Şimdi Ara

Plemya - The Tribe (2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Plemya - The Tribe (2014) - Miroslav Slaboshpitsky - Ukrayna
     Plemya - The Tribe (2014)

    http://www.imdb.com/title/tt1745787/

    quote:

    Sergey konuşma ve işitme engelli bir gençtir ve kendisi gibi öğrencilerin eğitim gördüğü bir denizcilik okuluna kaydolur. Okuldaki ilk günüyle açılan film, Sergey'in öğrencilerin kendi aralarında kurduğu sert hiyerarşik düzenle tanışmasını ve zamanla bu düzenin bir parçası oluşunu ele alır.
    (Beyazperde)

    Ukraynalı yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi. Bundan önce dört kısa film çekmiş. Bu filmde alt yazı ya da konuşma yok. Çünkü film tamamen işaret diliyle ilerliyormuş. Bu açıdan çok dikkat çekici bir yapım ve böylesi bir film de sinema dünyasında ilk olsa gerek. Merakla bekliyoruz. Ses getirmiş bir film.








  • Kim Ki Duk'un Moebius filmi vardi konusmasiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu filmi uzun zamandır izlemek istiyorum. malesef ülkemizde gösterime girmeyecek sanırım.
    bulan olursa bu filmi nette yazarsa sevinirim.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    @Zebercet, Konuşmasız filmler var kuşkusuz ama sırf işaret diliyle ilerleyen ilk film ya da ilk filmlerden biri gibi geldi bana.

    @Sipaly, büyük ihtimal girmez, iksv kapsamında filan da gösterilmemiş sanırım. Bekleyeceğiz mecburen.
  • Yanlis anlamisim oyle ise.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu filmi bulabilen izleyebilen warmı

    cd si olur dvd si olur torrent de filan olur alt yazısını dahi bulamadım
  • flagbearer kullanıcısına yanıt
    Sanal ortamda film henüz mevcut değil. Filmin dili işaret dili olduğundan alt yazı durumu nasıl olur bilmiyorum. İngilizce alt yazısı çıkana kadar Türkçe alt yazısı çıkmaz. Dvd olarak da Türkçe kaynaklarda mevcut değil. Film ülkemizde gösterime girmeyecek anladığım kadarıyla ama belki bağımsız sinema filmlerini gösteren festivallerde ileri tarihlerde gösterilebilir. Lâfın kısası bayağı bir beklemek gerekiyor. Tecrübeyle sabit, bir filmi izlemek için bir-iki sene beklemişliğim var :)




  • Filmi netten bulabilirsiniz, alt yazıya, dublaja gerek yok film tamamen işaret dilinde çekilmiş.


    Sağır ve dilsizlere eğitim verilen yatılı okula yeni bir çocuk geliyor. Çocuk kendini birden yasadışı işlerle, fuhuşla uğraşan çocukların arasında buluyor ve kendine orada bir yer edinmeye çalışıyor. Film boyunca hiçbir konuşmaya yer verilmiyor, tamamen işaret diliyle ilerliyor film. Alt yazıya da gerek yok. Herhalde sinema tarihinde ilk kez yapılıyor olsa gerek böyle bir şey, bu konuda başka bilgim yok bilen varsa beni bilgilendirebilir. Ve yönetmen böyle bir tercihle çok önemli bir adım atmış bence. Sesli konuşmaya gereksinilmeyen film, ergenlik dönemindeki gençlerin en uç noktalarda, tutkuyla yaşadıkları duyguları ve şiddeti de en iyi şekilde anlatmış. Gayet de çarpıcı bir film. Oyunculuklar ise, herhalde ki gençlerin günlük hayatta sırf jest ve mimiklerle iletişim kurmalarından dolayı, oldukça iyi ve gerçekçi. Yalnızca bağımsız film severlere öneririm. Filmin önümüzdeki Cannes'da ya en iyi yönetmen ya da Altın Palmiye alması muhtemel duruyor kanımca. 8.5/10




  • if istanbulda izlemiştim, konuya yazmayı unutmuşum. festivalde dolu bi salona oynamıştı, çok mutlu olmuştum. benden 8 çalışır.
    sırf yönetmenin cesareti için bile izlenebilir. çevremdeki insanları da gidin diye baya telkinlemiştim.

    kürtaj ve son sahne rahatsız ediciydi gerçekten
  • Aynen, insanların böyle filmlere de talep göstermesi güzel bir şey. Keşke ben de sinemada filan izleyebilseydim. Hakikaten yönetmen çok cesur davranmış, ki o cesaret gerçekçilik, vuruculuk kazandırmış filme. Bazı yerlerde 'lan yoksa gerçekten mi böyle oldu' diye etkilendim. Kameranın bu kadar hareketli ve canlı kullanılması da en sevdiğim şey, filme can katıyor resmen.

    O kürtaj sahnesinde ben de çok etkilendim, çok seviyorum da demeyeyim de, yanlış anlaşılma olmasın öyle rahatsız edici sahneler beğenimi kazanıyor. 4 luni 3 saptamani 2 zile filminde de (filmin adını ezbere yazabiliyorum artık ) açık açık değil ama kapalı biçimde kürtaj sahnesi vardı, kapalı olmasına rağmen o da böyle rahatsız ediciydi. Aynen son sahne harikaydı, ben intihar mı etmeye gidiyor diye düşündüydüm ama ezdi kafalarını ne güzel. Sağır olduklarından çıkan sesi de duyamıyorlar, duyup kaçma şansları da yok. Sağır olma durumu her açıdan çok iyi kullanılmış. Bir de kamyonun çocuğu ezdiği sahne de etkileyiciydi, acaba dedim gerçekten mi ezdi :D Sevişme sahneleri de filmlerde gördüğüm en iyi sevişme sahnelerinden olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 18 Mart 2015; 0:25:45 >





  • son sahne gerçekten etkileyici. masum bir insan nasıl bir caniye dönüşebilir onun göstergesi. ve yine tüm çatışmaların nedenlerinden biri olan kadın faktörü. gerçekten güzel filmdi. konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.
  • Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Ne demek. Beğenmene sevindim
    Konuyu azıcık daha yukarı taşıyayım da izlemek isteyen varsa, haberi olur.
  • Film, bugün itibariyle ülkemizde vizyona giriyor. hollywood filmlerinden sıkılanlara tavsiye olunur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.