Şimdi Ara

Perde sabit mi, motorlu mu, storlu mu olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Yakın gelecekte projeksiyon sistemi kurma niyetindeyim. Evimin bodrumunu kullanacağım için yer sıkıntım yok. Marka-kalite bağımsız olarak perdeyi sabit mi motorlu mu tavsiye edersiniz? Storlu olanlar uzun vadede kenarlardan kıvrılma yaptığı için pek önerilmiyor diye okudum. Sabit olanlar hakkında ise kafama takılan şu nokta var, uzun sürede renkte bir solma, deformasyon vs olma ihtimali olur mu? Perdeyi koymayı düşündüğüm nokta direk günışığı almayacak bir yer. Maliyet açısından sabit olanlar motorlulara göre (aynı marka, aynı nitelikte perde olması şartı ile) daha avantajlı olmalı diye düşünüyorum. Görüşlerini paylaşanlara çok teşekkür ederim.



  • yer müsait olduğu sürece sabit çerçeveli (fixed frame) perde kullanılmalı bence,zaten storlu yada motorlular yeri müsait olmayanlar için ve artı motor maliyeti geliyor.

    motorlular da bahsettiğiniz kıvrılmalara karşı zamanla devamlı kullanımda perde de aşınmada olabilir,ayrıca oluşabilecek dalgalanmalar seyir keyfinizi bozacaktır.

    güneş görmemesi bence rengin solmaması için ayrıca avantaj şahsi fikrim.

    Bence yer müsaitse ikilemde kalacak bir durum yok.Gidin sabit çerçeveli bir perde alın.
  • eğer stor perde eni geniş ise yani eni 2 metreyi geçerse az da olsa kenarlardan kıvrılmalar olur. internetten de perde siparişi verebileceğiniz siteler mevcut google "online perde satış" vs yazarsanız size uygun siteler bulabilirsiniz...
  • image İ kullanıcısına yanıt
    Astramastra konuyu özetlemiş. Bendenden bir +.
  • Bende 240x200 storlu perde almıştım projeksiyona çok para verdim diye ucuzundan aldım perdeyi hata yaptığımı bağladıktan sonra farkettim yanlarından kıvrılmalar yapıyordu perdeyi geri verdim ve duvara yansıtarak kullanmayı tercih ettim hem görüntü boyutunuda sınırlamamış oldum şimdi 284x158 görüntü izliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.