Şimdi Ara

PENTAX K-5 DPREVIEW İNCELEMESİ GELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk5/page21.asp

    Pazardaki en iyi Apsc kameralardan biri şeklinde yorumlar geldi. Eleştiriler basit konular daha çok video ve fiyatı ile ilgili.
    Çok başarılı bulunmuş gövde, fiyatı biraz daha düşerse mükemmel bir alternatif geldi diyebiliriz Canon ve Nikon'a

    83 Puanla Altın Madalya almış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 18 Aralık 2010; 12:43:34 >







  • d7000 tahminim tutmasa bile 60d öyle puan alırken k-5 kesin golden award alır demiştim.
    dpreview o kadar da taraflı değilmiş ha ne dersiniz
    en iyi aps-c kamera denmemiş. en iyi yüksek iso fotoğraf kalitesi açısından denmiş.
    afside d7000 kadar iyi bulunmamış. live view modda ise afsinin hızlı olduğundan bahsedilmiş.
    artık bu başarıdan sonra fiyatının düşmesi epey bir zaman alır.
  • pentax
    Pentaxın hangi makinesi başarız olduki rakiplerine karşı. Ama elbet eleştirilere maruz kalacak bir tarafı bulunur forum sakinlerince.. Şahsen ben pentax harici bir slr almayı düşünmüyorum artık. Bu passattan çok daha ucuza aynı hatta daha kaliteli olan superb almak gibi birşey:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 18 Aralık 2010; 12:13:03 >
  • Cromartie "Pazardaki en iyi apsc makinelerden biri haline gelmiş" olacaktı yanlış yazmışım..

    Ayrıca ben dp'nin güvenilir olmadığını düşünüyorum hala fikrim değişmedi 60D'den tam 38 gün sonra bu inceleme çıktı ki ellerinde K5 olduğu halde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 18 Aralık 2010; 12:47:36 >
  • skodayı sırf skoda diye almam ben mesela.
    bilirimki audinin bile alt yapısını kullanır ancak o skodadır.
    bu arada hidrojenperoksit skodanız var herhalde.:)
    pentax ve skoda kıyaslaması mantıklı değil. pentax bütünüyle kendine ait bir markadır(hoya diye bir kuruluşun ancak vw gibi bir markadan copy-paste yapmıyor) ve fotoğraf adına dünyaya çok şeyler vermiştir peki ya skoda? otomob,l dünyasının pentaxı mıdır ki?
    pentax k-7 başarılı bir makinemiymiş bir araştırın bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 18 Aralık 2010; 12:52:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cromartie

    skodayı sırf skoda diye almam ben mesela.
    bilirimki audinin bile alt yapısını kullanır ancak o skodadır.
    bu arada hidrojenperoksit skodanız var herhalde.:)
    pentax ve skoda kıyaslaması mantıklı değil. pentax bütünüyle kendine ait bir markadır ve fotoğraf adına dünyaya çok şeyler vermiştir peki ya skoda? otomob,l dünyasının pentaxı mıdır ki?
    pentax k-7 başarılı bir makinemiymiş bir araştırın bence


    Evet octavia var. İşte yavaş yavaş halk bilinçleniyor. Skoda ülkede hakettiği değeri yavaş yavaş görmeye başlıyor. Skodayı sırf skoda diye almam diyenler skodayı bilmeyip burun kıvıranlardır. Sırf skoda diye almam diyenlerin canon yada nikonun adına,gösterişine para verenlerden yada pentaxmı o ne öyle mintax gibi diyenlerden en ufak bir farkı yoktur... Sadece bir test sürüşü bile tüm fikirleri değiştirir. Skoda vw-audi parçalarını kullanır. Karşılaştırmayı ben fiyat-performans konuusnda yaptım, pentax başlı başına bir markadır. Sırf adı skoda diye alamm diyenler gibi sırf adı pentax diye almayan çok kişi tanıyorum.
    Bende en başta nikon ve canon derdim pentaxmı oda ne der dururdum. Ama pentaxın çok iyi br makine olduğunu bilirdim ama kabullenemezdim. Bir arkadaşın k10d sini 1 gün kullandım sadece. Herşey değişti. 40d kullanan bir arkadaşa bir günlüğüne k10d mi verdim oda dayanamadı k20d aldı. Şimdi senin cümlene bakarak anlıyorumki 'audinin alt yapısını kullandığını bilirim ama yinede almam çünkü o skodadır' sen sadece markaya para veriyorsun bu cümle bunu özetliyor. Bu nedenek üstünde canon yazsın yeterli. yada vw yazsın ama kötü olsada olur. Malesef çok yanlış bir bakış açısı. Sanırım bu yüzden olaylara objektif yaklaşamıyorsun. Ön yargı malesef....

    Bu arada neden her pentax konuusnda bu kadar hassasın anlamış değilim.:) Pentaxla ciddi bir problemin var gibi duruyor. Nerde bir pentax tartışması var ordasın gördüğüm kadarıyla. Bu başlığada hemen makinenin ufak tefek olumsuzlukları yazmış çıkarmıssın. Ben seni canoncu hatırlıyorum bayağıdır tsakip edemedim. Kullandığın makineyi yazarmısın?

    ^'skodayı sırf skoda diye almam ben mesela.'^ Diyen kişi pentaxıda sırf pentax diye almaz. Bu da demek oluyorki Olaylara ön yargı ile bakıyorsun. Bir laf vardırya atomu parçalamak ön yargıları parçalaktan daha zordur diye, bu da o hesap.
    Not:Bu başlık k-5 in başarısı konusu üzerinde yoğunlaşsın mümkünse polemik olmasın isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 18 Aralık 2010; 13:13:28 >




  • elimden geldiği sürece yardımcı olmaya çalışıyorum.
    bakıyorum makinanın kritik noktalarını yazmışım sonra da bu başarısından dolayı fiyatı düşmez demişim.
    benden müzik seti önerisi isterken de kendim sony kullanmama rağmen sana panasonic önermiştim hatırlarsan. hatta sony asla ama asla alma dedim yeni serileri için ki elimdeki eski olmasına rağmen sırf bas veriyor.
    otomobil olayı bambaşkadır. bunu fotoğrafla özdeşleştiremezsin.
    skoda eskiden motoru arkada olan eğri arabalar üreten bir firma imajı var her ne kadar şuan vw olsa da.
    mp3 çalarım ipod değil pek kimsenin bilmediği iriver arkadaşım. sırf herkes biliyor diye aldım değil mi iriverı şimdi?
    marka elbetteki önemlidir özelliklede imajı skoda ile pentaxı bir tutmak uygun değil bunu demek istiyorum. umarım anlatabilmişimdir.
    sorunun halloldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 18 Aralık 2010; 13:31:03 >
  • Afsi Nikon ve Canon gövdelerden biraz daha yavaş tabi. Ama eski Pentax gövdeleri ile kıyaslarsan Af uçuyor diyebilirsin
    Ben kullandım gerçekten çok fark var AF olarak. Ayrıca Af odaklama isabeti daha iyiymiş D7000'den bu bence hızdan daha önemli bir özellik..

    Ayrıca tartışmaya gerek arkadaşlar. Cromartie kötü birşey dememiş. Konuyu dağıtmayalım gövdeyi nceleyelim derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 18 Aralık 2010; 13:32:37 >
  • Polemiğe girmeyi sevmiyorum tartışmayı sevmem. Bu arada müzük setim panasoniz mp3 çalarım iriver:) iphone kullandığım halde müzik için iriver kullanıyorum kalite konusunda bu denli hassasım. Hatta hoparlorum solo6:) Markalara bağımlı biri değilim. Sony olsun yeterki zihniyeti hiç olmaadı bende. konu bu değil şuanda tartışma olmasın burda k5 tartışılsın.
    umarım bir gün seninde elinde k-5 olduğunu görörürüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 18 Aralık 2010; 13:38:10 >
  • @Dae-su Oh

    Benim nedemek istediğimi anlamış ama sen görmek istediğini görmüşsün otomobiller bölümünde sıkı bir skodacıymısşın

    Bu arada konuyla alakası yok ama hangi panasonici aldın? mp3 ve usbli konuştuğumuz bi-amp ve bi wirelı olanı mı?
    bende geçen hafta panasonicin üst markası technics ve de wharfedale aldım.
    konuyu iyice baltaladım. pmden cevap verirsen sevinirim
  • K-5 derken konu nerelere gelmiş.Topiği okurken dpreview'in incelemesi ile bir kulağım kurultayda K-5' incelemesini inceliyordum.
    Konu Skoda' dan açılmışken, bende 1989 den beri kullanırım ve şu an kullandığımda Fabia Combi 96 model. 33.500 km' de. 5. araç. İlk 4 araç için bakım bedellerinin dışında toplam eski para ile 1.273.000 TL extra para harcamışım. yani 1.273 TL. Ama bu son araçta 3. yıldan sonra başıma gelmeyen kalmadı. İlk önce sol ön tekerlek adına lale dedikleri parça gitti 500 TL törkiş lira, Geçen sene yazın araç yolda gezmaya başladı. 23.000 km' de tüm ön düzen, Rot-Rotil ve tablalar hariç ön düzen onlarca lastik takoz ve amartisörler değişti 1.500 Törkiş TL. Bu ay başı Aralık' ta Aracın içine 100 km üstünde çiğ benzin kokusu gelmeye başladı. Soluğu serviste aldık. 3. no' lu silindirin ekzost sibobu kebap olmuş. Basınç 7.5 Tabi üst blok açılınca 5. yıl doldu gerekçesi ile egzantrik kayış - dişli bilyaları, Su devri-daim pompası vb. vs. değişti Normal fatura 4.300 TL. hatıra karşılık 3.100 TL verdik. Kısacası evet doğrudur WV' nin rafını kullanır Skoda Audi Seat ama geçen yaz sıfır 1.4 Polo' da da benzer prb' ler yaşandı, arkadaş hemen yaptırıp sattı. Her ne kadar servis sibop olayına benzin neden olur filan desede çok net WV grubunun rafında bir prb olduğu kesin. Üstüne gidince olayın bunun ancak aracı sıkıştırırsan olabileceğini aksi halde fabrikasyon hata olduğunu kabul ediyorlar. Zaten aracı herhangi bir viteste 6000 d/dk çıkarttığınızda otomatik olarak benzini kesmeside bu tip bir olayın olabileceğini doğruluyor. 1999 model Felicia Combiyi 103.000 km de sattığımda ne ön düzen problemleri yaşadım ne motor nede başka bir olumsuzluk yaşadım. Sadece karbüratör su koyvermişti ve masraf yapmadan tadında bırakayım demiştim ki bin pişman etti bu Fabia. Kısacası soğudum bu gruptan. Yakında tahminen tahminen 2500 km ' lik bir TR turuna çıkmam gerekiyor. Açıkçası bu kışta kıyamette korku dağları bekliyor.
    Gelelim ana konuya, Pentax K-x' den sonra oldukça başarılı bir orta seviye gövde yaratmış. Sensörü 16 mpx' e rağmen ISO konusunda Canon ve Nikon' un bir hayli ötesinde olduğu kesin. SR'sinin + 4 stopluk bir avantaj sağlayabilmesi çok iyi. Ağırlığı Magnezyum-çelik gövde olmasına rağmen iyi ayarlanmış. Ard-arda çekim hızının 7' ye çıkmasıda uçan-kaçancılar için çok olumlu bir gelişme. JPEG kalitesinde görebildiğim kadarıyla bir hayli düzelme var. Kanımca başlangıç fiyatı hariç bu gövde Canon ve Nikon' a bu formatta ciddi bir rakip ve tutulur kanısındayım. Fiyatının düşmesini beklemek lazım Bu arada gereken firmware' lerde çıkmış olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Aralık 2010; 15:25:56 >




  • Pentax K-x ile yakaladığı çıkışı bu gövdeyle birkaç basamak üste çekiyor bana göre.
    Diğer markaların Canon ve Nikon'u daha fazla rahatsız etmeleri gerekiyor. Böylece hem fiyatlar düşük olacak hem de daha iyi ürünlere sahip olacağız diye düşünüyorum.

    Pentax geçmişte yaptığı hataları tekrarlamamaya özen gösteriyor. Özellikle Af hızı ve kararlılığındaki büyük artış ve çok iyi bir yüksek iso performansı bunu gösteriyor.

    Gövde olarak K7 ile aynı boyutlarda, nispeten sınıfına göre daha kompakt bir yapıda ama gövde kalitesi olarak sınıfının lideri diyebilirim.
    Özellikle limited lenslerle harika bir uyumu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 18 Aralık 2010; 15:05:26 >
  • K-7'nin keskinliği de kötüydü, 3-4 ay kullanıp zararına satmıştım, portre için çok önemli değildi, hatta soft fotoğraflar portreye yakışıyordu ama normal çekimlerde istediğim keskinliği bir türlü alamamıştım. ISO 400''den itibaren fotoğraflar bozulmaya başlıyordu. Kullandığım makinalar içinde en doğru renkleri veren K-7 idi, ama dediğim gibi keskinlik olmadığı için en fazla 4 ay dayanabilmiştim.

    Gördüğüm kadarıyla K-5'te noise performansı çok iyi, ama keskinliğini merak ediyorum. Bir de tungstende AF kararsızlığıyla ilgili yazılar gördüm, ne kadar doğrudur bilmiyorum artık.
  • şimdi bu cihaz 5d mark II ve d300s ten dahamı iyi?
    sitedeki puanlar;
    5d mark II :79
    d300s :82
    7d mark :II :84
    k-5 :83
    d7000 :80
    60d:79
    puanlamayı anlamadım gitti
  • coxackie K7'den bana göre her bakımdan daha üstün bir gövde.
    Flickr adresimde örnek fotolar var K-5 ile çekilmiş. Çok hafif bir işleme var sadece. Bana baya keskin geldi sonuçlar ama lensten mi gövdeden mi bilemiyorum

    fz18 orada FF gövdeleri FF gövdeler ile Apsc gövdeleri Apsc gövdelerle karşılaştırmak lazım. Aslında çok doğru incelemeler yapıldığını düşünmüyorum orada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 19 Aralık 2010; 1:00:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dae-su Oh

    coxackie K7'den bana göre her bakımdan daha üstün bir gövde.
    Flickr adresimde örnek fotolar var K-5 ile çekilmiş. Çok hafif bir işleme var sadece. Bana baya keskin geldi sonuçlar ama lensten mi gövdeden mi bilemiyorum

    fz18 orada FF gövdeleri FF gövdeler ile Apsc gövdeleri Apsc gövdelerle karşılaştırmak lazım. Aslında çok doğru incelemeler yapıldığını düşünmüyorum orada.

    o zaman sizin için dahada ilginç bir durumu belirteyim;
    bahsi geçen site Semi-Professional başlığı altında 6 gövde incelemiş;
    Canon EOS 5D Mark II : (79%)
    Canon EOS 7D : (84%)
    Nikon D300S : (82%)
    Pentax K-5 : (83%)
    Pentax K-7 : (74%)
    Sony Alpha DSLR-A850 : (75%)

    Nikon D7000 (80%) ve Canon 60D (79%) bir alt seviyede (Mid Level) ele alınmış, ayrıca Canon 550D (77%) ve Nikon D5000 (75%) de bu segmentte yer almakta.




  • ibrahim üstat hala yorum yazmamış ilginç ama aportta bekliyor eminim sağlam bir döşenir birazdan buraya.
  • Açıkcası hangi kriterlere dayaranak puanları veriyorlar bilmiyorum, ben elime alıp incelemeden bir incelemeye bağlı kalarak çok fazla yorum yapmam. Çekilmiş fotoğrafları indirip incelemek en doğru sonucu verir bize diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raver

    ibrahim üstat hala yorum yazmamış ilginç ama aportta bekliyor eminim sağlam bir döşenir birazdan buraya.


    O değil de Pentax fanatikleri çok görünmüyor ortalıklarda, bu aralar açılan konulara "kardeşim anlamıyorsunuz işte, Pentax en babası, en iyisi, siz de cahilsiniz" diye atlamıyorlar

    Puanlara-notlara takılmayın, yazıları okuyun, yorumlara bakın, karşılaştırma fotoğraflarını inceleyin . 5DMarkII ile k-5, d7000, 300s vs... çok farklı makineler. Puana bakarsanız dxo-mark'ta bir ara d90 alayından iyiydi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.