Şimdi Ara

Powershift Şanzıman Hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yaz muhtemelen bir Volvo V40 veya S60 alacağım. Motor, iç dış donanım, güvenlik önlemleri üzerine oldukça araştırma yaptım, hepsi gayet tatmin edici sonuçlara vardı. Tek sorunum kaldı; Powershift Şanzıman.

    İnternette yaptığım araştırmalarda düşük oranda da olsa "titreme sorunları, vitese karar verememe" gibi şeyler ile karşılaştım. Otomatik vites tecrübem neredeyse hiç yok. Çift kavrama, tork konvertör, CVT şanzımanların davranışlarını tahlil edebilecek durumda değilim. Manuel vites kullanırken mesela birinci vitese inmemiz gereken ama trafiğin tekrar devam edeceğini gördüğümüz için iki ile devam ettiğimiz durumlar olur. O sırada tüm manuel araçlar biraz titrer, motor (sanayi tabiri ile) ağlar. Gaza yüklenip aşabildiğimiz bir durumdur. Manuel kullanmış herkes yaşamıştır tahminimce. Bahsi geçen titreme bu olay mı diye düşünmüyor değilim.

    Çift kavramalıların baskı balatalarının bile değişimi ciddi bir meblağ tutarken arızaları ocağa incir ağacı dikiyor. Özellikle, malum bir grubun meşhur kuru kavramalı vitesinde bu durum var. Peki aynı arızayı yapmış bir powershiftin tamiri ne kadar tutuyor?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.