Şimdi Ara

PHILIPS SNA6500 ADSL2+WIRELESS ROUTER MODEM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
44.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ZMY3435 arkadaşıma katılıyorum.Gerçekten de güzel bir model.kurulum falan o kadar kolay ki direk taktım pc ye hemen nete girdim.99 ytl mi oldu ya bu modemler.ben 170 ytl almıştım.6-7 ay önce ve yanında snu6500 modelinde bir wireless adaptör vermişlerdi.gayet memnunum modemimden.
  • SNA6500 modemim var ancak elimde cd yok birisi setup dosyasını gönderirise sevinicem
  • bende SNA6500 kullaniyorum memnun degilim cok eksigi var modemin
    siemens wireless almayi dusunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaopera -- 25 Ağustos 2007; 2:42:53 >
  • bu arada bu modemi kullananlar WPA güncellemesini yapsinlar .
    xp icin
  • Bendeki alet ısınıyor... sizde de öyle bir sorun varmı ? Daha yeni aldım 3 saatir çalışıyor. Tabi evin içide derece 28 gösteriyor ankarada şu an ama .... Ben hiç ısınmıyor diye biliyordum ? Sizinkiler nasıl ? Bir sorun varsa hemen değiştireyim ?
  • benim modemim de bundan
    memnun degilim
    robotics den sasmayin ve bu modemi almayin
    arayüz cok kötü
    wireless 1 duzar öteden 2-3 diş sinyale ve 20 mbps altina düsüyor
  • Arkadaşa kesinlikle katılmıyorum..Zemin katta kurulu modem ben 4.kattayım canavar çekiş gücü var sanırım sana arızalı ürün denk geldi sonuçta elektronik.....Ben tavsiye ederim alacak olanlara duyurulur yeni sürümleri türkçe geliyor son frimware yüklü halde kaçırmayın derim ben 82YTL ye aldım
    quote:

    Orjinalden alıntı: javaopera

    benim modemim de bundan
    memnun degilim
    robotics den sasmayin ve bu modemi almayin
    arayüz cok kötü
    wireless 1 duzar öteden 2-3 diş sinyale ve 20 mbps altina düsüyor
  • arkadaslar bu modemi aldim nasil wirelessi sifreliyecegim hicbirseyi dogru düzgün anlatmamislar öyle bakmaktayim su an
  • belki işinize yarar arkadaşlar






    ADSL Kablosuz Baz İstasyon Wireless (wpa) şifreleme SNA6500/SNA6640



    MODEM MODELINE GORE AYARLARA GİRMEK İÇİN GEREKEN IP NUMARALARI:

    SNA6500 İÇİN: 192.168.2.1

    SNA6640 İÇİN: 192.168.1.1



    (SNA6500 model ile SNA6640 şifreleme ayarları aynıdır, sadece SNA6640 model modemde ek olarak wpa2

    seçeneği mevcuttur)



    Öncelikle cihazınızın wireless ayarlarına girebilmeniz için Internet Explorer programını açıp adres kısmınahttp://192.168.2.1 (modemimizin ip numarasını yazıp (git-go) enter e basıyoruz (aşağıdaki menuyu göremiyorsanızhttp://192.168.2.1/index.stm adresini yazınız)



    Konsol menusunde (solda) "security" (güvenlik) seçiyoruz.







    Buradan "wireless security" (kablosuz güvenlik) seçiyoruz.







    Açılan pencerede "wireless encryption" (kablosuz kodlama) seçiyoruz.







    Allowed client type kısmına "No wep, no wpa" yerine "wpa" seçiyoruz ve "save settings" (ayarları kaydet) e tıklıyoruz.







    Ayarlar kaydedildikten sonra bir önceki menuye tekrar girerek konsol da solda "wpa" ya tıklıyoruz.







    Açılan wpa penceresinde pre-shared (ön-paylaşımlı) şifre alanına 8 ila 63 karakter arasında şifremizi girip "save settings" (ayarları kaydet) e tıklıyoruz.



    Bundan sonra Philips baz istasyonuna bağlanacak desktop yada laptop bilgisayarda wireless (kablosuz) özelliği açıyoruz (aktive ediyoruz, laptoplarda genelde cihazın önünde yada yanında bir anahtar vasıtasıyla yada "fn" tuşu ile birlikte kullanılan fonksiyon tuşlarından birine basılarak aktive ediyoruz).

    Philips sna6500 baz istasyonu cihazımıza verdiğimiz ismi (genelde "philips") diğer bilisayarda aratarak "bağlan" (connect) tıkladıkdan sonra gelen şifre alanına yukarıda bahsettiğimiz 8 ila 63 karakter arası verdiğimiz şifreyi girerek bağlantımızı gerçekleştiriyoruz.

    Cihazınızı iyi günlerde kullanmanız dileği ile...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZMY3435

    Bu cihazı dün aldım. Daha önce masaüstü bilgisayarım için Airties' ın 4 port kablolu modemini kullanıyordum; ofiste de US Robotics' in 4 port wireles modemini kullanıyoruz.

    Philips' e gelince; kurulum aşaması biraz sancılı oldu ama sonuçta oldu. O kadar kastıktan sonra bir de WPA şifrelemeyi beceremeyip internette arama yapınca Philips Servis İnternet Sayfasını buldum. (http://www.phservis.com/files/sna6500/guide.html )

    Keşke kuruluma geçmeden önce bu sayfaya denk gelseymişim dedim, her şey iki dakikada halloldu. Üstüne bir de Windows' un standart arayüzü üzerinden kablosuz ev ağı kurulumu yaptım, o da sorunsuz çalışıyor. Böylece evdeki masaüstü bilgisayarda bulunan tüm dosyalarıma laptop' tan ulaşabiliyorum. Oradan oraya aktarma derdi de yok.

    Bu arada performans karşılaştırması soran arkadaşlar için biraz anlatmak isterim. Dediğim gibi evde airties kablolu ve ofiste usrobotics kablosuz modem kullanıyordum daha önce. Philips' in wireles hızı, masaüstü ve dizüstü aynı anda kullanımdayken dahi en az Airties kadar. Kesinlikle hayal kırıklığına uğramadım. İnternet paylaşımında USRobotics ile arasındaki farkı da anlamak imkansız. Tek nokta, kurduğum ev ağı üzerindeki veri aktarımı USRobotics' te olduğu kadar hızlı değil, paylaşımdaki klasörleri açarken biraz bekletiyor. Ama bu da tolare edilebilecek bir şey, çünkü USR bu modemin iki katından daha pahalı.

    Netice itibarıyla 99-YTL karşılığında 4port ethernet+wireless bağlantı imkanı sunan, üzerinden kendi ev ağınızı kurup evdeki tüm bilgisayarlarla veri paylaşımı yapabileceğiniz, antenleri sizi sıkıntıya sokmadan 120-130m2 büyüklüğündeki standart ölçülerde bir apartman dairesini kapsama alanına alacak şekilde güçlü ve Philips gibi servis ağı yaygın, bilindik bir markanın ürünü olan bir modem daha bulamazsınız.

    Bulan varsa da söylesin lütfen...




    network' de philips mi diyorsun şimdi?

    zyxel, robotics, linksys (cisco mu deseydik), 3com, vs vs bunlar varken philips ile uğraşmayın. reklam kokuyor bu konu. git airties al çok daha iyi, hizmeti de var işte daha ne olsun. bence sen maceraya atılmışsın. ap alsaydın da olurdu be sana




  • quote:

    Orjinalden alıntı: javaopera

    bu arada bu modemi kullananlar WPA güncellemesini yapsinlar .
    xp icin

    Peki nasıl yapacağız ?
    Elimdeki modem WPA2-PSK kullanıyor. XP ise WPA-PSK destekliyor ve WPA2-PSK 'yı desteklemiyor. Bunun sonucunda da kablosuz bağlanmıyor. XP'nin WPA2 desteğini nasıl sağlayabilirim ? Şimdiden teşekkürler.
  • süper modem 2 yıldı kullanıyorum hiç kopma yaşamadım şu ana kadar wireless ise sadece 802.b alınca 4 kat aşağıdaki komşudan girebiliyorum
  • Bende philips sna6500 kullanıyorum. Bağlantıda herhangi bir sorunum olmadı. Gayet iyi. Fakat wpa şifreleme yaptığım zaman şifreyi doğru girmeme rağmen bende bağlanamıyorum. Bir çözüm yolu bulamadım. Acaba başka ayarların da yapılması gerekiyor mu? (windows ile ilgili ayarlar). Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
  • bende şuanda bu modemle internete bağlanıyorum. Gayet güzel ve hızlı. Ben çok memnunum alacak arkadaşlara göre tavsiye ederim fiyatına göre çok güzel bir modem
  • up
  • bu modemi 7-8 ay kullandım.Sorunluydu hiç memnun kalmadım.Kafasına göre ip veriyordu veya vermiyordu sürekli aç kapa yaptırıyordu en sonunda bozuldu kurtardı bizi.Aman lanet olsun
  • arkadaşlar benimde philips sna 6500 modemimde problem var modemi alalı çok olmadı sürümünü güncelledik bu sefer ara yüz ingilizce oldu ve ilk başta ayarları yaparken ülke kısmında türkiye çıkmıyo internete bağlanıyo ama bağlantı çok yavaş msn e girmio sistem dosyası hatası veriyo normal modemle denedik sorun yok biri bu konuda yardım edebilirmi yazılımı nerden güncelleyebilirim yada sorunum için hangi ayarları yapmam gerek?yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
  • yukarıda bir arkadaş demiş aynen bendede vakti zamanında wpa şifrelemesi bir türlü çalışmamıştı.Modem sorunlu.
  • Arkadaşlar Ben Bugün philips sna6500 modem Wireless aldım Cdyi Bilgisayarıma Taktım ama İnstall Softwareye tıklayınca bağlantı sorunu weriyo kabloların takılıp olmadıgına bakın diyo yada programın acık olduguna diyo anlayamadım ben daha başta takıldım lütfen bunu nasıl yapcaçağımı sölesin modemde Pwr XDSL OnLine WL Işıklarının Hepsi Yanıyo Çözemedim Bİrisi Yardım Edermi Çok öNemli Msn dead_anger@hotmail.com
  • Şifreleme vistada çalışmıyor. Şifreleme yapmazsan çalışıyor. En sonunda da kendi kendine gitti. AIRTIES, ZYXELL, ROBOTICS gibi modemlerden şaşmayın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.