Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
15
Favori
46.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim A-70 geldi

    Benimde elimde 4 ohmda 175 watt olan zor sürülür Monitor Audio RX8 ler var,bakalım Pioneer LX AVR'lere nispeten ses ve güç ne durumda olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 25 Ocak 2013; 16:53:46 >
  • Orhan eline sağlık,
    Şefik hayırlı olsun
  • Digital ekran olmasin daha iyi zaten stereo da gerekli bir sey degil neyin bilgisini verecek ki bize cihaz...bu arada pioneer bu yeni cihazlarina rms degeri olarak tek deger vererek 100 yillik 4ohm ve 8ohm muhabbetine farkli bir yorum getirmis...gerci benim iki sene once kullandigim yeni nesil d sinifi onkyo a-9155 de de boyle bir durum soz konusu idi enteresan işler bunlar demek ki class d olunca degerler sapitiyor olculemiyor :p bu arada cözünürlük olarak a sinifini her zaman tercih ederim hatta ab sinifini.....d sinifi az elektrikle cok is yapar verimlidir arka plan sessizdir ısınmaz vs...ama ben henuz saf stereo ses icin tercih edilebilecek kadar cözunurluk detay vs. sunabileceklerini zannetmiyorum...bakalim belki de ben yaniliyorumdur dinleyelim gorelim hep beraber isin icinde sabre dac var cunku hersey olabilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-70 i hic bilmem görmedim bile bu topikte haberim oldu.velhasil tecrubeme gore biliyorum ki a+b 190 w max. demislerse
    doğrudur.
    bu arada yanliş anlasilmasin dandik derken şaka yapiyorum. Sefik bey ampliyi dinleyin artik merak ettim. amfi arkasinda 70w mi ne yaziyordu. nasil oluyor 180w :)
  • Bir gelişme yokmu halen? Sonuç nasıl!
  • Karaoke koymamışlar, siz hala wattasınız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilhan -- 25 Ocak 2013; 20:57:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astramastra

    Orhan eline sağlık,
    Şefik hayırlı olsun


    Serdar sağol


    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    a-70 i hic bilmem görmedim bile bu topikte haberim oldu.velhasil tecrubeme gore biliyorum ki a+b 190 w max. demislerse
    doğrudur.
    bu arada yanliş anlasilmasin dandik derken şaka yapiyorum. Sefik bey ampliyi dinleyin artik merak ettim. amfi arkasinda 70w mi ne yaziyordu. nasil oluyor 180w :)


    Can üstad varya ben lazım sen benden lazsın yukarda onca tartıştık yazdık çizdik.Pioneer derki A+B olunca 180watt oluyor ama speaker minimum ohm değeride 4 ohmdan 8 ohma çıkıyor.
    Artı sitesinde Pioneer kendi koymuş A70 sayfasına 180watt D class diye

    ilk gözlenimlerim işçilik çok iyi,arka girişler altın kaplama,çok fonksiyonel alet olmuş yani bu fiyata bu görünüş harika iş çıkarmışlar.

    güç konusuna gelirsek,şu ana kadar kullandığım LX73,LX75 ve LX76 dan daha güçlü .Demekki 17kg oluşu boşuna değilmiş 4 ohmluk RX8 leri alt seslerde bile titretti.yani A+B konusuna girmeye gerek yok sadece A yada B fazlasıyla yetiyor.

    Ses olarak D classın izlerini Sabre DAC harici girişler taşıyor,henüz Sabre DAC deneme imkanım olmadı çünkü elimde tüm transporterlar optic çıkışlı.Coaxial çıkışlı pazartesi elimde olacak,birde yarın @turushan arkadaşımdan Sony cdp alacam öyle deneyecem.

    AV Bypass özelliği çok iyi çalışıyor,sinemada Onkyo 3009 ile beraber kullanımda sanki 1 adım öne çıkardı frontları.Pre power niyetine Power bakanlara bu fiyata çok iyi bir seçenek olur.hem elinizde Power olmuş olacak hemde Stereo amfi hemde DAC,bu fiyata daha
    ne olsun.

    Stereo anlamında başarısını paylaşmam için süre istiyorum,çünkü coaxial girişi hesaba katmadım,optic çıkışlı aletlerle kala kaldım.Oysa elimden son ir ayda Pioneer N50,Oppo 95 geçti şimdi olsalardı çok iyi olurdu.Neyse CDP ve pazartesi Popcorn C200 ile coaxial girişle DAC ı deneyecem.

    Bu arada Onkyo 3009 uda sinemada ve stereoda denedim,sinemada Pioneer LX serisine gelmez ama stereoda RX Hoparlörlerle çok iyi uyum sağladı.




  • Şefik Bey ilk izlenimleriniz A-70 için olumlu.Sizden dinledikçe daha detaylı yorumlar bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • æAsefik hocam tekrar güle güle kullan. memnun kalmana sevindim. benim en devdiğim özelliklerden biri ''super-subwoofer pre out'' çıkışlardır. Pioneer bu çıkışıda koysaydı mükemeldi.
    ben sabahtan beri esprisine takılıyorum. Asefik hocam direnc 8 ohms'a çıkıyor diye bir şey yok bu arada. çıkışlar A artı B paralel zaten. yük empedansı yuksek tutulmak isteniyor ki çıkışlar 4 ohms yükte sabitlesin. ampli daha kararlı daha stabil güvenli çalışabilsin diye. bi-wire da durum bu. bi-wire oluyor diye 180W oluyor değil. öyle bir şey yok.
    firmalar bunun açıklamasını yapmıyor ama durum bu. max. 190W da doğru. cihazın sacını kalın tutmuş adamlar herhalde yoksa bu kadar ağır olmaz. lakin bir ses kartı kadar ampli Class D ... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    lakin bir ses kartı kadar ampli Class D ... :)

    hah işte üstad dedinmi böyle olur...hani şarkı sözü varya "anlamadan dinlemeden nereye böyle"
  • Hayırlı olsun sevgili Şefik, daha önce de stereo amfi kullanmıştın onunla da karşılaştırır mısın?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • stereo amfileri pek bilmem ama A+B'nin seri bağlı iki hoparlöre dönüsmesi gerekmez mi?

    yani 4 ohm + 4 ohm'luk direnc ile toplam direnc seri baglı oldugu icin 8 Ohm olacak, bu sekilde de 90watt + 90 watt=180 wattlık güç direncin ikiye katlanması ile yine 90 watt olacak dediğim gibi pek anlamam stereodan ama mantıken böyle olması lazım.

    yani speaker A veya B 4 ohm 90 watt iken A+B 8 ohm 90 watt olması lazım degil mi? bu konuyu daha iyi bilebilecek birileri acıklarsa çok çok çok mütesekkir olacagım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dustdevil

    Hayırlı olsun sevgili Şefik, daha önce de stereo amfi kullanmıştın onunla da karşılaştırır mısın?


    Sağol arkadaşım

    Bunu cevaplayabilmek için flac çalan coaxial çıkışlı mpye yada bdpye ihtiyacım var.birkaç güne okdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 26 Ocak 2013; 1:34:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_gunner

    stereo amfileri pek bilmem ama A+B'nin seri bağlı iki hoparlöre dönüsmesi gerekmez mi?

    yani 4 ohm + 4 ohm'luk direnc ile toplam direnc seri baglı oldugu icin 8 Ohm olacak, bu sekilde de 90watt + 90 watt=180 wattlık güç direncin ikiye katlanması ile yine 90 watt olacak dediğim gibi pek anlamam stereodan ama mantıken böyle olması lazım.

    yani speaker A veya B 4 ohm 90 watt iken A+B 8 ohm 90 watt olması lazım degil mi? bu konuyu daha iyi bilebilecek birileri acıklarsa çok çok çok mütesekkir olacagım.

    180 watt olayını iddia eden yada bunun var olduğunu belirten üretici firma,yani Pioneer

    http://www.pioneer.eu/uk/products/42/98/405/A-70-K/page.html

    üsteki linki tıklarsanız sizi "180W Class D Integrated Amplifier with ESS SABRE32 DAC, USB DAC and AIR Studios Monitor Certification" yazısı karşılıyor.




  • Sn Asefik

    Hersey acık zaten bahsi gecen A-70 stereo yani 2 kanal bir amfidir. Yani 2 x 90 watt lık cıkıs katı vardır. O baslık yazısında toplam gucu yazılmıs o kadar.

    Specler asagıda ve cok net.

    Power Output
    Number of Channels 2
    Power output per channel 90 W
    Condition 20 Hz - 20 kHz, THD 0,5%, 4Ω
    Rated Power Output 90 W per channel
    Power Requirements AC 220 - 230 V / 50 Hz
    Power Consumption (in use / standby)74 W / 0.2 W
    Auto Power Down Yes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Ocak 2013; 3:37:35 >
  • Stereo amfilerde dijital ekran olması iyi bir sey degildir. Ses sinyalini olumsuz etkiler. Uzaktan kumanda bile olumsuz etkiler.

    Kasanın agır olması cok iyi bir sey. Stabil sase titresimlere karsı ekstra bir artıdır.

    Guc tuketimi d sınıfı olmasından dolayı ilgi cekici toplam 74 watt guc tuketimi enteresan.

    90 watt 4 ohmda alınan guc. Ohm yukseldikce bu guc aktarımı dusecektir. Ama THD degeri azalacaktır. THD 0,5% degeri bayagı yuksek aslında D sınıfla ilgili muhtemelen.

    A+B kanal olayı nedense hep farklı algılanıyor bir turlu cozulemedi. Bu amfide 2 kanal amfi var. Cıkıslar paralel sekilde 2 ye bolunuyor A+B cıkıyor.
    Bunlar farklı sekillerde kullanılabiliyor. Cıkıslar en az 4 ohm yukte calısma uzere tasarlanmıs. Siz A yada B seklinde kullanırsanız 4 Ω - 16 Ω aralıgında hoparlor baglarsınız sorun yok.

    Fakat A+B seklinde yani 4 terminalede 4 ayrı speaker baglarsanız isler karısıyor.
    Bu 4 speaker 4 ohm olursa ohm formulune gore 4*4/4+4=2 cıkar. Yani siz min 4 ohm calısacak amfiye 2 ohm yuk bindirirsiniz buda risktir. Asırı akım ceker, fazla ısınır, kısa devreye bile dusebilir.
    O yuzden 8 Ω - 32 Ω (A + B) seklinde yazar. Simdi uyarıya gore 4 cıkısada 8 ohm hoparlor taktık diyelim ve hesaplayalım. 8*8/8+8=4 Goruldugu gibi 4 ohm cıktı amfide zaten minimum 4 ohmda calısabiliyor sorun kalmadı demek Olay bu. Yoksa A+B yi baglarım 4 ohmda 180 watt alınır bilgisi yanlıstır.

    Bu arada bi-wire baglantısıda aslında gereksiz bir seydir. Bu sadece kablo kalınlıgını arttırmaktır. Amfi tarafında zaten bu ayrı giden hat birlesmektedir. Siz sadece catallamıs oluyorsunuz. Bir taraf ayrık ama diger taraf birlesik esprisi olmayan baglantı turu. Bi-amp olsa olay cok baska zaten.




  • Sn ikarahal bilgiler icin teşekkürler,

    Cok kablo denemesi yaptım sizinde belirttiğiniz gibi bi-wire nın bir artısını görmedim.A70 deki bi-wire bağlantısının A+B cıkışlardan sağlandığı kumandadan ikisininde aktif edilmesi sayesinde L-H girişlerin aynı anda beslendiği düşüncesi ile bi-amp olduğunu varsaymıştım.
    Ama sadece A yada B cıkış ilede gayet güclü ampili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Stereo amfilerde dijital ekran olması iyi bir sey degildir. Ses sinyalini olumsuz etkiler. Uzaktan kumanda bile olumsuz etkiler.

    Kasanın agır olması cok iyi bir sey. Stabil sase titresimlere karsı ekstra bir artıdır.

    Guc tuketimi d sınıfı olmasından dolayı ilgi cekici toplam 74 watt guc tuketimi enteresan.

    90 watt 4 ohmda alınan guc. Ohm yukseldikce bu guc aktarımı dusecektir. Ama THD degeri azalacaktır. THD 0,5% degeri bayagı yuksek aslında D sınıfla ilgili muhtemelen.

    A+B kanal olayı nedense hep farklı algılanıyor bir turlu cozulemedi. Bu amfide 2 kanal amfi var. Cıkıslar paralel sekilde 2 ye bolunuyor A+B cıkıyor.
    Bunlar farklı sekillerde kullanılabiliyor. Cıkıslar en az 4 ohm yukte calısma uzere tasarlanmıs. Siz A yada B seklinde kullanırsanız 4 Ω - 16 Ω aralıgında hoparlor baglarsınız sorun yok.

    Fakat A+B seklinde yani 4 terminalede 4 ayrı speaker baglarsanız isler karısıyor.
    Bu 4 speaker 4 ohm olursa ohm formulune gore 4*4/4+4=2 cıkar. Yani siz min 4 ohm calısacak amfiye 2 ohm yuk bindirirsiniz buda risktir. Asırı akım ceker, fazla ısınır, kısa devreye bile dusebilir.
    O yuzden 8 Ω - 32 Ω (A + B) seklinde yazar. Simdi uyarıya gore 4 cıkısada 8 ohm hoparlor taktık diyelim ve hesaplayalım. 8*8/8+8=4 Goruldugu gibi 4 ohm cıktı amfide zaten minimum 4 ohmda calısabiliyor sorun kalmadı demek Olay bu. Yoksa A+B yi baglarım 4 ohmda 180 watt alınır bilgisi yanlıstır.

    Bu arada bi-wire baglantısıda aslında gereksiz bir seydir. Bu sadece kablo kalınlıgını arttırmaktır. Amfi tarafında zaten bu ayrı giden hat birlesmektedir. Siz sadece catallamıs oluyorsunuz. Bir taraf ayrık ama diger taraf birlesik esprisi olmayan baglantı turu. Bi-amp olsa olay cok baska zaten.





    hocam cok tesekkurler simdi anladim.

    a+b 8-32 ohm derken a+b kullanacaksa baglanmasi gereken hoparlorleri belirtiyor cihaz icin. paralel baglayincada zaten bu aralikta ne baglanirsa baglansin devrenin toplam direnci 4-16 arasina inecek. yine amfinin calisma araligina donduk.

    ben de o uyariyi soyle anliodum: "4-16 ohm arasi hoparlor baglanabilir. a+b kullanirken 8-32 ohm arasina cikar devredeki direnc"

    cok tesekkurler tekrardan acik ve net anlatiminiz icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Basligi yeni gordum. Oncelikle hayirli olsun, Allah iyi gunlerde kullanmak nasip etsin. A ve B hoparlor terminallerini kullanmak uretilen gucu arttiran bir unsur degil. Boyle bir beklentide olmamak lazim. Pioneer in bu seviye cihazlari ilginc oluyor. Gecen seride 9 lu cd player oldukca basariliydi. Bu seride bakalim ne yapmislar. Asefik kullandikca okuyacagiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asefik

    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    lakin bir ses kartı kadar ampli Class D ... :)

    hah işte üstad dedinmi böyle olur...hani şarkı sözü varya "anlamadan dinlemeden nereye böyle"


    hocam esprisine yazdım tabi ki. yoksa haklısın. görmedin dinlemedin ne sallıyorsun diye. sadece ufak hatta hamamböceğinden bile daha ufak Class D entegrelerinin yaptıklarına atıfta bulunuyorum. ufak ses kartı kadar çıkış katlarına...
    memnun klamana sevindim tekrar güle güle kullan.

    A70 görüşünü kasası orijinal bir stereo ampli şeklinde çok beğendim.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.