Şimdi Ara

Philips TV 8. Kez Bozuldu :) Servis 3. Kez 450 TL Para İstiyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
14.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onu alma bunu alma,peki neyi alacagız yahu.
    3 sene 3 ay önce LG 49 lb620 aldım. Aksamları 3-5 saat kullanılan tv bu haftasonu ses var görüntü yok moduna gecti.
    Servis kaydı açtirdim.bugün aradılar ve sorunu anlatinca direk led konsulu arızalanmiş,600 tl dedi.üstelik kredi karti olmaz ,
    Nakit isteriz dediler.
    3senelik bir tv nasil ana komponentini öldürür? Bu tvlerin ömrü 3-4 yıl mı ki?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realgs

    Onu alma bunu alma,peki neyi alacagız yahu.
    3 sene 3 ay önce LG 49 lb620 aldım. Aksamları 3-5 saat kullanılan tv bu haftasonu ses var görüntü yok moduna gecti.
    Servis kaydı açtirdim.bugün aradılar ve sorunu anlatinca direk led konsulu arızalanmiş,600 tl dedi.üstelik kredi karti olmaz ,
    Nakit isteriz dediler.
    3senelik bir tv nasil ana komponentini öldürür? Bu tvlerin ömrü 3-4 yıl mı ki?

    Malesef artık öyle. Tüketim ve satış döngüsü hızlansın diye alayı birkaç yıla dayanabilen ürünler üretiyorlar. Evladiyelik tüplü Tv'ler eskide kaldı. :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maalesef tv sektörü stabilite ve dayanıklı tüketim eşyası kriterlerine artık riayet göstermiyor

    yeni modeller çok sık çıkarılıyor ve satış politikaları gereği ürünler sürekli yenilendiği halde test süreleri ve kalite kontrol aşamaları çok hızlı geçiliyor.

    özellikle tv'ler bir çok bileşenle çalışabilir hale getirilip, bu bileşenlerden dolayı meydana gelebilecek donanım arızları öngörülmüyor, maliyet artmasın diyede yeterli izolasyonlar yapılmadığından cihazın ana kartı kendisine bağşanan her inputtan etkileniyor.

    örneğin benim harici beslemeli hdd cihazım usb üzerinden tv'e bağlanabiliyor, ancak hdd'den kaynaklı usb portunda meydana gelen geri besleme akımı ana karta zarar verebilir.

    zaten yeni tv'ler yine aynı sebeplerle software olarakta yetersizler.

    kısacası üzerinde yeterli mühendislik çalışmaları yapılmadan üretilen yeni nesil tv'lerin hepsinde var bu sorunlar. Sektöre etik değerleri korumayı öngören yeni yasalar gerekli ki herkes aynı anda bunlara riayet etmek zorunda kalsın ve rekabet ortamıda zarar görmesin




  • Konuyu biraz hortlatmış olucam ama bende başıma geleni yazayım.

    2014 yılında sıfır Philips 47pfl6008k/12 modelini aldık. 9 ay sonra ses var görüntü yok, serviste anakart değişti. Ardından 1.5 yıl sonra yine ses var görüntü yok yine servise verdik bu sefer 350-400₺ (tam hatırlamıyorum) para aldılar. Sonra tam bir yıl sonra yine aynı sorun, ses var görüntü yok yine servise verdik 450₺. Bundan tam 1 yıl sonra bu yaz yine arıza yaptı ama bu sefer farklı bir arıza. Stanby ışığı iki kez hızlı yanıp sönüyor. Tv açılmıyor. Fişleri çektim, bütün bağlantıları söktüp tekrar taktım düzelmedi. Servisi aradım durumu anlattım fiyat aldım, "büyük ihtamalle anakarta sorun var, 450 ila 600₺“ dediler. Bende dedim bu tv artık 4 yılı tamamlamadan 4. arızayı yapmış 4 yılda verdiğim paraya bir tv daha alabilirdim dedim ve sinirlendim yaptırmadım. Yan odada ki 11 yıllık arçelik tüplü tv’yi getirdim. Yaklaşık 2 aydır ondan izliyoruz. Geçen rüyama girdi Philips tv’yi deneme amaçlı çalıştırıyorum ve açılıyordu. Bende olur mu olur diye denedim bir baktım tv açıldı. Ağzım kulaklarımda geçen akşam ondan izledik. Ama gel gör ki sabah tv yine standby modunda ve açılmadı.

    Sıkıntı ne bende çözemedim.

    Benim de böyle bir anımdı, kısa tutmaya çalıştım. Okuduğunuz için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FlightClub kullanıcısına yanıt
    Rüya kısmı gerçekten ilgi çekici olmuş hocam. Çok geçmiş olsun bu arada. Philips pardon TP Vision artık bitmiş. TV tamircisi bir tanıdık var. Bir söz söyledi. Philips alarak büyük hata etmişsiniz. Belirli sürelerde anakartı bozulacak şekilde ayarlıyorlar, hele hele Allah muhafaza led aydınlatma bozulursa yandınız falan demişti iyi hatırlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Ekim 2018; 19:8:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Artık bende tv piyasasına hiç güvenmiyorum. Gidip 3000-4000 para verip senelerce kullanabileceğim hiç bir ürün göremiyorum ayrıca güvenemiyorumda. Bu yüzden 1.500 tl'ye yerli tv alırım, bozulsada yerli marka kazansın. Bu sömürgeciler kazanmasın.
  • FlightClub kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun.
    haziran 2016 da almış olduğum philips 49pus6561 şuan iyi durumda. çok memnun olduğumu söylemek isterim. hiç bir sıkıntım yok :)
    android 5.1 ile android 6.0 TV kötüydü. şimdi android 7 ile tv mükemmel oldu :)

    aldıktan ilk 1 yılda 4 kere arıza gördü. sonunda kusursuz oldu...
    1 arıza: kumandadan tv kapattıktan sonra hemen tv fişi çekildi ve tv bidaha açılmadı. (HERŞEY BUNLA BAŞLADI)
    2 Arıza: gelen tv arızalı olarak geldi. düzgün çalışmadı :)
    3 Arıza: gelen tv Ekranda çok iz var. temizlenmiyor.
    4 Arıza. gelen tv panel temizlenmiş halde geldi ve tv çok mükemmel oldu.

    şubat 2017 den beri tv çok güzel çalışıyo. kusursuz çalışıyor.

    şu bulutlanmadan kurtulsak süper olcakda. samsung dada LG dede SONY dede öyle şikayet olduğunu öğrenince rahatladım.
  • iPeople kullanıcısına yanıt
    Size de geçmiş olsun.
    Şöyle de yanlış anlaşılmak istemem. Philips Tv’yi alırken severek ve isteyerek aldım ve o yıllarda bu fiyatlarda diğer Tv’leri karşılaştırdığım zaman en iyi görüntü kalitesi ve renk Philips’teydi. Şu an da bunu söyleyebilirim aslında. Gerçekten beğeniyorum bu markayı. Ama teknoloji biraz şans işi. Sony, LG, Samsung’da alsan 3 kere servis yüzü görebiliyorsun. 1500₺’ye full Hd Tv alan biride ömürlük kullanabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlightClub

    Size de geçmiş olsun.
    Şöyle de yanlış anlaşılmak istemem. Philips Tv’yi alırken severek ve isteyerek aldım ve o yıllarda bu fiyatlarda diğer Tv’leri karşılaştırdığım zaman en iyi görüntü kalitesi ve renk Philips’teydi. Şu an da bunu söyleyebilirim aslında. Gerçekten beğeniyorum bu markayı. Ama teknoloji biraz şans işi. Sony, LG, Samsung’da alsan 3 kere servis yüzü görebiliyorsun. 1500₺’ye full Hd Tv alan biride ömürlük kullanabiliyor.
    orasıda öyle ben yerinde olsam anakartını internetten sipariş verip kendim değiştirirdim. daha iyi olur diye düşünüyorum.

    benim tv bozulsun servise vereyim. anakart problemi olduğunu söylerlerse ben kendim internetten anakartını alıp kendim takacağım. en iyisi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPeople -- 17 Ekim 2018; 13:36:47 >
  • Evet anakart değişimi yaptıran ben. Yine tv de kronik bence sorun olan açılmama kırmızı ışık iki defa yanma durumu ile karşı karşıyayım. Bir görüşcem servisle bakacak artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle Philips TV almayın diyerek katılıyorum ben de. 8109 tv var bende. Senesi geçmeden başlayan sorunlar... Anakart değişimi, açılmama kasma falan felan. Kırasım var TV'yi. Yine bozuldu lanet marka.
  • Evimde 2 tv var 2'side samsung :) Biri 2012 yılında diğeri 2014 yılında alındı . ( 55ES8000 - 48H6470 ) ES8000 alındığı günden beri tık demeden çalışıyor. ( Dilimi ısırayım:D ) H6470 ise 1 ay önce bozuldu ne yazıkki TV çalışıyor fakat ekranın sol kısmı morardı servis panel arızası dedi 900TL istedi biraz araştırdım yaptığım araştırmalar sonucu sanırım arızası LED BAR denilen çubuklarda :) babam'a 2 tv aldım 2009'da biri sony LCD panel 2016'da 4K LG ; 2side taş gibi çalışıyor :) Gelelim konumuza 2 tane akrabam 3 adet philips tv satın aldı daha yeni çok olmadı 3 tv'de senesini doldurmadan 1'inde TOZ problemi oldu 1'inin anakart 1'inin panel gitti. Servis ürünlerin tamirini yaptı ama hepsi şuan diken üstünde ne zaman bozulacak diye TV'lerin gözüne bakıyor..
  • bimeks mağazasından Philips Android Ambilight uhdtv 4K 49PUS7101/12 TV aldım.
    Sabah TV yi açtığımda ekranın sol alt tarafında ince uzun beyaz bir ışık belirdi ve çok da belirgin sanki birisi bir cisimle bastırmışta ekranda kalıcı iz olmuş gibi. Ancak dışarıdan ekrana bir zarar vererek bu izin olmadığını biliyorum olsa zaten ekranda da bir iz oluşurdu. Sağ alt köşede de hafif bir beyazlık var dikkatli bakınca oda belli oluyor. Fişi çekip yeniden başlatmama ve görüntü ayarlarını değiştirmeme rağmen beyaz ışık bir türlü gitmedi.
    Netten araştırdığım kadarıyla panel arızası olabilirmiş. Asıl sıkıntım Bimeks' ten aldığım bu TV den oldukça memnundum fakat şu an itibari ile internetten araştırdığım kadarı ile Bimeks firması sanırım iflas etmiş durumda Bimeks'e ait müşteri hizmetleri numarası sürekli meşgule atma sesi ile çalıyor.
    Bu TV ye ait garantinin dolmasına tam olarak 1,5 yıl daha var 06.05.2021 tarihine kadar garantisi devam ediyor. Yüksek ihtimalle sorun TV nin paneli değiştirilerek gideriliyor ve bunu ben herhangi bir yetkili serviste kendim ücretini karşılayarak yaptırmaya kalkarsam en az bin TL bir masrafı çıkacak. Bimeks firması gerçekten iflas etti ise bunun garanti işlemlerini devir alan ya da geçmişten beri teknik servis desteği aldığı firma ya da firmalar bu garanti dahilinde işlem tesis ederler mi.
    Fazladan para ödeyerek garantisini 3 yıl daha uzattığım bu TV nin garanti kapsamında arızasını nerede ne şekilde giderebilirim lütfen yardımcı olun. Bimeks iflas etti ise Tüketici Hakem Heyeti'ne gitsem sonuç alabilir miyim. Davayı tabi ki de kazanırım ama iflas etmiş olan bir firmadan TV nin ücretini nasıl tahsil edebilirim.Philips TV 8. Kez Bozuldu :) Servis 3. Kez 450 TL Para İstiyor

    Philips TV 8. Kez Bozuldu :) Servis 3. Kez 450 TL Para İstiyorPhilips TV 8. Kez Bozuldu :) Servis 3. Kez 450 TL Para İstiyorPhilips TV 8. Kez Bozuldu :) Servis 3. Kez 450 TL Para İstiyor




  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Bunun için Bimeks vs. ile iletişime geçmene zaten gerek yok.
    Eğer faturan varsa Philips yetkili servise götürmen kafi.
    Hatta faturan yoksa bile sanırım bazen sistemlerinde alım tarihi vs görünüyor cihazların.
  • cgunday kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi düşünüyorum.bir daha Philips TV almam.48 inç çerçevesiz tasarım li pfs 8109 vardı.3 gün önce görüntü gitti 2015 yılında almışız servis kart değişim ücreti olarak 1620 TL istedi.kart tamiri ise 960 TL.
    Philips garantisi bittikten sonra müşterisi ile ilgilenmeyen bir. Firma
    TV nin görüntü kalitesi mükemmel.amblight çok güzel ancak tamir fiyatlari yüksek ve TV çalışırken de stabil bir işletim sistemine sahip değildi.o yüzden Samsung tercih edicem bir dahakine
    Şu anda mecbur yaptırıyoruz yeni TV ler 5 bin civarı
    Sevgiler saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkostu E kullanıcısına yanıt
    Umarım benim yaşadığım sorun serüveni gibi olmaz, kart değiştirmek de çözüm olmuyor bu Allah'ın belası Philips'te.
    Bir 6-8 ay sonra yine aynı durum olabiliyor.
    İnşallah sizinkisi sonsuza kadar çözülür...
  • Bende de 42PFL6008k var. O zaman 5 yıl garantili almıştım, 2013 sonuydu galiba. 5 yıl boyunca 3 defa anakart değişimi yaptılar. En son 2018 sonunda kart değişti şimdi yine 4.dsfa aynı arızayı verdi. Kart değişimine 1200TL, tamirine 600TL istiyorlar. Son bir defa daha tamir ettiririm, bir dahakine yeni TV alırım muhtemelen. Ama Philips bir daha asla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led TV konusunda Philips (TP Vision) pişmanlıktır. Net. Adem Helvacı Youtube videolarında tüm pisliklerini bir bir ifşa etti. Henüz almamış ama almayı düşünenlere duyurulur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar herkese konuyu hortlatmak istemezdim ama 49 pus 7002 tv den çat sesi gelmiş gürültulü ve kapanmiş maalesef bazı şeyler okudum ben de araştirdim besleme ünitesi ana kart vs yazanlar var tv 2017den beri hiç soeun yaratmamısti bugune kadar ? Ne kadar maliyet çikar nasil hareket etmeliyim yardimci olur musunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Ah be arkadaşım bende iyi niyetle uyardım örnek gösterdim vs, yemediğim laf kalmadı yaw.


    Takım tutar gibi marka tutuyoruz!.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.