Şimdi Ara

Pilin yüzde kaçta şarj olacağını ayarlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarı genelde fişe takılı kullanıyorum pilsiz kullanmak tehlikeli olduğu için pil takılıyken fişe takıyorum şöyle bir sorun var %97'ye düşene kadar "%97-fişe takılı-dolmuyor" diyor fakat %96'ya düştükten sonra "fişe takılı şarj oluyor" diyor. Sürekli şarj etmek de pilin ömrünü kısaltacağı için bunu ayarlamak istiyorum. Mesela %70'e düşene kadar şarj etmesin fişten kullanayım sonra şarj etmeye başlasın. Mümkün müdür? Var mı bunu ayarlayabileceğim bir program?
    Cihaz Ativ Book 2

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoyluTurk3 -- 23 Ekim 2013; 17:45:38 >



  • Yok mu bu konu hakkında bilgisi olan?
  • Öyle bir ayar yok o dediğiniz uyarıyı pilin tam şarjdan biraz düşüş yapması durumunda verdiği uyarıdır bu pilin kendini korumaya almasıyla alakalı %95'e düşürdüğünüzde yeniden şarj olur.Hem şarj neden etmesin normal şekliyle kullanın tam dolu olabilir haftada 1 defa pil uyarı verene kadar boşaltıp doldurun yeter.Sizin istediğiniz gereksiz bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Öyle bir ayar yok o dediğiniz uyarıyı pilin tam şarjdan biraz düşüş yapması durumunda verdiği uyarıdır bu pilin kendini korumaya almasıyla alakalı %95'e düşürdüğünüzde yeniden şarj olur.Hem şarj neden etmesin normal şekliyle kullanın tam dolu olabilir haftada 1 defa pil uyarı verene kadar boşaltıp doldurun yeter.Sizin istediğiniz gereksiz bir durum.

    Pilin durmadan %95 - %100 arasında şarj olması pile zarar vermez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoyluTurk3 -- 23 Ekim 2013; 22:06:42 >
  • sıkıntı değil o uyarıyı 2-3 günde bir görürsün hiç şarj etmeyin sıkıntı değil size söyledim haftada 1 defa deşarj edin yeter.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Peki, teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.