Şimdi Ara

Prizden Modeme Cat6 Kablolama ve DSL Işığının Yanmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saha dolabına yaklaşık 50 metre uzaktayım ve 100/4 Mbit aslında 100/2 bağlantı kullanıyorum. Modem değerlerinde de aşağıdakileri alıyorum. Amacım ise Ulaşılabilir Hızı 90-100 arası bir değere çıkartmak ve margin de 8'in altına düşürmemek. Bunun için cat6(rj11-rj11) kablosunu prizden modeme bağladım. Fakat, bir türlü DSL ışığı yanmıyor. Normal Telefon kablosunu taktığımda ise DSL 1-2 denemenin sonunda yanıyor ve modem IP alıyor. Acaba, cat6 ile DSL'in yanmamasının sebebi ne olabilir? Cat6 kablosunu telefona taktığımda kabloda sıkıntı olmadığını görüyorum ve arama/konuşma yapılabiliyor. Hatta 2 farklı uçla da denedim.

    Eğer, prizden modeme cat6 ile ulaşabilir hızda artış görürsem; direkt ankastreden oda prizine cat6 çekeceğim.

    Prizden Modeme Cat6 Kablolama ve DSL Işığının Yanmama Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiryakov -- 27 Mayıs 2017; 19:8:41 >







  • @Ö1f1 @AMC @ULTILIX yorumlarınızı bekliyorum, arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiryakov -- 27 Mayıs 2017; 20:6:1 >
  • @Kiryakov
    evin içindeki internet prizinden direkt modeme yeni kablo çekmek hiç bir şekilde olumlu-olumsuz anlamda fark yaratmaz. ( eski priz-modem arası kablonun anormal derecede deforme,ezik vs olmadığını varsayarak )

    saha dolabına 50 metre mesafe varsa her halükarda 100+ mbit hızı alırsınız..
    eğer imkan varsa dış izolesi iyi,bakır iletkenliği üst seviye bir kablo ile pano-daire arası kablolama yaptırın,şu anki hat değerlerinizin %20 civarında iyileştiğini göreceksiniz
  • şimdi şunu belirteyim kabloyu takar takmaz dsl lambası yanmaz . Modemin sistemini yazan ince detayları düşünmemiş olabilir.
    Kabloyu taktıktan yaklaşık 30 sn sonra normal koşullarda yanması gerekiyor. Baktın ki yanmıyor mu kablonun uçlarını basamamış olabilirsin (modeme takerken değil kablonun jakı ile kablo bağlantısının olduğu yerler)
    Kablonda kopukluk olabilir .
  • Xtracer kullanıcısına yanıt
    kesin bir şey denemez çok değişken durum bu. içteki bakır kablonun kalınlığı geçtiği yerler ve kablonun topraklaması önemli .
    Benim saha dolabı ile modem arasında 60 metre kablo var ama 100 megabit alamam mesala şuanda. ADSL2 de ise 1600 metreden 16 megabiti sorunsuz alıyordum.
    Bu tür asimetrik sistemlerde çok kesin konuşmak doğru değil fakat kullanıcının hattı gerçekten de kötüyse ve kötü halinde böyle bir hız alıyorsa kablo değişiminde iyileşme görülebilir.
  • Modem çapraz destekliyor mu ? Çapraz desteklemiyorsa uçların yerleşiminde hata yapılmış olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Çapraz'dan kastın nedir?
  • Kiryakov K kullanıcısına yanıt
    Biliyorsunuz ki DSL bağlantısı bir çift tel üzerinde yapılır çapraz destekli sistemlerde porttaki - + olarak ifade edeyim modemde nasıl takıldığı önemsizdir. Ama çapraz desteklemoyorsa ters takamazsınız.

    Şöyle izah edeyim AC elektrik şebekelerinde (evimizde kullandığımız) prizi ters de düz de taksak sorun olmaz ama DC bir sistemde mesele TV kumamdasındaki pili ters takamayız. Aradaki fark aynı böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    @Xtracer

    Şimdi prizden cat6 kablo ile modemi tekrardan bağladım. Bu sefer -sebebini bilemiyorum- ama modemde DSL yandı ve IP aldım. Şu anda ulaşabilir değerlerde artış oldu.

    Prizden Modeme Normal Telefon Kablosu İle Bağlantı
    Prizden Modeme Cat6 Kablolama ve DSL Işığının Yanmama Sorunu


    Prizden Modeme Normal Cat6 Kablosu İle Bağlantı
    Prizden Modeme Cat6 Kablolama ve DSL Işığının Yanmama Sorunu


    Cat6 ile değerlerde; DL'de +5 Mbit (SNR'da ise +0.4), UL'de ise +8 Mbit (SNR'da +3) artış oldu. Yani telefon prizinden modeme cat6 ile gelitirilen bağlantının değerleri yükselttiği ispatlanmış oldu. Şimdi, cat6 ile ankastreden direkt olarak modeme eksiz cat6 çekmeyi planlıyorum. 20m Cat6 + İşçilik. Büyük ihtimalle 50-70 arası tutar diye tahmin ediyorum. Amacım, 90-100 arası almak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiryakov -- 28 Mayıs 2017; 1:6:50 >




  • Kiryakov K kullanıcısına yanıt
    Belki bir temazsızlık olmuştir Rj11'e çakakrekn oldikça sert sıkmak gerekiyor o cihazı. Yalnız o fiyat çok yüksek ben bu sene cat6'nın metresini 1.3₺'den aldım 1.5₺'den hesap etsek metresini 30₺ eder. Kendiniz de yapabilirsiniz gerek yok bence birine yaptırmaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Kılavuz kablo olsa; yapacağım da kılavuz kablo yok. Bu nedenle; bir elektrikçiye yaptıracağım sanırım.
  • Kiryakov K kullanıcısına yanıt
    Ha siz duvarın içinden geçireceksiniz işte ona bir şey diyeyem tabi. GElişmeleir merkala bekliyorum acaba değler değişecek mi ciddi üzeyde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bekliyorum gelişmeleri de bakalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.