Şimdi Ara

PlayStation 5 STOK TAKİP ve SOHBET (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.535
Cevap
510
Favori
1.399.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Kişisel tercih tabi hocam benim de hiç ps im olmadı acayip hypelandım almak için stok bekliyorum
    Şurda yanlışınız olabilir ps5 te desteklenen oyunlar 4k 60fps çalışıyor (ex spiderman) ancak ray tracing açarsanız 30 fpse düşüyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Dediğinizde çok haklısınız, gtx 1070'i satıp ps5 aldım.


    Baktım ekran kartı krizi bitmeyecek, dolar zaten yüksek.

  • yemre95 kullanıcısına yanıt

    Yanlışınız sizin var aslında Miles Morales temporal injection kullanarak 60 FPS veriyor. (PS4 dönemindeki oyunu demediğinizi varsayıyorum, PS4'ten gelen oyunlar 4K 60 olabilir ama olsun bir zahmet yani geçen neslin oyunu). Native 4K değil dinamik. Hepsini oynuyorum deniyorum Oled TV'de native 4K 30 ile dinamik 4k 60 arasında çok belli netlik farkı var hele ki bunlara dikkat edenler için rahatsız edici. Ben 30 FPS modundan başka oynayamam PS5'te native olması önceliğim olduğu için. Native'de her şey kristal gibiyken dinamikte bir ince perde iner ekrana. Veya xbox'ta da aynı durum. Çok nadirdir 4k 60. Fifalar mesela 4K 60 evet. Onun da tekniği paylaşılmıyor belki o de checkerboard veya temporaldir ama gördüklerim epey net o oyunda. Bu tür parmakla gösterilecek oyunlar var yani ancak. Ama meretin exclusive oyunlari siir gibidir PS5 uzmez sizi o konuda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 22 Şubat 2022; 11:40:34 >
  • R0ME kullanıcısına yanıt

    Anlattıklarınızdan teknosa'da çalışmadığınızı düşünüyorum. Adamlar depodaki ürünü stoğa anlık giriş çıkış yaptığı için web-site entegrasyonundan anlık stok bilgisi görüp, el altından sattıklarına tanık olduk.

  • Konsol alın keyfinize bakın. PC ile uğraşılmaz, leş gibi bir şey. PC ile alakalı hiçbir şeyi ciddiye almıyorum şahsen. Konsolda keyif, rahatlık, her şey var. Kebap, mis gibi…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Oyun fiyatlari da pcdeki gibi ucuz mu hocam? Ps5 almayi dusunuyorum da

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yemre95 kullanıcısına yanıt

    Ps5'in güç olarak dengi 2060-2070 arasında. 3060ti daha güçlü bir kart. Ps5 güncel güçlü oyunlarda 1800pde 60fps oynatıyor, o da rtx ve ultra ayarlar olmadan. Yani yanlış bir karşılaştırma yapıyorsun.


    Stok normal kullanıcıya yansımadığı için o gruplar da öldü. Ben girmiştim 2 tane tg grubuna. Son güncelleme aralık ayından.

  • BigMuffin kullanıcısına yanıt

    Ben sürekli indirimden oyun alırım. Şimdiye kadar oyun açısından hiç sıkıntı yaşamadım. Kütüphanemde yıllardır biriken milyon tane oyun var. Çoğunda oynamaya sıra gelmedi. Şahsen yetişemiyorum bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EpicMouse E kullanıcısına yanıt
    İlk defa sizden duyuyorum hocam öyle bir saçmalık yok türkiye için konuşuyorum Amazon prime üyesi olmasanız bile ürün görünür zaten Prime üyeliğin avantajı erken kargo ve indirimdir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BigMuffin kullanıcısına yanıt

    Ortalama 2 kat pahalı fiyatlar ama danaya girer gibi oyunlarda 3 kişi kardeşlik yapılabiliyor.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Biz öyle yapıyoruz 2 ps5 1 ps4 3 kişiyiz örneğin oyun 600 tl ise 200 tl'ye geliyor. Tabi ilk aldığın zzaman pahalı oluyor 600 tl lik oyun 300 tl ye düşünce 100 tl ye geliyor.

  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt
    PC'nin de kendine özel avantajları tabiki de var (son grafik ve sınırsız fps) ama şu dönemde yeni bir cihaz alacaklar için eğer öncelik oyunsa ve elinde günlük işleri giderebilecek bir PC varsa PS5 daha mantıklı gibi geliyor bana. Ama iş gereği (render, çizim, programlama, kodlama vb.) PC lazımsa o zaman zaten oyun+iş için PC almak çok daha mantıklı. Oyun fiyatlarına gelecek olursak artık güncel oyun fiyatları PC tarafında da 300-500 TL'leri görmeye başladı. PS tarafında en azından diskli alıp bitirdikten sonra tekrar satma ya da hesap açıp birkaç kişiyle ortak alarak daha sonra hesabı satma imkanı var. Buna karşın PC tarafında Gamepass şu anlık oyun konusunda en bütçe dostu yol diyebiliriz.

    Sizin dediğinize gelecek olursak hocam fiyat açısından -bizim zaten bu açıdan bakmamız lazım çünkü parası olan hem yüksek performanslı PC toplayabiliyor hem de konsol alabiliyor- PS5 her türlü daha avantajlı çünkü bu konsol bir kere 4K 30/60fps verebilen bir cihaz. Sizin burada 1080p çözünürlüğe bakarak 1070 ile PS5 i karşılaştırmanız pek mantıklı gelmedi. Olsa olsa PS4 ile karşılaştırılabilir çünkü sisteminizi aldığınız vakit hem kur düşüktü, hem mining sıkıntısı yoktu hem de dönem olarak PS4 dönemiydi. 1080p çözünürlük dönemi. O zamanlar ben PS4'ü 1300 TL'ye aldığım zamanı hatırlıyorum. Bu sebeple her türlü konsol PC'ye göre oyun açısından daha F/P bir cihaz. Özellikle 2070 gücünde GPU barındıran PS5'ın bile şu an 5-6 sene daha ömrü var. Şu an tek başına 15k olan 2070'i alıp 4K'da 2-3 sene sonra sıkıntı çekmek yerine konsol almak daha mantıklı duruyor. Özellikle PS4'ün ömrünün son zamanlarında ne kadar göz kamaştırıcı oyunlar çıktığını düşünürsek aynı şeyi PS5'de yaşayacağımızı da rahatlıkla söyleyebiliriz. Konsol şu an hala daha yeni. Oyun geliştiricileri konsolun mimarisini, yazılımını ve sınırlarını iyice keşfettikten sonra native 4K'da 60fps'i verebileceğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak0308 -- 22 Şubat 2022; 14:55:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    Hocam sizde ps4 kullaniyorsunuz değilmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak0308 kullanıcısına yanıt

    2012 çıkışlı ps4 bugün HFW'i oynatabiliyorsa PS5'in de rahat bir 10+ sene ömrü olur. Ama ekran kartı fiyatı hakkında hatan var hocam. 2070in dengi 3060, 10 bin liraya bulunabiliyor. Bütçesi dar olana xbox series s, bütçesi olana ps5 öneriridim ben. Pc oyunculuğu bu dönem çok darda. Intelin ekran kartları hele bir piyasaya sürülsün de bu sene. Bir rahatlama olur.

  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Şu anı baz alacaksın diyorsun da şu an 7000'e PS5 alabiliyorsan söyle alalım hemen hocam. PS5 fiyatını geçen yıldan pc fiyatını bu yıldan alıp kıyas yaparsan arada uçurum olur tabi. Bu cihazları kullandığın süre boyunca verdiğin oyun ve aksesuar fiyatlarını da düşüneceksin tabii, PS5'in gamepadinin 1000 lira oyununun 800 lira olduğunu göz önüne almadan hesap yaparsan yine uçurum farkla PS daha uyguna gelir.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    3060 tan güçlü hocam 2070. Ayrıca sizi kırmayıp 3060 desek bile 3060 kasalar da 15k altında bulunmaz ki 3060 2k'ya giriş kartı üstelik. 4k bile değil. Bu sebeple sizden bağımsız olarak şunu demeliyim ki fiyat konusunda kesinlikle PC ile konsol karşılaştırılması yapılmaması gerekiyor çünkü cidden fark çok fazla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    bir oyunu oynatıp oynatmamasından ziyade hangi kalitede oynattığı önemli.. bence bir konsolun max ömrü 5-7 yıl, ondan sonra oynatıyor da.. ona oynatmak denmez bence can çekişmek denir.


    her insanın profiline göre, kullanım amacına göre bence bunun cevabı değişir, hiçbir konsol pc'nin yapabildiklerini yapamaz, vereceği grafik kalitesine yaklaşamaz, yaklaşamayacak da..


    Artık playstation ve xbox'da exclusive oyunlarını pc'ye çıkarıyor. Eskisi gibi konsollar artık olmazsa olmaz değil..


    bence konsol ile pc birbirinin alternatifi değil.. konsollar sadece pc'yi tamamlayacı ekstra bir unsur olabilir en fazla.


    Konsollar 500-600 dolara o ülkenin para birimine göre alınabilen ortalama bir ülkede asgari ücretin 4'te birine alınabilecek bir cihaz aslında çok da fazla anlam yüklenilmesinin sebebi; Türkiyedeki anormal finansal durum ile alakalı; nerdeyse 3-4 asgari ücrete alınabilen bir ürün olduğu için insanlar haliyle almakta zorlanıyor.. Şu Chip krizini falan saymasak; konsolların fiyatı TR'deki asgari ücretin 4'te biri 1.000TL falan olsa kimse konsola bu kadar anlam yüklemeyecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 22 Şubat 2022; 16:49:17 >




  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    Biraz fazla iddialı olmuş yazınız;

    2005 yılında Gears of wars çıktığında dönemin hiç bir Pc si o grafiği vermiyordu..

    "Konsollar Oyunlarını Pc ye çıkarıyor" Xbox ta durum böyle ama Playstation da çok uzun zaman alıyor.

    Pc de oyun oynanmaz Oyun konsolda oynanır hilesiz ve eşit....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu stoktan çıkıyor ama, PC ile PS5 muadil platformlar değil arkadaşlar şu karşılaştırmanın yapılmaması lazım.


    PC alırsan PS5 exclusiveleri oynayamazsın

    PS5 alırsan PC performans/kalite seviyesinde oynayamazsın


    Yani bunlar alternatif değil. PS5 exc umrumda değil diyorsa adam, parası da varsa apayrı bir platform olan PC'de oynar.


    Yok PC'de oyun oynanmaz filan. İnternet kafe çağında kalmış adamlar. Zannediyor iki büklüm oynuyoruz sandalyede. Benim PS5 de PC'de Oled TV'ye bağlı. PC'de Atmos Vision desteği ile yapıştırıyorum kanepede oyunları hayırdır ya? Höt desem kanepede yatarken PC'yi açıp kullanabiliyorum. Neden bahsediyorsun sen? Oyun konsolda oynanır diyor. Sanki her platformda oynamış görmüş paşam da fikir beyan ediyor. Görsen bile bu kişisel zaten. Farkları söylüyoruz kimin kafasına ne yatarsa. Nvidia Reflex'ten haberi yok, VRR görmemiş etmemiş, ALLM GSYNC DLSS görmemiş etmemiş diyor ki konsolda oynanır. PC'yi bir oyun ve eğlence merkezi haline getirmek çok basit. Paradan haber ver sen. Zannediyor klavye mouse didişiyoruz PC'de. Elite 2, Dualsense al istediğini tak oyna. Adaptive ise adaptive, hepsi destekli PC'de. Sen şuna desene kafam basmıyor uğraşmak istemiyorum diye.


    PS5 alana da keyifli oyunlar. Gayet taş gibi cihaz alıyorsunuz mis gibi oyun oynarsınız. Exclusive'leri sırf kalite zaten bunlar PC'de yok. Ama şu cahil PC söylemlerine girip kendinizi kandırıyorsunuz, sonra gerçekleri kafanıza yiyince "vay efendim hevesimizi kırıyorsun" moduna girmeyin. Neyin ne olduğunu anlatıyoruz bu hevesinizi kırıyorsa yapacak bir şey yok. Hayır birisi nereden baksan 30 bin birisi 15 bin lira. Neyini karşılaştırıyorsun alternatif değiller. Tabii ki PC'nin avantajı olacak ya ne olacaktı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 22 Şubat 2022; 16:39:27 >




  • burak0308 kullanıcısına yanıt

    Hocam yukarıda da yazdığım gibi salt kasayı dizmek, cihazı almak olarak bakarsan olaya evet PS ucuz. Zaten içindeki donanım Sony'e MS'e özel olarak daha ucuza veriliyor senin tek kişi gidip ekran kartı alırken verdiğin fiyata göre, Sony MS de cihazlara bazen kâr koymadan bazen cüzi kârla satıyor ve uyguna alıyorsun donanımı.


    Peki şunu sormak isterim: Sony ve MS babasının hayrına mı ucuza satıyor bu donanımları? Cevap tabii ki de hayır, konsolu kullandığınız süreçte onu sizden fazlasıyla geri alacaklarına bildiği için yıllardır maliyetine hatta yeri geldi mi daha ucuza donanım satar bu adamlar. Uzun vadede bu parayı senden çıkaracağını bilmese neden satsın?


    Konsolların düşük donanımla daha büyük işler yapma olayı da iki nesil konsoldur mimarinin pc mimarisiyle aynı olmasıyla tarihte kaldı. PS nasıl oynatıyorsa PS'in pc muadili ekran kartı aynı ayarlarda aynı fps veriyor. Belki günümüzde akıllı telefonları yeterli bulup bilgisayara ihtiyaç duymayanlar olabilir ama benim için bilgisayar vazgeçilmez bir cihaz. E öyle olunca hangisinin daha maliyetli hangisinin daha uygun olduğu hesabı karışıyor. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 22 Şubat 2022; 16:54:58 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.