Şimdi Ara

Petlas'ın yeni ekonomi ve sessiz lastiği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
28.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensodrive

    Yeni seri 741'i bir arkadaşımız 245/45/18 olarak aldı ve çok memnun.


    Insignia aracımın ebadı, şuanda üzerinde Petlas W651 var genel olarak çok memnunum ama balans tutmadığından (ilk lastiklerin tabanları eğriydi) garantiden değiştiler, şuanda da bu açıdan kusursuz değiller gerçi..

    245/45/18" Petlas 741 in ses - yumuşaklık, fren ve tutunma özellikleri nasıl ve önceki lastiğe oranla farklar neler acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerce

    quote:

    Orijinalden alıntı: sensodrive

    Yeni seri 741'i bir arkadaşımız 245/45/18 olarak aldı ve çok memnun.


    Insignia aracımın ebadı, şuanda üzerinde Petlas W651 var genel olarak çok memnunum ama balans tutmadığından (ilk lastiklerin tabanları eğriydi) garantiden değiştiler, şuanda da bu açıdan kusursuz değiller gerçi..

    245/45/18" Petlas 741 in ses - yumuşaklık, fren ve tutunma özellikleri nasıl ve önceki lastiğe oranla farklar neler acaba?


    Alıntıları Göster
    http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=11850

    205/55/16 olanın fiyatı bu sitede fiyatı 176 TL.

    Aynı sitede aynı ebat Bridgestone Ecopia 235TL, Good Year EGP 211TL.

    Genel olarak bu sitenin fiyatları biraz pahalı, fiyatları ona göre düşünmek lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerce

    quote:

    Orijinalden alıntı: sensodrive

    Yeni seri 741'i bir arkadaşımız 245/45/18 olarak aldı ve çok memnun.


    Insignia aracımın ebadı, şuanda üzerinde Petlas W651 var genel olarak çok memnunum ama balans tutmadığından (ilk lastiklerin tabanları eğriydi) garantiden değiştiler, şuanda da bu açıdan kusursuz değiller gerçi..

    245/45/18" Petlas 741 in ses - yumuşaklık, fren ve tutunma özellikleri nasıl ve önceki lastiğe oranla farklar neler acaba?


    Bu araçta c5. Arkadaşım seri kullanır, en son Sorduğum da çok memnundu, fiyatıda oldukça makuldü. Şuan araç üstünde kışlıklar var.




  • Az önce petlas bayisini arayıp sordum sipariş verip getirtiriz 180 lira civarında olur dedi
    205-55-16 pt 515 alacaktım acaba bunumu alsam 515i n11 den 4 ayrı hesaptan 25er lira indirimle tanesini 133 liraya alacaktım 2014 52. Hafta üretimi
  • Petlas pt515 bakarken denk geldim pt525 modeline. Daha sessiz olduğu için dikkatimi çekti. Genelde uzun yolda kullanırım arabayı. 2012 hyundai elantra. 120 km/h üzerine nadir çıkarım. Eğer gerçekten ses konusunda bir avantajı varsa pt525 almak istiyorum.

    Değer mi?
  • C-B etiketli lastik çıkarması petlas için sevindirici gelişme. Fiyatı uygun olacak bu da güzel. Ama ben arabama ıslak tutuşu A olmayan lastik takmıyorum. Keşke biraz daha kaliteli bir ürün ortaya çıkarsalardı. Falken Z914 varken özellikle 205/55r16'da hala tercih edilebilir bulmuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K@sToR

    C-B etiketli lastik çıkarması petlas için sevindirici gelişme. Fiyatı uygun olacak bu da güzel. Ama ben arabama ıslak tutuşu A olmayan lastik takmıyorum. Keşke biraz daha kaliteli bir ürün ortaya çıkarsalardı. Falken Z914 varken özellikle 205/55r16'da hala tercih edilebilir bulmuyorum.

    konu hort hocam gelişme iki sene önce yaşanmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenya64

    Petlas pt515 bakarken denk geldim pt525 modeline. Daha sessiz olduğu için dikkatimi çekti. Genelde uzun yolda kullanırım arabayı. 2012 hyundai elantra. 120 km/h üzerine nadir çıkarım. Eğer gerçekten ses konusunda bir avantajı varsa pt525 almak istiyorum.

    Değer mi?

    aynı fiyata Falken Z914 alın geçin hocam. ben öyle yaptım eski lastiklerim pt515 ti
  • Petlas dan memnun değil miydiniz
  • https://forum.donanimhaber.com/petlas-in-fren-testinde-54-lastik-arasinda-29-olmasi--126265342

    pt515 bile cok kötü bir tutuşa sahipken bu ekonomi lastiği çok daha kötü bir yol tutuş ve frenlenme sunar.

    petlas yerine falken lastikler daha başarılı örn: Falken ZIEX ZE914 EcoRun
  • Falken alın arkadaşlar Türkiye de üretiliyor fiyatları uygun etiket değerleri fiyatına göre çok iyi
  • Aracım 2011 model jetta 205-55-16 petlas progreen pt 525 taktım,takmaz komaz olsaydım bundan daha beter bi lastik olamaz.asfalttaki en ufak engebeleri hissetmeye başladım zıp zıp vuruyor 29psi hava olduğu halde.benim param çöpe gitti sizinki gitmesin aman uzak durun..
  • 2 sezon kullandim lastiği bence guzel lastik sessizdi frrn mesafesi kotu degildi sadece yumusak oldugundan herhalde yanal dönüşlerde biraz daha fazla esniyordu... Ama yumusakligi uzun surecek gibi durmuyordu.
  • İthal lastiğe %20 vergi gelince, sözde yerli olan bu lastik ve abisi lassa kendi halkını söğüşlemek için zam yapmıştı. Kimse yerli deyip duyar kasmasın. Bu olaydan beri ne lassa ne de petlas alıyorum kimseye de önermiyorum.
  • Bu lastiğin 205/55 16 modelini 1 yıldır kullanıyorum. İzlenimlerimi kısaca aktarayım:

    1- Lastik sessiz değil. 70 db olması yanıltmasın. dB ölçümü metrik sistem gibi değildir, yani 69dB ile 70 dB arasında 1 dB fark olması gürültünün de sadece 1 tık fazla olması anlamına gelmiyor. Bu, ses seviyesi çok daha yüksek demek.

    2- Benim aldığım lastiklerden ikisi bir türlü balans tutmadı. Muadillerine göre ucuz alıp tasarruf yaptım diye sevinirken iki lastik için 4 farklı yerde balans yaptırdım onca para verdim ve balans tutmadı. En sonunda Petlas lastiğinde üretim hatası olduğunu kabul edip değişim yaptı.

    3- Lastiğin desenine dikkat ederseniz 3 kanallı. Bu, su tahliyesinin daha az, yol sürtünmesinin bir miktar daha fazla olması demek.

    4- Lastikle yüksek hızlarda yol temasının istediğim kalitede olmadığını gördüm. Yüksek hızlarda kaydırmaya meyilli ve kararsızlığı artıyor.

    Özetle, yerli malı alacam diye Petlas almayın, Lassa alın, Çankırı üretimi Dunlop Sport FM 800 alın, bu lastikten kat kat daha iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 4 Nisan 2018; 12:0:17 >




  • Epeydir kullanıyorum

    Ses iyi

    Fren mesafesi iyi
  • 1.000 kmdir kullanıyorum. Lassa vardı öncesinde , bu lastik çok yumuşak ve konforlu . Sesi de inanılmaz az geldi. Aracımın bu kadar konforlu olduğunu bilmiyordum. Ayrıca sert ıslak , kuru yollarda da fren olarak beni şaşırttı. Tavsiye ederim kısacası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhdmr

    İthal lastiğe %20 vergi gelince, sözde yerli olan bu lastik ve abisi lassa kendi halkını söğüşlemek için zam yapmıştı. Kimse yerli deyip duyar kasmasın. Bu olaydan beri ne lassa ne de petlas alıyorum kimseye de önermiyorum.
    Ağzına sağlık hocam
  • Son 4 yıldır Petlas kullanıcısıydım, aynı lastiğin 185/60/15 ebatlarında olanını aldım. 90 - 100 km arasında ortaya çıkan ve artan bir uğultu problemi yaşadım ve sonrasında gösterdiğim çaba ve firmanın yaklaşımını, firmaya göndermiş olduğum emaili aşağıda alıntılayarak bilginize sunuyorum. Amacım firmayı kötülemek değil, aksine ürünlerindeki sorunu kabullenmeyip eski müşterisini bile nasıl kaybettiğini göstermektir.Karar sizin.

    "
    Sayın yetkili,

    Takribi 4 yıldır hem yerli üretimi desteklemek hem de kendini kanıtlamış bir üretici olduğuna inandığım için ürünlerinizi kullanmakta, ayrıca çevremdeki insanlara da birçok kez tavsiye ederek memnuniyetimi bildirmekteydim ve bu sayede markanızı tercih ettiler. Şu an kışlık ve yazlık olmak üzere 2 takım lastiğiniz bende mevcut. Son olarak satın aldığım PROGREEN PT525 PETLAS ürününden bir şikayetim oldu. İlk başta problemin lastik olduğunu düşünmedim. Aracımı servise götürdüm, lastik olduğunu düşündüklerini ve markaya başvurmamı tavsiye ettiler. Aracımı rot-balans vs. işleri yapan yerlere kontrole götürdüm ve yine lastik kaynaklı olabileceğini söyleyip markaya başvurmamı tavsiye ettiler. Nihayetinde lastikleri satın aldığım bayiye başvurdum. Bayi eski müşterisi olduğum için yardımcı olmak adına çok uğraştı. Birlikte teste çıktık ve bahsettiğim sesi kendi kulaklarıyla duydular. Sağlamasını yapmak için farklı lastiklerle tekrar teste çıktık ve ses olmadığını net bir şekilde hep birlikte anladık. Lastikleri kontrol edilmesi için fabrikaya göndermek istedik fakat eksper geleceği ve lastiklerin aracın üzerinde görmek istediği söylendi. Takribi 1 ay içinde eksper ile buluşmak üzere tekrar bayiye gittim. eksper gerekli kontrolleri (lastiklerin sökülerek kontrolü, araçta lastiklerin takıldığı ekipmanın makine yardımıyla analizi vs.) yaptı ve eksper ile de teste çıktık. Sesi kendisi de duydu ve şaşırdı, neticesinde ürünlerin kontrol edilmek üzere fabrikaya gitmesine karar verdi. Lastikler söküldü yerine farklı lastikler geçici kullanım için takıldı. Ses yine ortadan kayboldu, eksperiniz de buna şahit. Ben bu lastikleri düşük desibelli olduğu ve yakıt tasarrufu sağladığı için bayiye de danışarak aldım. Tarafınızdan üretilmiş olan Petlas kışlık lastiklerim de var fakat onlar da bile böyle bir ses yok ki kışlık lastiklerin yapısı itibariyle bir miktar sesli olduğunu herkes bilir, uzman olmaya gerek yok.


    Şikayetim ve mağduriyetim şudur ki; müşteri düşük desibelli olduğunu iddia ettiğiniz ürününüzün ses yapmasından rahatsız ve bunun ürününüzden kaynaklandığını anlayabilmek için para, zaman ve mesaisinden harcayarak bunu tespit ediyor. Bayiniz müşterinizin bu şikayetini dikkate alarak kontrol edip doğruluyor. Müşteri ikinci kez tekrar para, zaman ve mesaisinden harcıyor ve eksperiniz gelip kontrol ederek aynı şekilde bunu doğruluyor. Ama neticede fabrikada yapılan kontroller lastiklerde hiçbir problem olmadığını gösteriyor. bu nasıl mümkün olabilir? Ya müşteri, bayi, eksper yalan söylüyor, ya ürettiğiniz lastik iddia ettiğiniz gibi hatasız değil, ya da herkesin bir algı ve işitme problemi var ama makine doğru söylüyor.

    Müşteri hizmetlerinizle yaptığım telefon görüşmesi ise sanki fabrikanın verdiği kontrol verisinin tartışılmaz gerçekliği üzerine kurgulanmış. Farklı departman ve uzmanların ortak kararı ile ürünün hatasız olduğu sonucuna varıldığı söyleniyor, yani müşteri, bayi ve eksper yalan söylüyor ve uzman sayılmıyor. Müşteri olarak uzman değilim sadece kullanıcıyım ama bayi ve eksper firmanıza dahil değil mi? Kararları ve incelemeleri güvenilir değil mi? Oysaki müşteri hizmetleriyle yaptığım telefon görüşmesinde bayinin ve eksperlerinizin güvenilir ve tecrübeli olduğu söylenmişti. Değilse eğer müşterinizi neden ikinci kez aynı şekilde zaman ve maddi kayba sebebiyet verecek şekilde kontrole çağırıyorsunuz? Firma kimseyi dikkate almayıp makinenin tespitini kabul ediyorsa ilk geldiğimde lastikleri bırakıp gitmeme neden izin vermeyip eksper kontrol edecek diye tekrar çağırdınız? Müşteri hizmetleri raporda aracımın arka aksında boşluk olduğunu söylüyor, ve ben de sesin kaynağı akstaki problem olsaydı eğer şikayet ettiğim lastikler haricinde iki ayrı takım lastik ile yapılan test sürüşünde ortaya çıkmayan bu sesin kaynağının aksla ilgisi olamayacağını söyleyerek bu tezi çürütüyorum ama cevap alamıyorum (görüşme kaydı sizde vardır, ama dilerseniz bende de var, gönderebilirim). Ayrıca aks konusunu eksperiniz tespit etti, kendisiyle de görüştük ve hem fikir olduk, aksdan olsaydı farklı lastiklerle de kullanıldığında aynı sesi alırdık.

    Bütün bu çabalarımızın sonucunda; anlaşılan şirketinizin müşteri memnuniyeti gibi bir kaygısı yok. Ürünle ilgili bu kadar uğraşı yalanlayan ve emeği hiçe sayan, "herhangi bir üretim, malzeme veya işçilik hatası bulunmamıştır" iddiasıyla sunduğunuz rapor bunun ispatıdır. Ben de bundan sonra Petlas ve üretiminiz olan diğer markaları satın almayacağım gibi, çevremde tavsiyem üzerine ürünlerinizi aldırdığım müşterilere de durumu detaylı şekilde anlatacağım. Kaliteniz ve markalarınızla ilgili yanıldığımı bilsinler, bir daha aynı hataya düşmesinler.

    Saygılarımla"




  • pt 515 ile 525 farkı nedir ?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.