Şimdi Ara

Philips Oled+ 907 (2022-2023) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
526
Cevap
41
Favori
37.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İyi günler.

    Philips 65OLED907 için "TPM211EA_R.101.001.004.252" güncelleme sonrası; görüntü ve diğer ayarlarda değişiklik olmadığı ancak görüntü kalitesinde ve ses yapılandırmasında belirgin bir düzelme/iyileştirme olduğu bir çok yabancı forumda bahsedilmiştir.


    Daha sağlıklı ve temiz güncelleme için dikkat edilmesi gereken temel husus; güncelleme öncesi ve sonrası "Fabrika Ayarları-Tv'yi Yeniden Kur" işlemleri yapılmalıdır. Ayrıca güncelleme öncesi ve esnasında güncellemeler bitene kadar ve "Tv'yi Yeniden Kur" işlemi yapana kadar Tv'ye bağlı HDMI kablo, Usb cihazlar vb. bütün bağlantı elemanlarının çıkarılması gerekmektir. İhtiyaç duyulan kablo ve cihazların bağlanmasının ve bunlara yönelik ayarlamaların, güncelleme ve kurulum işlemleri bittikten sonra yapılmasının daha doğru olacağı bahsedilmektedir.


    Yukarıda bahsettiğim güncelleme sonrası, şu ana kadar ki elde ettiğim görüntü deneyimleri ve araştırmalarım sonucunda; daha parlak, net, keskin ve dolgun renkleri elde etmek için, görüntü ayarlarına yönelik düzenlemesini yaptığım linkin son hali aşağıdadır.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154729661


    Sağlıklı günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 6 Mayıs 2024; 17:9:15 >




  • shy4434 kullanıcısına yanıt
    Hocam selam. Aynı tv ye sahibim. Henüz bahsettiğiniz güncellemeyi yapmadım. Nvidia Shield Pro ve Xbox Series X im var. Harici HDMI kaynaklarından bağlanan cihazlar da parlaklık çok üst seviyelere çıkıyor. Ancak Tv nin kendi uygulamaları ve dahili uydu alıcısında görüntü parlaklığı Hdmi kadar parlak değil. Biraz yabancı kaynaklarda arama yaptığımda yerel karartma gibi birsey yaptığını okumuştum. Hatta servis menüsüne girip bir ayar filan değiştirmek gerekiyordu. Şimdi o ayarın ismini unuttum. Görüntü ayarlarının tümünü hem hdmi da hemde dahili uygulama da birebir aynı yapıyorum. Birebir netflix, prime video, YouTube gibi yayınları geçiş yaparak parlaklığını karşılaştırdım. Hdmi da bariz daha parlak görüntü var.
    Sanırım Oled panel olduğu için Tv kendi kendine parlaklığı kısıtlama yaparak paneli korumaya çalışıyor. Yani vaat edilen parlaklığı dahili uygulamalarında sunmuyor.
    Sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu ?




  • cchacalls kullanıcısına yanıt

    İyi günler.

    Yukarıda bahsettiğim güncelleme ile yaptığım ayarlar sonrası, benim televizyona HDMI ile bağlı Zidoo z9x için hem de televizyonda yüklü platformlarda netflix vb., ayrıca dahili uydu alıcısında görüntülü kalitesi benzer ve tatmin edici düzeyde olmuştur, memnunum.

    Burada dikkat edilmesi gereken husus yayın ve kayıt kalitesinde olabilecek farklılıklar olabilir. Dahili uydu alıcısında aynı çözünürlükte olan kanalların bile kanallar arasında çekim kalitesine bağlı olarak görüntü kalitesi farklılık gösterebilir, kaldı ki bu durum normaldir. HDMI ile bağlı cihazın kalitesi bile bunda çok önemli etkendir ve tercih sebebidir. Bu kapsamda özellikle netflix vb. "Stream" yayın yapan platformların görüntülerinin bir tık düşük olması doğaldır. Bu platformlar teknoloji ve internet hızına bağlı olarak kendini geliştirmektedirler.

    Görüntü ayarları genel görüntü kaliteleri düşünülerek yapılmış ortalama ayarlardır. Bu zaten kişi izleme zevkine göre de farklılıklar oluşturabilir. Hatta bazen bazı film/görüntülerin çekim sahneleri kendi özelinde karanlık olabilirler, böyle durumlarda, o görüntüye özel, ayarlarda değişiklikler yapmak gerekebilir.

    Bahsettiğiniz servis menüsü özel ayarı hangisi bilmiyorum ancak, görüntü ayarları özelinde başka ayarlarda değişiklik yapmadım, özellikle garanti dahilinde servis menüsüne girmenizi tavsiye etmem.

    Sağlıklı günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 6 Mayıs 2024; 18:26:51 >




  • shy4434 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Esasen benim bahsettiğim görüntü kalitesi değil. Ekran parlaklığından bahsetmiştim. Bildiğiniz üzere cihazın 1300 nit parlaklık seviyesi var. Ancak cihaz dahili uygulamalar ve uydu alıcısında bu parlaklığı veremiyor. Ancak Hdmi dan bağlı cihazlarda parlaklık çok rahat farkedilir şekilde daha yüksek benim deneyimime göre. Örnek Hdmi dan bağlı nvidia shield üzerinden IPTV uygulamasından Atv kanalını açıyorum. Ardından kumanda üzerinden Tv tuşuna basarak Tv nin uydu alıcısından Atv kanalına geçiş yapıyorum. Gözle rahat farkedilir şekilde hdmi da görüntü daha parlak. Tüm görüntü ayarları birebir aynı olmasına rağmen. Bu illa ki nvidia shield için geçerli değil. Basit bir hdmi dan bağlı harici uydu alıcısında da aynı durum mevcut.

    Hatta şimdi biraz araştırırken forumdan bir arkadaş tv araştırması yaparken şunu yazmış;

    “””” Geriye LG modelleri kaldı. G2; paneli heatsinkli LG EVO-EX panel. Güzel ve başarımı oldukça iyi. Hatta yine Evo-Ex panelli Philips Oled 907 kağıt üstünde ben 1300nit parlaklık veririm dese de 1100nit veririm diyen G2'nin gerisinde kalmış bir noktada Alman inceleme kanalının videosunda. “”””

    Yani söyleyeceğim panel kâğıt üstünde çok iyi parlaklık seviyesine sahip ancak Philips dahili uygulama ve uydu alıcısında bunu kısıtlıyor. Oled panellerin en büyük düşmanı Isı. Parlaklık ne kadar yüksek olursa Isı o kadar çok artacak. Bir nevi Philips paneli korumak için bir ayar koymus. Servis menüsünden bu ayar kapatılabiliyor.

    Lütfen sizde asagida ki ayarları hdmi dan bağlı cihazınızda bir deneyiniz. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

    Görüntü tarzı : Kişisel
    Oled Kontrastı : 100
    Gelişmiş - Kontrast - Işık Arttırma : Maksimum
    Ortam zekası - Göz Bakımı : Kapalı

    Diğer ayarlar parlaklığa etki etmiyor. O yüzden onları yazmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 6 Mayıs 2024; 19:46:1 >




  • cchacalls kullanıcısına yanıt

    İyi günler.

    Ekran parlaklığı "nit" değeri özelikle teknik açıdan güneş ışığında görünebilirlik/okunabilirlik açısında büyük önem teşkil etmektedir. Tv ekranı için 1000 nit üzeri parlaklıklar idealdir ve işin özünde yeterlidir. Bu bağlamda HDR, HDR +, Dolby Vision teknolojileri ile birlikte ekran parlaklık nit değeri daha önemli hale gelmiştir. HDR, daha yüksek bir parlaklık aralığı sunarak, beyazların daha parlak ve siyahların daha koyu görünmesini sağlar. Dolby Vision ise, ek olarak renklerin daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlayarak daha yüksek bir renk hacmi sunar. Yani Philips'in parlaklık değeri bence yeterli ve başarılıdır. Bununla birlikte Philips'in parlaklık değerini bazı özel durumlar için düşürdüğü bilgisine sahip değilim.

    Ben de televizyon alırken lg oled g2 ve philips oled 907 arasında çok kaldım, ancak öncelikle Philips'in "P5 AI Perfect Görüntü Motoru"nu çok başarılı bulduğumdan tercihim Philips oldu ve bu anlamda memnunum.

    HDMI ile bağlı olan cihazlarda parlaklığın daha farklı veya daha iyi olacağı durumu bence yine görüntüyü işleyen programın gücü ve kalitesine bağlıdır. Mesela televizyona yüklediğiniz farklı uygulamalarda bile kendi aralarında farklılıklar olmaktadır. Şöyle ki benim televizyona HDMI ile hem Zidoo z9x hem de Tv Plus Ready cihazı bağlı; ikisinde de aynı görüntüyü aynı uygulama ile açıyorum, Zidoo z9x ile aldığım görüntü, parlaklık dahil çok daha güzel .

    En son güncelleme sonrası yukarıda paylaştığım görüntü ayarlarını denemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğiniz veya istediğiniz gibi özellikle parlaklık konusunda memnun kalacağınızı düşünüyorum.

    Sağlıklı günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 6 Mayıs 2024; 21:9:18 >




  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.