Şimdi Ara

PROJEKSİYON YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb.ben yeni bir projeksiyon almak için çıktım yola.lakin hiç ama hiç bilgim yok.bu konuda.10000 dolarlıkta var 1000 liradan aşağıda olanıdda.bazısının ansi lümensi yüksek kontrast düşük bazısınınki tam tersi.benim sormak isteğim bu değerlerin nesine dikkat etmeliyiz.ben projeksiyonu sırf zevkim için sinema seyretmek için alıcam.2-3 günde bir açar sayrederim.ama cok pahalıyada asla gidemem.en fazla 1500 tl lik alabilirim arkadaşlar.birde bişey daha sormak istiyorum.benim ses sistemim hdmi kablosu var.yani lcd ye öyle takmıştım.eğer projeksyonu alırsam lcd yi çıkarıp projeksiyonu bağlamak istiyorum hdmı girişinden.bazı projeksiyonlarda hdmı girişi var.fakat lcd de olduğu gibi bu girişi destekliyomudur.lcd deki gibi olması için nasıl bir özellikte olması gerekir.şimdişden yardımcı olan arkadaşlarıma gönülden teşekkür edeerim.



  • Arkadaşlar benimde durumum aynı bu makineleri alırken neye dikkat etmeliyiz? modeller fiyatlar hakkında yardımcı olurmusunuz.
  • ansi lümen ışık gücü demektir. yani gündüz kullanılabilme özelliği az aydınlık ortamlardada projeksiyonun kullanılabilmesini sağlar. 2000-2200 ansi lümen bie ev kullanıcısı için idealdir. kontarast ise siyah-beyaz renk farkını ifade eder ki ne kadar fazlaysa siyah o kadar siyah beyazda bir o kadar beyazdır. 2000 civarı değerler yine yeterli olacaktır. dikkat etmeniz gereken önemli bir hususta çözünürlük .en az 1280*720 olmalıdır ki hd-full hd medyalarda başarılı sonuçlar alınabilsin. ayrıca projeksiyonun hdmi ve dvi girişi olaması dijital görüntü aktarımı için önemli bir özlelliktir. bunlar genel ayırıcı özellikler daha karmaşık özlellikler var ama bunlar sizin için yeterli olacaktır. bir de tavsiye de bulunayım;

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/OPTOMA_HD71-PROJEKSIYON,4180.html




  • çok teşekkür ederim sanırım bu bilgiler benim için yeterli olacak.peki önerebileceğiniz ürünler varmı acaba....
  • Sn.tolgahankutlu,biz geçen aylarda Lg'nin HS 101 modelini almıştık bi de bunun 102 olanı var fakat biz 101 de hdmi var diye onu tercih etmiştik.Ayrıca Led'li olduğu için lamba süresi de 20000 saat civarında.Gece izlenebilirliği oldukça keyifli fakat gündüz pek fazla verim alınamıyor ama eğer karanlık bi ortam yaratabilirim diyorsanız bence çok güzel bir cihaz.yakın zamanda da şu linke verdiğim modeli çıkıyor isterseniz bunuda bekleyebilirsiniz.

    http://www.techradar.com/news/home-cinema/projectors/in-pictures-lg-hs200-mini-led-projector-635693




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.