Şimdi Ara

PC ve PS3'te karma kullanım için 1TB Harici disk formatlama sorunu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hem PC’de hemde PS3’te karma olarak kullanmak üzere Seagate 1TB harici harddisk satınaldım. Disk orijinalinde NTFS sistemi ile formatlı olarak geldi. PS3’ün sadece FAT32’yi tanıdığını bildiğim için format atmam gerekiyordu. Harici bu diski PC’de sağ tıkladığımda format seçeneğinde sadece NTFS olarak gelmekteydi. İnternetten ufak bir araştırmadan sonar HP’nin usb disk storage format tool programını indirdim. Çok basit bir program ve format seçeneğinde NTFS, FAT32 ve FAT görünmekteydi. FAT32 olarak formatlama işlemini yapmaya başladım yaklaşık 3 saat sürdü ve işlemin sonunda “Error: disk too big” tarzından bir hata vererek işlemi sonlandırdı. Şu anda disk RAW format olarak görünüyor. Tekrar internetten HP’nin bu sürümü yüksek diskleri destekleyip desteklemediğini araştırmaya çalıştım ancak net bir sonuç alamadım. Sonra neme lazım deyip sağ tıklamadaki NTFS format seçeneği ile formata başladım yine 3 saat gibi sürede format başarıyla bitti yaklaşık 935GB olarak görünüyor şu anda. Ayrıca FAT32’nin NTFS’ye gore dezavantajlarından vs. bir sürü yazı okudum, video izleyeceksen FAT32 şart vs. vs. Dolayısıyla kafam epey karıştı. Sözün özü;

    *) Hem PC hem PS3’te bu diski FAT32 ile formatlı kullanırsam sorun yaşar mıyım?
    *) Mouse bu diske sağ tıklandığında neden sadece NTFS format biçimi seçili geliyor?
    *) Bu kapasitede bir diski sorunsuz FAT32 olarak formatlayabilen var mı? hangi yazılımla ?
    *) Video izleme için FAT32 şart diyenler neyi kastediyorlar acaba?
    *) Format işleminin 3 saat gibi anlamsız uzun olması normal mi (anladık 1TB büyük bir yığın ama?)
    *) format ardından 935 GB göründü insaf yani 65 GB nereye gitti. Tamam full olmasında bu kadarıda fazla değil mi?


    Değerli yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar,







  • Dostum bildiklerimi cevaplayayım,

    Fat32 eski bir disk format sistemi ben 160 gb diski bile en çok 130 gb fat32 formatlayabildim, sanırım bu boyutta diskleri desteklemiyor fat32,
    format işleminin 3 saati normal hatta az bile sürmüş MTFS bile olsa bu kadar zaman alıyoe 1TB.
    Formattan sonra 935 gb görünmesi de normal çok evet haklısın ama 65 gb gidiyor..
  • Bende 250 gb harici var, hdd nin kutusundan çıkan diskte fat32 formatter vardı, 1 dakka sürmedi formatı, şimdi kullanıyorum ps3 le, sadece back up için tabi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: avk

    Bende 250 gb harici var, hdd nin kutusundan çıkan diskte fat32 formatter vardı, 1 dakka sürmedi formatı, şimdi kullanıyorum ps3 le, sadece back up için tabi.

    ps3 backup için hdd boyutunu nasıl belirleyebiliriz? yani back-up alırken neleri yedekliyor, herhalde demo ları da yedeklemiyordur. buna göre sizce min kaç gb almak mantıklıdır?

    Ekleme:
    @Thai-Fun arkadaşımız en fazla 160gb fat32 yapılabiliyor dedi. avk hocam siz 250gb olarak tamamını fat32 yapabildiniz mi? kullandığınız hdd nin markası nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phibes -- 30 Ekim 2008; 14:38:29 >
  • Valla benim HDD de imzamdaki oyunların yanı sıra videolar da var, ona rağmen 33-35 gb tutuyor her bir backu dosyası. Ben 3 kere backup aldım.

    HDD nin markası vallahi aklımda değil akşam eve gider gitmez yazarım, geçen teknosa dan aldım, hatta konu açmıştım bunla ilgili bi bakayım, düşmeye falan dayanıklı bir zımbırtı.

    Benim HDD nin software inda bir program var, her boyutta hdd ye fat32 format atmak için, küçük bir program aynı programdan HP nin de var, hatta bilmiyordum içinden çıktığını fellik fellik arayıp buldum hp nin programını. Onunla attım formatı ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 30 Ekim 2008; 14:44:59 >
  • Bende de Seagate 1TB var, aldığımda sağlıklı olsun diye depolamaya başlamadan önce usb'den NTFS olarak 14 saatte format attım. Arkasından Usb Seagate 160gb'tıda bahsettiğin HP'nin programıyla 1,5-2 saatte FAT32'ye çevirdim.
    Şimdi gelelim asıl konuya, forumda birara baya araştırmıştım, en sonunda 1 tb'ın bir kısmını FAT32 bir kısmını NTFS'ye çevirecek free bır program bulmuştum, hatta laptopıma kurdum bile ama şimdi yanımda olmadığı için sana ismini veremiyorum, acil değilse yarın söylerim ya da bilen bir arkadaş varsa o yardımcı olsun. Eğerki mvk uzantılı fılmleride izlemiyi düşünüyorsan ya da 4gb'dan buyuk dosyalar depolayacaksan 1tb'ın bir kısmını NTFS olarak bırak çünkü bildiğin gibi FAT32'ye 4gb'tan daha buyuk dosya atamazsın.
  • Paragon Partition Manager

    Not:Vista uyumlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Beyaz -- 31 Ekim 2008; 20:54:11 >
  • bende 500 gb hdd vardı.fat32 ye cevirebilmek için partition magic ile yapabildim onuda max 189 gb izin verdi.bende iki tane 189 vede kalanıda ntfs olarak formatladım. ama sonucda ps3 ikinci 189 gb fat32 hdd yi görmüyor.şimdilik daha fazla yer lazım degil böyle idare ediyorum.....
  • Arkadaşlar birkaç yerde hala fat32 format atmak için disklerinizi 30 gblık partisyonlara böldüğünüzü okuduğumdan böyle bir topc açayım dedim.

    Aradığınız program bu...

    http://www.ridgecrop.demon.co.uk/download/fat32format.zip

    Sayfanın linkide bu.
    http://www.ridgecrop.demon.co.uk/index.htm?fat32format.htm

    Ben PS3 ümün 40kık diskini 160 lıkla değiştirdim. Ayrıca USB den bağladğım 750 GB Seagate diskide bu programcıkla tek partisyon 750 GB olarak formatladım.




  • ustam sağolasın program için benimde sorunumdu format çektim 23kb program ama tıkladığımda bişey olmuyor pro dos açılıp kapanıyor sayfgılar sevgiler ustam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.