Şimdi Ara

Petlas 4 Mevsim Lastik(IMPERIUM PT 535) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
2
Favori
58.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende 2 yıl önce pt515 aldım.daha önce birçok marka ekonomik seri denebilecek conti pirelli lassa kumho marka satın almıştım bunların hepsinden iyi .



    ama ufaktan abs açmaya başladı .zaten lastiğin ömrü 3 yıl olduğu için normal bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamer007_ kullanıcısına yanıt
    hic binmem diyorsaniz almayin ama yerde yarim santim kar kalintisi ya da islaklik bile olsa ve eger ki hava donma seviyesi civarinda soguksa yaz lastikleri hicbir ise yaramiyor. yani olay sadece kar yagdiginda baslamiyor, 3 ay boyunca kesinlikle kipirdamayacaksa sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben son 1 senedir PT 535 kullanıyorum, Toplam 35.000 km yaptım bu lastiklerle.
    Bursada yaşıyorum, Aracım Ctroen Eleysee, 1.6 Manuel Dizel.

    1 - Performansa bakmak için teki 150 TL den sadece ön iki lastiği PT 535 aldım. Arka iki yazlık lastikti.
    2 - 35.000 Km nin ortala yakıt Tüketimi 4.8 L/100 KM , Bir değişiklik olmadı yakıtta.
    3 - PT 535 leri taktıktan 2 gün sonra bol karlı bir günde uludağ otellere gittim geldim, en ufak sorun yaşamadım, karda durebilmek aracı haraket ettirmekten önemlidir. Fren mesafesi karlastiği kadar iyi olmasada gayet tatmin edici, kızaklama hiç yapmadı.
    4 - 1 hafta önce 190 TL den iki tane daha alıp öne taktım, öndeki PT535 leride arkaya taktım.

    Kanımca

    1 - Aracınız manuel ise ve arabayı iyi kullanıyorsanız hiç düşünmeden alın.
    2 - Aracınız otomatik ve 4 çeker ise gene hiç düşünmeden alın.
    3 - Acemi iseniz ve otomatik ise aracınız düşünerek alabilirsiniz.

    - Bu yazdıklarım Bursa ve benzeri iklime sahip coğrafyada oturan arkadaşlar içindir. en fazla 15 gün kar yagışı olan yerler için.

    Ömer Faruk




  • suicide kullanıcısına yanıt
    müdür arac otomatik benim merak ettim şimdi istanbuldayım ve kış lastiği için sıcaklık +7 den ve öncesi için gecerlı lastikleri şuan takmak mantıklı olurmu aksamları evet 6 dereceler oluyor ama hava durumunada bakıyorum oglenlerı 15 hatta 14 derecelerde

    havaların daha sogumasınımı beklemek gerek
  • Mesajlari okudum.coguda eski mesaj gerci ama



    Ozellikle ankaradaki arkadaslar siz iyimisiniz?



    Ankara icin 4 mevsim nedir?



    Kis lasti yerler kar oldugunda gezersin diye yok



    Ankara ayazdir,yokuslari coktur,gizli buzlanma coktur



    Gece telefon geldi yada sabah 5 te.dogum var olum var.icinize sinerek coluk cocuk binebilcekmisiniz araca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 24 Kasım 2017; 1:12:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markanın kendi lastiği için 4 mevsimde ve karda kullanılabilir gibi bir iddası yok. Araştırırsanız, birçok markanın M+S işaretli yaz lastiği olduğunu görürsünüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Petlas 4 Mevsim Lastik(IMPERIUM PT 535)











  • Ben de aldım 4 tane hoşuma gitti . Türk malı olduğu için Türkiye yollarına göre düşünmüşlerdir diye tahmin ettim bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 mevsim lastik hayatımda duyduğum en saçma şeylerden
  • Bu petlas pt535 normal bir yaz lastiğinden daha fazlamı yakıt yaktırır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M+S kış lastiği olarak kullanılabilir diye karayolları kanununda yazıyor.Yani PT-535 kış lastiği olarak kanunen kullanılabilir ben ticari aracıma alıcam.
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/04/20170401-14.htm

    ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

    Denetim ve İdari Müeyyide

    Denetimlerde uygulanacak usul ve esaslar

    MADDE 7 – (1) Kış lastiğinin zorunlu olduğu süre içerisinde;

    a) Kış lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) severe_snowflake işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) severe_snowflake işareti aranır.

    b) Yapılan denetimlerde aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde (M+S) işaretinin okunamaması halinde sırt deseninin Ek-1’de yer alan kış lastiği örnek sırt desenlerine uygunluğu kontrol edilir.

    c) Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında (M+S) işareti olsa dahi, lastik diş derinliğinin ve sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur.

    Denetime ilişkin hususlar

    Ticari araç olduğu için kışlık snowmaster kullanıyorum yazlıklar continental di gayet güzel lastiklerdi Balıkesir Bursa gibi iklimlerde kış lastiği olmadan da kullanılıyordu ,vancocontact olduğundan diş derinliği normal yaz lastiklerinden derin ve olukları geniş.

    Ancak şu an iç anadolu iklimindeyim ve kışın bu continental lastikler bariz ses yapıyor ama kışlık petlası takınca ses gidiyor :) arkadaşın son kasa civic orijinal lastikleri bridgestone ve kışlık petlaslar takılınca yol sesi azalıyor.Üstelik +7 dercenin üzerinde 15-20 derecelerde.

    Yol tutuşa gelince contilerden gram farkı yok hatta yağmurda bile yok.Takıldığı mevsimde conti ne yakıyosa buda o kadar yakıyor.4 mevsim alırsam özellikle yaz performansı ve tüketimi yazıcam beni cesaretlendiren şu an kış lastiklerinin havalar ısınmasına rağmen yakıt tüketimini artırmaması..

    Gelelim 4 mevsimlere artık yazlıkları değiştirme zamanı geldi gibi kışlıklarıda hersene sök tak hem lastik yanakları kaydırıcı sürselerde zedeleniyor hemde sök tak 50Tl oldu.

    Bende PT-535 alıp bir daha değiştirmemek için kullanıcam şehirler arası zaten sürekli açık, kış lastikleri kar bile görmedi ocakta kayseri yaptım özellikle yol dışına çıkıp karda gezindikte lastikler kar gördü :)

    Ayrıca daha önce fark etmemiştim pt-535 lerde jant korumada var. Araştırırken yurt dışı kullanıcılarınında memnun olduğunu tekrar alırmısına evet yazdıklarını gördüm avrupa kullanıyor bizde hala sorular :) adam golfden clioya kadar kullanıyor.

    2018 yorumu bile var.Link:
    https://www.tyres-pneus-online.ie/car-tyres/petlas/imperium-pt535/195-60-r15-88-h.html

    Linkin geçtiği yorum sayfası:https://www.otopark.com/forum/threads/petlas-pt-535-d%C3%B6rt-mevsim-lastikleri.166/




  • Ben aldım 2019 model 1050Tl.Sonrasında 4 al 3 öde çıktı :) 195x65x15 95H RF tanesi 262Tl gibi oldu.Petlas bayiiden aldım.

    Artık yaz kış sök tak ile uğraşmamak güzel olacak :)

    İlk izlenimlerim güzel sanki lastik sesi hiç kalmadı gibi ama yeni lastiklerde ilk zamanlarda bu oluyor.

    Jant koruma olması güzel o şerit her lastikte olmalı

    Şöyle güzel bir durum oldu diğer lastiklerde balans için birden fazla kurşun kullanılırken bu lastiklerde bir kurşun ve küçük bir parça ile balans sağlandı

    Yağmurda kısa kullanım oldu tutuş güzel virajda zorladım kayma vs olmadı lastik başarılı gibi kullandıkça yazarım.

     Petlas 4 Mevsim Lastik(IMPERIUM PT 535)

     Petlas 4 Mevsim Lastik(IMPERIUM PT 535)




  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. bu aldığınız lastikler kış sertifkası alamamış bir lastik yani karda,buzda diğer 4 mevsimler gibi tutunma sağlayamıyor 3PMSF kar tanesi logosu yok bu lastikte. petlasın yeni çıkardığı MULTIACTION PT555 modeli gerçek 4 mevsim lastiktir 3pmsf ve m+s logosu var.
    https://www.petlas.com.tr/lastikler/multiaction-pt555
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Belirttiğin lastiğin ebadı benimkine uymuyor yeni olduğu için sanırım. 205x55x16 ile başlıyorlar sonra diğerleri çıkıyor en çok kullanılan ebat.Yeni yazlık çıkarmış oda öyleydi 2-3 aya tüm ebatları başladı.

    Ayrıca V desenlerle ilgili diğer markalarla ilgili olumsuz yorumlarda okumuştum ,desenden kaynaklı çekme ses gibi belki bir kaç kişide olmuştur çünkü tüm markaların 4 mevsimleri V desenli.Uygun ebat olsada tercihim bu olacaktı :)

    Yollar genelde açık ve kar olmuyor, zaten kış lastiğimde var baya da yeniler onlarda petlas çokda memnunum.Ama hersene sök tak o yüzden 4 mevsime geçtim yoksa yazlık alacaktım bunların deseni yazlığa yakın ve diş derinliği iyi.Kontrolde M+S var yeter.Kar performansı beklemiyorum kış lastiği performansına yakın olsun yeter .

    2004 de Clio ile conti yazlıklarla neredeyse tamamı karlı yollarda Eskişehirden Kayseriye gitmiştim ,tipiye bile yakalanmıştım elmadağ keskin virajlıydı:) şimdi olsa gitmem ama 4 mevsim Orta ve Batı iklimi için bence yeterli.




  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    çoğu kişi kışın karda kış lastiği gibi kullanırım sanıyor ama siz zaten biliyormuşsunuz.

    V lastik konusunda ise 4 yıldır goodyear ultragrip 9 lastik kullanıyorum yakıt tüketimi çok az ve 69 db ile en sessiz lastiklerden biri çekme sorunu yok. o söylentiler V desen kalitesiz nankang, starmaxx gibi performans lastikleri için olabilir. şuan 4 mevsim lastik alacak olsam goodyear vektor 4sezon gen-2 alırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator93

    çoğu kişi kışın karda kış lastiği gibi kullanırım sanıyor ama siz zaten biliyormuşsunuz.

    V lastik konusunda ise 4 yıldır goodyear ultragrip 9 lastik kullanıyorum yakıt tüketimi çok az ve 69 db ile en sessiz lastiklerden biri çekme sorunu yok. o söylentiler V desen kalitesiz nankang, starmaxx gibi performans lastikleri için olabilir. şuan 4 mevsim lastik alacak olsam goodyear vektor 4sezon gen-2 alırım.
    Aynen bende ondan alacaktım ama fiyat biraz pahalı yoksa en iyi 4 mevsim lastiği goodyear vector 4seasons gen-2 .Etiket değerleri mükemmel.

    Ama dediğim gibi ben yaz lastiği desenli 4 mevsim bakıyordum bu lastik tam aradığım, hem fiyatıda uygun.Sırt deseni oldukça iyi jant koruması duruşu iyiki aldım diyorum üstelik yerli olması da tercih sebebim

    Ticarilerde kış lastiği zorunluluğu olduğundan yaz kış sök tak jantlarada yazık :)




  • Evet merak edenlere 1 haziran cumartesi amasya balıkesir yaptım.Bolu civarı yağmur geçişi vardı hemde bu tip yağmurda yolun en kaygan olduğu zamanda.Hava sıcaktı klima saat 12 den sonra neredeyse susmadı bursa çıkışı 1.5 saat dur kalk gidildi.

    Tüketim artmadı 5,6lt pompa verisi 5.8 yol bilgisayarı ,yol tutuş çok iyi yağmur dahil süperdi.Hatta yoğun yağmurda bile 110 gittim otobanda en ufak güvensizlik çekme aqua planning yapmadı.

    Artık kesinlikle özellikle yaz kış lastik değiştirenler için kesinlikle bu lastiği tavsiye ederim.

    Ayrıca lastik çok dengeli bakın daha önce kullanılan balans kurşunu yarı yarıya hatta daha da azaldı.75-80 gr dan 35gr a düştü.Petlas kış lastiklerinde kullanılandan daha küçük kurşun kullanıldı.İlk lastikleri Conti vancocontact 2 de en büyük kurşunlar vardı..

    Yol sesi yeni olduğundan oldukça düşük.
  • Yine eskişehir yağmur geçişli uzun yol yaptım.Bu lastiklerin ıslak performansına kimse laf edemez :) yoğun sağanakta bile banamısın demiyor en ufak güvensizlik yol tutuşta kayıp yok.

    Bu sefer 840 km klima neredeyse hiç kapanmadan kullandım.

    Yol bilgisayarı 5.6 lt ve yakıt ibresi çeyreğin 1 tık üzerinde 840km ve klima açık 100-110km hızlarda.Depo 60lt ve fullleyip sıfırladım.Kış lastiklerinde soğuk havalarda 5.9-6.1 aralığında idi.

    Yani yakıt E etiketli ama C etiketli yazlık contiler kadar hatta bir tık daha az yakıyor.

    Bu kadar ayrıntılı açıklamamın sebebi ben alırken çok tereddüt ettim Yakıt E ,yazın sıcaklarda lastik nasıl olur.

    Ben çok memnun kaldım tavsiye ederim sadece kış testi kaldı :)
  • Bende gecen pt535 aldım clio 4 aracıma. Rizede yaşıyorum eski lastiklerim yağmurda tedirgin ederken pt535 güvensizlik vermedi. Yağmur performansını begendim. Fiyatı diğer lastiklere göre uygun. Kar performansını ve 2-3 sene sonra ne duruma geleceğini bilemiyorum fakat şuan için tavsiye ederim kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.