Şimdi Ara

Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (9042. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 9 Misafir - 14 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
181.157
Cevap
1.522
Favori
9.847.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
348 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 90409041904290439044
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MessiTugi M kullanıcısına yanıt
    https://x.com/alkanadakaner/status/1779599657418580216?s=46&t=Vgbyo9j2j7eaCF9CGF5FiA

    Böyle bir şeyden bahsediliyor. Yanlış anlamadıysam remaster işleminden biraz fazlası yapılması gerekiyor Bloodborne’a. Bazı söylentileri de duyduğumu anımsıyorum ama orta vadeden önce olmayacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • naak98 kullanıcısına yanıt

    Astro a50 gen 4 tavsiye ederim çok iyi kulaklık

    Astro a50x çıkmış en son versiyon bunu bulabilirsen

    Astro a50 gen4 de şöyle bir sıkıntı var kafa mandı çıkıyor sürekli onun içinde küçük bir parça alıyon düzeliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bu ürün slim kasa ile uyumlu mu?

    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CMXKVZDX?ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_G3PVTNMC3A40R79V6Z7P&starsLeft=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alphi3458 kullanıcısına yanıt
    • merhaba hocam altında ürün notları kısmında "Uyumlu donanım: PS5 CFI 1000 Model Grubu, PS5 CFI 2000 Model Grubu - Slim" yazıyor zaten.
  • alphi3458 kullanıcısına yanıt
    Hocam 3D yazıcı ile çıkaranlar var buna para vermenize gerek yok bence.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UnluckyGuy kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

    Evet aldım 3d ile yapılanlardan ama sallanıyor malesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Bir şekilde çalışması malesef ne platform sahibinin işine gelir ne de konsol oyuncularının işine gelir. Sürekli hata alarak geriye uyumluluk seçeneği verilemez. Konsol platformu sahiplerinin oyunlardaki deneyimlerin olabildiğince sorunsuz çalışması için taahhüdü var. Konsol tarafının PC'ye göre tercih edebilmesinin en büyük sebeplerinden biri. Zaten tamamen çalışma sistemi dahilinde bir mimari değişimi olursa bunun geriye uyumluluğunu pürüzsüz bir şekilde yapabilmek aşırı derecede zor. Burada yine maliyet ve harcanacak zaman işin içine giriyor.


    AI/ML tool'ları benim şu an yazmaya çalıştığım çok karmaşık olmayan işlemlerde bile beni çok saçma yerlere yönlendirip 1-2 saatte bitireceğim işi 4-5 saate çıkartıyor. Bu sefer hem onların sunduğu çözümlerden oluşan hataları çözmekle uğraşıyorum sonra tekrar kendi bildiğim yere dönmem gerekiyor. Bahsettiğin şeyin hayata geçebilmesi için önümüzde daha çok çok uzun bir yol var. Ki oyun geliştirme gibi yazılım tarafının en karmaşık ve kapsamlı alanlarından birinde ciddi derecede kolaylaştırma yapılabilmesi çok daha zor. In house engine, Unreal Engine, Unity gibi kullanılan oyun motorundan oyun motoruna da pek çok senaryo değişikliği oluyor.


    Zaten oyunların genel mantığı bu şekilde. Eskiden PAL ekranlarda 50 hz, NTSC ekranlarda 60 hz yenileme hızları vardı standart olarak. Bu yüzden o zamanlarda çıkan oyunlar PAL ekranlar için 25 fps'te, NTSC ekranlar için 30 fps'te geliyordu. Günümüzde de 120 hz ekranlar yavaş yavaş standartlaşmaya başladığı için ve covid'den dolayı nesil geçişi daha da yavaşladığı için eski nesle benzer özelliklerde, görüntüde 60 fps gibi değerler görebiliyoruz. Daha yüksek grafik ayarlarında 30 fps devam ediyor. Bu ikisine ek olarak şimdi yavaş yavaş 40 fps desteği de geldi bazı oyunlarda. Ancak yine standart baz değer olarak 30 fps'in devam etmesi sektörde 30 fps aralığının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 30 fps yani bir karenin işlem süresinin 33.33 ms olması o işlem süresinde geliştiricilerin yapmayı planladıkları işlemlerin hepsini oluşturabilmesine yarıyor. Bu 60 fps'te 16.67 ms ve bunu uygularken sabit bir şekilde olduklarından emin olmaları gerekiyor. Yoksa normale göre çok daha kötü bir deneyim yaşanır. Aslında olaya bu şekilde bakmak lazım. Geliştiricilerin elinde 16.67 ms veya 33.33 ms var. Bunlardan hangisi yapmayı düşündükleri oyun için daha iyi bir seçenek? Görsellik için her zaman 33.33 ms daha iyi bir tercihtir. Tabi stüdyo kendine güveniyorsa veya yaptıkları oyunda çok büyük bir atılım yapmamışlarsa (farklı grafik teknolojileri kullanımı ve/veya sistemi daha da yoracak özellikler) 16.67 ms de geliştiriciler için bir tercih olabilir. Benim umudum 120 hz ekranların yaygınlaşmasıyla birlikte 40 fps oyunların sayısının çok daha fazla artması. Böylece hem görsellik isteyenler için hem de yeterli akıcılıkta oyun isteyenler için güzel bir ara değer olabilir. 40 fps de 25 ms gibi bir değere karşılık geliyor.


    Konsollar ne kadar gelişirse gelişsin bir önceki satırlarda yazdığım gibi sistemlerin belirli bir özelliği var. Platform sahipleri ve oyuncuların birçoğu nesil geçişlerindeki farkı ve ellerindeki cihazların/oyunların satışlarını artırmak için ilgi çekmeleri gerekiyor. Bu da daha fazla grafik özelliklerine, daha fazla yeni görsel teknoloji kullanımlarını meydana getiriyor. Tabi bunların yanında geliştiricilerin kendi hayallerinde yapmak istedikleri şeyler de var. Böylece sabit olan bir platformda kısıtlı kaynak ile olabildiğince iyi görsellik çıkartmaya çalışıyorsunuz. Yukarda bahsettiğim gibi buradaki tercihin genelde 33.33 ms olmasının sebebi o aralıkta görsellik açısından daha iyi değerler çıkartabilmeleri. Pek çok 60 fps olarak planlanan oyun da geliştirilme aşamasında karşılaşılan zorluklar yüzünden vazgeçilip 30 fps'e kitlenebiliyorlar. Çünkü geliştiriciler için 33.33 ms ile 16.67 arasındaki fark cidden çok fazla. Böylece konsollardan alabilecekleri maksimum görselliği ellerindeki kaynaklar ile alıp pc tarafında ise bu aralığı açık bırakıyorlar. Konsollara göre daha iyi bir işlemcisi veya ekran kartı olan istediği gibi ayarları yapıp ona göre değerler alabiliyorlar. Hata alsalar da veya sistemlerinin desteklediği ayarlardan daha yüksek ayarlarda oyun oynamaya çalışırken sorun yaşasalar da bu noktada sorumluluk oyuncuda oluyor. Ancak konsol tarafında geliştiricilerin hem oyunculara hem platform sahibine taahhütleri var. PC tarafında "system requirements" diye yazıp biz bunlarda çalışacak şekilde oyunumuzu yaptık diyip çekilebiliyorlar. Konsolların bir yandan nesilleri devam ettiği sürece eskimemesinin bir sebebi de bu.


    Bu sebeplerden dolayı konsol tarafında görselliği iyi oyunlarda 60 fps yerine belki 40 fps, mantıklı olarak 30 fps beklemenin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Buna ek olarak tabi 30 fps olarak çıkacak oyunların da 30 fps çıkmasının hakkını vermesi gerekli. Bu noktada zaten o oyunlar için oyuncular oyunu alıp almamak arasında kararını verip o oyunun geliştiricilerine cevabını verebilirler. PS5 Pro'daki 60 fps minimum şartı da bir şart olarak değil aslında Playstation'ın "Pro Enhanced" olarak belirttiği oyunlarda beklediği özellikler olarak söylemek daha doğru. Mesela bir oyun PS5'te 30 fps, PS5 Pro'da aynı çözünürlükte 60 fps ise bu "Pro Enhanced" olarak adlandırılabilir. Bir oyun PS5'te daha düşük çözünürlükte 30 fps, aynı oyun PS5 Pro'da daha yüksek çözünürlükte 30 fps ise yine "Pro Enhanced" olarak adlandırılabilir. Yine bir oyun PS5'te daha düşük çözünürlükte 30 fps, aynı oyun PS5 Pro'da daha yüksek çözünürlükte veya yakın çözünürlükte 30 fps ama daha fazla gelişmiş Ray Tracing desteğine sahip ise yine "Pro Enhanced" olarak adlandırılabilir gibi gibi.





  • TechVET kullanıcısına yanıt

    yok ulaşabiliyorum kendisine yani Sec hak sahibine, sıkıntı yok. Ama kendisinin yapmadığını söylüyor.

  • nebrion kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa konuşup şifreyi değiştirin. 3. Bir kişide daha şifre var sanırım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RDNA 3.5 Strix Point APU diye birşey çıkartacaklarmış bunu Computex 2024 de haziran ayında tanıtacaklar diye söyleniyor burdaki APU ile 40CU 45-50tops 256bit drr5x gibi değerler var bunlar sadece işlemci ile sağlanan değerler Şimdi Ps5 pro için bile bile bu kadar yüksek değerler görmedik kaldıkiproda zen2 kullanılıcak deniyordu burda zen5 ile çalışılmış sadece bu işlemci bile başlı başına PS5 pro perfonsını geçiyor sanırsam bari bu işlemci kullanılsaymış bari :)


    pcgamer
    RDNA 3+ edges closer as AMD hints at refreshed GPU architecture in its Linux firmware
    https://www.pcgamer.com/hardware/processors/rdna-3-edges-closer-as-amd-hints-at-refreshed-gpu-architecture-in-its-linux-firmware/


    wccftech
    AMD Strix Point "Zen 5" APU Tested Again, 12-Core & 2.3 GHz ES Ryzen Chip Now Ahead of Fastest Phoenix & Hawk Point APUs
    https://wccftech.com/amd-strix-point-zen-5-apu-tested-12-core-2-3-ghz-ryzen-faster-phoenix-hawk-point/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 25 Nisan 2024; 14:35:37 >




  • MrChame kullanıcısına yanıt

    Bu apu pc ye mi yoksa laptopa mi gelir yoksa hand held cihazlara mi bilmiyorum.


    Rx 7900m aralik 2023 de cikti. 4080m den guclu.

    Ps5 pro da zaten ps5 in tam 3 kati yani yuzde 300 ustunde gpu ile geliyor. Yuzde 45 fps artisi olacak denilen sey biraz hikaye. Witcher 3 meslea rt modunda 1400 1800p 30fps rt global aydinatlma ile calisiyor rt off iken 4K native 60 fpsde.


    4k 120hz olur rt off.

    Rt ile 4k 60hz gelir bu oyuna. Burda yuzde 44 im epey ustu artis var. Bunu 4 yil sonra gelen hardware yapamiyorsa sony ye de amd ye de tukureyim ki frame gen ps5 xbox xe bile gelecek.


    Adamlar 2024 u rdna 4 icin bekledi.


    Zen 3 koysalar daha guclenirdi konsol ama buyuk ihtimalle maliyetren kacildi. Zen 2 ve 3 cok farkli degiller. Neyse. Ps5 pro da cpu single CCX ve daha yuksek cache ile bile gelse 120hz modu coşar. Ornek ryzen 3300x ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS5 Pro için RTX 4070 yakın performans deniyordu burdaki strix point apu içinde RTX 4070 Mobile ayarında deniyor zaten APU olduğundan el konsolları ve mini pclerde laptoplarda 28watt 35watt civarında çıkartırlar zaten testlerde bu watt ayarında bu değerleri gösteriyor






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 25 Nisan 2024; 14:48:10 >
  • Fallout 4 next gen update cikti indirdim ama hala ps4 gozukuyor oyunu plustan almistim da ps5 versiyonu ayri mi satilcsk

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WildDestiny kullanıcısına yanıt
    Yeni sürüm plus’a dahil olmayabilir. Resident evil 7’de de next gen update plus’a yansımamıştı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WildDestiny kullanıcısına yanıt

    Oyunun store sayfasında sağda üç nokta var versiyonları seçme bölümü, orada standart yazan yerde olması lazım. Geçen 21 TL ye almıştım bende next gen yaptırmaz belki diye, 0 TL karşılığında yükseltme yaptırdı bende. Bi deneyin siz de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt
    O ozellik dun vardi kaldirildi su 400 tl den satiliyor keske alsaydim belki bi yontemi olur bulan yazarsa sevinirim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WildDestiny kullanıcısına yanıt

    Maalesef plus sürümüne next gen yama yaılamıyor baktım bende bir türlü olmadı. Ps5 sürümüne sahip olan arkadaşlar türkçe modları deneyip çalışıp çalışmadığına bakabilir misiniz?

  • Bende fallout 4 plus sisteminden çıkmış gözüküyor ve fiyatı 499 tl olarak güncellenmiş durumda. Fallout 76 plusa dahil gözüküyor ayrıca.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt
    21 TL'ye nasıl aldın? PSDeals.net'den baktığımda en son 10 Nisan'da, 124,75 TL'ye düştüğünü gösteriyor. 21 TL yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 90409041904290439044
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.