Şimdi Ara

[Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
19.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

[Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ?


(En Son Oy Tarihi: 31.8.2021)
Giriş
Mesaj
  • Şikayetvar.com'dan da şikayet ederseniz sonuç alabilirsiniz. Ben, bazı ürünler için, birkaç kere iyi sonuç almıştım.
  • 3 yıl olmasa tamamen ücretsiz derdim de bir süre geçtiği için ödeme beklerdim. Alt tarafı araba. Dünyada en ucuz şeylerden birisi. Uçak falan değil ki uzun süre garantisi olsun. Ya da ne bileyim yüksek bir araba, lambo, ferrari..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkma al gitsin arabanın garantisi bitmiş zaten servis ücretsiz değişim yapmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baller Lifestyle B kullanıcısına yanıt
    Fransızlar araba yapamıyor o yüzden Amerika pazarına girmiyor deyip de Alman arabası önermek de tuhaf olmuş. Ona bakarsanız ABD'de Volkswagen, Audi ve BMW de çok sık arıza yapan sorunlu markalar olarak biliniyor genelde. Sadece Mercedes'i beğeniyorlar. Bu arada 2022 yılından itibaren Peugeot, ABD pazarına giriş yapacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yaşında bir arac için bir miktar ödeme yapmanız kâfi, sonra tarcanlar klima çıkma takılmış der.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arızalı kısım nedir bilmiyorum ama geri isteyin onlardan parçanızı, çok basit bir tamirle aynı parçayı tekrar 3-4 bine satarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kararlı olun hocam kesinlikle geri adım atacaklar. Öyle bir dava yok hem kusurlu olsun hem de bir miktarını sen ver. Başka servisle de görüşmekte fayda var, bazen servislerin tutumları da farklı olabiliyor. 1000 TL az para değil. Servis bakımlı arabaya da çıkma takmayın değmez. Bence ne koparsak kardır mantığıyla hareket ediyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pejoysa çok bile dayanmış. bu daha başlangıç :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

    3 yıl olmasa tamamen ücretsiz derdim de bir süre geçtiği için ödeme beklerdim. Alt tarafı araba. Dünyada en ucuz şeylerden birisi. Uçak falan değil ki uzun süre garantisi olsun. Ya da ne bileyim yüksek bir araba, lambo, ferrari..
    Ben dokuz yaşında arabanın vites topuzunu vs ücretsiz değiştirdim. Derisi soyuldu, firma soyulmaması lazım kusur var dedi ve değiştirdi. Yetkili servis bakımlı arabaydı ve servis bakımlarını başka şehirde yaptırmıştım, orası ilk defa gittiğim servisi. Renault marka


    Zaten konu sahibi arkadaş firmanın bu arızaya kullanıcının sebep olamayacağı görüşünü bildiriyor. Kullanıcı sebep olmadıysa ve bu araba sırf garanti devam etsin diye sizin servise gelip dünya para veriyorsa kusura bakmasınlar değiştirmek zorundalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2014 model full servis bakımlı ford bmax otomatik şanzuman aracımın şanzumanı sorun çıkardı. (Tekrar ediyorum uzatılmış garanti devam ediyor.) Her 2 bmaxten mutlaka birisi kavrama sorunu ile karşılaşıyor, dünya genelinde bir çok ülke bu sorunu kabul ediyor ve kronikleştirip yardımcı oluyorken, arkas oto benden ürün bedeli için 10.000 ₺ ancak garantisi devam ettiği için yüzde 20 si yani 2.000 ₺ talep ediyor. Şimdi soruyorum size,

    Ben o zaman niye enayi gibi bir dünya para verdim de uzatılmış garanti yaptırdım,
    Niye uzatılmış garantim bozulmasın diye bırakın arkas dışı aracı servise götürmeyi, opet dışı yerden benzin almıyorum? Piyasada 2 liraya yapılan bakımlara 5 lira ödüyorum=
    Niye kroniği kabul edilen bir hatayı bana fatura ediyorsunuz (garantim olsa bile)

    Bununla ilgili bmax gruplarında bu sorunu yaşayan çok arkadaşımız da oldu, şikayetlerde yapıldı ancak hiç bir sonuç elde edilemedi. Neymiş efendim otomotiv sektörü kan ağlıyormuş. Bu kan emici zihniyet olduğu sürece afedersiniz ama GEBERSİN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstyy35 -- 31 Aralık 2019; 9:27:24 >




  • Direk servis yerine Peugeot genel merkez ile iletişime geçin eğer gecmediys3niz. Her servis ayrı bir işletme ve mantıkta bu işleri götürmek isteyebiliyor. Bu her marka için geçerli.
    O nedenle ısrarla merkez üzerinden yürüyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir miktar ödeme ile orijinal değişim en makul seçenek olarak görülmektedir.
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    Galerici misiniz?
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Fransa ile görüştüm. Tatil olduğu halde Garanti ve Teknik işler koordinatörü mesajıma cevap verdi. Ancak Peugeot Türkiye'den henüz bir ses yok. Olmasın da, ücretli değişim tekliflerini bu gün ret ettim. Ücretsiz değiştiriyorsanız değiştirin, yoksa herkes kendi yoluna bu saatten sonra servisten içeri girmeme döndü olay.

    Bunun yanında Kasım 2019dan sonra PSA Türkiye sanırım maliyet odaklı düşünmeye başladı, çünkü verilere göre adamlar garantiden dosya onaylamayı kapatmış gibi.

    [Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ?




  • ford kronik sorunların garanti kapsamında yapılması konusunda sanırım daha iyi. focus için iki kere (motor takozu ve baskı balata) garanti başvurusunda bulundum. ikisi de kronik problemdi, garantiden kısa süre içinde çözüldü.
  • aynı durum bende de var
    nissan qashpai 2015 dizel otomatik
    klima ekran camı yapışkanı çıkmış ve klima ara ara ekranı gidiyor görünmez oluyor
    canı isterse geliyor canı istemezse gidiyor

    uzatılmış garanti var araçta garanti bitmeden benim de yaptırmam gerekiyor
    4000 lira ney yav tırstım şimdi
    çıkması 200 lira ney yav teyple mi karıştırdın?
  • Hocam en iyisi kendi onarımlarınızı kendiniz yapın servise de uğramayın bir daha. Bende de 2012 508 var. Aldığımda bazı sıkıntıları vardı servise götürdüm astronomik rakamlar istediler. Bende internetten onarım manuelini satın aldım 70 TL ye. Oradan bakarak kendim çözdüm çok yardımcı oluyor. Örneğin koltuk ısıtmalar bozuktu aldığımda servis beyinler değişecek 1800 tl dedi beyindeki pim yanmış 30 tl ye aliden iki soket aldım değiştirdim. Xenonlar bitmişti servis 1200 çekti 400 tl ye orjinal parça alıp değiştirdim. Cam krikosu bozuldu serviste 1500 civarıydı sanırım 30 tl ye değiştirdim. Size de tavsiye ederim garantiniz de bitmiş servisle uğraşana kadar kendiniz halledin. Spesifik olarak bu parça da söküp takması en kolay parçalardan biri. Bence çıkma parçayı alın. Çıkma parçanın içindeki kartı çıkarıp kendi modülünüzün içine takın. Bu şekilde kozmetik olarakta bir değişim olmamış olur.(O modülün içinde hiç bir kablo yok sadece büyük bir kart var üzerine de tuşların silikonları dokunuyor yani çok basit içinden çıkarması.

    link:https://www.youtube.com/watch?v=avMUGi4ryRk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugatti1907 -- 31 Aralık 2019; 11:45:41 >




  • Çıkmasını yurt dışından temin ediyorum hocam. Ülkemizde 400tl gerçi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jlozde

    Çıkmasını yurt dışından temin ediyorum hocam. Ülkemizde 400tl gerçi.
    uzatılmış garantiye aküyü sokmadılar tüketici hakem heyetine başvurdum delil yetersizliği veya ona benzer bir nedenle başvurumu reddettiler
    tüketice MAHKEMESİNE başvurmamı istiyorlar
    thh ye vermek isterseniz delilleri belgeleri tam hazırlayın diye hatırlatıyorum
  • Bu konuda ne yapardım bilmiyorum ama ülkemizde servislerin durumu içler acısı diyebilirim. Benim başıma gelen bir olay var peugeot yetkili servisi ile ilgili onu anlatayım. Aracımı yetkili servis bakımlı düşük km li olarak satın aldım Faturaları vs her şeyi tam. Bende düzenli olarak yetkili serviste yaptırdım bakımlarını. Aynı yetkili serviste kızdırma bujisi değişimi gerekir denildiğinden aracı bu iş için bıraktım. Normalde bir iki iş günü sürecek iş için 24 gün beklemek zorunda bırakıldım. Bu süre zarfında bujiyi kırıp araç motor içine düşürdüklerini üst kapağın açılması gerektiğini bunun maliyetinin bana ait olacağını söylediler. Mecbur kabul ettim fakat bu denli bir süre geçince baya bir kıllandım. En sonunda aracı teslim edeceklerini teslim ederken de aracın motorunun bitik olduğunu söylediler. Yapılan iş le ilgili resim kayıtlarını istedim. Motor benden habersiz yerinden sökülmüştü. Yaptığım incelemelerde motor iç kısmında darbe izleri vardı. Neticede buji parçası içerideyken marşa basıldığı ortaya çıktı. Araca servis zarar vermiş ve bunu da benim ve aracın üzerine yıkmak istemişti. Bu süre zarfında araç 180 km yol yapmış hesabını sorduğumda test sürüşü denildi. Aynı yerde aracın motorunu açtırıp revizyon yaptırdım. Bu işler yapılırken her şeyi resim ve videolarla belgeledim. Sonra dava açtım. Dava bir sene sürdü bana çıkan karar ancak ödediğim paraları karşılar nitelikte bile değil... Şimdi iş bu haldeyken sorarım size nerede adalet nerede ahlak ve insanlık... 2 aya yakın araçsız kaldım. Bozulan sinirimi ve aptal yerine koyulmamı da ekleyin... Siz siz olun ne yapın ne edin mümkünse tamir gören aracınızın başında bekleyin yetkili servişmiş vs hikaye aracınızdan parçada çalıyorlar ( bu aşamada aracımın katalizörününde çalındığı ortaya çıktı ) zararda veriyorlar sonra hiç bir şey yapmamış gibi suçu size ve aracınıza yıkmaya çalışıyorlar..




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.