıl çift kanal bellek ve ssd ile hızınızı biraz daha arttırabilirsiniz. Sisteminizdeki işlemci ve ekran kartı belli. Ssd ve bellek değişimi ile mucize beklemeyin.


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 16 Haziran 2023; 16:41:39 >




  • 256 veya 512 gb SSD iyi bir yükseltme olur...

    anakart sıcaklık değerlerini everest veya aida64 isimli programla gözlemleyin...

    ona göre bakım yapın..

    sıcaklık yüksekliği işlemcide mi yoksa çipsetlerde mi önce onu tespit edin...

    o doğrultuda bakım yapın...


    veya anakartı değiştirin...


    eski harddiskide sisteme takmayın....

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Hocam peki bu sisteme yeni işlemci alsam ne önerirsiniz ya da komple anakart mı değiştireyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCIworker P kullanıcısına yanıt

    Bellek konusunda verilen bilgiler yanlış. Sizin sistemde 8+4 yerine 8+8 ram yapmanız hiçbir fayda sağlamaz.


    Ssd almak pcyi hızlandırıır doğru. Ancak emülatörün donma sebebi, anakartınız sanallşatırma desteği sunmaması olabilir.


    Bu sisteme Yeni işlemci almak mantıksız, sıfırdan bir kasa toplamanız yararınıza olacaktır.




    Size tavsiyem Ssd alıp taktırmanız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlhyt -- 17 Haziran 2023; 8:30:57 >
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt

    Lütfen doğru bilgileri yazarak bizi de bilgilendiriniz. Yanlış olanın neden yanlış olduğunu açıklarsanız bizde bir daha açıklama yaparken doğru şekilde açıklarız.


    Çift kanal bellek mimarisinde Ram'lerin birebir aynı marka ve boyutta olması birbiri ile daha uyumlu şekilde çalışmasını etkiliyor. Frekans konusuna girmeyeceğim bile. Dual kit olarak satılan ram'lerin neden aynı boyutlarda olduğunu neden 8+4 veya 4+2 şekilde satılmadığını bir araştırınız. 8+4 ile aldığınız performans ile 8+8 ile aldığınız performans arasında dağlar kadar fark yok. Bunu zaten cümle sonunda mucize beklenmemesi gerektiği şeklinde bir ifade ile dile getirdim. Esas anlatmak istediğim konu aynı marka ve aynı boyutta olmaları gerektiğiydi. Ha sadece arkadaşın sistemi eski olduğu için dolayısıyla 8+8'in 8+4'e oranla çok da bir fayda sağlamayacağını şeklinde bir ifadeyle eleştiri yapsaydınız o gün gibi aşikar zaten. Mucize beklemeyin ifadesi tam olarak da bu noktada devreye giriyor. Sanallaştırma işlemini işlemci yapıyorsa ve dual olarak çalışan ram'lerde işlemciyi iyi bir şekilde destekleyerek bu işin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır. İşlemci nesli ve kullanıldığı platform ne kadar bir performans göstereceğini etkileyecektir tabi ki de.


    Arkadaşın işlemcisi sanallaştırmayı destekliyor. (i5 3. Nesil işlemciler) Anakartın detaylı özelliklerini içeren bir sayfa bulamadım. O yüzden sanallaştırma konusunda anakart için pek bir şey söyleyemeyeceğim. Lakin, intel neredeyse her nesilde platformu değiştirerek yeni işlemcilerine uygun hale getirdiği için desteklediğini varsayıyorum.


    Lütfen yanlış bilgi olarak kastettiğiniz yeri detaylı bir şekilde doğru olarak açıklayınız. Ben de insanım hatalarım olabilir. Karıştırmış da olabilirim.


    İyi günler.





  • PCIworker P kullanıcısına yanıt

    Mucize beklemeyin dedim kısımda aslında bu sistemde parça değişiminin çok da bir getirisi olmadığını açıklamaya çalıştım. Ama bütçeniz yoktur. Donanım olarak bir iki yenileme yaparak sistemi biraz daha hızlandırmak istediğinizi düşünerek bir iki öneride bulundum. İşlemci nesli çok eski olduğu için anakart değişimi veya raminizi arttırmak çok da bir fark yaratmayacak. Hdd'yi ssd ile değiştirmeniz hissedilir düzeyde bir hız farkına neden olacaktır.


    Aslında bilgisayarın donma ve aşırı yavaş çalışması farklı nedenler yüzünden de olabilir.


    Üstteki mesajlardaki arkadaşların dediği gibi;

    - Yüksek sıcaklık ve buna bağlı donmalar yavaşlamalar.

    - Platformun sanallaştırmaya destek vermemesi.


    Bunların dışında da mevcut kullandığınız hdd'nin bozuk sektörleri olabilir. Bu da işlem sırasında donmalara neden olabilir.



    Velhasıl anakart değiştirmek demek zaten platform değişikliği olacağı için komple bütün sistemi değiştirmeniz demek. Mevcut işlemciye uygun veya mevcut anakarta uygun işlemci bulsanızda performans farkı çok olmayacak. O yüzden imkanınız varsa yeni bir sistem alsanız sizin için daha iyi olur. Sisteminiz eski olduğu için içindeki donanımlarda farklı bir sorun olma ihtimali de var. Ne yazık ki eski sistemleri inceleyip sorun tespiti yapıp düzelten yerlerin sayısı bir elin parmaklarını geçemiyor. Çoğu da büyük şehirlerde oluyor.


    Kolay gelsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.