Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (452. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.040
Cevap
89
Favori
467.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • betelguz B kullanıcısına yanıt
    Amfi üzerindeki Hoparlör terminallerin içerisinde toz vs girmesin diye ekstra bir plastik oluyor. Ondan dolayı takamadiniz sanırım. Yuva içerisine içine biraz sıkı girecek bir vida sokup çekerseniz orası açılacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PRODJ kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde ;




    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Hayırlı olsun üstad ama emin misin girmediğine. tüm amfilerde standart değil mi orası?.kapağını söküp takabilirsin diye diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orada Olmayan Adam -- 22 Aralık 2023; 10:25:38 >
  • PRODJ kullanıcısına yanıt

    Evet aynen tıpa takılmış. ellede çıkarmak mümkün değil. Civata takıp çıkardım şimdi. soketle bağladım tekrardan. Adamlar çıplak kablo nasıl takılır resimli olarak kutu üzerinde göstermişler ama soketle bağlamak için tıpanın çıkarılması gerektiği, nasıl çıkarılacağı hakkında bir bilgi verilmemiş. Firmanın ciddi bir eksiği. Burdan dolayı yamahadan 1 puan düştüm.

  • Hayirli olsun avr ve hoparlorleriniz..Avr'nizin seledlerinden A2080 kullaniyorum. Ayarlar konusunda Eq ayari yapmayi unutmayin. Bas tiz aliskanliginizi bilmiykrum.ama sub yoksa basi 0'da tutup; extra bas ayarini acmaniz daha temiz sesler verecektir. Ihtiyaciniz olan bir sey olursa bilgim dahilinde yardimci olmaya calisirim. Cik iyi secim yapmissiniz.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - -Teşekkürler. aynen öyle yaptım ekstra bas açık. ekolayzır ayarından bişey anlamadım kendi tanımlı ayarlarından birini kullanıyorum. 7-8 civarı ses modu var. all channel stereo modunda müzik sesi gayet güzel. yüksek seste zaten mükemmel. düşük sestete bu modda gayet güzel dolgun basslarla müzik dinleniyor. sinema içinde bir sub ve arka hoparlöleri tamamlarsam süper olacak. Genel olarak memnunum. sadece FM radyoda net ses alamadım. anteni odanın ortasına doğru uzatınca net ses var ama başka türlü asla net ses alamadım. acaip bir dızıltı yapıyor. FM radyodan vazgeçtim antenide çıkarıp kaldırdım. internet üzerinden radyoları açıyor zaten çok daha net ses veriyor internetten.


    Merak ettiğim ama denemediğim 7 tane hdmi girişi var şimdi bu cihazın. Bir tane superonline tv box var. direk tv ye bağlı hdmi den. tv de eARC hdmi ile avr ye bağlı. Tv box ı tv den çıkarıp avr ye bağlamanın bir avantajı varmı.





  • betelguz B kullanıcısına yanıt

    Tvbox icin bir farki yok hatta tv'de kalmasi daha iyi. Avr'lerin hdmi girisleri cok hassas oldugundan, elektrik akimi tasiyan uydu cihazlarinin direk baglanmasi da tavsiye edilmez. Arc giris cikisi sayesinde tum baglantilari tv'ye yapip tek kablonile avr'ye baglanti yapabilirsiniz.

    Fm radyo antenleri de hicbir engel istemez. Evdeki. Kalin beton, sutun, esya etkilemistir. Internet radyo bir cozum. Ayrica tv veya android boxlarda daha hizli calisan radyo apk'lari da mevcut. Android icin vr radio uygulamasi kullanabilirsiniz. Eger spotify uyeliginiz varsa zaten uygulama yamaha'yi direk gorur. Telefonunuza yamaha ve music cast uygulamanizi indirmenizi tavsiye ederim.

    9ch(veya all channel) Stereo Yamaha'da guzel optimize edilmistir. Su anda kanali kullaniyorsunuz, ne kadar kanala hoparlor eklerseniz o kadar guclenecek ses. Ben ev sinemasi icin soundbar kullandigimdan yamaha 2.1 olarak duruyor ama muzik icin sadece stereo kullaniyorum.

    Eq icin setup'dan manuel ayar yapabilirsiniz. Q frekanslarini oynamadan frekanslari (isterseniz degistirebilirsiniz ama cok hassas kulaga sahip degilseniz gerek yok) standart hali ile kademeleri arttirarak kulaginiza uygun secenegi bulabilirsiniz.


    Ypao ses yuksekligi ( mikrofon ile kurulum yapmadiysaniz) kapatabilirsiniz. Adaptif drc'yi de kapatin. Enchacer acik kalsin. Bu sesler naturele daha yakindir. Hoparlorler jbl sanirim, tizler biraz parlak olabilir karakteristik olarak, biraz tiz kismak gerekebilir.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • betelguz B kullanıcısına yanıt

    Hocam sistemin olduğu yer gördüğüm kadarıyla hem kule tipi speaker hem sub için fazla gelecek gibi. Boğucu ve birbirine karışan sesler, kontrol edemeyeceğiniz bass kaynaklı zangırdamalar duyabilirsiniz. Eğer şuan kule tipi speakerların verdiği basslardan memnunsanız diğer speakerlara yatırım yapsanız bence daha iyi olur. Mesela tavana atmos için speaker koyma şansınız yoksa atmos enabled tipi speakerlar düşünebilirsiniz. Atmos'u gerçek anlamda kullanabilmeniz için ya tavana speaker koymalı ya da yönü tavana bakan atmnos enabled tipi speaker kullanmalısınız. İlla subwoofer düşünürseniz kule tipi speakerları elden çıkarıp ya da başka bir yerde değerlendirip bookshelf tipi speakerlar düşünebilirsiniz.


    Ayrıca harici cihazların hepsini amfiye bağlamak genelde mantıklı olanıdır. eARC ile tv'den sesi amfiden alabilirsiniz ama bazı ses formatlarını tv kendi speakerlarından sorunsuz verirken lisans ödememe gibi nedenlerle amfiye aktarma da sorun olabilir. Bu tip sorunlar için görüntü ve ses kaynakları genelde amfiye bağlanır. O 7 tane HDMI input boşuna oraya konmuyor sonuçta. Ama sorun vs yoksa tv'ye de bağlı kalabilir tabi.





  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Açıkçası sub konusunda size katılmıyorum.

    Ben de yıllarca sistemi sub olmadan kullandım. Sub olmadan filmlerdeki derin bas sesleri kulelerden almak için sesi ciddi anlamda açmanız gerekiyor, bu da uzun süreli izlemede yorucu oluyor. Ayrıca komşuları da rahatsız etmeniz çok daha olası.

    Sub olduğunda düşük frekans bas sesler genel ses seviyesini arttırmaya gerek kalmadan sub tarafından verilebildiği için izlenmesi çok daha kolay oluyor ve komşulara daha az ses gidiyor.

    Bu arada sub olarak da küçük bir oda için sealed yani kapalı kabin bir sub öneririm. Sealed sublar yapısı gereği kapı baca titretmez.

    Arkadaşın odasında kuş kafesinin altındaki sehpa yerine sub koyulabilir.

    Ama dediğiniz gibi o ebattaki bir oda için raf tipi (bookshelf) hoparlör daha uygun gibi görünüyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende de iki ayrı canton hoparlör seti ve tamfi var .Canton Mx 125 Compact bir set hatta canton XXL plus 5.0 set var bookself formunda ama kulegibi çalıyor ve her birinde 20 cm sürücü mevcut.Yani bass sıkıntım çok fazla yok aslinda hem canton XXL plus set in kendi sürücüleri var hem de Mx 125 set in subwooferi var ama bunlar beni kesmiyor artık .Amfim de stereo da cok başarılı Panasonic sa he90 eski bir amfi. Tek sıkıntısı hdmı girisi olmamas sinemaları opyikten izliyiruz. Fakat stereoda daha önce kullandığım denon x2000 x2400 x3400 onkyo tx sr 608 Pioneer vsx 921 bunları yerden yere vurur.

    Aslında çevresel efectler ve yeni teknolojiler için yeni bir avr alsam fena olmayacak gibi geliyor ama bu defa stereodan vazgeçmiş olacağım.


    Subwoofer başka bir keyif kısık seste arada homurduyor felan ya ben ona bitiyorum zaten bir yılbaşından sonra iyi bir subwoofer almayı kafaya koydum aklımdaki modeller

    Definitive descent dn 12
    Kef cube 12
    Klipsch RP 1400
    Svs sb 4000



    Elimdeki amfinin stereosundan vazgecebilsem avr de bakacağım ama bakalım nasip artık herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 23 Aralık 2023; 22:52:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Benim dediğimden subwoofer gereksiz gibi birşey çıkardınız sanırım. Ben subwoofer için birşey demedim. Mümkünse kullanılmalı ama oda ebatları düşünülünce kule speakerlar ile birlikte normalde bookshelf tipi bir speakerla alınabilecek keyfi vermeyecektir. O yüzden uyarmak istedim. Şahsen kendi salonumda Focal Chorus 716-706-700 speakerlar ve yine Focal marka bir subwoofer ve asma tavana gömülü 4 adet magnat tavan hopörlörleri ile 5.1.4 düzenimde 716 kule hopörlörleri ofisimdeki stereo sisteme alıp, arkalar için kullandığım 706 bookshelfleri öne çekmiş, arkaya da çok beğendiğim Q Acoustics 3020i'leri koymuştum ve bu şekilde kullanıyorum. Öncekine göre muazzam bir fark oldu ve yıllardır bu şekilde kullanıyorum. Kuleler varken subwoofer yokken kullanırken aldığım keyif sub geldikten sonra bozulmuştu. Ki kullandığım alan arkadaşın videosundaki alandan çok daha büyük. O yüzden yukarıda dediğim şekilde bir değişiklik çok daha iyi olacaktır.





  • betelguz B kullanıcısına yanıt

    Hocam hayırlı olsun yalnız nacizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bir ara bende de polk audio kule sistem vardı. Bu süreçte bir süre kendine bile yetmeyen daha doğrusu kendini hırpalayan jamo sub 200 subwoofer ile kullandım.Ses hoşuma gidiyordu vs ama bir şeyler eksik gibiydi böyle dar ve kuru bir ses geliyor gibiydi, o jamo yu elden çıkardım kulenin baslarıyla idare ettim böyle kullanınca veya kötü bir sub ile kullanınca kulenin veya büyük hoparlör sürücülerinin basları devreye girmesi için sesi açmanız gerekiyor vs zaten bas devreye girse de böyle derin bir bas olmuyor sürekli yüksek ses kafa şişiriyor , frekanslar üst üste biniyor felan yani her türlü kullanımı insanı rahatsız ediyor, sonra bir abimin tavsiyesi ile polk audio dsw pro 660 subwoofer 12'' 500 watt sürekli güç bir sub ekledim ve bingo kulaklarıma inanamadım. Önceleri sinema veya müziğin farkında bile değilmişim. Sadece sinema veya müzikte değil yav tv açıkken reklamlarda bile ses bambaşka bir hal alıyor kısık seste bile o arkada böyle tatlı tatlı homurdanıyor. Çalması gereken yerde sinemada veya müzikte zaten coşuyor bambaşka bir ses. Özellikle sinemada benim ortanca çocuk bir sahnede kanepenin birinden diğerine atladı abartısız.


    Yani demem o ki subwoofer olmadan bu iş olmuyor bu sistemlerin tadı asıl kısık seste ortaya çıkıyor kısık seste performans alabilmek için de iyi bir subwoofer şart.Zaten çoğumuz aprtmanda veya yoğun iş temposundan sonra eve geliyoruz yüksek sesi hem kafa götürmüyor hem de konu komşuyu da rahatsız etmemek adına kısık seste kullanımı asıl keyfi burada .


    Mesela müzik dinlerken sub gerekmez deniyor tercih meselesi ama bana göre böyle bir şey yok , bas frekansları ne olacak ?kaliteli bir subwoofer ile müzik de çok daha güzel hale geliyor ki eskiden alt frekanslara inemeyen subwooferler varken klişeleşmiş bir durum olarak görüyorum.Bas lı müzkler var rap müzkler var vs veya bas gitar var müzikte sub olmayınca bu defa bunları kaçırmış oluyoruz.

    İşte kaliteli bir sub un gerekliliği de asıl bence müzikte ortaya çıkıyor ,Değilse sinemada 30 cm sürücülü her sub iş görür





  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Bu arada elinizdeki Panasonic amfinin direkt power amfi modu yok ama yine de eğer amfinin stereo performansından memnunsanız Denon 3400 gibi tüm kanallara ait pre out çıkışı olan bir avr alıp, ön kanalları yeni AVR’nin pre out’undan Panasonic’e bağlayıp önleri Panasonic ile sürebilirsiniz.

    Bende stereo amfi olarak Roksan Kandy K2 var. Ön sağ ve sol kanalı, Denon 4400’ün pre out çıkışından Stereo amfiye girdim. Önleri stereo amfi sürüyor.


    Pikap ve pi3 ile yaptığım network müzik oynatıcı direkt stereo amfiye bağlı.
    Digitürk, Zidoo (medya oynatıcı) ve Pc ise direkt AVR’ye Hdmi kablo ile bağlı.

    Bu sayede sistemin stereo performansı AVR’ye bağımlı kalmıyor.

    Tabii bunun için iki tane amfi koyacak yeriniz olmalı. Eğer yeriniz yoksa o zaman stereo başarımı genellikle iyi olan Marantz yada Yamaha marka orta seviye bir avr tercih edebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Evet, yazınızdan sub şu an için biraz gereksiz gibi bir anlam çıkarmıştım.

    Dediğiniz gibi o ebatta bir oda için en ideali raf tipi + sub olan bir set.
    Ama kule hoparlör olsa bile, bence ilk yatırım atmos için ek hoparlör yerine sub olmalı.

    İlk başta 5.1 seti düzgün kurup gerekli crossover ayarları ile ideal ses ayarlanmalı diye düşünüyorum.
    Sonrasında atmos için uyduruk iki tane hoparlör bile iş görecektir.

    Misal benim tavanda toplamda 120 €’ya Amazon Almanya’dan 3 sene kadar önce aldığım Canton Plus GX3 hoparlörler mevcut ve gayet yeterli oluyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Hocam denon x3400 kullandım stereo berbat sinemada efectler iyi ama dan dun biraz sert çalıyordu bir sürü ayar felan vardı uğraştım uğraştım olmadı sattım .Daha sonra onkyo kullandım onda da stereo diye birşey yok Pioneer de öyle marantz kullanmadim ama çağdaş sinema amfileri ile stereo olmuyor yav.

    Gece kısık ses stereo müzik ve kaliteli bir sub olmazsa olmazim. Yamaha amfi denemek istiyorum bu dediklerinizi Yamaha nin hangi modeliyle yapabilirim acaba ?

    Bir de vsx 921 sinemada en beğendiğim amfi oldu onkyoda surraundlar çok baskın denon evi parçalıyor sanki

    Yamaha in eski DSP serisi amfilerinin de stereosu çok iyi diye hatırlıyorum yani stereo amfi gibi gibi ama işte onlarda da hdmı yoktu. Bakalım bir şekilde çözeceğiz inşallah


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Bende Pioneer vsx lx504 vardı. Stereo da sinemada başarılıydı. Elimden çok sayıda avr geçti.
    Giriş seviyeleri ile üst seviyeler farklı oluyor bu sebeple ürün modeli vererek yorum yapılmalı..
    Yamaha yeni serilerini merak ediyorum ve bir önceki A serilerini kullanan arkadaşlar yazabilir mi Bende merak ediyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba. Pioneer vsx 321 kullanıyorum. Optik den tv ye bağlıydı ve ses gitti bir daha getiremedim.

    Şuan sadece rca ile giriş yaptığımda ön iki ve centreden ses geliyor. Hiç bir şekilde diğer hoperlör ve optik girişten ses alamıyorum.

    Neden olmuş olabilir acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHinferno D kullanıcısına yanıt

    Cihazdan sadece pure direckt de ve rca girişiyle ön 3 den ses alabiliyorum. Resetlememe rağmen ses yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tv deki ayarınızın değişmediğine emin misiniz?

  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Eminim üstad. Hdmi ile xbox ı bağladım onda da ses yok.

    Bir şekilde sesi dekode etmiyor nedense.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.