Şimdi Ara

Polo 6n Benzin kokusu ve aşırı yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
6.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 1996 model 1,4 polo aracımdan sabah ilk çalıştırdığımda aşırı derecede çiğ benzin kokusu geliyor. Kötü yanı koku aracın içinde oluyor. Bi çok ustaya gösterdim herhangi bir sorun bulamadılar. Egzos ve motoru bilgisayara bağlattım değerler normal çıktı. Ama ben kokuyu kesemedim. Ayrıca son zamanlarda aşırı fazla yakmaya başladı. 30.00 TL'lik yani 7 litre benzinle 70-75 km civarında giderken son zamanlarda 38-45 arasında benzin bitti. Kaçak v.s. bulamadım aynı sorunu yaşayan ve ya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.



  • hocam yanlis anlamayin durum ne bilmem ama 20 sene olmus nerdeyse artik motorda biyere kadar ve çıkarmaya devam edecektir.
    Hazir yıl sonu zam gelmeden uygun bisey değerlendirin sorun hakkında bisey diyemicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiniz sıkıntı zengin karışıma işaret ediyor.Araca iyice bakılması gerekli,bunun dışında çekişte,motorun çalışmasında ve aracın gidişinde sıkıntı yoksa oksijen sensörü olabilir.Araç bilgisayara bağlı şekilde test sürüşüne çıkın.
  • Hocam benzinli araç sahibiyim kış aylarının gelmesiyle egzosttan çiğ benzin kokusu bendede oluyor, ama öyle aracın içinde değil çok hafif oluyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar zengin karışım olayı buna göre çok basit kalıyor. Örneklemek gerekirse benzini bi parfüm şişesine doldurup aracın içine sıkmış gibi yoğun oluyor koku. Aracın yaşı büyük olabilir ama aynı model araçlarda hatta daha düşük araçlarda bile bu koku yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Klasik atmosferik motorlu araçlar 15-20 yıllık süreçten sonra süper bakımlı temiz olsalar bile, kışın soğukta ilk çalışırken çiğ benzin çok atarlar ve fazlasıyla çiğ benzin kokusu çıkar.

    Bu normal bir durum.

    Hocam kokuya şahit olan bir çok arkadaşım bu durumun normal olmadığını söylüyor.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam 94 model şahinden bile arkadaşın dediği derecede benzin kokusu almadım. Kaldı ki arkadaşın arabası polo... Başka bir sıkıntı var büyük ihtimal.. Ve eminim gözden kaçan umursanmayan bi yerden kaçırıyordur...
  • Arabayı resmen yerin dibine sokmuşsunuz. Ben de 2000 model benzinli Polo kullandım. Şu anki aracım da 2000 model ve LPG'li, her iki aracımda da en soğuklarda dahi aracın içinde benzin kokusu olmadı.
    Hocam arka sağ koltuğun oturma bölümünü öne yatırıp depoya ulaşır mısınız? Bu denli benzin kokusu normal değil. Acaba diyorum deponun iç taraftaki kapağından mı geliyor?
  • Yakıt tüketumi kışın biraz artıyor, yakıtda kalitesiz olabilir, ilk çalışınca koku yapması normal.birde eksozu baktırın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikle. Hocam sanırım arka koltuk altı depo kapak contanız yıpranmış ve kaçırıyor, haliyle pompa çalışması ya da hareket halinde çalkalanması nedeniyle içeriye kaçaktan koku verip, yakıtınızın uçmasına neden oluyor. Depo üst bölüm şamandıra ve şamandıraya entegre pompa barındırır bu sistemi contalı kapak yukarıdan kapatır, contası yıpranmışsa bahsettiğiniz sıkıntılar meydana gelebilir. Önerim kapak sökülecek conta yenisi ile değişecek, bu işlem için servise gitmenizi öneririm nedeni ise ustalarda o kapağı sökme anahtarı ek olmaz ve kapağa zarar verebilir yada tam sıkamaya bilirler, ustaya gidecekseniz kapak sökme anahtarı olup olmadığını sorun.
    Tabiyki daha önce servise ya da ustaya bu noktaya bakmalarını emin olmalarını söyleyin.
  • GT_500 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne bitmesi durun hele. Benim 93 model Toros bile 30 lira benzinle 75 km yol yapıyor.

    Zengin karışım gibi duruyor arkadasin sorunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vetenes

    Hocam ne bitmesi durun hele. Benim 93 model Toros bile 30 lira benzinle 75 km yol yapıyor.

    Zengin karışım gibi duruyor arkadasin sorunu.

    ama torosun motoru daha sorunsuz ve basit daha fa gider yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabın için teşekkürler. Dediğiniz yeri kontrol etmiştim fakat kaçak olup olmadığını anlayamadım (ıslaklık görmediğim için kaçırmıyor diye kabul ettim). Tekrar bakarım hatta resim çekip atarım sabah.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hocam havalar bu kadar soğumadan da yapıyordu. Ayrıca zengin karışım kokusundan çok daha fazla bi koku egzos ve motoru bilgisayara bağlatıp test ettirdim değerler modele göre iyi bile çıktı. Hatta egzos muayenesini de yeni yaptırdım.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Baranel arkadaşta aynı konudan bahsetmiş. Açtığımda ıslaklık yoktu bi kaçak göremedim ama yarın tekrar bakacam hatta resim veya video çekip atarım burayada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.