Şimdi Ara

Perdella vs Boğaziçi Perde (Projeksiyon Perde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birşeyi çok araştırınca insanın kafası daha fazla karışıyor :(

    Uzun zamandır beyaz duvarda izlediğim Panasonic ax200 projektörümü farklı bir odaya taşıyorum ve projektör perdesi kullanma ihtiyacım doğdu.

    Kullanmayı düşündüğüm boyut 400x225 cm ve motorlu bir perde. Pek çok firma ile görüşüp fiyat bilgileri aldım fakat fiyatlar gerçekten çok değişken ve maalesef bu aralar perde için öyle büyük bir bütçe ayırmam da mümkün gözükmüyor. verebileceğim max. 1000 TL.

    Konuda yazdığım iki firmanın fiyatları açıkcası bana uygun geliyor ama her ikisi hakkında da bilgi sahibi değilim. Daha önce bu firmalardan ürün almış memnun veya memnun olmayan arkadaşlardan yardım bekliyorum. projeksiyon perdesi hakkında hangi web sitesine girsem altından boğaziçi perde çıkıyor anladığım kadarıyla firma internette baya sıkı reklam yapmaya çalışıyor.

    Birde motor konusu var Perdella Raex marka motor kullanıyormuş sitesinde söylediğine göre Boğaziçi Perde ise Mosel. Motorlardan anlıyan tanıdıklarıma sorduğumda sessiz ve devir/dk (28-30-32 gibi...) yüksek olmasının gerektiğini söylediler.

    bu firmaların haricinde bendeki bütçeye uygun başka tekliflere de tabiki açığım.

    Her türlü yorum, teklif, onay, şikayet mesajlarını bekliyorum.







  • quote:

    bu firmaların haricinde bendeki bütçeye uygun başka tekliflere de tabiki açığım

    iletişimden mesaj atarsan ilgilenirler

    http://www.visiotech.gen.tr/contact.html
  • 400*225 perde izleme mesafeniz için uygun olmayabilir. Cihazınızda 720p bir cihaz. Eger 10 metre gibi bir izleme mesafeniz yoksa ebatları küçültmenizde fayda var yoksa izlerken rahatsız olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatroxx

    400*225 perde izleme mesafeniz için uygun olmayabilir. Cihazınızda 720p bir cihaz. Eger 10 metre gibi bir izleme mesafeniz yoksa ebatları küçültmenizde fayda var yoksa izlerken rahatsız olursunuz.

    aslında doğru belki haklısınızdır ama işte daha önce 225*127 cm gibi bir görüntüm vardı artık izleye izleye gözüme küçük gözükmeye başladı şimdi de nasılsa perde alıyorum mümkün olduğunca büyük alayım gibi bir düşünce hakim :)
  • Ende 320'yi geçmemenizi tavsiye ederim.
  • http://www.aktivizyon.com/ un specta perdelerinide bir sorun.
  • 5 Metreden 3 x 165cm kullanıyorum gayet güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatroxx

    Ende 320'yi geçmemenizi tavsiye ederim.

    tavsiyenizin dayanağı nedir acaba? beni yönlendirmesi için soruyorum yanlış anlamayın.

    birde arkadaşlar bu söyeldim Perdella veya Boğaziçi perde buradan ürün alan varmı hiç aramızda? karar vermek için tecrübelerinize ihtiyaç duyuyorum :)
  • Tavsiye tecrübelerime dayanıyor. 720p, 1080p, DLP, LCD projektörler kullandım. Perdem 3.20 eninde 720p kullanırken 5 metrede rahat edemiyordum. 1080p için yeterli.
  • 1080p çözünürlükte cihazla, 400 x 225 lik perdeyi 5.50 metre mesafeden izlemekteyim. Hiç bir sorun yaşamadım. Tecrübe ile sabit. Perde boyutunu seçerken projeksiyon cihazınızın çözünürlüğünü ve izleme mesafenizi dikkate alarak perdenizin ebatını belirlerseniz sorun yaşamazsınız. Tabi ki perde boyu artıkça projeksiyon nun vereceği ışık miktarının azalacağını da unutmamak gerekli. Büyük görüntü ışık ve kaliteli lens ister. Aksi takdirde üzücü sonuçlar alırsınız ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 29 Ocak 2013; 0:24:20 >
  • Ayrıca büyük perdenin bir dezavantajı projeksiyonun lamba değişim süresini de etkiler. Şöyleki 4 metrelik lik perde kullandığınız da lamba 2000-2500 saate geldiğinde ışık miktarı azlığı rahatsız edebilir. Ama 2.5 -3 metrelik perde kullandığınız da lamba 3000 saate kadar sorun yaşatmaz .... Perde ebatını belirlerken lamba kullanım süresine dikkat ediyorsanız bu dezavantajı unutmamak gerekli .....
  • 4 metre ve üzeri büyüklükte perde seçimi yaptınız. Sonrası da ise kullanacağınız kaynak + medya + kablolama da oldukça kaliteli olmalı. Zira görüntü kalitesi için bluray ve bluray filmler kullanmalı eğer mkv izliyorsanız 15 gb üstü büyüklükteki filmleri tercih etmelisiniz. Ayrıca kullanacağınız hdmi kablo mutlaka kaliteli olmalıdır ... Bu şartlar da okey se sizin için perde ebatını büyük tercih edebilirsiniz.
  • kullancağım cihaz panasonic ax200. 2000 lümen ışık gücü mevcut açıkcası bu konuda biraz şüphelerim var ama bu mesajı yazmadan 15 dk önce 400x250cm perde siparişimi verdim bakalım hayırlısı. Sonucu buradan paylaşırım :)

    Cihazım aslında 3 senelik ama lamba süresi 500 saatte, eğer çok sıkıntı yaşarsam parlaklıkla falan ilgili artık yeni bir cihaz arayışına girerim istemeyerek :(

    quote:

    Orijinalden alıntı: max-well

    4 metre ve üzeri büyüklükte perde seçimi yaptınız. Sonrası da ise kullanacağınız kaynak + medya + kablolama da oldukça kaliteli olmalı. Zira görüntü kalitesi için bluray ve bluray filmler kullanmalı eğer mkv izliyorsanız 15 gb üstü büyüklükteki filmleri tercih etmelisiniz. Ayrıca kullanacağınız hdmi kablo mutlaka kaliteli olmalıdır ... Bu şartlar da okey se sizin için perde ebatını büyük tercih edebilirsiniz.


    max-well hangi projeksiyon cihazını kullanıyorsunuz ve hangi mesafede (throw distance) kullanıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dou147 -- 29 Ocak 2013; 16:12:34 >




  • Projeksiyon perdesin de özel ölçü,uygun fiyat ve orjinal kumaş istiyorsanız boğaziçi perde,projeksiyon cihazı için de boyut dijital.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.