Şimdi Ara

Pioneer vsx 329-k mi yoksa Yamaha RX v381 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Merhaba,

    Kendime giris seviyessinde bir 5.1 sistem kurmak istiyorum. Bu iki amfi arasinda kaldim. Yamahada dahili bluetooth ve ses kalibrasyonu icin bir kac ozellik var.

    Pioneerin bu modeli ise giris seviyesi icin oldukca tavsiye ediliyor. Bu amfiler ile birlikte ileride magnat 802 kullanmak istiyorum.

    iki amfi arasinda neredeyse 500 tl kadar bir fark var sizce hangisini tercih etmeliyim? Bu farki vermeye deger mi? Film izlemek ve spotifydan muzik dinlemek icin kullanacagim. Cok yuksek cikisi olmasina gerek yok kaliteli ve detayli ses vermesi inemli cok sesli muzik dinleyen birisi degilim.

    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Konu hakkında bilgisi olan yok mu arkadaşlar? Biraz acele edip pioneer'ın siparişini vermiştim şu an iptal etme şansım var o yüzden biraz acele ediyorum
  • lajvard L kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. AVR için ayırdığın bütçe neydi? Yurtdışından alma fırsatın yok mu? Amazon.de'de kargo ücretsiz olarak Türkiye'deki fiyatların yarısına daha üst model AVR bakabilirsin.
  • Hocam aslında amazon.de'den sipariş geçtim ben de şimdi iptal sürecinde yüksek ihtimalle sipariş iptal edecekler. Yamaha 1300 tl civarı 329k ise 850 tl civarına geliyor. Yamaha'nın kullanıcı yorumları çok iyi bu bakımdan biraz bütçemi aşıp yamaha mı alsam dedim? 1300 - 1400 bandına kadar bir amfi arıyorum.
  • lajvard L kullanıcısına yanıt
    329'u iptal etmen iyi olmuş. Öncelikle hoparlör setin var mı? Sistemini kuracağın odanın m2'si ne? Bu kule tipi ya da raf tipi hoparlör seçmen için önemli. 5.1 mi yoksa 7.1 mi hoparlör seti olacak? Bütün bunları açıklarsan daha iyi yardım alabilirsin.
  • Kısa süreli olarak çözümüm evde kule hoparlörleri olan bir philips ht var. Bu hoparlörleri (6 ohm) bir kaç ay kullanmak istiyorum. Salonum oldukça küçük 15-20 m2 civarında. Sonrasında ise aklımda magnat 802 front, rear ve center için yamaha nsp-160 düşünüyorum. Subwoofer daha düşünmedim :) Hoparlörler için sanırım min. 1500 tl civarı bir bütçe ayırmam gerekecek.Ufak salon için kule tipi hoparlör ve dolayısıyla magnat çok doğru bir tercih değil sanırım. Sizin önerileriniz ne olurdu bu durumda?


    Teşekkürler.
  • Bu arada vsx 329 tr'ye ulaşmış görünüyor. Bir ihtimal iptal edilemeyebilir.
  • lajvard L kullanıcısına yanıt
    15 m2'de o dediğin Magnat seti subwoofer olmadan kullandım. Sonra elden çıkardım. Odaya hem görsel hem de işitsel olarak büyük geldi. Yerinde olsam raf tipi ya da uydu tipi 5.1 set bakardım. İkinci el sitesinde zaman zaman uygun fiyata 5.1 hoparlör setleri bulunabiliyor takip et. 329'u da teslim aldıktan sonra iade edersin. Böyle bir hakkın var diye biliyorum.
  • Hocam son bir soru o zaman iade ettikten sonra yamahayı önerir misin? Hoparlör kısmını trden bi şekilde hallederim ama amfiyi amazondan almak istiyorum.

    Teşekkürler.
  • Hoparlörü Türkiye'den alırsın. Sıfır alma takıntın yoksa temiz ikinci el bir set de bakabilirsin. Yamaha AVR hakkında hiçbir bilgim yok, şimdiye kadar hiçbir ürününü kullanmadım. Yamaha'ya 1300 TL demişsin ama Amazon.de'de baktım 1070 TL'ye geliyor.

    Forumda Denon X1300 alanlar oldu. Fakat şimdi Türkiye'ye gönderimi yok galiba. Ben Amazon'dan Marantz aldım az önce. Ama özellikle ince kasa istediğim için NR serisinden aldım. Diğer markaların aynı özelliklerde olan modelleri daha ucuz.
  • Tesekkurler yardimin icin hocam. Vergi 90 euro civvari tutuyor o yuzden o rakama cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lajvard L kullanıcısına yanıt
    Satıcının Amazon olduğuna emin misin? Satıcı Amazon olduğunda üç aşağı beş yukarı gördüğün fiyatı, yani 275 Euro'yu ödemen gerek.
  • Eminim yeniden kontrol ettim hesaplama kısmında 327 Euroya çıkıyor. Aslında çok güzel denon modeller var ancak komple türkiyeye gönderim kalkmış sanırım nereden bakarsam bakayım TR'ye gönderim bulamadım ancak araştırdıkça gerçekten pioneer'ı almadığım için şükrediyorum. Uygun fiyata çok daha özellikli avr'ler var.

    Yamahalar genellikle gönderiliyor onların üzerinde yoğunlaştım şu anda :) ama zaman geçtikten daha da çok aklım karışıyor.
  • lajvard L kullanıcısına yanıt
    Eğer acelen yoksa Amazon'da fırsatları kolla. Belki yeniden Türkiye'ye gönderimi başlar Denon'ların. Benim AVR almam neredeyse 6 ay sürdü. :) Slim kasa tercih ettiğim için fazla seçeneğim yoktu gerçi. Ben daha çok aynı marka içinde model belirlemekte zorlandım. Marantz NR1506 alacaktım, sonra bütçeyi biraz daha arttırıp fiyatı da düşmüşken NR1607 almaya karar verdim. Belki kullanmayacağım bazı özellikler (Dolby Atmos vs) için fazladan para vermiş oldum ama sonradan pişman olmamak için böyle karar verdim. Zira daha önce Pioneer VSX 322 aldığımda keşke daha üst model bir AVR alsaydım diye pişman olmuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperborea61 -- 8 Mart 2017; 10:7:48 >
  • Bana cevap vermeseydiniz şu an pişman olacağım bir seçim yapmıştım yüksek ihtimalle öncelikle teşekkürler.



    Son tercih olarak Almanya'da bir tanıdığım vasıtasıyla kendisi TR'ye gelirken Denon X1300 getirtmeyi düşünüyorum. Genellikle spotifiy'den müzik dinlemem ve bu AVR'nin spotify desteği olması uzaktan yönetilebilmesi ve ileride yapılabilecek değişikliklere uygun olması tercih sebebim.



    Hoparlör konusunda ilk olarak front alacağım. Heco 302 ile Dali zensor 3 arasında kaldım. F/P olarak Heco daha önde gibi sanki. Siz ne dersiniz? Geçici olarak sub'sız philips'in 6 ohmluk kule hoparlörlerini ve center'ını da kullanmayı düşünüyorum.


    Rear cente ve sub içinse önerilere açığım :):)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lajvard -- 8 Mart 2017; 12:33:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lajvard L kullanıcısına yanıt
    AVR için hayırlısı olsun. Denon x1300 her açıdan Pioneer 329'dan iyidir. Heco'lar F/P ürünü olarak gösteriliyor. Forumda da oldukça övgüler alan hoparlörler. İlk etapta önler için 302 alabilirsin. Ancak ses karakteristiği ve uyum açısından center da hatta surroundların da aynı seriden olmasında fayda var. Sub işini de en sona bırakırsın.


    Ya da uydu tipi hoparlör seti düşünürsen aşağıdaki ürünleri de incele derim; ben Canton'u uygun fiyata bulup almıştım. İkisi de çok iyi yorumlar alan setlerdir.

    Boston Acoustics 5.1 Soundware XS MKII

    Canton MOVIE 125MX
    https://forum.donanimhaber.com/boston-acoustics-soundware-xs-5-1-mk2-5-1-hoparlor-seti--80490967



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperborea61 -- 8 Mart 2017; 14:24:10 >




  • Önerileriniz doğrultusunda araştırdım açıkçası uygun fiyata ikinci el bulursam Canton'u kesinlikle almak istiyorum ancak çok fazla ilanı yok bir kaç sitede sıfır olarak var ancak onlarda da 2000 TL bir fiyat var. Bu parayı vermeye değer mi tam emin olamıyorum. Onun yerine ikinci el heco 502 ve ilave sub ve rear ile 2000 TL'nin biraz daha üstüne çıkarak daha iyi bir sisteme sahip olabilirim gibi geliyor. Ancak dediğim gibi önerdiğiniz ürünleri uygun bulursam kesinlikle almayı düşünüyorum çünkü ağırlıklı olarak film ve dizi izleyen birisiyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.