Şimdi Ara

Pil ömrü uzatıcısını kullanıyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung NP300E5C kullanıyorum. Pil ömrü uzatıcısı modunda %80 i geçmiyor şarj ederken. Pil ömrü uzaması için kullanıyorum ancak o mod açıkken yine bilgisayarım şarj aletine bağlı. Bu şekilde kullanmanın ilerde bir sıkıntısı olabilir mi? Daha önce kullandığım 2 bilgisayarımında pilini istemeden kullanırken bitirmiştim. Şarjları hiç gitmiyordu. Bu bilgisayarda da aynı olayı yaşamak istemiyorum açıkçası.



  • Bu sorunun yanıtını ben de çok merak ediyorum. Bir de ne zamandan sonra pil ömrü uzatıcısını kullanmak iyi olur? İlk günden itibaren kullanmak iyi olur mu yoksa ileride mi kullanmak gerekli?
  • Pil ömrü uzatıcısını kapatıp bataryayı %85 e falan doldurun sonra açın öyle kalsın daha şarj etmez diğer türlü %77 falan olunca yine şarj ediyo bu da ömrü kısaltır bi işe yaramadığı düşüncesinde değilim 1 yıl oldu hala pili 100% doldurunca int surf 2 saat yetiyo arada %100 Sarj de şarj yapmak da lazım
  • Mutlaka biraz işe yarıyordur. Ama kullanmamak da kayıp değil. Pilin en hızlı tükenmesine neden olan işlemci yüklenmesi ve ekran parlaklığı. Bunun dışında kalanların tüketimini kısarak çok az bir fark elde edilebiliyor. Bataryayı haftada bir iki defa yüzde onlara kadar düşürüp sonra full şarj etmek en iyisi.Aralarda tam boşalmadan ya da tam şarj olmadan da kullanılabilir ama sürekli bu şekilde kullanılırsa sakıncalı olabilir.
  • Bir de laptop'u prize takılı kullanmama rağmen kapalı kaldıktan sonra ertesi gün açtığımda %1 şarj düşmüş oluyor ama hala prize takılı görünüyor. Bu normal mi?

    Ondan sonra yine pil ömrü uzatıcısı ile ilgili bir şey soracağım :)
  • Çok samsung kullndım makinemde samsung bu tasarruf modunu şahsen hiç kullanmadım makul şekilde kullandım tam kapasite 30 ay oldu performans yerinde,ciddi bir yıpranma yok şimdilik.
  • Daichi kullanıcısına yanıt
    Makine prize takılı kullnıldığında tam dolduğu vakit gücü kesiyor boşta kalır be lion piller boştayken belli zaman diliminde boşalmaya başlarlar ertesi gün yada diğer günü %98 prize takılı dolmuyor gibi uyarılar alırsınız bunlar normaldir %95 altına şarjı düşürdüğünüzde yine tam dolar,sorun yok kısaca.
  • Ben makinayı ilk aldığım günden beri pili eski makinalarım gibi olmamsı için ömür uzatıcı modunu kullanıyorum. Haftada bir kaç güm %10 lara kadar şarjı düşürüp yeniden %80 e kadar şarjlıyorum. Şu ara öyle gidiyor bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.